Alla inlägg under oktober 2010

Av Kattis - 12 oktober 2010 19:37

Nemo har varit sitt absolut spralligaste idag på kvällen. Som en galen flatte helt enkelt. Vi var till Ubk och tränade en stund. Med vår nya ruta. Det gick skita bra. Inte första gången, då blev det missförstånd. Men jädrans vad han sprang i dag-ända fram å allt!!!!! Love it!   Min nya ruta med snöre är dessutom orange så jag har mycket lättare att se när han är innanför. Tjohoooo!!!!


Det gick bra för Jenny och rottisen me'. De tränade läggande under gång. Och även svängar. Tjatar på henne att starta ettan, ingen ide' att harva längre. De kommer klara det plättlätt.


Vi provade även på ink m ställ å lägg, funkade hyffsat. Men nja.....vi behöver träna jätte mycket mer på det momentet. Sen gick vi lite ff. Nu har jag minsann kommit på hur jag SKA gå och GÅR! Det funkade skita bra. Mattes toppen hund  ! Så kul när han är på sitt busigaste finurligaste humör! Tänkte träna igen på torsdag, nån som vill hänga på???


Nu ska jag titta lite på tv:n. Kramen!


Av Kattis - 10 oktober 2010 18:00

På eftermiddagen har jag hundarna och Jenny & Co varit i Lunsen skogen. Vi spatserade runt ett bra tag. Målet var att inte gå vilse denna gång. Det gjorde vi inte heller! Trots att vi gick "offroad" ett antal gånger. Djuren sprang som idioter i skogen, det är så kul när de har....just bara kul..... Nemo tog sats och sprang i alla vattenpölar. Han njöt! Diezel stack inte en enda gång, tur för han det! Han är jätte duktig nu för tiden och gör som han blir tillsagd. En som inte gör som man vill alla gånger är Wilma. Mestadels gör hon som hon själv vill. I dag tyckte hon att det var dags att festa loss med lite mänskligt skit  ! Man kan väl säga att jag är van att se det mesta känna det mest vidriga dofter av allt möjligt och har sett mycket äckel och är därför ganska van. Det har med mitt jobb att göra. Men jag klarar inte av när hunden äter den här sortens skit, mänskligt skit! Fy fan! Plötsligt stod hon där och gluffsade..... Inga fler detaljer..... Nemo fattade absolut inte alls varför jag skrek rakt ut och jätte högt. Han tittade sig omkring men kunde inget annorlunda se....


Sen fick jag ett trevligt samtal idag. Elin min gamle vän som numer bor i Umeå och har fått en son som heter Isak. Hon har sina hundar kvar och ev en till på g. Jätte roligt att prata det var så länge sedan. Hon ska ev tävla. Det hoppas jag att hon gör, för hon är begåvad den tjejjen! Jag talade om för henne att hon har varit väldigt betydelsefull för mig och mitt hunderi. Hon har varit nåt att se upp till, jag har hela tiden tänkt att jag vill ha hennes tänk när jag pysslar med hundarna. Hon har lärt mig massor av kloka saker!


För övrigt har vi varit och köpt en tv till sovrummet. Den är nu uppsatt på väggen och jag tror att den går att titta på. Jag har fått äran att laga mat. Det kommer troligtvis bli mindre bra. Eftersom jag inte är så bra på det.


Nu får ni ha en riktigt bra söndag, det ska vi ha!


Av Kattis - 10 oktober 2010 10:26

..........vi har varit ut en timma på en härlig morgon promenad. Det bästa som finns är att knata runt med två glada vovvar en tidig söndag morgon. När vi nästan var hemma stötte vi på en hoffe och en gigantisk rottis. Verkar jätte trevliga. Sen vek vi av upp mot samhället. Då kom en person med barnvagn och nån slags kamphundx2. Bra att de liksom kom ut på vägen bakom mig tänkte jag, och att jag han gå vidare.... Jag har träffat personen förr och då fick jag en lagom trevlig utskällning för att personens hund betedde sig väldigt illa-hade den fått hälsa på min hund hade det inte hänt.....för den ville ju bara hälsa!!!!  Mitt fel...öööhhh....jag kan inte fatta hur man är funtad då faktiskt! Och vem fan släpper fram sin hund till en gläffsande kamphund? Inte jag iaf. Ägaren orkade inte hålla sina hundar som drog jätte mycket i kopplet. Så ägaren släppte när de kom över vägen. Utan att ha en aning om det fanns nån runt hörnet. De var säkert bara lekfulla och ville springa av sig morgonens energi. Men stackars tjejjen med rottisen!  Kanske var de kompisar, om inte hoppas jag att de hann gå en bra bit därifrån! Jag är så tacksam för att inte jag var där runt hörnet..... Såna saker skrämmer mig!


Ha en fortsatt bra söndag!

Av Kattis - 10 oktober 2010 10:17

                     WILMA 10 ÅR           

  

Av Kattis - 9 oktober 2010 16:20


Jenny och jag åkte till Jälla på förmiddagen för lite lydnads träning. Det gick galet bra idag. Och det gör mig till den allra lyckligaste. Jenny fick stega ut 25 meter och ställa ut två rutor till mig. Diezel och Jenny fick börja. De tränade på svängar och halter.....mest till höger. Det har Diezel väldigt svårt för. Och det är SVÅRT om man är stot lång och inte vet att man har en "baksida". Det behövs en hel del träning där.


Sen provade jag och Nemo rutan. Det klickade rätt på en gång!!! Jag började på ca 22 meter som jag vet går bra.....sen backade vi till 25. Poletten har trillat ner i dag. Min flatte är så duktig. Vi övade lite på backandet också. Vi gick längs gräskanten och han gick galant i jämförelse med tidigare. Sen ville ju jag såklart träna friaföljet också. Jenny var suverän där och talade ärligt om hur jag gick (jag tror jag går så jädrans bra....)! Men ner med axlarna, blicket framåt och gå självsäkert så blir det suveränt bra! Mmmmm me liiikeee!!!!!!!!!!!!!!!!


Efter träningen gick vi långa spåret i Jälla. Jätte mysigt. Jenny och jag pratade nästan i mun på varann hela vägen. Vi har alltid mycket att snacka om. En riktigt kul toppen dag idag!


Av Kattis - 9 oktober 2010 08:51

Vi vaknade runt sju i morse. Har hunnit med en sväng i skogen, jätte mysigt. Vågar inte gå så långt upp i skogen-för visst har jakten börjat nu? Meningen var att vi skulle åka på utställning idag, jag och syrran. Vi skulle titta på när Jennie ställer sin Rodesian Ridgeback Leo. Men Leo är inte så gammal och växer så det knakar så han har tydligen jobbig  växtvärk och åker därför inte till utställningen. Hoppas det kommer fler tillfällen att få träffa Leo och Jennie. Och hennes lilla svarta hund....Enya? En staffordshire bullterrier?


På dagens agenda står träning av rutan och frittfölj. Har sagt till min gode vän Jenny att antingen äta en massa choklad, dricka en liter cola eller helt enkelt ta en cigg. Hmmm....hon har slutat röka. Jätte duktig är hon. Men vi blir numer osams hela tiden om allting  . Hon är så medveten om det men kan ju bara inte rå för det. Hennes humör har varit för jävligt. Vet hur det är att känna det där.... Hemskt är det. Alla är vi olika. Jag grät till och från i nästan sju veckor eller nåt. Det var Sandra som talade om för mig att mina gråt attacker troligtvis var rökningen. Ja, det var ju just så.


Sätter in en bild på Nemo!  Han blev jätte rädd för grannens katt imorse. Han gillar inte alls katter, tycker dom är lite hemska  . Han håller sig på långt avstånd och burrar upp hela kostymen om han ser en på promenaden. Söta hund!


Av Kattis - 8 oktober 2010 17:15

Fredag vad skönt! Jag har inte gjort så mycket idag. Kommit på att jag ska träna backa med Nemo. Han backade som sjutton förut, men nu backar vi inte så ofta så han har liksom tappat det..... Backa träningen vid sidan, stegförflyttningar bakåt, har jag kommit på att vi ska träna vid trottoarkanten. Det funkar mycket bättre än en vägg. Tror han känner sig trängd på nåt vis så han studsar jätte mycket bakåt i olika hopp varianter. Det har inte funkat så bra iaf, men kanske går det bättre nu.....


I morgon ska jag träna. Ska inte träna så ofta. Har beställt lite bra att ha grejjor på nätet=hundgrejjor. Tyvärr har min kamera ,MIN NYA KAMERA, pajjat. Det svider. Hade tänkt fota lite men det vill inte kameran. Hade varit trevligt med lite nya foton på bloggen. Njeee nu är det dags att laga lite käk. Hare ra!

Av Kattis - 7 oktober 2010 18:46

......eftersom vädret var hemskt och min träningskompis visst blitt sjuk. Efter jobbet tog vi en långpromenad istället. Unkas väder säger jag bara! Blääääää...... Wilma gick jätte sakta hela vägen. Hon längtade hem. Jag med. Det har varit en dag som så många andra. Har kikat lite på momenten i lydnads klass elit. Galet med dirigeringar. Ska bli kul att träna på så småningom.


Nää nu är det nog dax för pizza.....sån dag idag....


Nån som vill träna med mig i helgen...kanske lördag em? Tjing!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards