Direktlänk till inlägg 11 augusti 2011

EFTER REGN......

Av Kattis - 11 augusti 2011 17:02

..........kom det solsken. Det trodde man inte igår. Är dålig på att blogga just nu, tyvärr! Men jag ska dela med mig av de senaste dagarna.


I tisdags tränade jag med Mia och Christer. Jag hade tänkt och klurat på vad jag vill träna på. Saken är den att jag tycker vår gnista liksom saknas lite. Ja och jag har kommit på varför! Bra av mig. Så nu har jag börjat mega belöna Nemo. Han får en miljoooooon och en massa mer av mig när jag belönar. Hur glad min flatte är kan ni tänka er. Har varit en tråkig matte senaste tiden. Jag tränade FF, Mia klickade och sen blev det super duper skoj. Sen tränade vi apporterings ingångar. Något jag är på tok för dålig på att träna. Satte honom, gick ut och la apporten när jag gick ut sen fick han hämta den på vägen in. Det gick segt i början men sen kom han ju på att det var kalas på G!


I går regnade det mer än värst skulle jag vilja påstå. Men vi tränade ändå. Mia Ammi och jag. Planen var lika roiga långa belöningar idag med. Började med en inkallning. Kastade kött bulle diskret bakom. Han gjorde ett bra stop och ett bra läggande. Han var taggad i regnet! Äntligen svalt ute!!


Sen gjorde vi en dumruta. Vi har problem med skiftet sitt. Men jädrar vad han trampa på idag. Bra fotgående, vilket underlättade allting annat, svänga kändes helt problemfritt. Gjorde ett ställande och sen avslutade vi med ett sättande. När jag kommenderade honom "siTT" (...ja förstår ni betoningen på t?) kunde jag höra hur han satte sig super snabbt i backen, med en liten duns. När klicket kom sekunden efter skrek jag rätt ut. Den känslan va helt sjuk kul! Nemo fick köttbullar och en massa bus + en galen panna till matte.


Sen var det dags för dirigerings apportering. Men han tjuvade mitten idag. Två gånger. Men då tog jag den bara så gjorde vi om. Tredje gången tänkte han ta mitten....men ångrade sig och tog rätt. Kanon skoj, då blev det fest igen! Han gillar apporterna för mycket för att lyssna. Han lyssnar fint på mina kommenderingar, så vi ska få reda på detta med. Snart är det ju tävling igen. Tänk om vi åtminstonde kunde få ett pris i elit klass nån gång!


Det gick bra för Mia och Ammi också. Jag stod som mottagare åt Kanonen på budföringen. Han tjuvade lite vid ett tillfälle och då tjoade jag lite mesigt men det struntade han blankt i. Det är så roligt med olika hundar, Nemo hade tvärnitat.


Har varit till veterinären med Nemo också. Hans öron spökar. Han hade dumma bakterier i sina öron så nu får han Surolan i lilla örat. Wilma får inte Surolan, hon får låtsas medicin inlindat i lite gottis. Hon börjar genast känna sig bättre efter sitt dagliga "medicin" intag..... Hoppas han snart blir bra i öronen, för det är inte kul att vara"sned" och ha öron medicin i örat. Mitt älskade lilla svarta yrväder! 


I morgon och på måndag ska jag ha semester. Jag ska på kurs i helgen. Fredag lördag och söndag. Måndagen ska jag bara va ledig ändå, för jag har en massa grejjer jag måste fixa då. Kursen är en spår och lydnadshelg med Tomas och Eva Ivarsson. Dom är väldigt duktiga. Och det ska bli spännande.

Ha en bra kväll!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kattis - 17 juli 2013 13:27

...........nästan ett år sedan jag bloggade! Just nu har vi semester. Helt underbart. Varje dag har det varit fullt upp, men inte idag. Fullt upp innebär mest hundträning faktiskt. I vintras gick jag en lydnads kurs med Eos hos E&T. På den kursen gic...

Av Kattis - 29 september 2012 09:04


..........börjar min lilla flatte bli lite större. Han är nu lite över fyra månader och börjar faktiskt bli en stor kille. Han är hur go som helst. Vi tränar på både med vardags bestyren med allt vad det innebär, lite lydnad, och vi har just provat l...

Av Kattis - 16 augusti 2012 06:36

För snart tre veckor sedan hämtade jag hem min valp. Han har fått namnet Eos. Jag har lite kass fantasi, men det är ett fint namn. Det har gått bra det mesta sen han kom hem. Han har haft lite trasslig mage, men det har löst sig. Nu mår han toppen oc...

Av Kattis - 4 juni 2012 19:06


I går gick Nemo och jag vårat tredje öppenklass spår. Likaså min syster Sussi och hennes cocker Mio. Vi fick båda två våra sista ettor. Tack gode gud! Flera har sagt att det är enkelt, men jag håller absolut inte med. Är väldigt glad och stolt över N...

Av Kattis - 15 maj 2012 20:38

Tiden går så fort. Min blogg innehåller inte så många nya inlägg. Vi tränar inte så mycket lydnad just nu jag och Nemo. Ska inte göra det heller, vi nöjer oss med att träffa gänget för träning en gång i veckan. Äntligen är vi igång igen. Men jag vill...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards