Alla inlägg under januari 2007

Av Kattis - 12 januari 2007 19:36

...är svårt tycker jag. Lastade in hundarna i bilen och for iväg till Ängeby i morse. Härligt med körkort!Jag och Ulrika hade bestämt att vi skulle spåra och sen träna lite apportering med vovvarna. Jag sa till Ulrika att lägga ut ett lätt sök till Nemo, han har lite svårt att använda nosen ibland. Det gick jätte bra! Han var kanon duktig. Självklart fick Wilma också vara med och apportera lite också. Tyvärr hade jag missat att lägga i de små dummmysarna i ryggsäcken, så det fick bli Nemos stora dummy's. Men det gick bra. Wilma är stark som Bamse. Hon kånkade och bar genom skogen. Himlans duktiga vovvar jag har!!Sen när vi kom hem gick vi en promenad med Carina och Lexi. Det var länge sen vi träffades. Carina är ju Wilmas fd dagmatte, Wilma tycker jätte mycket om henne. Vi tränade lite inkallande med ställande och rutan. Lexi är VÄLDIGT duktig. Dessutom fick jag bra tips av Carina. Det blir roligt när torsdags träningarna sätter igång på OTBK. Då ska det bli träna av. Lääängtar...Min kompis Jenny och hennes hund Troja är och hälsar på. Troja har precis slutat löpa. Nemo är så kär. Han har inte varit så här förut. Är det så att det blir värre med tiden tro? Men han sköter sig bra ändå. Lite pip och när han går förbi henne så spetsar han öronen så där fånigt. Vi tränade lite på gräsmattan utanför. Bla budföring. Det tycker hundarna är skoj.Nu ska vi titta på TV resten av kvällen. Är ganska trött idag trots att jag varit ledig.

Av Kattis - 11 januari 2007 20:19

Idag har vi inte gjort ett skvatt. Jo, vi har varit på promenader. Jag och Wilma har knaprat på våra tuggben. Det stora tugget har gått i två delar så jag har fått den mindre delen av Wilma. Hon påstår att hon måste ha det stora benet eftersom hon kommer att bli en stor vakthund villken dag som helst. Men hon har ju alltid varit lika liten! Hon får väl tro det ra! Vi fick kvälls mat nyss. Som vanligt försökte hon käka upp min mat. Tror snarare att hon krymper av allt hon stoppar i sig. Jag fick fram ett morr mellan tuggorna men det verkar inte som om hon hör mig. Hopplöst.Imorgon ska vi inte åka till jobbet. Vi är lediga. Undrar vad vi gör då? Matte har alltid något trevligt på G. Nu ska vi ligga och dega framför TV:n en stund. Vi väntar på att husse ska komma hem. Han har varit och hämtat sin nya bil....

Av Kattis - 10 januari 2007 16:27

Idag har Wilma kunnat gå ut som vanligt. Det har inte smällt en enda gång. Är det över tro? Har arbetat som vanligt idag. På lunchen lekte Nemo en stund med sin kompis Wilma, hon är en Riesen schnauzer. De älskar varann! Wilma gick brevid SIN käresta på promenaden, taxen Modde. De puffar varann i öronen och kissar på varandras kiss och är allmänt fåniga. Köpte ben till hundarna idag. Undrar varför de ska ha varandras ben? Nemo fick en jätte stor tugg knut och Wilma en något mindre. Men det slutar alltid med att de byter. Man hör Wilma komma dragandes på nåt tungt genom huset, då är det ett en-meters ben....Nemo äter upp det lilla benet på momangen och sitter sen och spanar på när hon smaskar. Ibland kan Wilma försöka locka bort honom från sitt goda tugg. Då lägger hon sig på köks mattan och rullar och morrar, då låtsas hon vara sugen på att leka. Naturligtvis nappar han på en gång! Släpper sitt ben och springer fram till henne. Ja, då tar hon tillfället i akt och rusar fram och tar hans ben! De tänker ut smarta saker ibland. Igår fick Nemo ett välbehövligt bad. Han var ganska skitig. Men nu är han glänsande svart igen. Dessutom luktar han lite trevligare. Borde klippa honom. Men det får vänta till helgen. Vi ska dessutom vara lediga fredag och måndag. Härligt. Wilma ska också få ett bad. Längtar till helgen då ska vi på roliga aktiviteter. Nu ska matte laga lite mat och sen ska vi ut och träna en stund!

Av Kattis - 9 januari 2007 17:42

Dagen började klockan fem i morse. Då tyckte matte att det var dags att gå på morgon promenad. Äntligen morgon! Wilma var inte alls så förtjust. Hon gjorde allt för att inte synas. Hon kröp ner mellan kuddarna i sängen och snarkade högt. Men matte går inte på det trixet. Hon tog Wilma under armen och ställde henne i hallen och förklarade att man måste gå ut ibland, trots att man är trött. Vi var ut en lång stund, längre än en timma. Sen bar det av till mattes jobb....Men vi våkte hem tidigare idag. Då hann vi ta en eftermiddags tur när det var ljust också. Men det var regn och rusk väder. På ett sätt var det bra för då smäller det inte av en massa fyrverkerier, matte & Wilma hörde inte en enda idag. När vi kom hem var det mörkt. Våra kostymer var jätte blöta och ganska smutsiga. När vi kom in gick jag raka vägen upp i mattes säng, det är så mysig när man är lite kall...Wilma njöt av att komma hem och in i värmen. Hon valde ut ett av gosedjuren som fick sova med henne i soffan. Idag blev det noshörningen. Det var ju snällt...Igår var jag så himla duktig när vi tränade så vi har en tränings paus idag. Matte funderar på att bada mig. Hon tycker att jag luktar lite unket och är lite smutsig. Tycker själv att jag är ganska snygg just idag. Wilma tycker att jag ser ut som ett kottdjur när jag är blöt. Hon kanske har lite rätt... Kan inte hjälpa att pälsen blir burrig av sånt här väder!

Av Kattis - 7 januari 2007 17:46

Idag har vi spårat och gjort lite allt möjligt tillsammans med Ängeby gänget. Vi startade med att försöka hitta en borttappad vante i en häst hage. Och en grimma som en av hästarna hade tappat. Jag kan säga att mina hundar tyckte att det var jätte spännande att leta........men det hade inte en aning om vad de skulle leta efter. Så de sprang omkring som tokstollar. Rätt som det var kom Azzora med vanten! Och bara en liten stund senare hittade hon grimman också. Ulrika la ut jätte bra blod spår till vovvarna. Det var super roligt. Wilmas spår var lite små trixigt men hon fixade det fint. Nemos spår var helt perfekt! Och det bästa av allt var att Nemo spårade som han ALDRIG gjort förut! Helt fantastiskt jätte kul. Jag har inte spårat så mycket med honom och han är därför inte så bra på det. Det var häftigt att se honom "in action" på det viset! Spåret var ca 400-500 m långt, med flera vinklar. Han spårade perfekt! Killen kan! Jippiiii!!!Ulrika bjöd på varm choklad och smörgås. Jätte gott efter några timmar ute. Nemo och Wilma satt och tiggde som vanligt vid bordet. Nemo talade om för Alonzo att det inte är tillåtet att hoppa upp och försöka öva parning, då åker man på en omgång. Men han gjorde bara det en gång. -Surgubbe! tyckte Alonzo. Vi planerade också lite kommande utställningar. Det finns ju lite att välja på. Några resor ska det nog bli till våren och sommaren. Avslutningsvis gick vi ut så att hundarna fick leka en stund. Vi hade jätte roligt idag och nu ligger de och sover så gott!

Av Kattis - 6 januari 2007 18:54

Idag har vi gjort lite av varje. I morse var vi in till mitt jobb, jag städade hund rummet. Kändes konstigt att vara där på helgen.Där sitter mina vovvar på dagarna medans jag jobbar. Det är jätte bra. Det blev väldigt fint. Och jag hoppas att de andra som har sina hundar där tycker det också. Vi har varit på lång promenad i skogen som vi brukar. Är fortfarande noga med att de verkligen gör som jag säger. Det funkar. Mina små sötnosar. Det var så kul på promenaden. De lyssnar på det jag säger. Underbart. Jag som trodde att jag hade pli på vovvarna! Eller det har jag ju, men det har bara blivit lite slappt en period....nu är det ordning igen.Igår tog jag fram saxen. Klippte Wilmas kostym. Hon blev hälften så stor kan man säga. Det tog ca två timmar. Eftersom man inte är nån hundfrisör direkt ser hon ut därefter också. Men det duger. Hon blev gullig tycker jag. Hon blir så liten. Värst är tassarna, de såg ut som dasslock. Nu ser man att det är små tassar. Nån dag ska jag nog lämna in henne hos en hund frisör. Så hon får bli riktigt fin. Borde klippa Nemo lite också, men han ser hyffsad ut. Senare ikväll ska vi titta på film, Miami Vice. Kanske blir det en godis påse också. Man är ju inte nån festprisse direkt...godisprisse kanske!

Av Kattis - 5 januari 2007 18:14

I dag slutade jag tidigt från jobbet. Så vi for hem klockan tolv. Underbart, dessutom var det ju jätte fint väder. Väl hemma käkade jag lite snabbt sen åkte vi till Ulrika i Ängeby. Vi gick upp i skogen. De blir väldigt ivriga när vi kommer till Ängeby, där händer det alltid något skoj! De skötte sig jätte bra, inte ens Wilma hade egna åsikter idag. Det gör susen att vara konsekvent! Matte kan om hon vill.Skogen där är fantastiskt fin. Ulrika har bra lokalsinne. Själv fattade jag inte alls vart vi var på väg. Hundarna sprang fritt omkring och njöt av skogs turen. Till slut kom vi fram till ett stort berg. Som vi beslutade att vi skulle upp på. Det gick bra, hundarna tyckte att det var jätte spännande. Vi satte oss för att fika. Vi hade saft och kakor. Som vanligt hade jag inte tagit med mig några muggar. Men en stor plastbytta fick duga att dricka ur. Jag la ifrån mig min kaka en stund. Vips så var den i Alonzos mun. Nemo satt mittemot mig med långa saliv snoddar hängandes ur munnen, han var jätte sugen på fika....Wilma satt stilla som en sten figur och tittade när Ulrika tuggade sin kaka, gjorde allt för att se utsvulten ut,också hon sugen på fika. Visst låter det mysigt?? Azzora...öh...ja.. hon sprang omkring och kollade omgivningen. Hon struntade i att vi fikade. Nemo viftade med svansen så mossan yrde. Dags att gå beslutade vi. På vägen hem fick de leta godis, gott gotti gott gott!!! När vi kom hem igen gjorde vi ett litet "uppletande av matte". Jag sprang och gömde mig så fick de leta. Nemo har lite svårt att göra saker på egen hand ibland så han ville helst att Ulrika skulle visa vart jag var någonstans. Jag hade gömt mig lite knepigt. Han går mest på synen så han sprang förbi mig flera gånger. Till slut var han tvungen att använda lilla nosen. Wilma hade lite svårt att hitta mig när det väl var hennes tur. Det började skymma så tyvärr var hon lite orolig att det skulle börja smälla av fyrverkerier. Hon hittade mig och för att hon skulle bli extra glad fick hon ett litet godis regn.Hundarna vilar men snart ska Wilma få sin kvälls runda. Tidigt? Ja, men det går nästan inte att gå ut med hunden på kvällarna i Storvreta. Här firas det fortfarande nyår. Det håller på några veckor före och några veckor efter årsskiftet. Fruktansvärt tycker jag. Oftast hinner hon inte ens sätta sig och kissa utanför dörren innan det smäller. Det är grymt.

Av Kattis - 4 januari 2007 16:55

Vi har påbörjat våra nya rutiner. Jag har kommit på att jag är väldigt slapp med de flesta reglerna här hemma. För när jag väl började hittade vi mycket att rätta till. Jag som var så noga med allt förut! Vad hände med mig? Vi gick en långrunda i morse. Jag hade Lenas ord i huvudet hela tiden. Oftast är där ganska tomt klockan fem på morgonen! Men många ideer poppade upp. Både Wilma och Nemo var ganska förvånade över att matte tänkte så tidigt på morgonen. Dessutom fick de inte göra vad de ville! Taskigt orättvist och dumt tycker Wilma. Hon är typ jätte bra på att bestämma själv. Tex när jag ropar på henne, vet ni vad som händer då? Jo, absolut ingenting! Jag måste alltid ropa två gånger eller fler....Hur har jag blivit sån här? Vad är det för fel på mig? Nemo är bättre för han har inte fått samma frihet som Wilma. Men ibland spelar han balla Allan och då finns inte jag. Och det var just det Lena påpekade på träningen. Och frågan är bara varför man tillåter hunden att göra så?? Nu ska jag verkligen tänka på vad jag gör, då blir det så mycket bättre. Vi ska träna lite inkallande med ställande idag. Jag har lovat mig själv att vid nästa träning som är om två veckor, då ska vi kunna det momentet mycket bättre. Det duggar lite ikväll, så vi får väl hoppas att alla barn sitter inne och ger sjutton i att smälla raketer och smällare! Det tackar jag för i såna fall!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards