Alla inlägg den 15 augusti 2010

Av Kattis - 15 augusti 2010 21:17

Jag är riktigt nöjd! För min syster ska börja träna tävlings lydnad med Mio. Oj vad det känns skojsigt! Hon har en bra grund. Vi var till klubben och tränade hon och jag. De har en del "vardags bekymmer" att ta tag i först. Men det kommer att gå bra bara hon vet vad och hur hon ska göra. Hon ska få hjälp av någon som vet! Man kan ge många bra råd, men det är svårt utan egen erfarenhet. Bara man är rättvis o snäll mot hunden anser jag, hon med. Det är svårt att ha hund. Innan man riktigt vet hur man vill att det ska vara. Men en stor ROS    ska hon ha för hon är så duktig med sin hund! Och hon vill så enormt mycket, det kommer man långt på! Vi kommer alltid att hejja på er!


Jag visade, gick inte alls så bra, klass ett med Nemo. Eftersom jag pratade samtidigt så blev han väldigt ofokuserad och hoppig. Förklarade hur jag såg på "fotets" grunder, från start till hur jag vill att det ska se ut. Vi gick igenom platsliggningen. den var inte alls några problem, de har tränat flitigt! Fotgåendet är det största jobbet. Men blir det bra blir det riktigt bra, dvs om man tränar och är noga. Han har redan jätte fin kontakt!


Jag tränade lite stanna med Nemo, blev mest tramsigt. Sen rutan. Den gick hyffsat. Ska sluta låta så jädrans sur. RYYYYTAAAN! gastar jag......hur kul va det ra? Glatt humör ska det vara, det kommer man längst med. Men det är ett lite laddat moment, för jag vill så gärna lyckas o är såååå rädd varje gång att det ska bli dåligt..........och det blir det också.... men vi kämpar på. Syster ska ringa om viltspåret i morgon, vore så kul!


Wilma fick visa lite rutor hon med, hon var jätte duktig. Sen avslutningsvis tog vi några varv på agility banan. Wilma är en raket på banan. Hon ville aldrig sluta med gungan. Upp igen upp igen upp igen...... Vi gjorde mest balans hindrena och tunnlar. Inga hopp eftersom jag är lite rädd att hon gör sig illa. Nemo hoppade över allting mest hela tiden. han tyckte det var kul att släppa loss och balla ur lite!

Tack för idag, det blev en jätte rolig träning!

Av Kattis - 15 augusti 2010 12:19

I går var jag och hundarna och hälsade på Jenny. Hon var hemma hos sina föräldrar i deras hus på landet. Vi satt på altanen. De har två katter. Byllen (ja med y....) och Rex. Nemo var nyfiken på katterna som satt på altan staketet lungt och fint. Han blev mer och mer nervös. Till slut kunde han inte komma till ro. Han trampade omkring och kunde inte ens hålla sig på tomten. Något var väldigt obehagligt. Men jag lät honom vara ifred. Tänkte först att det kanske är spöken där.... Han var jätte konstig... Jenny och jag satt ett tag och pratade. Sen funderade jag vart Nemo höll hus. Ropade på honom, men han kom inte!!!! Har aldrig hänt! Sprang ut på framsidan och ropade igen. Då tittade han fram bakom min bil. Viftade lite sorgset på svansen. Mattes hjärta! Han klarar inte av att vara med katterna helt enkelt. Han tycker att dom är jätte läskiga. Konstigt tycker jag. Jag tror att katterna har hotat att tuffsa till hans kostym när han sover eller nå't! helt klart gillar han dem inte. han var likadan förra gången vi var där, då var katterna små. Sen fundrerade jag på vad han varit med om. Han har bara hälsat på grann katten Smulan en gång. Då smockade hon till honom med sin pyttelilla tass. Efter det tar han omvägar runt henne. Stackars lilla Nemo, katt fobi eller djävuls kissar?

 +  = monster kissar!


För övrigt åkte vi till en sjö i närheten. Hundarna fick bada en stund. Nemo och Diezel simmade länge. Diezel höll på att sjunka. Fick ta tag i honom och dra upp honom. Läskigt! Det kan vara jobbigt att simma. Wilma simmade efter en kotte några gånger. Sen fick hon bus rabies sjukan på land! Tokfia!


I natt hämtade jag Tobbe vid Flustret. Han hade haft en jätte rolig ute kväll med sina kompisar. Kul. Han var lite lagom slirig också. Men de hade haft super kul så det var ju bra. Detta gjorde att vi sov länge i morse. Blir stressad av det. Men man måste ju få sova länge ibland, vad gör det?


I kväll ska vi åka till klubben och träna lite. Snart är det måndag igen.............

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards