Alla inlägg under mars 2010

Av Kattis - 21 mars 2010 14:57

Jag och Nemo!

 Jenny och jag träffades på brukshundklubben för lite träning. Det snöade åt alla håll. Varför, undrar bara varför???


Träningen gick iaf så jädrans bra idag. Tränade på hopp apporten igen. Han tar apporten slarvigt. Men idag hade jag en lösning som funkade super bra. Jag tränar för tävlings mässigt ibland. Hur kul är det ra?? Höll i hans halsband och hetsade honom lite när jag höll fram apporten. Han blir jätte taggad och tänker att det här blir skojsigt! Sen tog killen apporten jätte fint precis som jag vill. Han är lite slarvig dels pga sin förlust av ganska många tänder. Han har lärt sig lite galet... Men det går ju! Och ska han springa fort som tusan och HOPPA på vägen måste han ju ta den ordentligt! Känns jätte roligt att det funkade idag.


FF gick också bra! Fattar noll. Men grejjen är ju att vi kan ju, momentet har inte varit några problem, ever! Vårat bästaste moment faktiskt. Men nu när det varit tråkig trist träningsvila över vintern har han blivit FÖR ivrig o då plogar han och är hela tiden ur position. Och jag har varit förtvivlad! Halterna på raksträckorna kändes jätte bra också efter att det varit så dåligt rent ut sagt!


Vi tränade inkallande med ställande och läggande med godis bakom idag. Han nitade! Det var så klockrent. Tappade ingen fart överhuvudtaget. Har inte tränat lika mycket på lägganden. Lite tveksamt ibland... Bör funka om vi tränar det lite separat ett tag till.... Idag var det en sån där underbart jätte bra träningsdag för mig och Nemo.


Jennys tokiga rottis pojke var som start klar idag! Han fick öva på svängar helomvändningar och lite transport sträckor. Ja, det gick kanoner's. Hoppet fixar han galant. Lite mycket spring för en platsliggning bara. Men efter lite envist tillbaka läggande bara så låg han och fick lyckas en gång!


Vädret var sämst. Snö och blåst. Men vi tänkte inte på det föränn efteråt, då är det härligt att träna!

Av Kattis - 21 mars 2010 14:28

I går tog syrran och jag och vovvarna våran efterlängtade promenad. Vädret var toppen. Vi gick två mil och lite till. Det tog tre timmar och femtio minuter. Alla var på topp. Så kul vi hade! Vi hittade bla en glänta där det såg så vårigt och fint ut. Vi tänkte sätta hundarna där och ta ett foto. Men det blev kaos. Hade en banan i vardera ficka på jackan. Nemo hoppade på mig, bananen trillade ner på backen. Mio tog allting på största allvar och beslöt sig för att ta sig an den märkliga grejjen. Han tog den och sprang omkring. Syrran och jag skrattade så vi skrek! Det slutade med att bananen gick av på mitten. Sen tog Nemo den ena halvan och började gnaga på den. Cirkus! Hittade delar av ett lik som låg på vägen. Var tvungen att fota! Kan vara rådjur.... Men titta på mina fotspår...är det inte lite för stora delar för att vara rådjur? Älg trodde jag och syrran iaf. Wilma tyckte att det var en fin ben hög och ville gärna ta med sig skiten när vi gick. Men se det gick ju inte så bra. Nemo gnagde lite också....det var spännande till tusen tyckte han. Mio minns jag inte vad han gjorde.... Antagligen var han lika extas som när han tog sig an den äckliga böjda frukten! Det var en jätte rolig runda. Får se vad det blir nästa gång. En mil till kanske? Det kändes inte så tungt som första gången vi gick. Nu gick vi en halvmil längre på kortare tid dessutom. Hundarna älskar såna här små äventyr. Alltid händer det något konstigt på vägen  ! 

 När vi kom tillbaka efter promenaden var det bara att duscha hundarna. Skitiga precis överallt! Sen åt vi fisk soppa, men aioli. Den är gudomligt god! Sen blev det hallon paj och film, "2012" hette filmen. Då ska joden gå under. Tittade inte färdigt. USA gick under och de tog nåt plan till Kina. Men jag fattade inte, jorden skulle ju ändå gå under? Hade de inte varit smartare att stanna kvar istället för att dra ut på lidandet? Ska se slutet nån dag....det kanske räddade världen från Kina eller nå't???

Av Kattis - 20 mars 2010 08:01

Ja det liksom kändes att det var härligt vår väder ute idag! Massor av snö kommer att smälta idag. Gud vad härligt det är! Vaknade tidigt idag, 6:40. Nemo ville vakna då. Han klev runt i sängen och på mig och ville att jag skulle vakna. Han hade i vanlig ordning en socka i munnen som han envist ville visa mig genom att trycka den allt han kan i mitt ansikte. Näää.....inte alltid så trevligt att vakna me' en illaluktande socka i näsan. Men det är sånt man får ta när man har en galen flatte  . Vi har varit ut på en liten morgon sväng. Ska bara fixa lite. Sen drar vi till Örsan. Syrran och jag ska gå två mil idag har vi tänkt. Det blir härligt särskilt om vädret förblir lika fint som nu.


 Tänk, att snart der det ut såhär ute.............

  

Av Kattis - 18 mars 2010 20:51

Jo tack, slutandet går bara bra. Har använt plåster i fyra veckor.....näää tre.... Sen blev jag sjuk. Då hade jag inte plåster på ett par dagar. Provade plåster efter en vecka. Mådde pyton. Nu är jag både rök och plåster fri! Men det är litet av ett kämpande. Går med jobbar kompisarna ut och så nån gång då o då....jäkligt dumt.... Men jag känner inget sug. Bara en mystisk känsla jag har.

Kanske blir det svagare plåster framöver....


I morrn är det fredag. Veckans sista arbetsdag. På lördag ska vi till syrran och gå lååååångt! Hoppas på sol och blå himmel och plusgrader. Hoppas jag kan sova ut på lördag morgon............ Nu ska vi titta på lyxfällan. ha det bra =)

Av Kattis - 18 mars 2010 18:25

I går träffade jag Jenny med tillhörande rottis på brukshundklubben. Vi tog först en timmes promenad och snackade en massa......ja...jag babblade antagligen så mycket att hon blev trött på att höra allt.......om just absolut ingenting. Planen var plogad jätte fint. Jag och Nemo övade på lite fotgående, som funkar bra igen! Det är ju vårat bästa moment! Sviktar det så blir matte orolig. Men det gick kanoner's idag! Sen blev det lite läggande och ställande träning på avstånd. Som vanligt gick det inget vidare. Antagligen min inställning till det....gillar inte träningen av detta någe vidare. Men jag tycker att jag försöker. Men som tur är har jag fått bra tips från lite oväntat håll=)  TACK säger jag Vi var även med på självaste onsdags träningen. Det var Ulrika som var värd idag (igår alltså...). Nemo tycker hon är fiiiin! Fjant......tänk om min hund kunde hälsa som hundar ska göra. Men nej då....han ska hålla i vara på och vara näääääära!!! Min miss jag vet! Har inte lagt min energi på det....ångrar det =/ Men han är jäkligt bra på andra saker! Nåväl.... Det blev lite kontakt träning för våran del, jätte skojsigt! Sen tränade vi lite hopp apport för att få upp lite värme. Han tar apporten bättre under hoppet ....antagligen kan man dra slutsatsen att han tycker det är MYCKET roligare än vanlig apport! Det får vi till. Nu har vi bara två moment i trean kvar att SLÅSS me'! Rutan och ink med ställande o läggande. Underbart! Nemo älskade träningen. Jag med, vi va på topp idag  

 OJ! Se en sån fin gosse! Bilden tagen i morse när vi gick morgon promenad..... Han såg något lååååångt borta! Visst är han gullig mitt svarta underbara yrväder?

 

Jenny och Diezel tränade ff med tillhörande halter. Hoppet och ställande. Vi avslutade med platsliggning.....som vi skulle börjat träningen med. Men gossarna var laddade till tusen och det är ju dumt att Diezel får misslyckas när det gått så bra hela vägen. Ja...inget ont om honom men det är mest rottis pojken som har spring i benen..... En tränings plan börjar ta form i mitt huvud. Fanken vad jag är tävlings sugen! Tänk om vi kan uppnå målen nån dag?

Av Kattis - 14 mars 2010 20:29

Skrattar så jag nästan svimmar! Har gjort såna Quiz på fejjan. Ahhh helt galet! Sjukt kul. Vem kommer på allting. Gjorde bla vilken kaka är du svaret blev brownie, brorsan blev ballerina. Vilken ikea möbel är du? Töntigt men förbannat skojsigt tycker jag. Har funderat. Ska börja sätta igång träningen nu. Ett första pris i trean ska ske i år! Känner mig redo att sätta igång nu. Men dessvärre är det typ en mängd massa svåra moment. Ja ja......det visar sig....


Ha det bra!

Av Kattis - 14 mars 2010 15:24

Jag tränade lite med Nemo idag. Fotgående, rutan och lite inkallande med ställande. Ahh! Han var sitt allra bästa idag, jätte duktig! Sen åkte vi till stan för att handla. På vägen hem hoppade jag av vid Gamlis. Sen gick jag och hundarna hem. Från skolan i Gamlis hem till mig är det exakt en mil. Det tog en timma och femtio minuter att gå. Men då tränade vi lite på vägen och stannade vid en mysig glänta där bilderna nedan är tagna...  En bild vart så dålig att det fick visst vara med två gånger =). Ska föreställa Nemo. Min mobil är kass....eller är det jag som inte kan fota? Det blir ju så suddigt...?... det var en härlig promenad. Och det var jätte skönt att gå en mil på asfalt och grus och inte en massa snö och is. Känns knappt alls i ryggen.


Av Kattis - 13 mars 2010 10:54

I morse tog vi en sväng ut i skogen. Vi vaknade tidigt. Mår lite bättre idag. Men är inte alls någe vidare bra. Skulle äntligen varit med å tränat sök idag. Men jag hoppar det så här i sista minuten. Hostar snörvlar och känner inte att jag pallar flera timmar i djup snö. Ska kurera mig någon dag till. Men det dåliga samvetet gnager........ Hursom så var vi ut på en härlig morgon runda i morse. Det gick inte så fort för mig att gå som i vanliga fall. Blev helt slut! Jädrans ryggen gör jätte ont igen. Tror det är för att jag legat nästan helt still i nåt dygn.... Stånk! Nu ska jag sluta gnälla! Vi hittade en jätte fin väg som var plogad i skogen. Hundarna tyckte det var mycket spännande. Dessutom passerade vi en utfodringsplats för grisar, det tyckte Wilma var skojsigt. Hon försökte böka i sig en limpa sitt allra snabbaste för att jag inte skulle upptäcka något, men se den satte sig på tvären. Tokiga hund, hon inser inte sina begränsningar! På vägen hem träffade vi flera hundar. Nemo fick leka med en. En trevlig liten dvärg schnauzer. Nemo ville brottas, det ville inte hon.... Men de lekte en pytte stund ändå.... Nemo behövde busa lite den här fina dagen!


Här är iaf lite bilder på mina små hjärtan  ! Ha en jätte fin dag, njut av vädret!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards