Alla inlägg under november 2010

Av Kattis - 8 november 2010 20:25

For till klubben, Ubk, efter jobbet. Carina, Anna och Eva kom också. Kallt om attans. Rörde man inte på sig frös man nästan fast  ! Det kändes så.... Hade en plan på vad vi skulle träna på. Men den höll inte riktigt. Carina och Anna tränade framåtsändande. Det ser så roligt ut så därför tänkte jag att det vill ju Nemo och jag också träna på. Sagt blev gjort.... Instruktioner av Carina och Anna och en klicker i högsta hugg. Vi tränade sakta från gruppen, han tänkte så det....typ knakade i hans fina huvud. Sen tränade vi springa till gruppen fram till musmattan. Kul att prova något nytt. Har börjat träna det förut, men eftersom jag inte har målet att tävla högre så liksom blir det inget av det....   


För övrigt tränade jag och Nemo på inkallande med ställande. Jävla skit moment! Rent ut sagt. Funkar inte alls, men jag var förmodligen inte rätt motiverad och hade rätt mängd energi för att belöna tillräckligt idag. Det är liksom det som saknas....hejdundrandes belöningar... Nån spontan ruta privade vi på, han är så duktig som numer bara lubbar på. För några veckor sen kunde han inte springa nånstans utan att jag varit på platsen först. Härligt med framsteg! Vi ska dock träna mer på att skicka när det står ett kul hinder i närheten. Hinder = roligare än nån töntig ruta....


Sen belönade jag fotgåendet så mycket jag orkade idag. Han går ju så bra! Tycker iaf hans matte...    Sen provade vi lite olika ingångar, de är ju så sega och tveksamma mellan varven. Det tyckte han var en rolig aktivitet. Sen fick Nemo sitta en stund medans jag hjälpte Eva och Mango. Det var kallt att sitta still, tur som var hade matte med fleece rocken!


Det gick bra för de andra också. Vi avslutade (tror jag?) med en platsliggning/sittande i grupp. Det gick fint. Busy bus ville inte ligga helt stilla. Nemo satt inte heller riktigt likadant när jag gick tillbaka. Han halv satt, jobbigt att sitta idag tydligen.

Rolig träning, tackar för idag!  


Tydligen är det mycket strängare i elit klass, jag måste verkligen läsa på. Knepiga regler måste jag säga. När jag startade bilen när jag skulle åka hem lös en lamp grejsimoj som sa att halvljuset va paj. Mmmm...jag älskar att lägga 1000 kronor på EN jädrans lampa till bilen! För och nackdelar med ny bil. Endast fördelar med bilkunnig sambo  ! Han är bäst! Och jag tror att han är så fantastisk att han kan fixa lampan. 


Ha det så bra!



Av Kattis - 7 november 2010 16:48

Började dagen med att städa, då känner jag mig duttig  ! Sen for jag och hundarna till Vattholma och hem till storebror Leif. Systern kom dit också. Vi tog en präkt promenad på två timmar och fyrtio minuter. Underbart! Vädret var ju toppen idag.  Vi gick över åkrar och skog på små vägar och större vägar. Dessvärre gick vi över en åker som bonden spridit dynga på. Alla hundarna for omkring som loskor och rullade och gned in sina kostymer så mycket de kunde innan arga   mattar hann ifatt....    Har badat båda två för det gick inte ens att vara i deras närhet.... Nu är de trötta och sover och drar timmer stockar. Tror vi förstörde för en jägare också.... Oooops! Så kan det gå. När vi nästan var hemma så skulle vi ta oss genom en kohage  , vi trodde den var tom. Men när vi bökat oss in i hagen upptäckte vi att det var många djur i hagen. Jag var snabb ut igen!


Nemo var sitt fjantigaste idag. Han liksom struntar i vad jag säger... Två gånger blev jag rysligt förbannad, det måste finnas gränser! Det är jag som är för snäll och släpper på vissa saker...i hans värld innebär det lite mer. I dag rann det över lite. Han är inte dum, säger man åt honom så förstår han sitt misstag. Men det är enormt störande när min lydiga hund inte hör mig.


För övrigt har jag ilningar i en tand. Måste ringa tandläkaren för jag vet inte alls vad som är fel. Tror det är nån lagning som pajjat. Bara det går att fixa så är jag nöjd.


I går var vi hem till syrran. Alla syskon med familjer kom dit, mycket trevligt. God mat och en massa snick snack. Roligt att vi kunde ses allihopa.


Nu är det dags att ta det lungt ett tag!

Av Kattis - 7 november 2010 08:38

I går for vi till Märsta-Sigtuna BK för att tävla. Det gick bra! Äntligen satt det där första priset. Nemo var jätte duktig. En del saker kändes inte alls bra. Sega ingångar vid all apportering, dessutom många sega långsamma sättanden. Men han tog metallapporten jätte bra i munnen. Även hoppapporteringen gick bra. Förutom att domaren missade att tävlingsledaren sagt åt mig att kasta och trodde att jag kastade på egen hand. -Nää du! Har nån sagt åt dig att kasta iväg den där!!! sa han surt. Ehhh..... Men en alert tävlingsledare talade om att det var han som nog inte hört att hon kommenderat mig att kasta. Jag höll på att bryta ihop! Nervös som man är, trodde jag gjort en dunder tabbe.


Poängen blev:


Sittande i grupp:10

Platsliggning:10

Frittfölj:8 dk, sitter ej vid nåt tillfälle

Sättande:10

Inkallande med ställ o lägg:7 ,dk, han ville inte stanna, rädda det som räddas kan....

Rutan:8,5, han gjorde en skit bra ruta, förutom att han började lukta så jag fick ryta i med når extra kommando....

Hopp apport: 7,5 dk vid ingång

Metallen:7,5 dk sakta

Vittringen:7, dk hmmmm....tugg...god pinne....

Fjärren:8 dk, han ligger kvar vid nåt skifte, jag får kommendera igen...

Summa:261,5


Mycket DK. Men jag har lärt mig att det är bättre än nollor-rädda det som kan räddas helt enkelt. Är skit nöjd!!!!

Nu ska vi läsa på Elit momenten.................


Av Kattis - 3 november 2010 20:09

.....tog längre tid att få i sig. Men Wilma tyckte det var mest besvärligt. Hon blev jätte irriterad när maten var slut och började kraffsa och gnaga på bulorna i botten! Betyget blir nog bara      av            möjliga....

Kul grej, tur att det var husse som hitta den och inte jag...det hade man väl fått höra annars  ! Men det tog längre tid att äta, men som sagt minus att hon blev arg på den och ville döda den så fort maten var slut! Men det kan kanske funka till andra vovvar....


Av Kattis - 3 november 2010 18:22

Åkte till hundaffären och kunde inte låta bli att handla nå't.... En reflex väst till mig, har tänkt länge att jag borde ha en. Och en matskål för "glupska hundar".

Ha! För hundar med ätstörningar alltså! Ska vi allt se om det funkar!!   


Av Kattis - 3 november 2010 16:36

I två dagar har jag bökat och tränat Nemo. Inte som vanligt.... Han kan inte sitta kvar. Och jag blir helt galen snart. Varför får han för sig att resa sig, fuska bara knalla iväg? Han har varit så lydig och borde vara det nu med. Förmodligen har han gjort så ett antal gånger och jag har inte gjort nåt åt det. Ja, i små situationer när man ber honom stanna eller sitta sen går man själv utan att säga varsågod. Jag har ingen aning. Just nu går det helt åt helskotta iaf. när vi gör små hitta övningar så skiter han i att Wilma ska gå och bara tar för givet. Dumma hund=dumma jag igentligen....såklart. Nu tränar vi hela tiden att han inte får resa sig för det håller på att gå över styr. För övrigt är han lite konstig just nu. Knasig. Inget rolig. Inget bra med en svacka nu när vi ska tävla snart å allt.... Mattes plutt har fått annat i tankarna? I går fick de träffa lilla Selman. Så underbart söt hon är. Nemo tyckte hennes leksaker var roligast och Wilma låtsades som om hon inte fanns överhuvudtaget!


Nu ska jag dra in till stan.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards