Alla inlägg under juli 2011

Av Kattis - 8 juli 2011 15:10

  Ja det är knappt man tror det är sant! Men tre veckor går fort och snart är man tillbaka i den vanliga lunken igen..... Men självklart så njuter vi så länge det varar. Har ju faktiskt hittat på en del tok den senaste veckan.....


Anmält till en lydnads tävling. Mycket har inte fått fäste än, men vi tragglar på. Jenny och jag har tränat för Tomas Ivarsson för ett tag sen. Det var så häftigt. Fick många bra tips på många bra saker. Han gillade vårat fria följ, och det lever jag på fortfarande... Han fick mig att tänka om och att våga göra lite annorlunda. Våga vara tokig! Våga låta det bli tokigt! Man fastnar i gamla fotspår... Jenny blev helt såld och det var jätte roligt! En spark i baken på ett positivt sätt!   


Sussi, min fantastiska stora syster, och jag har viltspårat. I går spårade vi spår som var tio timmar. Det var fantastiskt att se hur hundarna klarade av det plätt lätt, förutom lite trassel i nån vinkel för gossarna, men de redde ut det galant! Vi fick oss i vanlig ordning en hel del skratt också! Saker kan bli så kostiga ibland. Det blev en jätte bra tränings dag!


Jag använder mina brillor. Dom är helt fantastiska. Jag har dom när jag kör, läser, ja nästan hela tiden. Har upptäckt att jag inte blir trött av att sitta framför datorn, ser väg skyltar när jag kör, ser dessutom bättre på långt håll med glasögon än utan. Tänk så det kan bli! Men det är ovant. På jobbet har jag tagit av dom så fort jag mött någon, känner mig som Maria Montazami- exposed!


Idag, sista arbetsdagen, var hundarna hemma. Tobbe kom ju hem klockan tolv. Nemo var trött i morse så jag tyckte det var som allra bäst att de fick vila i lugn och ro hemma. När jag kom hem var dom ute. Nemo sprang sitt fortaste fram till bilen och faktiskt hoppade upp på mig när jag öppnade bildörren. Mattes hjärta blev så glad när matte kom hem. Kan man känna sig mer välkommen hem än så  ? Nä det tror jag inte!



Av Kattis - 3 juli 2011 15:54

Syrran och jag for till skogs kring lunch tid. Vi hjälptes åt att lägga spår, viltspår. nemo och Mios spår blev nog tre fyra hundra meter långt. Det känns så långt när man har massa saker att hålla reda på. Snitslar, vart man går, skank, blod, syrran... Ja hujeda mig. Blev i vanlig ordning ett antal hysteriska skratt anfall. Spåren låg lite över två timmar. Inte så jätte länge, men det är andra gången så man ska väl inte ta i så man spricker......


Under tiden åkte vi till bla Vendel. Ungefär där vi bodde när vi var små, Myrkarlsbo. Där finns otroligt fina skogar. Troligtvis dom finaste skogarna.... Vi kollade läget och tog en liten promenad. Tyvärr sprang Nemo ut och satte sig snabbt vid en gran. Han var galet dålig i sin mage. Måste vara de små smaskiga grisknorrarna han åt igår. Men han är hysteriskt lycklig ändå! Glad och tillfreds med att matte vaknat ur en veckas dvala. Förmodligen lite stressad också kan jag tro. På vägen i skogen hittade vi mängder av smultron, jätte stora! Så vi stannade till och åt lite....ganska många....


Alla hundar spårade säkert idag, ingen var sådär tveksam eller förvånad som förra gången. Mio var nog lite besviken att det hängde en skank och inte ett packe pannkakor på slutet. Den luktar skit och är dessutom full med päls, tyckte Mio! Besvikelsen var tydlig. Men han älskar och spåra och är ganska ointresserad av resten.... Wilma tyckte faktiskt inte heller att den var jätte kul, dessutom var det blod precis där den låg....ISCH!!!!! Nemo ville ha sin själv men jag bytte den ganska kvickt eftersom hans mage är lite ledsen idag.


Vi fick en toppen dag i skogen. Det är roligare än jag trodde det här med viltspår. Jag fattar inte allt, men vi har ju massor att lära. Och man kommer ju på så mycket när man provar på. Mer snitslar tex! Syrran är dessutom super laddad när det gäller den här sporten och det är skita kul! I bilen hem kröp det två fästingar på min hals. När jag kom hem kröp en till på magen. Vidriga djur. Undrar om man har nån någonstans som man inte vet om nu????


I morse hämtade jag mina efterlängtade glasögon. En helt ny värld har öppnat sig. Bokstäver är svarta, bilar har reg nr, Tobbe tycker jag ser gammal ut, allt är så klart och fint i min värld. Dessutom är dom jätte fina!


Ha en fortsatt bra dag!



Av Kattis - 2 juli 2011 11:33

För en vecka sedan, förra söndagen fick jag huvudvärk på morgonen. Dessutom var Nemo krasslig. Han kräktes och mådde så himla dåligt. Huvudvärken blev inte bättre utan blev värre och värre. Tillslut visste jag varken ut eller in. Tog verktabletter utan resultat. Vid fem tiden på eftermiddagen sa Tobbe åt mig att ringa sjukan. Det stod inte rätt till. Då hade jag sovit o gråtit om vartannat hela dagen. Sköterskan jag pratade med misstänkte migrän. Fick en tid på akuten kvart i tio på kvällen. Klockan sju började jag må förbannat illa och satte igång att kräkas. Det här är det värsta jag varit med om! Vi åkte in till akuten, där vi fick vänta ganska länge. Till slut fick jag träffa doktorn. Minns knappt vad han frågade om. Jag var helt slut och ville bara att det skulle sluta göra så förbannat ont! Han sa att det var migrän. Han fixade recept på medicin jag skulle ta. Fick Citadon med mig hem. Tog den när jag kom hem. Det var det bästa jag upplevt! Helt väck somnade jag, slut efter detta helvete. Värken bakom ögat och på samma sida i bakskallen var borta på några minuter. Underbara Citadon!


Dagen efter på måndagen, tog jag det otroligt korkade beslutet att åka till jobbet. Jag orkade bara några timmar. Hade som träningsvärk i skallen. Helt slut! På tisdagen kände jag mig ännu mera sänkt. Ringde jobbet o sa at jag blir hemma även denna dag. Efter någon timme fick jag feber och mina hals mandlar kändes som golf bollar, mådde skit rent ut sagt. Dessutom fortfarande slut efter migrän anfallet. Det blev ett besök till på akuten även denna dag. Till saken hör att hela veckan innan hade jag varit halv krasslig. Lite ont i halsen snorig och en hemsk rethosta. Kvart i tre var jag tillbaka på akuten. Fick en tiodagars kur och hostmedicin mot rethostan.


Hela veckan har jag varit hemma. Har nog aldrig mått såhär dåligt. Fy farao! Fortfarande har jag inte heller lärt mig när kroppen säger STOPP!!! Nä jag kör på in i det sista, det är så jädrans korkat! Och hur slutar man stressa???? Har läst på lite om migrän. Mina bröder har migrän. Vissa saker kan ju vara migrän framkallande. Som tex: mögelostar, vin citrus frukter, pms. Och CHOKLAD! Jag äter massor av choklad, jag kommer förmodligen aldrig mer äta choklad! Migrän är det vidrigaste jag varit med om!


Wilma och Nemo har inte gjort ett endaste dugg denna vecka, till sitt närmaste har det varit djurplågeri i deras mattes ögon. Även Wilma har lidit av hemsk tristess! Jag har inte klarat av att ta mig ur sängen! Tobbe har tagit hand om mina små hjärtan! Men i dag har vi tagit en längre sväng runt kvarteret. Nemo o Wilma var överlyckliga!


Nu är jag på väg upp igen. Underbart att må bra!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards