Alla inlägg under augusti 2010

Av Kattis - 5 augusti 2010 20:18

Oj då här bloggas det lite dåligt! Här kommer en liten "hänt i veckan"!!!


I tisdags träffade jag min kära syster och hennes cocker pojke Mio. Vi begav oss ut i skogen för att spåra lite. Det var ett tag sen. Den här gången fick Nemo träna passivitet. Så han fick vackert titta på. Tråkigt? Ja jätte tråkigt, men verkligen nödvändigt. Vi gick spåren åt varandra. lagom långa. Sen fick "cockerklubben" också passivitets träna. Bamse tråkigt! Vi gick med Wilma först. Det gick jätte bra. Hon är lite kvick att sätta igång efter hittandet av apporterna, men vad gör det när man har så skoj? Sen släppte jag efter lite på slutet så det blev att gå till baka för att hitta slutet. Mattes duktiga lilla Wilma! Kan säga också att min syster är påhittig i spåret, det gör att det alltid blir så skojigt! Mio hade en av sina bättre spårdagar den här dagen. Han har varit så ointresserad av apporterna (både av pinnar, leksaker och godisbyttor). Men vi kom fram till att syster skulle hålla i lite mer, så att tempot inte är så högt när de spårar. Då blir det ju svårt att hinna med att hitta sina saker i spåret. Men idag gjorde han underverk. Han markerade alla saker jag lagt ut i spåret, både pinnar och mjukisdjur Jätte roligt  !!! Han missade en sak som jag lagt på en liten upphöjning, men det gör inget alls ju!

Och vid ett träd satt en annan liten hund och saknade sin matte. Han heter Nemo och blev sitt allra gladaste när vi kom för då fick vi vara tillsammans igen. Eller var det kanske jag som saknat honom mest? Så kanske det va faktiskt.... Han skötte sig fint och grät bara en liiiite liiiite...... Förstår att han hade höga förväntningar, han får ju alltid vara med!


I går träffades vi på Knivsta BK för lydnads träning. Det är en jätte fin klubb. Det var Jenny med Diezel och Susanne med Rosso och Dissa. Nemo var laddad. Vi hade bestämt att träna rutan idag. Och fjärr. Rutan blev bara skit! Han gjorde det bra två gånger. Så bra!!!! Det borde räckt så. Men jag sabbade det. Gjorde en gång till.....sen var det kört. Han sprang fram och stannade framför framför framför........ Mattes plutt! Det blev bara fel. Nu ska vi börja om och klicka. Inget annat. Har sagt till Jenny att hon måste slå mig i skallen om jag håller på och ska göra samma sak igen när det går så bra, måste lära mig att sluta när det går som bäst! Då hade det ju blivit bra! Men för övrigt gick det bra. Hmmm.....måste träna stegförflyttingar. Jag har glömt hur jag ska gå! Det gick jätte bra för de andra också!


Idag! Har varit en jätte häftig dag. Var med Tobbe till Söderhamn, en bit ovanför Gävle, för att hämta en bil som han ska bygga om till "rallybil". På vägen hem stannade vi vid Tönnebro för paus. Då gick jag en sväng för att rasta hundarna. Då hörde jag en kvinnlig stämma som frågade om det var jag som var Kattis. Ehhh....jaaa det var det ju. Det visade sig vara Kerstin! Hon läser min blogg!!!!! Hon hörde när jag ropade på Nemo och kände igen hundarna. Så jädrans häftigt! Hon bor i Borlänge och har två hundar. En fralla som heter Frida? och så lilla Kasper. Kasper är en "wilmahund", cocker/cavalier. Självklart passade jag på att hälsa lite på hennes hundar. Såååå fina! Vi pratade en liten stund. Tyvärr hade jag sovit i bilen så jag kände mej helt snurrig och det tog lite för lång tid att tänka och fråga......

Men är det inte otroligt? Att Kattis träffar Kerstin på en parkering i Tönnebro? Att Kerstin hade läst min blogg just den här dagen, tyvärr hade ju inte jag skrivit något  ..... Men jag är så glad att vi träffades! Så nu ska jag uppdatera lite vad vi gör för jag vill så gärna att hon fortsätter läsa här! Otroligt!


För övrigt har vi sprungit idag. Jag har haft semester i fyra veckor, så även från min egen träning. Orkar ju vanligtvis springa en mil. Men inte efter fyra veckors vila. Sprang....håll i er.....FYRA kilometer! Ha ha, verkligen inte bra, men jag kommer nog igen! Nemo hängde med mig. Han blev lika trött som jag! Vi ska springa igen i helgen då ska jag springa sex kilometer.


Kerstin, är jätte glad att vi sågs idag och att Du läser min blogg! Världen är så liten ibland! Kanske ses vi nån mer gång (när jag är lite mindre nyvaken...sorry...)? Vore jätte roligt!


Oj oj....nu sitter Wilma vid mina fötter och grymtar, matdags!   


Av Kattis - 1 augusti 2010 20:29

Tjolahoppsan! Tränade med Jenny/Diezel och Susanne med Rosso och Dissa på klubben. Det blev en hel massa roligt prat men en del bra träning också.


Det gick jätte bra för Jenny och rottis pojken. Han har fattat det mesta. Fattat att det är matte som är skojigast. Kul att se så som Jenny har tjorvat med denna vovve. Han är en riktig guldklimp! Ibland iaf...... De tränade halter åt olika håll och på raksträckor. Han håller liksom ihop länge nu. Det är så roligt! Ställande och läggande är också mycket bra! Det började lite med rutan också. Susannes boxer pojke va lite i sin värld idag. Han hade troligtvis en massa annat i huvudet än träning, apporter och sånt. Men lilla Dissa, som jag passade på att gosa lite med i dag, var jätte duktig. Hon ville apportera hela tiden, både trä och metallen. Vi provade även lite budföring. Men Dissa tyckte jag var typ skit tråkig. Jag gjorde nog inte mitt allra yttersta.....för att vara kul tykte lilla Dissa, som är ganska stor nu..... Tråk Kattis!


Jag är så inne i min träning just nu så jag har kläckt några bra saker i min lilla skalle. Angående rutan..... Den går just åt skogen..... Har ändrat kommando. Men det har jag insett varit dumt. Kommandot FRAMÅT! har en helt annan innebörd för min jycke tror jag. Nu använder jag som förr RUUUTAAAN!!! igen. Ska inte tjafsa med att han sitter så perfekt fot. I dag provade jag att hetsa honom lite och hålla i halsbandet när han stod brevid mej. Man skaffar sig fula tråkiga onödiga ovanor!! Det lönar sig att tänka till lite! Sen fick Jenny lägga pipis i rutan till en början för att jag vill inte ha vanan att jag går fram och tillbaka... Jenn y la ut synlig pip, sen gömde hon den lite sen kastade jag snörbollen över hans huvud. Försökte! Kastar som ett ar-e. Inte konstigt att hunden springer åt alla håll och kanter. Det gick jätte bra med rutan träningen idag.


Vi provade också lite hopp apportering när vi hade tillgång till hinder. Det tycker Nemo är bamse kul, lite halv sega ingångar men det övar vi på! Vi gjorde platsliggning. Nemo fick sitta. Han sitter bra. Vi avslutade med några svängar på agility planen. För Wilma ville göra nåt jätte skoj. Hon är så duktig och tycker det är så roligt. Vi struntade i självaste hopphindren. Vi sprang på balansbommen, över gungbrädan, slalom och A-hindret och lite sånt.... Mattes lilla Wilma blev trött av allt ståhej, hon börjar bli till åren det märks.


Sen bar det av till mina föräldrar. Det var trevligt att träffa mamma och pappa. Vi blev bjudna på mat. Mamma är fantastisk på att laga god mat!

Ja det var den här dagen det!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards