Alla inlägg den 13 maj 2009

Av Kattis - 13 maj 2009 20:18

I helgen spårade jag och Jenny med hundarna. Vi satte fast hundarna vid en stig och jag gjorde ett spår till Nemo på ena sidan och Jenny ett till Diezel på den andra sidan. Nemos spår tyckte jag blev jätte bra. Några vinklar och ganska många pinnar. När jag var på väg att lägga ut slutet hörde jag nåt flåsandes bakom mig. Jag förstod på en gång att det var en hund som kommit lös.....och jag kunde gissa vem det var.... Diezel.... Svor som en tok och tänkte först avbryta alltihopa. Men sen tänkte jag att nääää! Jag provar spåra med Nemo trots att Diezel sprungit omkring i spåret. Och det gick faktiskt ganska bra. Till min förvåning strulade det bara lite på mitten. Där vinglade han fram och tillbaka över spåret. Diezel hade väl haft skit kul där! Han missade två tre pinnar men som han jobbade! Jag e så nöjd ändå! Diezel har spårat några gånger bara. Han fick ett spår med en vinkel och två pinnar. Han spårar jätte bra den hunden. Så nu e det bara att sätta fart! Jag tycker såklart att hon ska tävla......


Annars har det bara varit promenader iveckan. Nu ikväll var vi upp till idrottplatsen och tränade lydnad. Det var länge sedan. Jag och Nemo tränade på rutan. Det gick skit bra! Långa avstånd och från olika håll. Nemo var i topp form idag. Heltossig. Han var mer i luften än på backen delvis!! Vi tränade vittrings apportering, han visste precis vad jag ville att han skulle göra. Bamse skojsigt. Provade ink med ställande.....men det går så förbannat långsamt. Jag måste hitta på nåt där för det blir inte bra helt enkelt....jag får fundera på hur jag ska gå till väga. det slutade med att jag tränade ställanden framför mig....då stannade han fint. Fjärren gick också hyffsat. Wilma fick också vara med på ett hörn. Hon fick lubba till rutan och göra lite inkallningar. Därimellan skällde hon mest....


Jenny tränade på fotgåendet med Diezel. Hon kan gå ganska många steg nu. Han går jätte fint. Han fick också vittrings apportera. Jag minns inte hur jag började med Nemo men jag tänkte så det knakade så det blev nog lite bra iaf. Han fattade vitsen efter en stund.....men pinnen blev flis. Det blir till att träna lite hålla fast inomhus. Vi är nöjda med dagens träning iaf.


Fästingar. Ja fy vad äckliga de är de små snuskiga djuren eller vad det e för nåt.... Har nyligen satt på Exspot så det har inte hunnit verka ännu. Plockade en på Wilma och en på Nemo idag. Vidrigt!


Nu är det dax för lite slappande i soffan framför tv:n. Skönt det med ibland. I helgen ska jag åka med syrran på cocker utställning. Vi ska titta. Hoppas hon ställer ut sin guldklimp. Det är ju faktiskt jätte roligt. Ha det bra!





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards