Alla inlägg under juli 2007

Av Kattis - 20 juli 2007 16:59

Nu har vi tränat som tokar hela veckan. Jag har tränings värk i båda armarna och jag har sträckt mig i ryggen så att jag knappt kan gå. Men annars är det bra. Så kan det gå när man kastar en massa bollar åt både höger vänster bakåt och framåt. Hoppar och skuttar som en annan fåntratt. Men det är så roligt. Vi har inte gjort så jätte många knop idag eftersom vi båda är helt slut, både i huvudet och i kroppen (kroppen,gäller nog främst mig!). Vi skrattade som tokar åt Nemos kryp. Han glömde bakbenen i början så han så så rolig ut där han låg som en jätte lååång lakrits rem. Men nu jädrans kryper han som bara den! Han har kommit på tekniken.


Vi har gjort många platsliggningar med skott idag, gick jätte bra.


TACK! till Mia för lånet av den braiga bollen! Jag ska vara rädd om den.

Av Kattis - 18 juli 2007 18:46

Det är länge sedan jag fick ut så här mycket av att träna hund, det har faktiskt ALDRIG hänt. Jag är helt såld!!!! Thomas lovade ju att inkallande med ställande skulle fungera. Och det gör det! Det fungerar... Jag fick till ett ställande som jag inte sett förr. Jag skrek rakt ut av glädje. Han fullkommligt TVÄRNITAR. Tårarna kom till och med. Snacka om fullträff. Jag måste vara tokig kan man tycka. Men det är ju det här som gör att det e så sablans roligt! Självklart är momentet inte färdigt, men vi är ju där, nästan i mål.


Vi har gått igenom flera moment idag också. Det är så mycket och jag gissar att jag har glömt det mesta när läger veckan är slut. Men ändå kommer jag att ha med mig en massa bra saker i bagaget. På lördag ska jag och Nemo presentera ett klass 2 program. Som ska video filmas och bedömmas. Lärorikt men nervöst. Herre jisses! Vet knappt villka moment det är. Nu måste jag genast läsa på!! Wilma har också tränat lite idag. Med Ulrika, det tyckte hon var roligt. Fy sjutton vad jag är trött. God Natt!

Av Kattis - 17 juli 2007 21:41

Jag smäller av! Fy sjutton vad kul det är på lägret. Idag har jag lärt mig enormt mycket. Fått massor av AHAA! upplevelser. Skrattat åt mig själv och åt hur otroligt kul det kan vara att se sig själv på video. Jag börjar fatta nu! Vi har gått igenom bla läggande apportering och platsliggning idag. Både jag och hundarna är super trötta. Hur ska det gå i morgon? Det slår mig många gånger hur lätt lösningen kan vara och hur trög man är i många fall.


Just det! Vi gick igenom inkallande med ställande. Förklarade för Thomas och Mia att detta är mitt absoluta hat-moment. Men jag fick lite tips och Thomas lovade att i morgon eftermiddag ska det fungera. Gissa om jag vill att det ska bli onsdag!!!! Ikväll hade vi en liten grill kväll. Det var jätte roligt att hinna prata lite med de andra och verkligen snacka HUND! I love it!!


Nu ska vi sova. Det lär inte bli så svårt!


Av Kattis - 16 juli 2007 18:57

Idag var första dagen på Thomas Mohlin lägret i Fjällnora. Jag är totalt slut. Vi har haft en jätte rolig dag. Mest teori denna dag men på eftermiddagen hade vi lite övningar i grundlydnad. Nemo var duktig. Alltihopa video filmades. Så det blev en trevlig filmvisning sen. Jag fick beröm för "paragrafläsningarna" av Thomas. Det värmde, kul att nånting e bra! Det är inte så lätt som man kan tro att göra rätt....

I morgon ska vi börja med några moment. Bla fotgående och läggande. Det är trevliga läger kamrater och trevliga hundar. Och jag längtar redan tills i morgon. Hoppas bara att det blir svalare väder. För idag har det varit på tok för varmt att träna hund.


Wilma ska få följa med i morgon. Hon fick vara hemma idag eftersom jag inte riktigt visste hur dagarna såg ut. Wilma har varit med husse hela dagen. Det tycker hon är bra. Men i morgon ska hon få vara med!

Thomas är fantastiskt duktig, ett riktigt proffs!! Nu ska vi gå ut på en prommis!!

Av Kattis - 14 juli 2007 09:15

Har nästan precis klivit upp. Tobbe har redan varit ut med hundarna. Var visst trött idag. Jag åkte med brorsan och hämtade hem Troja igår. Jag grät lite. Hela höger sida är rakad och hon har ett ca två decimeter långt ärr på sidan. Men hon störs mest av tratten. Hon ska gå fem-tio minuters promenader i två månader,alltid i koppel. Sen ska hon rehabiliteras, med bla vatten träning ,massage och stretching. Hon ska även äta ett speciellt foder som är bra för lederna. Det kommer att ta väldigt lång tid för henne innan hon ens kan gå en lite längre promenad. Och just nu får hon äta en massa medicin.

 Äntligen har de fått ett svar på varför hon är halt. Osteochondros. En diagnos. Hon har en led sjukdom och det är bara att göra allt som går så att hon får ett bra liv de åren hon har kvar. Hoppas verkligen att hon blir bra nu.


De har ju fått så olika svar från olika veterinärer. Men så är det, bara för att man är veterinär så betyder ju inte det att de vet allting om allting. Men oftast vet de det! Ibland blir det fel. Man ska inte ge upp. Man ska fortsätta "tjata" tills man är nöjd!!


Vi ska hälsa på henne idag hemma. Hon betyder så mycket för mig den hunden. Vi ska åka till djurfysiokliniken och kolla lite... Mina hundar skulle även de behöva vatten gymnastik. Det är nog det bästa för kroppen.

Troja fick en hundvalp i plysch av oss som en "stackars lilla dej" present och ett grisöra. Hon blev jätte glad! Hon höll den lille plysch hunden i munnen på vägen hem. Tant's lilla sööt nooos!!!!

Av Kattis - 12 juli 2007 14:07

Jag har inte kunnat sova inatt. Har fått en förkylning och jag har sån fruktansvärd rethosta. Så jag kunde endast sova ca 3,5 timma i natt. Ganska trött. Gick upp halv sex i morse. Då kom brorsan och hämtade mig och vi for iväg till djursjukhuset Albano med deras Troja. Troja gillar inte att vara hos veterinären. Nu är hon opererad och ska hämtas i morgon. Tyvärr blir hon nog aldrig helt frisk. Hon ska ändå få en rättvis chans att bli frisk. Vi får se hur det går, om det går, ingen vet idagsläget. 

Brorsan var jätte ledsen när vi lämnade henne  och när veterinären ringde efter operationen. Försökte att stötta så gott det gick.... Det går ju inte att beskriva hur mycket man tycker om sin vovve. Hur mycket de betyder för en, och det är ju så tomt hemma.


Medans Troja var hos veterinären och blev opererad hade vi ju inget att göra. Då var vi till Naturhistoriska och på Cosmonova. Allt för att få nåt annat att tänka på en stund. Det var trevligt, vi har inte varit där sen vi var pyttesmå. Det var kul att göra nåt sånt med brorsan.


Snart åker vi till Örsan, syrrans dotter fyller år. Wilma och Nemo ska få vara hemma idag. Ha re!!

Av Kattis - 11 juli 2007 12:38

Äntligen har vi satt igång igen! Med lydnads träningen. Det är sååå roligt!!!!

Tränade med Anna och Carina. Det gick bra tycker jag. Men jag måste såklart ligga i lite annars kommer vi ingen vart. Fick bra tips på hur jag ska träna rutan, ställande och även apporteringen.


Spårade igår också. Jag är helnöjd med vår insats. Det är bara jag som måste lära mig att läsa av Nemo. Det är inte så lätt att spåra alla gånger. Man måste ju läsa hunden för att se om den ev har gått av spåret eller börjar göra annat. Han är jätte duktig och jobbar i ett lagom tempo men han är ändå  väldigt ivrig. Tyvärr blev Wilma dålig i går morse. Hade tänkt att hon skule få spåra ett längre spår. Men när vi klev upp på morgonen var hon jättedålig i magen och mådde pest. Så hon fick inte spåra något. Hon är fortfarande lite mör idag, men hon mår mycket bättre. Vad hon har gjort? Ja, hon har ätit nåt man inte ska äta ute i naturen och då blir det såhär ibland. Synd att de inte lär sig av det för mår hon dåligt ja då mår hon verkligen pest! Men som sagt hon mår mycket bättre idag och är pigg och glad.


I morgon ska jag åka med min bror till Stockholm. Vi ska åka till Albano med hans rottis Troja. Hon har ju varit halt ett bra tag nu och kanske får detta elände ett slut om de kan hitta vad som är fel. Hon har något på ena sidan fram i bogen, men de vet inte vad det är. Hoppas verkligen att vi får veta i morgon! Ikväll kommer de hit eftersom vi ska bjuda på grillat. De ska bli gott. Har varit lite onyttig ett tag nu men jag går fortfarande ,men sakta neråt i vikt. Det är ju bar några futtiga kilon kvar till min målvikt!

Av Kattis - 9 juli 2007 13:38

I morse åkte jag ut med ett gäng duktiga människor ut i skogen och spårade. Det var så himla roligt. Det är intressant att se sin egen hund jobba men även lärorikt att se andras. Nemo fick ett spår som en annan person gått ut. Har jag inte gjort förr eftersom matte är för lat och inte spårar så mycket. Han brukar vara för snabb och då slarvar han ibland med apporterna. Men inte idag! Han spårade jätte bra och fann alla pinnarna. Han var nogrann och hade en jätte bra fart i spåret. Här ska tränas så att vi kan starta appellen igen! Skulle vara skoj att få tävla ett lägre spår någon gång...


Jag lade ett spår till Wilma. Två vinklar och det blev inte så långt. Men hon hade så bråttom och var tok-ivrig så hon hoppade mest fram i skogen och missade apporterna men tog slutet. Det var jobbigt för henne i höga gräset och över stock och sten. Men hon tycker att det är super roligt. Nästa gång ska hon få ett mycket längre spår med många apporter fler vinklar och i lite enklare terräng.


Vi gjorde uppletande också. Nemo trodde att han skulle söka dummies så när han hittade en grej blev han lite fundersam och gick och kissade istället. Men sen skickade jag honom två gånger och då kom han in som han skulle. Wilma fick även hon gå i uppletande rutan. Tillsammans med en annan hund. Det gick bra och hon kom in med sakerna. Men sen blev det  kortslutning, hon blev nog trött, för då satte hon igång att skälla.


Tack för en jätte rolig förmiddag i skogen!!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards