Alla inlägg den 22 juni 2008

Av Kattis - 22 juni 2008 19:27

Det var bara hem och byta om efter förmiddags träningen. Vi åkte till brorsan för att hälsa på lilla Pontus. Han var arg när vi kom för det byttes blöja. Men guuud vad liten och söööt han är! Som en plutt. Mini plutten! Han fick en baby present av oss! Hans syskon är väldigt stolta över sin fina lillebror. Lina mötte upp oss när vi kom och talade om exakt var mamma och Pontus befann sig. Ronja som är näst yngst mötte vi på verandan och hon snattrade på som bara den och sprang och hämtade sina bilar som hon ville visa upp. Albin hade besök av en kompis. De hoppade på deras gigantiska studsmatta. Sen vart de fika och en massa snick snack om PV:ar och Amazoner. Jenny och jag tog en promenad med hundarna. Troja höglöper så Nemo tycker att hon är skit läcker. TVÅ gånger på promenaden fick jag säga åt honom att skärpa sig. Han fick sig först en ganska rejäl föreläsning om vad som gäller efter att han "råkade" hamna i baken på henne med nosen. Han trodde livet var slut och bad tusen miljoners gånger om ursäkt. Sen sprang de exemplariskt omkring som vanligt. Men sen hamnade han där igen men sin lilla nos och jag sa ett skarpt -NEJ! till honom. Men Nemo hörde inte det. Då blev jag fly förbannad och läste en lång ful rammsa för honom. Sen lät han bli. Det är inte lätt att låta bli en höglöpande tik. Men har jag sagt att han ska låta bli då är det bara så! Annars blir det böter. Han är för övrigt en bra kille, han är inte jobbig eller så med löptikar. Jag tror att han vet vad som gäller.


 Just det....jag frågade Leffe om studs mattan höll för vuxna. Ja det gjorde den. Han sa att det var skita kul att hoppa.....så jag kunde inte låta bli! Nästan så man önskar sig en sån på gräsmattan. Jisses vad det var roligt. Men jag vågade inte hoppa så högt då hade det funnits risk att jag flygit iväg ut på gräset trots att det var nät på kanterna. Och då hade jag nog mått dåligt... Jenny och Stefan kom hem till oss nu på kvällen och vi åt pizza. Det var smaskigt. Hundarna ligger totalt utslagna på golvet. Attans vad de är trötta, jag me'!

Av Kattis - 22 juni 2008 18:48

I morse åkte vi ut till skogen. Där hade vi bestämt att vi skulle spåra. Anna Carina och jag. Carina var där lite tidigare och hade redan gjort en uppletande ruta. Så vi startade med det. Ingen av hundarna var på alerten idag kan jag säga. Lite halv degiga, för att inte säga tröga. Nemo var duktig, han jobbade bra trots att han var seg av värmen. Den påverkar dem nog mycket mer än man anar! Han fick hämta två saker sen fick det vara bra för våran del. Även Wilma fick flaxa runt i rutan och hämta två saker. Men jag har svårt att fatta det där med vinden. Måste få in tänket i skallen. Jag är så slarvig när jag skickar och det är ju onödigt och taskigt mot hunden. Carinas Tonic var en aning splittrad när han skulle hämta den första saken men den andra gick bra. Annas Busy var också märkbart seg idag, och det är ovanligt att se. Hon är klockren i vanliga fall, men idag var hon lite trötter tror jag. Lexi fick också göra uppletande. Hon är jätte duktig och letar noga efter sakerna.


Sen gick vi ut spår till varann. Anna är så duktig på att lägga spår! Nemo fick ett skit roligt spår. Det var lite gömda grejjor och en spetsvinkel (som han aldrig tidigare haft i spåret) och sen hade hon gått över spåret. Han gnetade på och fixade det galant. Han missade första föremålet. Det andra fick han i nosen men han snurrade lite och gick vidare. Resten av föremålen plockade han. Kom lite vid sidan av vid slutet, precis som på tävlingen, men då stannade jag och väntade tills han hittade slutet villket han gjorde nästan på en gång. Han ger sig inte utan jobbar och jobbar. Jätte roligt var det! Se att han verkligen är så duktig. Wilma fick också et spår. Tre föremål + slut. Hon studsade som en boll i spåret. Men hon är en utmärkt spårhund trots sin mini size. Vi gick inte så långa spår till hundarna idag pga värmen. Nedan lite bilder från dagen på Tonic och Busy....



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards