Alla inlägg den 9 februari 2011

Av Kattis - 9 februari 2011 20:54

Nemo och jag var till veterinär Stina igår. Ett besök jag bokat eftersom jag hittat en boll....i bollen. Stina kunde dock inte hitta nåt konstigt. Hon gick igenom honom noga och länge, men inget konstigt fanns däri. Så bra att den är väck, gissa vem som blev gladast i stan! stina sa att det kunde varit en cysta ellerså. Om så är fallet kommer det troligtvis komma tillbaka. Men det är inget farligt. Då ska vi komma tillbaks o göra ultraljud. Men om det blir knöligt igen så ryker dom! Han får väl bli ullig o hungrig bara jag får ha honom kvar några år till! Stina är den allra bästa veterinär jag varit till! Nemo tyckte att hon var en kul tjej, dessutom fick han ju en stunds massage. Vi gick igenom hans små vårtor och annat när jag ändå var där. Men jag beslöt att de får än så länge sitta kvar för jag vill inte utsätta honom för sedering "bara för att", då tar vi det om vi måste eller ska göra något annat på en gång....


När jag ändå var där blev det ett besök i hund affären. Pratade en stund med Mia. Vi pratade träning. Jag nämde att det liksom inte blir nån ordning när man inte har nån att träna med. Mia sa att jag kunde ju hänga på henne och Stina. Då kände jag att jag sken upp som en sol!  Så nu på kvällen var vi och tränade en stund. Igentligen behövs det bara ett ekipage i närheten så blir det roligare. Det är så trist att vara själv. Nemo var skit duktig i dag, han är det jämt, men idag var han så laddad. Och jag älskar när han är lite tokig. Då händer det konstiga men bra saker. Bla kan han med lätthet stå still vid konen ett antal sekunder-som han inte gör annars! Nemo brukar för det mesta trixa till det och passa på att göra bra saker på en gång. Bra saker kan tex vara att lubba runt eller stappla på samma ställe. Vi provade även på dirigerings apportering. I dag provade jag lägga ut apporter för första gången. Av det lärde jag mig att vi ska träna mer på vänster och höger. Men det var kul att prova-ingångarna var helt ok!

Tack för att jag får hänga på!!!


Ja sen det där trista. I går morse mötte jag en person med en massa hundar. Nemo skulle precis sätta sig och bajsa på vår morgon runda. Han sprang upp på en kulle. Då hör jag hundar skälla. Sen är han omringad av en massa svarta hundar. Jag blir i vanlig ordning lätt förbannad på denna människa. Försöker ropa på Nemo som hela tiden blir något distraherad-Oj, nu ska vi se här....jag har ju några löptikar....häver hon ur sig.Tänker inte skriva vad jag sa.  Två av hundarna satte av efter Wilma som flyktar som tur är till mig, vad hade hänt om alla rusat efter o jagat henne? Vad kan inte det trigga igång?? Wilma var lite trött denna morgon och kom lite efter... Lyckades få med mig Nemo arg som ett bi. Det värsta var att samma sak hände i morse! tänkte att jag går en annan väg så jag slipper möta personen..... Men vad skådar jag på min nya runda! Hinner tänka att aj fan nu är det kört! En hund får genast syn på oss. Jag blir så arg att jag bara brinner av! Försöker skrämma hota den, men Nemo hinner före idag. Han är helt medveten om att det här är en bunt snygga brudar eftersom de löper! Innan jag hinner fram till hunden är Nemo redan där och fyra hundar till. Tror fan varenda en löpte. Han var helt blockerad! Blev så arg på honom. Kickade till honom, och sa att nu jävlar var det nog! Man springer inte iväg fram till nån då är man inte vatten värd! Han blev så ledsen. Han kom genast med mig. Tikarna hängde som en klase efter honom. Jag var så arg men jag fann inga ord att säga till personen för hon bryr sig inte ett dugg. Inte ett skit säger hon! Ber inte om ursäkt, lyssnar inte ens på vad man har att säga. Hur fan kan man ha hundar springa vind för våg? En jag känner höll på att köra över en av hundarna som sprang på stora vägen för ett tag sedan. Hon går och hundarna springer lösa över hela området. Nu kommer jag inte våga gå där längre, inte på morgonen. Hela vår morgon runda blev förstörd. Eftersom jag blev så arg och han blev så ledsen så gick han och tittade på mig i 45 minuter utan att kissa lukta eller njuta av våran morgon. Jag blir så ledsen. Arg och förtvivlad. Mina hundar är lösa, men jag gör allt för att visa hänsyn och inte vara ivägen när man är ute o går. Olyckor kan ju hända, men inte hela tiden! Nemo är en jätte lydig hund-men han kunde inte hjälpa det idag, det brast. Han försökte kanske lösa alltihopa från början, var det därför han sprang fram? Jag lyckadades inte, inte när jag blev så arg. Tänk den dagen hundarna springer fram till fel hund? Eller framför en bil? Så tråkigt.... Personen är säkert en jätte snäll människa och hundarna helt ofarliga. MEN-jag vill inte att sånt hän händer. Det är läskigt, äckligt och jag vill inte att mina hundar utsättas för det! Dom vill gå i lugn o ro med mig! Hmmm.....det var dagens gnäll!


Ha en bra kväll!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards