Alla inlägg under juni 2007

Av Kattis - 21 juni 2007 14:54

I går bestämde jag mig för att ta en sväng i spåret. Wilma fick vara hemma eftersom hon ändå inte vill springa. Hon stannar vid starten och där står hon kvar tills man går hem igen! Men Nemo följer mer än gärna med matte ut i spåret. Så vi begav oss iväg!

Det var ju jätte varmt så jag blev ganska trött mot slutet. Men plötsligt händer det! POFF! Jag ligger som en stjärna i spåret. Foten fastade i en rot knota. Sträckte vaden och stortån kändes lite ömmande. Nemo stannade till av mitt plötsliga fall och står två meter ifrån mig och bara tittar. Hans ögon är stora och han hoppar några steg bakåt. -Varför gör du så? undrade han. Sen tar han sats och gör ett jätte glädje skutt PÅ mig. -Tack för det! Jag reser på mig och kollar mig omkring snabbt. Ingen verkar vara i närheten. Attans vad pinsamt om någon såg fallet tänkte jag. Borstade av mig lite smuts och satte upp håret i en ny tofs. Fortsatte springa.

Vaden sved och stortån bultade lite. Svetten ska vi inte tala om. Men jag kom runt spåret iallafall.


Väl hemma välkomnades jag av en jätte glad liten Wilma! Tog av mig gympadojjorna. Efter 5 minuter värkte tån så mycket att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. När jag tittade till på tån såg jag att den hade blivit lite blå och var väldigt svullen. Tänk om den är bruten tänkte jag. Öppnade frysen och tog fram en isklamp. Nu kunde jag inte gå. Lade mig i soffan och kved en stund. Tyckte synd om mig själv. Efter en stund kändes det bättre.  Jaha...då får jag väl ligga här i soffan och titta på tv då! Vad händer, jo det börjar åska och blixtra. Världens åskväder. Haltade runt i huset och drog ur alla sladdar till tv:n och datorn.

Inte min dag!


Idag mår min lille tossing ganska bra. Den ömmar en del men jag kan gå och böja lite på den. Så i morgon är den nog som vanligt igen....Vaden känns ingenting som tur är. Det blev ingen morgon runda i morse inte, vi tar igen det i kväll.

I morgon är det ju midsommarafton. Ikväll ska jag åka till stan för att köpa sill och kanske något nytt fint att ha på mig. Vi åker till brorsan och firar midsommar. Wilma och Nemo ska få varsin midsommar tallrik med lite mummsiga godbitar på.


Av Kattis - 19 juni 2007 12:34

Matte väckte mig tidigt i morse. Hon väcker mig alltid för tidigt. Jag var väldigt trött och tänkte minsann inte alls gå upp! Jag hoppade upp i sängen och knökade ner mig vid husse, precis vid hans ansikte. Efter en stund började han att nysa och han försökte då putta iväg mig eftersom han tydligen tyckte det var en aning obekvämt att ha mig där. Då fick det vara nog! Att man aldrig får sova.

Spatserade ut i hallen och satte mig. Väntade på morgon maten. Fick ingen. Snabbt fick vi gå ut och sköta om på gräsmattan. Sen bar det av till mattes jobb. Men som tur var fick vi en jätte lång promenad! Vi var ut i över en timma och vi till och med busade lite, jag och Nemo.

Hittade lite smaskiga grejor att äta och lite bajs att rulla mig i. Tänk att en skönhet som jag kan bli ännu vackrare!


När vi hade gått färdigt så bjöd matte äntligen på käk. Gissa om jag var hungrig då! Eftersom Nemo alltid äter så sakta hjälpte jag honom med de sista Royal-kulorna i hans skål. Han gillar att dela med sig. Tur för honom det! Sen hoppade jag upp och la mig i min lilla stol. Sov till lunchen, då kommer matte till oss för att gå på promenad. Vi gick med våra kompisar idag. Asta och Hedda, gårdshundarna. Men villka yrväder de är de små liven! Men Hedda är ganska fin, hon löper snart.

Nu ska vi slappa en stund till.




Av Kattis - 17 juni 2007 13:29

Vi var ett gäng som samlades för att träna apportering idag på förmiddagen. Det gick bra. Hundarna tyckte att det var roligt och spännande.

Vi gjorde ett sök, stadga med en hare, och lite linjetag. Men det är mycket att tänka på när man jakt tränar. Wilma var duktig. Hon släpade både dummie och fågel i socka genom skogen, trots att hon är liten och "bytet" både tungt och bökigt att bära. Nemo var mest intresserad av kiss idag. Både tjej kiss och att kissa själv på bra ställen. Då blir jag lite lätt uttråkad när han lägger den nivån....

Han kan bara inte tänka ibland den lille killen! Han bara måste göra "viktigare" saker ibland. Men så är det ibland, han är ändå bäst! Jag vet ju att det beror på mig så då är det ju som det är...


Nu är Wilma och Nemo trötta. Jag med. Jag har massor att göra här hemma. Det är bara att sätta igång!



Av Kattis - 16 juni 2007 16:42

Nemo mår bra idag. Så i morse åkte vi med husse på folkrace tävling. Det var jätte roligt! Tobbe körde sin lilla kanon kula, en Nissan Micra tror jag att det är. Som höll nästan hela tiden!! I sista heatet lossnade ena framhjulet, det var synd för då låg han bra till. Inga bud på den bilen inte! Men som sagt det var jätte roligt ändå.


Hundarna var också med. Wilma älskar såna här tillställningar för alltid träffar hon någon ny vän som tror att hon är en hundvalp. Och då bjuds det kanske på en bit smörgås eller lite korv...

Nemo har lite svårt att vara stilla. Han får så tråkigt emellanåt att han bara MÅSTE göra nåt! Så han har putsat mitt ansikte typ 30 gånger, suttit i mitt knä och grävt många djupa gropar i marken. Han tittade ganska ointresserat på bilarna som åkte på banan och var som vanligt mer intresserad av alla roliga människor runt omkring. Det är väldigt nyttigt att göra såna här grejer, jag är på tok för slarvig med den träningen, det får man ju bevis på!


Nu sover båda två på golvet. Wilma snarkar som värsta trucken!

Jag ska röja lite här hemma och sen är det nog dags att käka. Det kanske blir något extra smaskigt idag!


GRATTIS till Nemos syrra Smilla som har varit i Avesta idag med Ulrika som proffshandler, och det slutade med en andra placering och CK!!!






Av Kattis - 15 juni 2007 16:12

Idag åkte jag och Nemo till veterinären. Det gick ungefär som förra gången så det lär bli en följetång i fortsättningen också.....

Just nu ligger Nemo här på golvet och är lite trött fortfarande. Jag tror att han är lite förvirrad. Vi får se hur det går. Förhoppningsvis är han piggare till kvällen, då ska vi nog ta en liten promenad och sedan äta lite Royal Canin-kulor uppblötta i vatten. MUMS FILIBABBA!


Vi får besök idag av min kompis Jenny. Alltid trevligt. Wilmas favorit människa! Wilma är galen i Jenny. Hon hoppar upp och ska pussa henne i ansiktet och skälla på henne och vara nära och busa och stoja! Det är kärlek det!

Hade velat åka till brukshund klubben i går och kollat på lydnads tävlingen som var. Men jag hade inte möjlighet till det. Det är roligt att titta och man blir så jädrans inspirerad!! Kanske tävlar jag och Nemo igen snart? Det vet man inte. Gode gud! Låt honom få vara frisk! Nu ska jag och Nemo gå och vila vi är jätte trötta båda två.

Av Kattis - 14 juni 2007 16:07

I morse strax efter klockan 6:30 stannade jag för att sola innan det var dags att jobba. Jag lämnade jyckarna i bilen i 10-15 minuter. Wilma satt i sin bur men Nemo har fått sitta i baksätet eftersom skuffen är fylld med grejor för tillfället. När jag lämnade bilen låg båda två och sov i baksätet. Fram i bilen på golvet låg en liten bytta med min lunch, yoghurt och en påse med lite musli. Men när jag kom ut igen efter solningen satt Nemo på passagerar sidan i framsätet. Tyckte att han såg ganska konstig ut. Öppnade dörren. Vad ser jag!!! Jo han har ätit upp min lunch! Jag skojar inte, det var yoghurt överallt i framsätet. Och på honom också. Jag tror att han hoppades att jag inte skulle märka något. Men det var inte så svårt om jag så säger. Hela hans ansikte var kladdigt. Här och var satt små flingor av min musli. Han satt där lite skamset medans jag med arg ton talade om för honom att det där var inte alls bra! Han har väl för sjutton fått lära sig att man inte bara tar vad man vill ha! Men ganska snart sansade jag mig och tänkte att "det var ju såklart inte meningen, han kunde väl inte motstå bara". Synd att man inte har kameran med sig vid såna här tillfällen, han såg ut som om han skulle på maskerad........


Jag fick gå till restaurangen och köpa pannkakor och det var ju gott det med.... På lunch promenaden fick hundarna smaka av resterna. De älskar pankisar.

I morgon bär det av till veterinären. Urs vad jag är nervös!

Av Kattis - 12 juni 2007 17:17

Det är inget bra med oss igentligen. Nu har Nemo blivit halt. Sablar också!! Han blev det igår kväll. Han är inte block halt men något är tokigt. Han fick springa med mig igår. Kanske har han stukat sig eller så? Ja, jag blir så ledsen. Kan han inte få vara frisk eller?


I morse gick det ett jätte fint rådjur precis utanför köksfönstret. Jag bar upp Wilma så att hon skulle få titta på det. Hon tittade och tittade men såg liksom ingentig. Trots att det stod ca 1,5m från rutan!  Men så rörde det lite på sig. Wilma sträckte på sig och spärrade upp ögonen jätte mycket som för att kunna se bättre. Så vi stod och tittade länge på det fina rådjuret som knaprade växter i trädgården, den märkte inte att vi stod och tittade. Wilma tyckte nog att det var jätte spännande. Till slut traskade det vidare, men Wilma kunde bara inte sluta titta. Undrar vad hon tänkte!!??


Jag längtar tills semestern. Det är ca tre veckor kvar. Och längtan växer sig bara starkare och starkare.....

Mest av allt vill jag att min lilla Nemo ska få vara frisk! Min underbara lilla Nemo!!



Av Kattis - 10 juni 2007 19:45

Idag är matte pigg. Jätte pigg! Vi har gått promenader hela dagen. Så nu är nästan allt som vanligt. Härligt. Vi var hem till vår kompis Troja på kvällen. Vi lämnades ensamna en pyttestund. Då passade Wilma på att se sig omkring. Föst gick hon bara omkring och sen stoppade hon in sitt nyfikna tryne både här och där. Så tyvärr blev Troja av med sitt godaste tränings godis. Det befinner sig numer i lilla Wilmas stora mage. Wilma är bra på att hitta bra saker, ätbara bra saker.


Nu ska vi slappa en stund. I morrn är det ju "arbetsdag" och då åker vi tidigt på morgonen med matte och jobbar.

Förhoppningvis träffar vi några av våra kompisar på lunchen.

Wilma hälsar att hon för tillfället mår lite illa....


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards