Direktlänk till inlägg 10 september 2011

VILAR

Av Kattis - 10 september 2011 10:33

I onsdags var vi till veterinären och tog bort en nybildning på Nemo. Den satt på vänster sida av bröstkorgen på ett av hans revben. Inte särskilt stor men ändå... Bokade tid hos veterinären, men hoppades att slippa op. Men tyvärr blev det inte så. Veterinären tyckte att det var bäst att ta väck eländet, oavsett. Dels är han en flatte, dels börjar han bli till åren..... Skulle den få sitta kvar finns ju alltid en risk. Lämnade honom på onsdag morgon. Nemo gillade inte att jag lämnade honom. Jag gillade inte att lämna honom. Medans sköterskan skrev in alla uppgifter satt jag bara och grät. Jag gör det ofta och mycket. När veterinären hade tittat och klämt på nybildningen och vi hade diskuterat en lång stund var det dax för henne att ta Nemo och gå. Han ville inte gå med henne! Då bara gick jag. Storbölandes. Vad man känner sig hemsk. Rutten. Elak. Min finaste!


På eftermiddagen var det klart och jag fick hämta honom. Så härligt att få hämta honom. Han var glad-precis som vanligt! Operationen hade gått bra. Nybildningen är borta. Dessutom brände de bort några hud utväxter, en på armbågen, en på bringan och en på hakan. Dom har suttit där länge, men jag har haft koll och vi har tidigare bestämt att de ska få sitta kvar o ev ta väck dom Om han skulle in för nåt i framtiden, så då var det väl dax då.... Är ju omgiven av veterinärer på mitt arbete, så en veterinär på jobbet ska få titta på knölarna och ta reda på vad det är. Men det tar ett tag till att få svar.


På torsdagen, dagen efter op, var vi tillbaka hos veterinären för borttagning av den gasbinde rulle som varit fastsytt på såret. Den syddes fast över såret för att förhindra vätska att samlas i hålrummet efter knölen. En jätte gullig sköterska fick ta bort den . Nemo stretade emot allt han kunde. Hemskt. Han har blivit så rädd efter förra svängen när veterinären stoppade en tops för långt ner i hans öra och gjorde honom illa, det har satt honom på tvären. Men till slut så fick hon bort den.


Även igår fredag var vi tillbaks.... Var runt halva stan för att försöka få tag i en uppblåsbar tratt. Eftersom han börjar få klåda i öronen av tratten. Då hamnade jag åter igen på veterinär kliniken. Sköterskan passade på att kika på såret som ser lite rött ut. Hon ville att veterinär Stina skulle kika på såret. Stina gillar Nemo, trots att det var hon som gjorde illa hans öra. Nemo apporterade hennes skjort ärm och försökte samtidigt stoppa näsan i hennes ögon håla. Hon skrattade så då mös Nemo ännu mer...... Hon tyckte iaf att såret såg mycket bra ut. Skönt!


Måste bara ge en eloge till Uppsala veterinär mottagning som är så fantastiska! De tar väl han om mitt djur som de vet är de värdefullaste jag har. Och de kan ta hand om saker och hysteriska mattar på ett sånt bra sätt! Alla är inte särskilt bra på det.... Sköterskor och Stina och Elisabet är så jäkla duktiga! Hoppas även att den manliga djursjukvårdaren inte fick alltför ont när min hund tog lite fel när han skulle apportera hans bralla.... Han är ouppfostrad! Men så GÅR det när man ska hälsa på min galna hund!


Idag är det dag fyra efter operationen. Han är piggare och såret ser fint ut. Han har varken tratt eller sko för att inte klia sig. Så det underlättar enormt. Han sover med uppblåsbar tratt. Han ska få total vila i nån vecka till.

Men jag har tränings absinens ska ni veta. Jisses, det rycker liksom i hela kroppen. Jag vill träna med hunden!!! Men vi ska hålla oss ett tag till. Han behöver vila min guld gosse!


 

 
 
Marre & Rasmus

Marre & Rasmus

11 september 2011 12:08

Mycket elände dyker tyvärr upp när man kommer upp i åren, så också för oss tvåbenta, hm.
Skönt att allt gick bra och läkt bra :) Topps är livsfarligt i hundars öron då det lätt är att skada uppstår. Här torkar man med vadd tycker vetten också skulle ta o göra det, hm.

Förstår att du saknar träningen men snart är ni på G igen :) Ska ni tävla mer i år? Här är det dags på nästa söndag igen, så håll alla tummar för oss e du gullig.

Kramiz och puss på nosen till skönheten din!

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

Kattis

11 september 2011 15:22

Ja vi har lite tävlingar inbokade. Både lydnad och ett försök att göra anlagsprovet i viltspår. Självklart håller vi tummar tassar o klossingar för er =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kattis - 17 juli 2013 13:27

...........nästan ett år sedan jag bloggade! Just nu har vi semester. Helt underbart. Varje dag har det varit fullt upp, men inte idag. Fullt upp innebär mest hundträning faktiskt. I vintras gick jag en lydnads kurs med Eos hos E&T. På den kursen gic...

Av Kattis - 29 september 2012 09:04


..........börjar min lilla flatte bli lite större. Han är nu lite över fyra månader och börjar faktiskt bli en stor kille. Han är hur go som helst. Vi tränar på både med vardags bestyren med allt vad det innebär, lite lydnad, och vi har just provat l...

Av Kattis - 16 augusti 2012 06:36

För snart tre veckor sedan hämtade jag hem min valp. Han har fått namnet Eos. Jag har lite kass fantasi, men det är ett fint namn. Det har gått bra det mesta sen han kom hem. Han har haft lite trasslig mage, men det har löst sig. Nu mår han toppen oc...

Av Kattis - 4 juni 2012 19:06


I går gick Nemo och jag vårat tredje öppenklass spår. Likaså min syster Sussi och hennes cocker Mio. Vi fick båda två våra sista ettor. Tack gode gud! Flera har sagt att det är enkelt, men jag håller absolut inte med. Är väldigt glad och stolt över N...

Av Kattis - 15 maj 2012 20:38

Tiden går så fort. Min blogg innehåller inte så många nya inlägg. Vi tränar inte så mycket lydnad just nu jag och Nemo. Ska inte göra det heller, vi nöjer oss med att träffa gänget för träning en gång i veckan. Äntligen är vi igång igen. Men jag vill...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards