Alla inlägg den 28 maj 2011

Av Kattis - 28 maj 2011 20:14

I vanlig ordning så fort man får chansen så tränade jag med hundarna i dag. Dock inte själv utan med min trogne följeslagare Jenny. Planen för dagen var uppletande och lite lydnad på en ny plats. Så vi drog till Heby. Vi började med uppletande träningen. Hittade en stig i skogen. Där alla hundar fick göra lika övning. Tre föremål på raken. Troja var oväntat duktig och hittade allting på en gång. Wilma hade mest spring i benen, och då blir det ibland så att man får springa lite extra mycket..... Diezel var taggad till tusen. Han lämnar sina föremål så fint till Jenny. Nemo gjorde sitt allra bästa och var ett riktigt "skolboks exempel" idag, så jäkla roligt! Vi gick med ut halvvägs när Jenny lade ut föremålen.


Sen blev det lydnads dax. Jenny och Diezel tränade linförighet. Han tyckte det var roligt idag med ny plats och matte hade bra ideer om belöningar som taggade honom lite extra. Vi provade även lite vittrings apportering med honom det gick mycket bra!


Nemo var vid det här laget super taggad. Men ändå något frånvarande, jag tror jag vet varför. Vi övade på vänster svängar och lite halter. Men nja...... Det gick inte bra idag helt enkelt. Något som gick bra däremot var skick till kon -utan att få apportera. Han var taggad som f-n men tänkte till och stannade vid konen. Gissa om matten blev överlycklig!!! Vittringen gjorde han också skita bra.


Sen blev det lite dumruta träning. Det är svårt och blir mest fel hela jädrans tiden. Just nu känns det för jäkla hopplöst att vi ska fixa ett första pris nån gång. Vi är inte tillräckligt bra och jag vet inte om vi kommer att bli det heller. Ibland känns det som om han inte lyssnar utan bara gör för att göra. Det är ju bra men frustrerande i en simpel matte hjärna. Någon som också är frustrerande är när han droppar i starter och inte riktigt är med- det är det ALLRA VÄRSTA JAG VET! Då har man ju för bövelen ingen aning om var hunden är eller om hunden är uppmärksam på vad du gör. Helt galen känsla.


Hans frånvaro kan bero på fler saker. Mitt humör är allt annat än på topp. Hemsk förkylning med feber känning och förbannat pms på det, kan man bli annat än citron då? trots att jag var laddad och enormt tränings sugen tror jag att han vet......att jag inte är på topp. Framförallt måste vi få dum rutan att funka nu!


Nedan lite bilder från dagens träning......

                   

Av Kattis - 28 maj 2011 20:04

I dag har vi varit på Viktors konfirmation. Han står i mitten på bilden, så stilig så! Har aldrig varit på konfirmation nån gång. Det var roligt. Vi tog en del bilder i kyrkan men de flesta blev tyvärr lite suddiga. Det var skoj att träffa mina syskon med familjer, min farmor och mina färäldrar som jag inte pratat med på nästan ett halvår. Gav min pappa en jätte kram. Jag saknar dom. Vi åt smörgåstårta och en massa smarrigt fika. Dom hade ordnat så himla fint på Viktors stora dag!  

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards