Alla inlägg under maj 2010

LAT

Av Kattis - 10 maj 2010 19:24

Det känns som om jag inte har lust med ett skvatt idag. Så vad gör man då? Jo sitter framför datorn och kikar runt lite. Har en ide' om att vi ska börja med viltspår. Får allt se hur det går med det. Men det är nog ganska roligt. Har gått en helg kurs för läääänge sedan. Sen har jag tänkt att det inte är någon id'e eftersom jag har liiite problem att göra många saker på en gång.....det blir ingenting av det liksom....


SUSSI! RING MIG FÖR VI MÅSTE VERKLIGEN PRATA OM DET HÄR!!! =)

.............i morgon..... Vi bara måste göra det här nu!


Snart ska vi åka till Värmland. Ja, det ska bli väldigt spännande. Hoppas att det blir vackert väder hela den veckan, det vore ju toppen. Då ska det vandras. Vovvarna kommer att trivas! Som fisken i vattnet..........


Har nyss varit ut en "rastsväng" med vovvarna. Nemo hittade en två meter lång gren som han började dra i. Det tyckte han var skoj. Det slutade med att Wilma hängde som en liten babian i andra änden av pinnen! Hon har liksom inte så mycket att sätta emot. Men hon tror det.... Gud vad de kan få mej att skratta!!


Gillar inte att håret blev rött, fy jag ser ut som en PippiFiaLotta eller nå't!! Ha en fortsatt trevlig kväll =)


Av Kattis - 9 maj 2010 20:42

På förmiddagen var jag med sambon till Film för han skulle provköra rallycross bilen. Ja det var som vanligt..... Han började mummla för sig själv när det var en kilometer kvar till banan. Sen pratade jag med honom när vi var framme. Men han var i sin egna värld. Han klev ur bilen och märkte inte ens att jag pratade med honom. Han började prata med sina "rallycross" kompisar så fort han klev ur bilen. Ja herregud, vad säger man! Jag struntade i honom och spatserade runt med vovvarna. lite miljöträning blev det iaf. Träffade en cocker gubbe som ville kränga hund till mig..... Nää tack, ska re va ska re va flatte! Ha ha haaa!!! Men han var trevlig iaf och nu ska jag tjata på syrran så att vi kan börja med viltspår. OBS! gissar att jag inte behöver "tjata" så mycket på henne.... Ha ha ha!!


Sen åkte jag till Jumkil och träffade Jenny och Marika. Vi tog en härlig skogs promenad med hundarna. Wilma tyckte om Gizmo idag. Han fick vara nära henne och det blidde nästan bus.....om inte Nemo hade komit med sin stora näsa i blöt!


Nu på kvällen var vi förbi City Gross i Uppsala. En kul affär. Men satan vad dyrt det blev, så kul var den med andra ord. Jag har just tonat håret. Fan, det blev för rött, hatar att vara röhårig! Men rött hår är fint......men inte på mig. Men skit samma, bättre än det blonda som börjar dyka upp här och var.............

Av Kattis - 8 maj 2010 18:20

...............på att en Chihuahua går att göra annat med en att bära på är lilla Gizmo! Var till Bälinge och spårade lite idag. Jenny tog med Marika idag. Marika är det som har lilla Gizmo. Han är runt ett halvår bara. Såååå pytteliiiiiten! Men hon vill så gärna göra nå't vettigt med sin lilla vovve. Jätte roligt! Därför fick Gizmo och Marika prova på ett litet spår idag. Och det gick jätte bra, så bra man kan begära av en förstagångs spårare! Sen är det helt klart en nackdel att vara liten. Men han kommer bli en duktig spår hund den där Gizmo, det är jag säker på!


Jenny och jag gick ut spår åt varandra. Diezel spår blev ett "bergs" spår. Det var bara stenar överallt. Upp och ner upp och ner... eftersom han är en aningens mesig var jag tveksam till att det skulle gå bra...... Men jädrans vad han gick bra idag! Han fick även en klurighet i spåret, inte meningen....men jag fann ingen annan utväg, över en liten skogsväg. Det blev svårt men de löste sig bra. Idag var det drag i linan. Det kommer att gå det här! Han var fokuserad på sin uppgift idag. Man blir så lycklig när det funkar!


Nemos spår var ett roligt spår. Ganska långt. Apporterna låg på kluriga ställen, på och under saker. En spets vinkel som han fixade plätt lätt, coolt! Han kom av sig lite mot slutet. Men det var mitt fel......som vanligt! Jag var för slarvig och tänkte mig inte för. Han var super duktig pojke idag! Han ger sig inte heller utan är envis till tusen, en bra egenskap tror jag!


Efter spårandet tog vi en promenad med alla vovvar. Wilma sa till Gizmo redan från början att han skulle hålla sig på sin kant. Han var äcklig tyckte Wilma, hon gillar inte ungdomar alls! Nemo bjöd upp till lek, så sött! Han tyckte Gizmo var en skojsig figur!


Är sugen till tusen att börja vara med på söket igen. Men jag fattar inte alls hur jag ska hinna träna. Kattis är tjejen som har svårt att göra många saker på en gång. Det blir ju ingenting av någonting! Jag vill vara klar för III:an snart. Men man kan ju ändå inte bara träna lydnad. Spåra kan han ju ganska bra..... Vi får allt se.


I morgon hoppas jag på att min syster har tid att spåra eller nå't med oss. Wilma fick inget spår idag. Så jag tänkte hon skulle få göra det i morgon med Mio. Nu är det kväll. Hundarna är trötta, jag me'! Vi ska tillbringa kvällen framför tv:n. Ååå vad härligt det är att vara ledig!

Av Kattis - 8 maj 2010 10:06

Sov till nio i morse. Så trött efter gårdagen. Skönt att sova ut! Har varit ut en sväng i vanlig ordning. Men fy vad det blåser idag. Inget trevligt. Men jag är glad så länge det inte regnar. Lite senare är det dax för lite spårning igen. Idag är det förutom Jenny och jag även Marika som ska vara med. Hennes vovve är liten och runt 6 månader. Han är av rasen chihuahua. Han ska också få prova på ett litet mini spår. För övrigt är han så söt så man nästan dör faktiskt! Nemo tycker att han är en jätte kul liten dvärgfigur! Han är så liten att han nästan är lite konstig.......


Nu ska jag göra lite morgon bestyr. Käka frukost, och städa i vanlig ordning så det är gjort! KRAM på er alla goa rara!



Av Kattis - 7 maj 2010 16:46

Idag drar vi till brorsan och Jenny och käkar. Det varit en mycket bättre dag än igår. I dag har jag gjort något bra. Sagt precis vad jag tycker och tänker och känner. Jag har fått ur mig allt jag har velat, det händer inte ofta. Men idag fick det bara komma....allting.... Och ut kom det ena efter det andra. Plus lite till som inte var tänkt att det skulle koma ut.... Man får ur sig en del på två timmar. Känns bra nu. Nu har jag talat om var jag står någonstans! Känns bra att vara helt överjävligt ärlig. För några år sedan hade jag aldrig gjort det jag gjort idag. Men nu jävlar fick det vara nog! Eftersom jag gråter när jag är riktigt arg och trött så känns det just nu som om mitt huvud ska explodera. Men det är värt det! Jag vill bli bemött som jag blev idag. Med respekt och någon som verkligen lyssnar. Tack för det!  


Tobbe är på galej idag. Nykter! Jätte bra tycker jag. Vi drar till Stefan och Jenny nu. Där ska det visst bjudas på käk. Det gillar jag! Ha en bra fredag!

Av Kattis - 6 maj 2010 20:31

Nää fy fan! Har ångest på nåt konstigt vis. Ja, det gäller mitt jobb. Det känns inget kul alls just nu, det är tungt. Borde fundera på att göra nåt meningsfullt kanske istället, men vad fan skulle det va? Jag vill så gärna göra nå't bra! Jag vill så gärna göra något meningsfullt! Dessutom finns det inga bättre jobbar kompisar än dom jag har. Särskilt Sandrillas & Marillas!


Gjorde ett tappert försök att träna med hunden idag. Men va fan det sket sig totalt! Eller nja nästan iaf...... Nemo har ju som sagt varit krasslig i magen. Tänkte göra lite lugna aktiviteter idag och mest belöna med pipisarna. Mmm det gick ju bra. Nemo var som vanligt laddad. Han gör sitt bästa men han kunde inte koncentrera sig idag. Han hade bara karameller i skallen. Jag förstår honom. Tränar man vankas det ju karameller.....och plötsligt snålar matte som en tok! Fjärren var katastrof idag. Lägganden totalt värdelös.....förutom på slutet när han suttit i bilen ett tag. Gjorde två kanske tre rutor, bara den första blidde riktigt bra. Men det var ju bra! Wilma fick träna lite rutan och apportering, det gick bra trots att hon skällde ganska mycket....typ hela tiden....


Sen kom det några hurtiga tjejjer med tollare och en skita fin jaktgolden. Då insåg man direkt hur kass man var. Men jag får väl träna lite till. Just nu känns trean väldigt avlägsen.


Fan vad less jag e! Särskilt på mitt jobb!!!!!! Vad ska jag ta mej till, kan ju inte ens sova på nätterna just nu. Hatar att ha ångest! Nu ska jag gå och lägga mig!

Av Kattis - 5 maj 2010 19:06

Wilma och Nemo mår bra i sina magar. Nu kan vi återgå till det normala. I kväll blir det ett litet mål mat, magarna har vilat nog nu. Scalibor halsbanden har en tendens att klia har det visat sig. Hittade en liten äcklig fästing mitt på Wilmans mage idag. Hoppas giftet börjar verka snart! Scalibor-giftet alltså....


I dag efter jobbet var jag på en intressant föreläsning om spår. Dels personspår men även viltspår. Jätte kul faktiskt! Fick några bra ideer om hur man kan träna. Och det skulle vara riktigt kul att starta ett anlags prov med Nemo! Jag tror han skulle grejja det plätt lätt! Med lite träning såklart! Det pratades även om......jag tror det hette id spår........det verkade kul att prova på.


Vi fick även möjlighet att handla hundsaker med 10% rabatt. Men jag lät bli. Vad ska jag med hundsaker till? Jag behöver bara träna   mera!!! Men visst blev jag lite sugen......på en pipis eller "apportbock kunde ju vara bra att ha"....


Skulle ha tränat idag. Vädret har varit fint hela dagen. Men tro det eller ej med vår vanliga tur ösregnade det nu på kvällen. Hade verkligen ingen lust att frysa och bli dyngsur.... Vi satsar på i morgon istället. Hoppas vädret förblir bra! Dessutom hinner Nemo piggna på sig ytterligare.


Tack å hej!!!



Av Kattis - 4 maj 2010 17:42

I söndags skulle vi ha spårat men vi hoppade det. Minns inte varför.... Jo! Nu minns jag. Ronny ringde och det visade sig att de hade nå't slags läckage i köket. Tobbe och jag for dit på förmiddagen. Tobbe kollade hur det såg ut och gjorde en massa "rörmokeri" grejjor.....som jag inte fattar nå't av...... Sen åkte han hem men jag stannde kvar. Så syrran och jag for till Enköping och gick med hundarna där. Två timmar traskade vi runt. Både till skogs och på väg. Nemo och Mio badade i typ allt som gick att bada i. Nemo har kommit på att om man inte blir tillräckligt blöt i pölen så lägger man sig bara ner och rullar lite så blir man genast sådär härligt dyngsur. STÅNK! Det var verkligen en toppen promenad!


Tyvärr har både Wilma, och idag Nemo, haft problem med sina magar. Diarre' har stått på schemat den här helgen. Tyvärr även idag på dan.... Inget kul alls. Det var inte alls länge sedan Nemo var jätte krsslig i sin mage, vad är det som händer??????? Men de åt en del smaskiga ben i helgen och rökta saker är de inte helt vana vid. Mattes fel. Det är konstigt hur Wilmas mage kan stå ut med allt annat snusk hon stoppar i sig i naturen..... Idag hittade hon en mänsklig kräka, men hon han inte börja för jag fick tok RABIES   och blev jätte arg!


I går mådde ju Wilma pyton. Därför åkte jag och Nemo själva och träffade Jenny och Diezel. Jag är mer eller mindre besatt av att "lära" honom spåra. Trots allt är det en utmaning och en ganska så rolig sådan också..... Jag gick ut ett skogspår till honom. Nemo fick stå över. Vi tränade lite lydnad istället. I spåret la jag ut några pipisar, Nemo's roligaste. Man kan säga att idag spårade Diezel sitt bästa! Jätte duktig var han. Jenny var också duktig för hon lät bli att trassla med linan. Dessutom berömmde hon Diezel väldigt bra. Vi kom fram till att det gick bättre för att matte var på bra humör och att det inte var så varmt. Rottisen gillar inte alls värme, han blir typ jätte slö. Men som sagt det gick skita bra!


Har satt på fästing halsband. Scalibor. Vi har inte provat det förr. Men nu hoppas jag att det funkar. Exspot är bra, men det håller ju nte så länge.


Idag har jag varit till tandläkaren. Blev jätte rädd för jag har en blå prick på tandköttet mellan två tänder. Ser typ skit skumt ut. Blev jätte rädd så jag fick en tid nästa dag redan. Så idag var jag till en ny tandläkare. Hon var jätte bra. Det visade sig att jag hade ett hål i en tand och en lagning som ska fixas till. Den blåa pricken var det ingen fara med, det var gammal amalgam. Och jag skulle inte dö av det sa hon. Fick be om ursäkt flera gånger att jag pratade hela tiden. Men jag förklarade att det var för att jag var nervös. Hon och sköterskan bara skrattade och sa att det var ju bara underhållande. Har en av fyra visdomständer kvar. Det har varit väldigt trassligt att ta bort de jag haft. Den sista kan de inte ta bort än. Den sitter helidiotiskt dessutom är rötterna så långa att om de tar bort den så riskerar de att skada en nerv i min käke som gör att jag kan förlora känsel i ansiktet, käken och däromkring. Men den såg okej ut. TACK gode gud för det!!! Än behövs inget besök hos käk kirurgen... Det var ett tag sen jag var till tandläkaren så det är så skönt att ha det gjort. Det var inte bokat att jag skulle laga hål. Men de hade tid så kunde de laga det på en gång. Ja, gör det sa jag, när man ändå är där. Tog bort lite tandsten också. Och betalade glatt?? 1100 kronor när jag var klar. Ja, men jag tycker inte det var så dyrt. Räknade med kanske två tusen till, men icke. Känns bra.


Nu ska jag fixa lite här hemma! Ha det bra ra!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards