Alla inlägg den 8 maj 2010

Av Kattis - 8 maj 2010 18:20

...............på att en Chihuahua går att göra annat med en att bära på är lilla Gizmo! Var till Bälinge och spårade lite idag. Jenny tog med Marika idag. Marika är det som har lilla Gizmo. Han är runt ett halvår bara. Såååå pytteliiiiiten! Men hon vill så gärna göra nå't vettigt med sin lilla vovve. Jätte roligt! Därför fick Gizmo och Marika prova på ett litet spår idag. Och det gick jätte bra, så bra man kan begära av en förstagångs spårare! Sen är det helt klart en nackdel att vara liten. Men han kommer bli en duktig spår hund den där Gizmo, det är jag säker på!


Jenny och jag gick ut spår åt varandra. Diezel spår blev ett "bergs" spår. Det var bara stenar överallt. Upp och ner upp och ner... eftersom han är en aningens mesig var jag tveksam till att det skulle gå bra...... Men jädrans vad han gick bra idag! Han fick även en klurighet i spåret, inte meningen....men jag fann ingen annan utväg, över en liten skogsväg. Det blev svårt men de löste sig bra. Idag var det drag i linan. Det kommer att gå det här! Han var fokuserad på sin uppgift idag. Man blir så lycklig när det funkar!


Nemos spår var ett roligt spår. Ganska långt. Apporterna låg på kluriga ställen, på och under saker. En spets vinkel som han fixade plätt lätt, coolt! Han kom av sig lite mot slutet. Men det var mitt fel......som vanligt! Jag var för slarvig och tänkte mig inte för. Han var super duktig pojke idag! Han ger sig inte heller utan är envis till tusen, en bra egenskap tror jag!


Efter spårandet tog vi en promenad med alla vovvar. Wilma sa till Gizmo redan från början att han skulle hålla sig på sin kant. Han var äcklig tyckte Wilma, hon gillar inte ungdomar alls! Nemo bjöd upp till lek, så sött! Han tyckte Gizmo var en skojsig figur!


Är sugen till tusen att börja vara med på söket igen. Men jag fattar inte alls hur jag ska hinna träna. Kattis är tjejen som har svårt att göra många saker på en gång. Det blir ju ingenting av någonting! Jag vill vara klar för III:an snart. Men man kan ju ändå inte bara träna lydnad. Spåra kan han ju ganska bra..... Vi får allt se.


I morgon hoppas jag på att min syster har tid att spåra eller nå't med oss. Wilma fick inget spår idag. Så jag tänkte hon skulle få göra det i morgon med Mio. Nu är det kväll. Hundarna är trötta, jag me'! Vi ska tillbringa kvällen framför tv:n. Ååå vad härligt det är att vara ledig!

Av Kattis - 8 maj 2010 10:06

Sov till nio i morse. Så trött efter gårdagen. Skönt att sova ut! Har varit ut en sväng i vanlig ordning. Men fy vad det blåser idag. Inget trevligt. Men jag är glad så länge det inte regnar. Lite senare är det dax för lite spårning igen. Idag är det förutom Jenny och jag även Marika som ska vara med. Hennes vovve är liten och runt 6 månader. Han är av rasen chihuahua. Han ska också få prova på ett litet mini spår. För övrigt är han så söt så man nästan dör faktiskt! Nemo tycker att han är en jätte kul liten dvärgfigur! Han är så liten att han nästan är lite konstig.......


Nu ska jag göra lite morgon bestyr. Käka frukost, och städa i vanlig ordning så det är gjort! KRAM på er alla goa rara!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards