Alla inlägg under april 2011

Av Kattis - 6 april 2011 20:11

Jag och hundarna är nyss hemkommna från en kvälls promenad. Det är så varmt! Helt underbart! När jag gick där som kom Maria Chewie och Snobben traskandes. Så vi gjorde sälle runt Vretalund och vidare runt Storvreta. Så trevligt med sällskap. Wilma höll sig långt bakom. Nemo gjorde allt för att impa på sina nya promenad kompisar. Men Snobben var mest förvirrad tror jag. Chewie tyckte han var skit fjantig och visade alla sina tänder. Sen fick Nemo tokspel och började rusa okontrollerat på en åker. Det tyckte Snobben var ännu märkligare så han sprang efter.... Nemo badade i alla möjliga små vatten pölar. Dessvärre missade jag att han slank ner och simmade en sväng i ett översvämmat dike. Måste ha varit jätte svalt!


Det har tinat jätte mycket och det kommer snart att vara helt "gåbart" i skogen också. Nu blir det sängen och tv resten av kvällen. I morgon vankas det träning!

Ha det så bra!

Av Kattis - 5 april 2011 06:19

Ja idag verkar hunden må mycket bättre. Piggare och gladare. Vi har tagit en morgon promenad i vanlig ordning. Men inte så lång runda. Han känns "frisk" idag! Ska vänta en timma innan han får mat. Han mår mycket bättre! Men jag ska ta ett snack med någon av veterinärerna på jobbet idag.


  

  .


Wilma var dunder trött i morse. Brydde mig inte ens om att få med henne ut. Vi tog en sväng när jag och Nemo kom tillbaka. Då stod hon glatt vid dörren och ville jätte gärna gå ut för morgon bestyr.


I dag ska vi åka till Örsan. Ronny fyller år. Ha en bra dag, nu är det dax att göra sina egna morgon bestyr!

Av Kattis - 4 april 2011 17:17

Något är visst galet med Nemo. Jag är förbannat orolig kan jag säga. Han har precis som igår slängt upp en kaskad spya. Men denna gång i sin bädd och inte i min. Han är medtagen. Låg och väldigt nere. Jäkla skit om nåt är galet. Dessbättre gav jag honom lite ris som han glatt åt upp. Kanske kan det göra lite gott i en sjuk flatte kropp? Min lilla hund!!  Hopplöst. Men det kan ju bara vara just ingenting alls. Men det är ovant att han är hängig. Han är ju för bövelen landets lyckligaste hund! Han har varit hård i magen några dagar, men det tror jag inte alls har med saken att göra. Borde vara tvärtom.  Men i morse var det som vanligt så att säga. Kan han ha fått i sig något? Kanske frukost för tätt inpå morgon promenaden? Gick ju en bit i morse...... Bara att låta honom vila helt enkelt. Varför varför varför?


Här är en bild på Nemo!

 


För övrigt ska vi ta det lungt idag. Ska ta en liten sväng med vovvarna. Sen har jag beslutat att städa och putsa lite på min bil. Det är jag dålig på att göra-ha snyggt i bilen alltså. Hund tränar prylar överallt! Tobbe blir nog aldrig klok på mej!

Av Kattis - 3 april 2011 19:21

Eftersom Wilma fick stå över gårdagens spårning tyckte jag att det var hennes tur idag. Jag träffade syrran + Jenny på samma ställe som igår. Wilmas spår blev tyvärr kort. Men hennes sele har blivit lite tight över vintern så det var nog bra att det inte var längre för då hade hon nog fått små skavsår!    Men hon är så duktig min lilla älskade krabat. Som hon spårar! Syrrans Mio är strålande......också han spaniel. Det är nåt visst med spaniels och spårning tror jag..... Han spårar som om han aldrig gör annat! Dessutom har ett bekymmer varit att han inte vill bry sig om pinnarna. Men idag markerade han pinnarna så hans matte kunde ta upp dom, då blir man så rörd av glädje! Syrran var lugn och har mycket bra koll på honom, ja när han spårar rätt och sånt. Inte illa alls!


Jenny gick ett ganska långt spår åt Diezel. I början fattade inte han något alls. Jag stod vid sidan om idag för att inte lägga mig i-det är jag förbannat bra på! Men jag såg Jennys förtvivlade blick när han inte gjorde nåt alls.... Då la jag mig i. Sen fick vi igång honom. Han hade bara glömt! Han hade ingen aning om vad som skulle ske! Sen spårade han. Han behöver så mycket mer för att komma igång. Sen är han jävligt "mesig"-men det kommer förhoppningsvis bli bättre med tiden. Då kommer Jenny stå med handskar och hålla emot! Det är vad jag hoppas på iaf! Summan är iaf att de var jätte duktiga  . Jenny var lugn, försiktig, och hade mycket bättre koll på linan. Bara linan är ju ett moment för sig!


Nemo fick till sin förtvivlan stå över idag. Som han grät lilla flatten! Men mattes kille fick sitt kuliga sen. Han är så jätte klok mitt hjärta. Snart tror jag att dumma dumrutan kommer att funka. Jag älskar den här sporten!


Nästa år blir det verkligen av. Då kommer förhoppningsvis en flatte flytta hem till oss. Har fått så goda råd av Mia. Och hon tyckte det verkade som en bra plan. Det känns som om jag åtminstonde planerar bra. Frågan är hur jag ska hitta honom, den där lilla flatten?   Jag har ju redan börjat leta lite.....


Vi var iväg in till stan och handlade nyss. När jag kom hem kändes det konstigt, Nemo var konstig.....låg... Upptäckte genast vad som hänt. En kaskad spya i min säng, mest på golvet och täcket.... Fy! Allt är i tvättmaskin. inget roligt alls. Han är fortfarande lite låg. Tror han drack lite väl mycket vatten när vi kom hem från promenaden....   


Nu blir det tv resten av kvällen! Ha en fortsatt bra söndag!

Av Kattis - 3 april 2011 07:57

I går var en toppen kul dag. Först var jag in till Mias affär och fotade hundarna. inget jag hade tänkt göra men jag fick erbjudandet så jag passade på. Det var en duktig fotograf. Han höll till i lektion salen. Och Nemo tyckte såklart att han var förträffligt trevlig. Och perfekt att bära på! Jag har sannerligen inte lärt min flatte nå't vett, ibland är han helt......hopplös! Men fotografen var inte så ledsen för det. När det var dags att fota skulle Wilma sitta helst framför Nemo. Men dessvärre tycker Wilma inte om att vara nära Nemo. Så hon flyttade hela tiden på sig lite graciöst i sidled. Jag puttade fint tillbaka och hon flyttade på sig igen.... Hon fick tillslut en muta om snask om hon satt fint. Då gick det bra! Hon blinkade dessutom med hela ansiktet när kameran klickade. Stånk! Nemo tyckte alltihopa var spännande och fotografen var ju så fiiin!!! Sen ville jag fota en i taget. Det kändes bättre tyckte Wilma och satt fint och vred sött på huvudet........och blinkade med hela fejjan när kameran klickade.... Sen hördes en märkligt ljud! Det var fotografen! Han hade Nemos tunga i håret, jä-a hund!!! Hoppas bilderna blir bra.......


Igår premiär spårade vi. Det blev ett relativt "lätt" spår. På åker med en vinkel och 6 pinnar. Jag har inte spårat på åker på vääääääldigt länge. Det här ska bli intressant tänkte jag! Men herre jisses! Han spårade plättlätt. Hittade alla pinnar. Helt galet! Och så kul han tyckte att det var!! I morse sov Nemo brevid mig i sängen med alla ben rakt upp, han låg tillåmed kvar och tyckte det var mysigt att bli kliad på lilla magen. Han brukar annars vara som en galning på morgonen. VAKEN!!


Men anledningen till att han var lite trött kan också vara att igår var vi till min syster. Vi åt jätte god mat, lamm med potatisgratäng. Jätte gott! Syrran och jag tog med oss hundarna på en sväng runt Gryta kyrka. Den vart allt annat än lätt. Ganska mycket snö kvar och då blir man blöt om lilla gympa dojjan. Hundarna for som loskor. Nemo och Mio leker faktiskt lite. Syrran bjuder alltid mina hundar på gottiga ben och färsk foder, sån Klass tror jag det heter, vilket dom älskar! Borde börja med det själv igentligen. Dom tycker det är så smarrigt.


Snart ska jag träffa dom för lite spårning. Jenny och syrran. Wilma ska få spåra idag också. Hon blev lite ledsen när hon fick stå över igår så idag är det hennes dag!


Ha en fin dag allesammans!

Av Kattis - 1 april 2011 13:03

.....tränade Jenny och jag en stund på UBK. det gick väldigt bra. Jag har funderat mycket på vår träning. Ja, både min och Jennys. Men mest min egen, det är liksom inte alltid det blir bra. Men nu vet jag varför tror jag iaf?.... Jag ställer ojämna krav på hunden. Okensekvent (stavas/heter det så?) som Mia sa. Och nu har jag förstått mer och mer. Det är verkligen något jag måste jobba på. Jag är ibland bättre på att påtala fel än att visa rätt, fattar ni? Sen är jag onödigt petig. Nu har vi kommit så långt då ska vi ju fixa det. Men det är svårt, svårt till tusen! I går tränade vi iaf på att skicka till rutan, han gjorde det såååå bra min underbara hund! Provade från två olika håll. Och han tycker "kooooneeen" är så rolig att springa till. Det blev ett inkallande med ställande också. Det funkar ganska bra, väldigt bra om man jämför med tidigare. Sen tränade vi lite frittfölj. Halterna har vi problem med. Men vi ska jobba på just det. Vi hade enormt roligt jag o Nemo och det kändes som det viktigaste!  


Wilma fick träna i dag också. Men hon var mer intresserad av andra saker.... Tex vad som fanns i tränings påsen.


Ja vad håller jag på med!!!!!

  Snygg väst va??       Söt Göte apporterar.....     Jag vet att det finns nåt här.....   Såhär är det att alltid vara hungrig-vrål hungrig! Stackars lilla hunden måste leta efter sin mat själv.....     Lite träning också.....  

För övrigt slutade jag tidigt från jobbet idag. Toppen. Då hinner jag ta det lungt och städa och fejja lite. Sen blir det nog bara en helt vanlig mys fredag hoppas jag!

Är jag liiite orolig för Nemo. Han haltade när vi skulle åka hem idag. Han halkade förra helgen när vi tränade. Skulle skicka till konen som stod på en lite isig plats. Han sprang glatt. När han vände om hände något, han kom haltandes tillbaka till mig. Det gick över fort, men han vrickade nog till sig lite. Ja, sen har det varit bra. Man blir såklart orolig. Mattes lilla flatte! Men vi avvaktar ett tag, kanske bara hade legat knasigt iboxen? Ja ja....


Ha det så bra!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards