Alla inlägg under maj 2009

Av Kattis - 17 maj 2009 15:01

Vi är precis hemkommna från utställning. Vi var bara där och tittade. Det var upplands cocker klubb som hade utställning i Ottarsborg. Vi var där med syrran och hennes döttrar var med också. Många fina cockrar var med. Sussi hade en kompis som ställde sin junior tik. Hon blev 5:e bästa junior tik. Roligt! Nemo och Wilma tyckte det var spännande. Innan utställningen tog vi en skogs promenad. Nemo och Mio passade på att bada i allt som gick att badas i. Vatten pölar och lerpölar. Hmmm nja de va väl inte de snyggaste när vi kom fram.... Men Mio skulle ju inte vara med så det spelade ju ingen större roll. Det roligaste va att Mio e så cool. Inge stressad eller nervös. Han tog allt med ro bara. Han är verkligen en super trevlig jycke. Stötte på en som jag tävlat på samma tävlingar med. Det var roligt! För övrigt var det han som plockade upp mig när jag gick vilse i Vattholma skogen när vi var där och spårade.


På fredag ska jag och syrran träffas och spåra med hundarna. Det ska bli jätte roligt. Det gick så bra med Nemo sist. Nu är hundarna helt slut...jag också. Ska vänta en stund sen ska vi ta en skogs promenad. Kanske träna lite också. Nästa vecka jobbar jag bara måndag till onsdag. Sen är det några dagar ledigt. Härligt! Jag har en massa saker att göra idag. Borde starta med att klippa Nemo. Han ser rent ut sagt förskräcklig ut. Han har inte varit så här långhårig i hela sitt liv. Jag prioriterar inte utseendet men ibland måste man ju fixa till kostymen lite. Han blir ju så fin då. Syrran har planer på att ställa ut Mio till hösten. Då ska jag hänga med vare sig hon vill eller ej. Det är så roligt med utställningar faktiskt. Jag tror han är en fin hund, men å andra sidan vet jag inte hur en cocker ska se ut... Jag tror han blir stilig i cocker frissa! Ha en fortsatt bra söndag!

Av Kattis - 16 maj 2009 20:16

Vi har varit många timmar ute idag, jag och sambon Jenny. Vi spårade med alla hundar idag. Diezel fick ett för honom långt spår med två pinnar vinklar + slut. Det gick mycket bra för honom. På första sträckan vädrade han vad vi tror var vilt.....men jag vet faktiskt inte. Lite snurr men sen kom han rätt igen. Jädra hund å va bra på att spåra. Jag gjorde ett hyffsat långt spår till Nemo. Flera vinklar och sex + slut. Eländig terräng delvis fällda träd berg. Upp och ner över stock o sten. Han spårade hur bra som helst. Hittade alla pinnar och det var bra drag i linan! Skit kul! Måste få med mig syrran o hennes guldklimp också. Det är så kul. Wilmas spår blev mest rakt med några pinnar och snask bytta på slutet. Hon spårar ju så bra den lilla vovven.


Sen skulle vi ta en promenad i skogen. en slinga vi brukar gå. Det började så bra. Men slutade så tråkigt. Diezel har en tendens att sticka när man är till skogs. Det händer bara ibland och idag såklart! Han stack och var borta ett tag. Jenny var vansinnig. Han kom sen helt slut.... Gud vad jag e glad att mina inte gör så. Wilma kan sticka efter nån ekorre och skälla på den. Nemo jagar inte alls. Han vill bara vara med sin matte han.


Nu ska vi käka paj som brorsan har gjort. Sen blir det en film tror jag. Pratade en stund med Tobbe på telefon. Han är på folkrace tävling hela helgen. Men det hade visst gått mindre bra tyvärr, det var ju synd. Bilen hade pajat. I morrn ska jag och syrran åka på cocker utställning. Vi chansar och tar med hundarna. Vet inte om man får det. Så i morgon ska jag gå upp vid halvsju ungefär. Ja i morse vaknade jag tjuga i åtta. For upp och trodde jag försovit mig. Herregud! Jag måste ringa till jobbet och säga att jag blir lite sen. vem ska jag ringa? Stod ett tag i hallen och funderade...... Men sen slog det mig att det var fredag dagen innan och att det va lördag. Då kröp jag ner i sängen igen. Både Wilma och Nemo sov vidare med mig ett tag.

Ha en bra kväll! Själv ska jag ta en grogg!

Av Kattis - 15 maj 2009 06:49

.........på den här dagen blev det visst. Upp 3:30 för att få skjuts in till stan. Nu har jag gått 1 1/2 timme med hundarna. Ska åka å hämta min bil idag på verkstan. Den är där för fjärde gången. Det är något som är galet. Snart tar den livet av mig också. Wilma passade på att rulla sig i en hög med skit. Jo, då får man säga "jävla hund"! Det gjorde jag iaf. Hon är så jädrans snuskig ibland. Nu är hon brun å lite kladdig. Jag ska bada henne sen. Passar snusket inte att ha i munnen så kletar man helt enkelt ner kostymen i skiten istället. Nemo hittade endast ett litet muffins papper i morse som han tuggade på. När jag sa åt honom spottade han omedelbart ut det. Det skulle Wilma ALDRIG göra!!! Hon bara sväljer...ev att hon tuggar....


Nästa vecka ska jag till frissan hoppas jag. Jag vill göra nåt kul med mitt hår. Är less på det. Jag känner mig tråkig. Hela det här året har jag varit deppig. Det har varit det värsta året i mitt liv. Men nu har jag faktiskt varit glad ett tag. Det känns toppen. Men jag har inte fått nåt gjort än. Bilen ska säljas. Hur lätt är det? Kan inte ett skit om saken. När jag har gjort det ska jag hitta en egen bostad. Jag längtar in till stan. Tänk vad skönt att bo i lägenhet i stan. En egen. Jag, Wilma och Nemo! Man kan ju få drömma iaf.... Det blir nog inte som man tänkt iallafall... ja ja.....inte som man önskar alla gånger... Nu ska jag göra nytta! KRAM!

Av Kattis - 13 maj 2009 20:18

I helgen spårade jag och Jenny med hundarna. Vi satte fast hundarna vid en stig och jag gjorde ett spår till Nemo på ena sidan och Jenny ett till Diezel på den andra sidan. Nemos spår tyckte jag blev jätte bra. Några vinklar och ganska många pinnar. När jag var på väg att lägga ut slutet hörde jag nåt flåsandes bakom mig. Jag förstod på en gång att det var en hund som kommit lös.....och jag kunde gissa vem det var.... Diezel.... Svor som en tok och tänkte först avbryta alltihopa. Men sen tänkte jag att nääää! Jag provar spåra med Nemo trots att Diezel sprungit omkring i spåret. Och det gick faktiskt ganska bra. Till min förvåning strulade det bara lite på mitten. Där vinglade han fram och tillbaka över spåret. Diezel hade väl haft skit kul där! Han missade två tre pinnar men som han jobbade! Jag e så nöjd ändå! Diezel har spårat några gånger bara. Han fick ett spår med en vinkel och två pinnar. Han spårar jätte bra den hunden. Så nu e det bara att sätta fart! Jag tycker såklart att hon ska tävla......


Annars har det bara varit promenader iveckan. Nu ikväll var vi upp till idrottplatsen och tränade lydnad. Det var länge sedan. Jag och Nemo tränade på rutan. Det gick skit bra! Långa avstånd och från olika håll. Nemo var i topp form idag. Heltossig. Han var mer i luften än på backen delvis!! Vi tränade vittrings apportering, han visste precis vad jag ville att han skulle göra. Bamse skojsigt. Provade ink med ställande.....men det går så förbannat långsamt. Jag måste hitta på nåt där för det blir inte bra helt enkelt....jag får fundera på hur jag ska gå till väga. det slutade med att jag tränade ställanden framför mig....då stannade han fint. Fjärren gick också hyffsat. Wilma fick också vara med på ett hörn. Hon fick lubba till rutan och göra lite inkallningar. Därimellan skällde hon mest....


Jenny tränade på fotgåendet med Diezel. Hon kan gå ganska många steg nu. Han går jätte fint. Han fick också vittrings apportera. Jag minns inte hur jag började med Nemo men jag tänkte så det knakade så det blev nog lite bra iaf. Han fattade vitsen efter en stund.....men pinnen blev flis. Det blir till att träna lite hålla fast inomhus. Vi är nöjda med dagens träning iaf.


Fästingar. Ja fy vad äckliga de är de små snuskiga djuren eller vad det e för nåt.... Har nyligen satt på Exspot så det har inte hunnit verka ännu. Plockade en på Wilma och en på Nemo idag. Vidrigt!


Nu är det dax för lite slappande i soffan framför tv:n. Skönt det med ibland. I helgen ska jag åka med syrran på cocker utställning. Vi ska titta. Hoppas hon ställer ut sin guldklimp. Det är ju faktiskt jätte roligt. Ha det bra!





Av Kattis - 8 maj 2009 16:02

Nää inte mer än vanligt, börjar bli van tror jag. Men tänk om det kunde lätta snart. Ja det e ju fredag åtminstonde. Alltig något. Jag å brorsan ska nog hitta på nåt idag. Typ frossa i godis vore inte helt fel!!! I morse klev jag upp halvfyra. Ja jag lovar nu e Kattis färdig för idag. Jag tog en låååång runda med hundarna i morse i stan. Spännande tyckte Wilma och Nemo som numer är landsbygdsbor.Det blir en till runda i kväll kan jag tro. Sen blir det som sagt förhoppningsvis soffliggar kväll med en bra film och godis. Jag har gått ner några kilon, det tycker jag om. Då kan jag frossa liiiite extra! nää skämt å sido det e ju inget bra alls. Nu ska jag göra nåt ..... Ha det bra alla rara!

Av Kattis - 6 maj 2009 07:11

........men inte bloggar jag för det heller! Tråkig man kan va. Men jag har inte ro att blogga så mycket just nu. Ehhh....hundarna mår bra. I helgen kom syrran över. Vi skulle prov spåra lite med Mio. Jag gick ut korta spår, två stycken till honom. Tänkte att det nog skulle bli flopp eftersom man ju inte är så bra på det här med spår å sånt. Men jisses vad hunden spåra! Han är en liten Wilma. Hur coolt som helst. Kan de vara deras gemensamma drag cocker spaniel? Mio var jätte duktig. Men ganska ointresserad av det som låg i spåret....hade lagt leksak som slut. Men det ska vi ordna till. Verkligen jätte roligt. Gick ut ett spår åt Diezel också. Han spårade otroligt bra. Inte alls osäker eller fundersam. på slutet låg hans boll, då blev han skita glad.


Träffade en granne som bor en bit bort. Hon stannade bilen en kväll när jag var ute och gick med hundarna. Hon frågade om mina hundar var lydiga eftersom de alltid gick lösa. Jag förklarade att de nästan alltid går lösa. Men kvinnan förstod inte. Jag menade väl inte att jag kunde ha hundarna lösa om vi mötte en annan hund! Jo det går hur bra som helst sa jag. De bryr sig knappast. Vi pratade en lång stund. Det visade sig att hon ringer runt till sina grannar när hon ska gå ut med sina hundar för att försäkra sig om att inte möta någon annan med hund. Fy fan vad det måste va jobbigt att va så! Fy vad trist det måste vara!


Ha en bra dag allihopa! 


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards