Alla inlägg under februari 2011

Av Kattis - 11 februari 2011 19:14

Ja då kom det lite mer snö..... Det var hemskt att fara till jobbet i morse. Det började med att jag inte kom iväg för bilen bara spann. Som tur var kunde Tobbe dra loss mig med sin stora bil. Det tog en haltimma extra. Gillar inte det alls för tiden på morgonen känns så viktig. Man måste på nåt vis tillvarata varenda minut! Nåväl jag kom iväg och började åka till jobbet. På motorvägen gick det bara att köra i ena vägbanan och det var spårigt. Till en början gick det bra sen började det blåsa utav bara fanders! Man såg inte vägen, det var riktigt läskigt! Trodde faktiskt inte att vi skulle komma fram ett tag.... Fattar inte mig på de som kör om när det är sånt här väder, hur vågar man ha så bråttom?


Minns inte om jag skrev om gårdagens träning? Tränade bla dirigering iaf. Med apporter det var så häftigt-och han tycker att apporteringen blivit jätte spännande. Men vi måste träna mer åt höger, det var svårt. Wilma fick springa till konen, det är hon duktig på trots att hon skäller precis hela tiden!


I dag har våra promenader på morgonen och till lunchen inte varit mycket att hurra för. Fy vad blåsigt och kallt det var. Åkte hem en timma tidigare, då tog vi en sväng i solskenet!


Wilma med min vante!


Av Kattis - 10 februari 2011 17:42

Ja då var det dax för mer snö. Inget jag uppskattar men det är inte mycket att göra åt. Bara le och vara glad. Nu vill jag ha vår och lite värme. Idag har vi klarat oss från otrevligheter på våra promenader. Det tackar jag ödmjukast för. Nemo har varit full i bus hela dagen. Roligt! Idag vid middags bordet sa jag till min sambo att nästa år funderar jag på en hund.....en till alltså. Han gick ut i garaget och har varit där sen dess. OBS! Den meningen var lite ironisk!!! 


Vad ska det bli av den här kvällen då? Jo eftersom jag hoppas att jag ska bli smittad av "galnahundtränarsjukan" så är det bäst att förbereda sig! Så i kväll ska vi träna vänster o höger. Det får bli lite vittringspinne träning också. Wilma ska få träna idag med. hon får nog göra lite dirigeringar. Eller så skäller hon bara. Om jag ens får med henne ut. Hon avskyr blåst kyla o snö. Men hon hänger nog med om matte har lite korv i fickan............


Varsågoda! Njut av bilder på en oerhört vacker intelligent rolig och påhittig kille som balanserar på ett omkullfallet träd! Visst är han ganska fin?


Av Kattis - 9 februari 2011 20:54

Nemo och jag var till veterinär Stina igår. Ett besök jag bokat eftersom jag hittat en boll....i bollen. Stina kunde dock inte hitta nåt konstigt. Hon gick igenom honom noga och länge, men inget konstigt fanns däri. Så bra att den är väck, gissa vem som blev gladast i stan! stina sa att det kunde varit en cysta ellerså. Om så är fallet kommer det troligtvis komma tillbaka. Men det är inget farligt. Då ska vi komma tillbaks o göra ultraljud. Men om det blir knöligt igen så ryker dom! Han får väl bli ullig o hungrig bara jag får ha honom kvar några år till! Stina är den allra bästa veterinär jag varit till! Nemo tyckte att hon var en kul tjej, dessutom fick han ju en stunds massage. Vi gick igenom hans små vårtor och annat när jag ändå var där. Men jag beslöt att de får än så länge sitta kvar för jag vill inte utsätta honom för sedering "bara för att", då tar vi det om vi måste eller ska göra något annat på en gång....


När jag ändå var där blev det ett besök i hund affären. Pratade en stund med Mia. Vi pratade träning. Jag nämde att det liksom inte blir nån ordning när man inte har nån att träna med. Mia sa att jag kunde ju hänga på henne och Stina. Då kände jag att jag sken upp som en sol!  Så nu på kvällen var vi och tränade en stund. Igentligen behövs det bara ett ekipage i närheten så blir det roligare. Det är så trist att vara själv. Nemo var skit duktig i dag, han är det jämt, men idag var han så laddad. Och jag älskar när han är lite tokig. Då händer det konstiga men bra saker. Bla kan han med lätthet stå still vid konen ett antal sekunder-som han inte gör annars! Nemo brukar för det mesta trixa till det och passa på att göra bra saker på en gång. Bra saker kan tex vara att lubba runt eller stappla på samma ställe. Vi provade även på dirigerings apportering. I dag provade jag lägga ut apporter för första gången. Av det lärde jag mig att vi ska träna mer på vänster och höger. Men det var kul att prova-ingångarna var helt ok!

Tack för att jag får hänga på!!!


Ja sen det där trista. I går morse mötte jag en person med en massa hundar. Nemo skulle precis sätta sig och bajsa på vår morgon runda. Han sprang upp på en kulle. Då hör jag hundar skälla. Sen är han omringad av en massa svarta hundar. Jag blir i vanlig ordning lätt förbannad på denna människa. Försöker ropa på Nemo som hela tiden blir något distraherad-Oj, nu ska vi se här....jag har ju några löptikar....häver hon ur sig.Tänker inte skriva vad jag sa.  Två av hundarna satte av efter Wilma som flyktar som tur är till mig, vad hade hänt om alla rusat efter o jagat henne? Vad kan inte det trigga igång?? Wilma var lite trött denna morgon och kom lite efter... Lyckades få med mig Nemo arg som ett bi. Det värsta var att samma sak hände i morse! tänkte att jag går en annan väg så jag slipper möta personen..... Men vad skådar jag på min nya runda! Hinner tänka att aj fan nu är det kört! En hund får genast syn på oss. Jag blir så arg att jag bara brinner av! Försöker skrämma hota den, men Nemo hinner före idag. Han är helt medveten om att det här är en bunt snygga brudar eftersom de löper! Innan jag hinner fram till hunden är Nemo redan där och fyra hundar till. Tror fan varenda en löpte. Han var helt blockerad! Blev så arg på honom. Kickade till honom, och sa att nu jävlar var det nog! Man springer inte iväg fram till nån då är man inte vatten värd! Han blev så ledsen. Han kom genast med mig. Tikarna hängde som en klase efter honom. Jag var så arg men jag fann inga ord att säga till personen för hon bryr sig inte ett dugg. Inte ett skit säger hon! Ber inte om ursäkt, lyssnar inte ens på vad man har att säga. Hur fan kan man ha hundar springa vind för våg? En jag känner höll på att köra över en av hundarna som sprang på stora vägen för ett tag sedan. Hon går och hundarna springer lösa över hela området. Nu kommer jag inte våga gå där längre, inte på morgonen. Hela vår morgon runda blev förstörd. Eftersom jag blev så arg och han blev så ledsen så gick han och tittade på mig i 45 minuter utan att kissa lukta eller njuta av våran morgon. Jag blir så ledsen. Arg och förtvivlad. Mina hundar är lösa, men jag gör allt för att visa hänsyn och inte vara ivägen när man är ute o går. Olyckor kan ju hända, men inte hela tiden! Nemo är en jätte lydig hund-men han kunde inte hjälpa det idag, det brast. Han försökte kanske lösa alltihopa från början, var det därför han sprang fram? Jag lyckadades inte, inte när jag blev så arg. Tänk den dagen hundarna springer fram till fel hund? Eller framför en bil? Så tråkigt.... Personen är säkert en jätte snäll människa och hundarna helt ofarliga. MEN-jag vill inte att sånt hän händer. Det är läskigt, äckligt och jag vill inte att mina hundar utsättas för det! Dom vill gå i lugn o ro med mig! Hmmm.....det var dagens gnäll!


Ha en bra kväll!

Av Kattis - 7 februari 2011 18:24

Ja det är då självaste jag vet inte vad att det inte får vara bra särskilt länge! För några dagar sen upptäckte jag att Nemo har en knöl i en testikel. Idag bad jag en veterinär på mitt jobb kolla upp det hela och säga sin åsikt. Hon sa att det är en förändring men inte så mycket. Det kan vara nåt inflammatoriskt, men hur vad? Hon tyckte jag skulle kontakta en kliniker. Ringde genast! Så i morgon blir det besök hos veterinären. Minsta oklarhet så ryker bollarna! Vill inte ha en sjuk hund. Men hur blir hanar utan bollar? Finns det risk att han blir som Wilma? Hungrig, super fluffig och lat? Men det är ingen tvekan om det skulle vara nåt galet. Då tar vi bort dem. Men tänk om han....inte blir sig själv igen...??? Men förhoppningsvis är det ingen fara, tänker inte göra nåt drastiskt, inte helt riskfritt med op heller! När såna här saker händer börjar jag älta, tänka en massa. Varför blir man så sjukt fäst vid sina djur? Snyft.... Varför alltid tro det värsta? Vi har gått igenom så mycket och det har gått bra så här långt! Min älskade flatte! Min svarta lilla björn!

Av Kattis - 6 februari 2011 16:38

.......har det blivit idag. Vi åkte mitt på dagen till Örsan för att fira Mathilda som fyller år, 13 faktiskt. Hon hade två kompisar där. En kille som verkar minst sagt förtjust i henne. Dom är så gulliga ju! Verkar vara en toppen kille iaf, han hade ju köpt ett jätte fint silver halsband med ett litet hänge typ ett hjärta. Och han talade minsann om vad det kostade och att priset var ju kanon bra eftersom han ju inte blivit ruinerad på kuppen! Barn kan vara så roliga så man kan dö! Hon har verkligen fina vänner!


På vägen hem stannade jag på Coop. Stefan o Jenny stannade också och handlade där. Passade på att veckohandla och skaffa mig ett med mera kort eller vad det heter. Alla har kort överallt-men inte jag. Känner mig helt ute faktiskt. Men nu är det fixat. Man kan ju faktiskt tjäna lite stålar! Ska nog fixa Ica kort oxå....


Har just tagit en sväng med hundarna. Vi har tränat "stilla". Men f-n vad det är svårt! Men det ska gå nån dag det har jag bestämt mig för. Wilma fuskade idag. Så fort jag avlägsnade mig norpade hon sin köttbulle som så fint var placerad på hennes luddiga lilla tass. Varför vänta när man är så sugen sa Wilma! Stånk... Vädret idag har ju varit underbart. tyvärr han vi inte gå med syrran när vi var i Örsan. det var synd, alltid så himla kul att promenera tillsammans med dom!


Snart kommer Tobbe hem. Herregud vad jag längtar efter honom! Mitt hjärta.... Här kommer bilder från dagens promenad!


Springer sitt fortaste!

                 


Av Kattis - 3 februari 2011 17:40

Det är aningens tråkigt att inte min sambo är hemma. Saknar honom enormt. Eftersom han inte är hemma passade jag på att laga mat som han ändå inte tycker om. Lax med jasmin ris och lite kokta grönsaker. Jätte gott! Min mamma har ringt mig hur många gånger som helst. Men jag har inte svarat. Jag ska ta ett snack med dom vid ett väl valt tillfälle. Om jag orkar nån gång i framtiden dvs... Snart är det helg då är dom tillsammans igen sittandes vid köksbordet. Jag har dessutom lovat mig själv att göra bra val, val som är bra för just mig....dom ingår inte där....


Det har u varit en ganska kall och blaskig dag idag. Men vad härligt det är att det töat så mycket. Men halkan är inget rolig alls. I går hämtade jag min kära bror i stan och skjutsade hem honom. På vägen hem i en rodell höll jag på att köra på en and eller anka eller vad det heter som spatserade rakt över körbanan till mitten av rondellen. Han klarade sig åtminstonde från min bil. Blev så rädd! Fy vad otäckt om jag kört på den. Stackars lilla fågeln! Hoppas den klarade sig från dom andra bilarna också. Brorsan bjöd på trevligt sällskap och lite prat och underbar kyckling gryta. Jisses vad min bror är bra på att laga mat. Jenny kom hem sedan också. Vi tog oss ut på tomten en stund med hundarna. Hennes Diezel har ju en fraktur i en tå så han är tvungen att vara ganska still. Stackars pojken har det jobbigt, men han blev iaf glad att vi kom så han fick nåt att tänka på en stund. Det är nog bara fyra veckor kvar på hans vila tills det är dags för återbesök. Hoppas han blir helt bra igen !


Har ju vovvarna med mig på jobbet. De sitter i en box i ett sk hund stall. Ganska många hundar sitter där. Idag när vi skulle ta vår lunch kiss runda var det lite väl mycket ljud där nere. Vissa hundar skäller som bara den, en annan sitter och ylar. Ganska frustrerande. Önskar att alla hundar kunde sova och vara tysta. Men icke. Undrar vad det beror på igentligen? Wilma och Nemo sover. Wilma skäller när första hunden kommer på morgonen. Det brukar vara Karin och hennes hund Wilma. Nemo säger inget. Sen kan hon bus skälla lite när jag kommer ner på lunchen o när vi ska gå hem. Men dom sätter inte igång bara nån tar i dörrhandtaget. Några har skrattat åt flatten när de gått förbi. Han sover om nån så släpper en bomb, då kan han ligga på rygg med benen i vädret rakt upp o ner, snarka och inte vakna av nåt. Det är så bra, han kan ju slappna av och finner ro att sussa en stund. Är Nemo lugn är Wilma lugn. Det är en enorm fördel att kunna ha med dom på dagarna. Hundarna trivs väldigt bra.


Nu är det dags för promenad tror jag. Kan ju inte sitta här och längta efter Tobbe! tur att jag har mina hjärtan-utan Wilman o Nemo hade det varit ledsamt! Kram på er o ha en bra kväll!!!















Av Kattis - 1 februari 2011 19:51

Ja det är visst en sån där trötter dag idag. Känner mig super seg. Inga långa rundor idag inte. Det töar. Lite mysigt trots att man blir påmind om hur smutsigt det blir. Wilma avskyr att torka tassarna. Nemo börjar återhämta sig från semestern. Han har varit trög och haft svårt att höra vad jag säger. Ganska eller väldigt irriterande! Men idag har han hört vartenda ord jag sagt. Och han har dessutom varit sitt vanliga jag-busig! Söt pojken......


Har haft planerings samtal på jobbet idag. Fick mycket beröm och det gör mig enormt glad. Jag gillar mitt arbete på många sätt och gör alltid mitt allra bästa och det känns bra att få så bra kritik....eller vad man kallar det. Dessutom har jag väldigt många bra människor omkring mig.


Nu ska vi lägga oss i sängen och glo på tv:n. Kanske det går i nån godis bit.....

Hade tänkt träna med Nemo idag. Men den här dagen får passera. Tror Nemo behöver vila sitt huvud nån dag till. Jag med.... längtar tillbaka till Sälen. Jag vill ha semester och roliga upplevelser oftare. Men å andra sidan kanske dom inte blir lika värdefulla då? Hmmmm............


Ha en bra kväll! KRAM!!!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards