Alla inlägg under januari 2007

Av Kattis - 20 januari 2007 14:31

Idag är det bättre med förkylningen. Till jyckarnas stora glädje. Har nyss kommit in från en tur i skogen. Nemo har svårt att balansera på saker, men jag har bestämt att han ska lära sig. Och det går bra.I skogen finns det massor av omkull fallna träd. Vi använde dem att gå på. Nu kan han balansera jätte bra. Det går till å med att sitta och att ligga. Men om han råkar halka till lite så faller han pladask, då ser man en stor svart tuss med en massa sprattlande ben. Nemo är envis, dessutom tycker han om att klara av saker, så han är snart uppe igen. Mattes lilla gymnast! Tränade även att hoppa upp på stora stenar & små stenar. Kan verka töntigt men mina vovvar tycker att det är roligt. Roligast är om jag också lyckas ta mig upp på en sten, då är det bara att hoppas att ingen ser eländet... Hundarna garvar!Wilma är en riktig ballerina! Hon tar sig lätt fram och tillbaka på trädstammarna och mellan varven hinner hon med små serier med trix. Hon vinkar, slickar nosen, snurrar, är blyg och emellanåt vrider hon sött på huvudet och undrar när jag ska stoppa ner handen i fickan och ge henne karameller! Wilma vet att om man är gullig får man snask!På vägen hem passerade vi en grillplats. Plötsligt är Wilma spårlöst försvunnen! Ånej! Vart tog hon vägen! Sprang tillbaka mot grillplatsen. Vad ser jag... Mitt i den gamla eldstaden står hon och trycker i sig nåt riktigt snuskigt. Hon vet när jag inte ser. Då passar hon på. Så hon är inte alltid så gullig som man kan tro....

Av Kattis - 19 januari 2007 19:32

Vi orkar ingenting idag. Eller rättare sagt JAG orkar ingenting i dag. Så trist. Har genomlidit en hel dag på jobbet. Är helt slut. Bara jag inte blir sämre än såhär, jag har inte tid att vara dålig. Wilma ligger i soffan, på husses mage. Förhoppningsvis äter han några chips senare, oftast får hon smaka av husse, det är toppen! Nemo ligger just nu på golvet i köket. Han ligger på rygg med benen rakt upp och tittar på sina tassar. Ja, herregud, snacka om att ha tråkigt! Tydligen är det spännande på nå't vis. Mer spännande än tråkiga matte tänker nog Nemo. Jag kan lova att ni skulle skratta om ni såg honom. Nu ska vi fortsätta att titta på TV:n. Sen går vi ut en kvälls runda. Go kväll.........

Av Kattis - 19 januari 2007 07:32

God Morgon. Herreguuud vad jag är trött! Skulle sovit lite längre i dag. Jag råkade sova lite väl länge. Men det redde upp sig. Känner mig som en sengångare. Dessutom är jag bamse förkyld. Huvudet känns tungt som betong klump och snoret flockar sig i näsan. Urs.... Härligt att det är fredag i dag. Det absolut tråkigaste som finns är nog att vara trött. Det var snö ute i morse, inte mycket men ändå. Wilma ville inte gå ut. Hon var på väg men när jag öppnade dörren vände hon och sprang till sängen. Hon är så himla bekväm av sig den lilla damen! Men bestämd som jag är tog jag henne under armen och ställde henne på trappen som så många gånger förr. Då besluar hon sig oftast för att komma med på promenad. Nemo har inga såna bekymmer den lilla token. Hoppas att det blir snörfitt i helgen. Jag har planerat att spåra. Nu ska jag göra lite nytta!

Av Kattis - 18 januari 2007 17:25

Vi kom hem lite tidigare från jobbet idag. Så vi gick ut på en gång i skogen, tog med några apporter. När vi hade gått en bit kom vi fram till en ganska stor äng med en liten skogs-ö. Där kastade jag ut några dummies. Skickade Wilma först. Hon lubbade ut som en liten vessla. Sökte av området jätte fint och hämtade in en av apporterna, idag försökte hon dessutom att ta livet av den. Wilma ruskade om den flera gånger och tillslut tyckte hon att den var livlös nog att hon kunde lämna den till mig.Nemo satt spänt och tittade på. Han sprang ut jätte fint och sökte. Ganska snabbt hittade han en av apporterna och lämnade av den. Skickade honom en gång till. Men då fick han spunk! Det blev tydligen kortslutning. Han sprang och sprang och plötsligt ställde han sig i skogs gläntan och bara glodde på mig.-Jädrans dumma dummie! Hjälp mig!?? tänkte han nog. Jag tittade bort och låtsades inte se att han stod där och väntade på att jag skulle visa exakt var den var nånstans. Sen sprang han vidare men han använde inte nosen så han bara irrade omkring! Skickade Wilma, hon hämtade med stor iver den kvarvarande dummien.Gjorde en lättare övning med Nemo så att han skulle lyckas. Denna gång hittade han den! Alltså jag är helt kass på apportering!! Men om vi tränar mer så borde det ju bli bättre. Jag håller med Nemo -Dumma dummies....Annars har dagen varit ungefär som vanligt. Nej, just det...öhh.. Wilma har dekorerat sin lilla dvärg kostym med det äckligaste som finns! BAJS! Hon var mycket nöjd med sig själv ska tilläggas. Hon smetade in sig riktigt ordentligt. Nemo tyckte hon var snuskig och gick faktiskt omvägar kring henne på promenaden. Varför just bajs? Hon kunde väl ha valt nå't annat? Eller ingenting alls....Ett litet bad blev det allt...Nu ska vi städa och sen ska vi ta bilen till Azzora och Alonzo en stund! Ha det gott!

Av Kattis - 17 januari 2007 20:44

Har precis kommit hem från träningen för Lena. Jisses vad det var roligt! Nemo och jag ville ha hjälp med fria följet idag. Och det fick vi minsann! Han tappar kocentrationen ibland, villket stör mig, jag fattar inte varför. Men några små tips från Lena så gick det mycket bättre på en gång. Nemo tyckte det var toppen eftersom han idag fick massor av smaskiga korv bitar som godis. Mumsfilibabba! Vi fick träna på svängar & halter både åt vänster och höger. Det gick så bra förut! Kan hända jag har varit slarvig i min träning....Helomvändningar är svårast. Då faller han bort på en gång. Men nu vet jag hur vi ska träna på det! Visa & Veronica var med också. Nemo tyckte att det var synd att hon inte löpte längre....När jag körde hem från träningen var det snöyra ute. Jag har knappt kört i snö! Ganska läskigt konstaterade jag på en gång. Jag fick köra väldigt sakta. Men vi kom hem till slut.Nu ska jag gå en promenad med Wilma och Nemo. De är tokiga i snön. Sen är det nog dags att sova. Vi är trötta. Vi saknade såklart Ulrika & Linda på träningen. Hoppas att ni har möjlighet att komma nästa gång!

Av Kattis - 16 januari 2007 16:54

I morse hände det nåt otrevligt. Jag och vovvarna gick upp klockan fem. Sen bar det iväg på morgon promenad runt Storvreta. När vi gått halva vägen ungefär ser jag en man gå längre fram på gångvägen. Tänkte inte mer på det. Nemo och Wilma gick lösa så jag bad Nemo gå vid sidan, Wilma gick redan brevid mig som hon brukar. Plötsligt hör jag bara nåt som kommer dundrande! Då kommer det en lös hund ur mörkret. Den har satt sikte på Wilma! Hon blev såklart livrädd och sprang iväg i hög fart. Med den andre hunden efter sig ut på stora vägen!!! Tänk om det kommit en bil? Jag var totalt vansinnig! -Ta din hund! Och diverse svordomar. Mannen skrek på hunden, han sprang efter vovven och efter en stund fick han tag på den. Som tur var sprang den inte så fort. Allt gick på några sekunder, men det kändes som en evighet. Nemo var "ganska" arg, jag fick hålla honom i nackskinnet. Sen tog han sin hund och försvann! Först blev jag super arg! Herreguuud! Be åtminstode om ursäkt! Men sen tänkte jag att det var såklart inte meningen.....han kanske kände sig jätte skamsen... Hursom så var det en otrevlig upplevelse. Och det är fruktansvärt synd om Wilma. Tyvärr har det hänt förut. Men jag undrar om hunden trodde Wilma var en kisse? Det skulle kunna vara en anledning till att den satte av efter henne. Hon är ju nästan lika stor som en katt.Promenaden fortsatte av hemmåt och vi passade på att göra lite skojiga saker på vägen hem. Balansera på staket hoppa upp på grejor och springa på galler trappor. Då känner sig Wilma duktig! När vi kom hem efter en timma kröp hon ner i min säng och ville att vi skulle sova en stund till. Men tyvärr, idag bar det av till jobbet efter frukosten.

Av Kattis - 15 januari 2007 13:59

Ovan:Katarina & Nemo tränar "rutan".Idag har jag varit ledig! Underbart. I morse hämtade jag upp Ulrika och hennes jyckar så for vi iväg till brukshund klubben i Alunda. Där hade vi stämt träff med Helena och hennes hundar Freja och Mira. Det snöade och blåste i början men efter ett tag blev det bättre väder. Som tur var! Nemo var jätte rolig idag. Han tyckte nog att det var väldigt spännande att åka till klubben å träna. Vi tränade på det vanliga (tråkiga) inkallande med ställande. Provade även framförgående, det gick mycket bra. Rutan var lite hursomhelst kan man säga...men det gick. Wilma fick endast träna pytte lite. Hon fryser som en tok i detta väder. Men hon var duktig, men hon skällde mest. Hon är dessutom hes så hon låter lite rolig när hon skäller... Sen när vi ändå var igång så kastade vi ut lite dummy's i skogen som vovvarna fick apportera. Nemo tyckte att det var fantastiskt kul. Han satt redo hela tiden! Dessutom kastades en fågel som var nedstoppad i en socka. Nemo tyckte att den var mycket fin, så han tog den faktiskt. När vi var klara med övningen tog jag fågeln och tog bort sockan. Jag tänkte att eftersom han var så villig att ta pippin denna gång borde det gå utan socka! -Bläääää! Ska jag ta i den där? Det kan du göra själv äckelpotta! sa Nemo. Varför ska man ha så brottom jämt! Jag kunde ju ha nöjt mig när han var så duktig att han tog den i sockan...Efter träningen släppte vi hundarna en stund. Nemo tyckte att Mira, av rasen Borsoi, var väldigt fin. Han gjorde det mesta för att fånga hennes uppmärksamhet. Men hon var inte så där jätte impad av honom. Men de lekte en stund. Wilma sprang vid sidan om och skällde på alla andra. När vi kom hem var hundarna trötta. Jag med. Tack för en jätte rolig träning. Det hoppas jag att vi gör om snart igen.

Av Kattis - 13 januari 2007 21:27

Dagen började inget bra. Gick upp vid 6 tiden. Nemo väckte mig. Men hur han såg ut! Hans öga! Tredje ögonlocket hade liksom fastnat. Så ungefär hälften av ögat var täckt. Såg inte bra ut alls. Eftersom jag är en väldigt orolig person fick jag typ panik. Avskyr när hundarna blir dåliga. Typiskt vi som skulle på en heldag med Rapport på bruksen idag! Gav honom lite ögon droppar. Gick ut på morgon rundan. Han var lika lycklig som vanligt. Men när jag tittade till efter en stund såg det bättre ut. Hmmmm..... SMS:ade till Ida, hon är nämligen djursjukvårdare. Hon är en PÄRLA! Hjälpte mig sist när han hade gjort illa klossingen, klokapselbrott. Tusen tack igen Ida! Hursom helst så åkte vi till kursen ändå. Ögat såg ännu bättre ut.Nu till rapport. Alltså villken häftig bruks gren! Men jag kan inte påstå att jag fattade allt....(är inte dum har bara lite otur när jag tänker brukar min sambo säga när det är lite trögt där uppe)...Det var MYCKET svårare än jag trodde. Men det var super kul. Men det skulle vara roligt om det kunde bli en liten tränings grupp. Dessutom var det roligt att träffa lite OTBK:are! Nemo skötte sig fint, han var duktig tycker jag. Jag hade min mat som jag skulle äta i bilen. Pasta sallad skulle JAG äta till lunch. Den låg i en påse som jag knöt ihop, la ner den i ryggsäcken och grog igen dragkedjan. Stoppade ryggan i skuffen eftersom Wilma satt i passagerar sätet. Jag har galler mellan baksätet och skuffen. Sen hade vi lite teori....sen skulle vi få prova på denna fantastiska sport. Skulle bara hämta mina vantar i bilen. Vad fann jag i bilen tror ni? Den lilla hunden hade ätit upp min mat! Ibland är hon....fantastisk....Hon hade klämt sig igenom gallret. På nåt sätt öppnat ryggan och påsen och plast byttan som salladen låg i. Då blev jag inte så glad kan jag säga. Men å andra sidan så var det mitt fel. Hon är helt otrolig på att komma åt mat så jag borde inte ha lämnat ryggan där. Allt som var kvar var en bit saltgurka och löken. Tack Wilma! Du är en frisk fläkt i mitt liv! Varför ska jag äta när du kan göra det?Hade i lite ögon salva i Nemos öga när jag kom hem. Nu ser det bra ut. Hoppas att det bara var nåt tillfälligt annars blir det ett besök på Ida's arbetsplats.Jag är trött. Nemo är trött. Wilma ligger i soffan mätt och belåten. Go natt!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards