Alla inlägg den 30 juli 2008

Av Kattis - 30 juli 2008 16:01

Men det är fortfarande massor att göra. Har dessutom huvudvärk. Inget roligt alls. Var ut med hundarna för ett tag sen. Nemo tar sats allt han kan redan från ytterdörren för att hoppa i poolen! Den står lite längre bort på gräsmattan. Troja gjorde ett tappert försök att graciöst stiga ner i vattnet hon med, men Nemo gjorde en liten våg i vattnet. Ack hon blev visst blöt om nosen stackars liten plutta! Så sen gick det absolut inte att vara där. Wilma fick plötsligt "tokrabieshundsjukan". Hon sprang i stora cirklar på hela gräsmattan runt runt runt..... Nemo var inte heller sen att hänga på. Han har dessutom kommit på ett sätt att rulla runt i vattnet utan att få massor av vatten i munnen. uppfinningsrik kille, eller är han en fisk tro?


Det roligaste med att städa såhär är att hitta gamla foton och sån't. Jag hittade foton på gamla vänner och det roligaste av allt var att jag hittade bilder på Wilma när hon var valp. Hujedamej!!! Hon var så sööööt!!!! Mattes lilla plutta. Sen hittade jag ett litet album med bilder på Nemo när han var ytte pytte liiiiten! Rensade även bland skivorna och då hittade jag ett videoband med Nemo som valp när jag hälsade på honom hos Annika, hans uppfödare. Jag var där flera gånger och hälsade på valparna och det var inte lätt att besluta vilken jag skulle välja. Men jag bestämde ganska tidigt ändå att just han skulle åka med mig hem! Det var tider det! Han var så tokig när han var liten att det inte gick att sitta med honom på golvet utan att han fullkommligt högg tag någonstans med sina sylvassa nålar till tänder. Kliade mig många gånger i huvudet och tänkte att jag tagit mig vatten över huvudet! Han var liksom helt galen. Men snart blev han sådär fin och underbar som bara han är. Ja det är roligt att sitta och minnas.

Av Kattis - 30 juli 2008 13:22

Nää jag är urless! Städar plockar diskar. Kastar och rensar. Men det ser ut som ett bombnedslag. Blir aldrig klar. Trots att vi bor så litet har vi så mycket saker. Jag har nu kastat massor av saker. De står ju bara å dräller! Nä allt skit ska väck! Men det blev fint och ordning och reda i nya bokhyllan åtminstonde. Undrar om man ska ta sej nå't att äta nu? Det kan man vara värd. Sen måste jag fortsätta städa tills sambon kommer hem. Vore ju kul om det såg sisådär ut åtminstonde. Stånk och stön....

Tack för alla tips på blommor förresten! Ska inhandla några exemplar när jag har städat färdigt.

Hare!

Av Kattis - 30 juli 2008 08:46

I går åkte jag och hundarna till UBK för att träna med Carina Maria och Malin. Vi satt i skuggan. Det var jätte varmt. Det blev mest snack och lite mindre av träningen. Men det är lika trevligt ändå! Men vi tränade ändå en hel del. Jag provade några skick på rutan med Nemo. Det gick super bra. Jag riktade inte in honom heller. Sen kommenderade Malin oss på treans ruta. Då är avståndet mycket längre och man ska själv kommendera hunden att ligga i rutan. Sen blir man kommenderad att gå som i en stor triangel (jag är kass på att förklara känner jag nu......) framför rutan. På tillbaka vägen ska man på tävlings ledarens order kalla in hunden. Har inte gjort III:ans ruta förr. Det gich hyffsat. Förutom att han satte sig upp när jag skulle vinkla andra höger, och när jag ropade på honom och det är meningen att han ska gå fot gick han bakom mig. Han tyckte det var sannerligen märkligt. Jag är nöjd med det! Var mest orolig för avståndet. Men det grejjade han jätte fint!


sen provade vi några inkallande med ställande. Mitt hat moment, det är så svårt! Har ju lärt mig ett litet trix av Tomas. Kasta iväg en godis. Medans han hämtar den så "planterar" jag en bakom mig. Nemo tror att jag kan trolla!!! När jag ställer honom finns alltid en bakom. Han har ingen aning om hur det kommer sig att det alltid finns en där men det gör liksom bara det! Ett tränings trix som funkar bra tycker jag. Vi har tjorvat med detta moment i evigheter, utan att det blir bra. Nu känns det ändå ok, han behåller farten och får till ett mycket bättre ställande än om jag ska kasta en boll (som jag dessutom nästan alltid råkar kasta på honom för jag är så kass på att kasta.....hur kul är det att få en boll i huvudet som belöning?).


Nu på morgonen har jag varit ut och gått med alla hundarna. Troja fullkommligt älskar när vi ska ut och gå. Hon liksom steppar runt i hallen och blir aldeless ivrig. Vi gick ganska långt i morse. Hon tycker det är spännande och ännu roligare tycker hon det är att möta andra hundar på vägen. I dag mötte Troja en Papillon, en Tax och en Collie. Hon blir lika tossig varje gång, igentligen fattar jag inte varför. Hon är ju van att träffa andra hundar.


Idag ska vi till min mellan brorsa. Hans son Albin fyller sju år. Jag tror jag vet vad han ska få av oss. Men vi får se. Ska åka in till stan sen. Måste förbi Mia och höra om det blir nån träning. Nu ska jag fortsätta med bokhyllan. Det kommer bli fint, jätte fint! 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards