Alla inlägg under november 2009

Av Kattis - 20 november 2009 15:21

........igen! Härligt. Men ack vad tiden går fort, den fullkommligt rusar iväg. Åkte hem lite tidigare idag. i morse var jag på massage. Har haft väldigt ont i min rygg, eller rättare sagt axlarna. Men idag var det bättre. Men inte i svanken. Den känns stel och trött på något vis. Men massören förklarade för mig vad det beror på. Ja, jag har inte tagit min vanliga motion de senaste två veckorna. Och då blir det nog lite stelt. Har varit, är, trött och har svårt att komma upp på morgonen. Vi har gått kortare promenader helt enkelt. Det måste vara det! Men jag ska skärpa mig. Nu ska jag ta just en promenad med hundarna. Innan det blir alltför mörkt. I morse tränade jag med Nemo lite. Att gå sakta. Det gick ganska bra. Vi skulle ju träffas ett gäng på söndag eftermiddag/kväll. Men jag hinner inte. På söndag förmiddag blir det förhoppningsvis lite sök träning verkar det som. Jätte kul! I morgon ska jag spåra med Jenny. Det ska också bli kul. Hoppas på lite solsken bara! Ha en fortsatt bra fredag! Ikväll blir det nog Idol tittande tror jag. Sambon håller på att bli sjuk. Han har varit jätte dålig hela dagen. Men varit tvungen att jobba ändå, så är det att vara egen. Hoppas han inte har någon slags influensa.... Typ baconfeber eller så!! Brrr...

Av Kattis - 19 november 2009 16:44

Missade att blogga igår! Vilket nederlag! Hmmm.... Jag och Jenny var till klubben och tränade igår iaf. Det gick jätte bra för Jenny och rottisen. Han är jätte duktig! Men det var ju regn fritt.....tills vi kom dit. Attans vad det regnade sen. Inte kul alls ska tilläggas. Brrrr.... På platsliggningen reste sig Diezel. Men han gillade absolut inte det kalla blöta underlaget. Så det hade sin förklaring. Dessutom var det en hund som var intressant.....för intressant. En gång ingen gång! OJ! Nu måste jag sticka........uppdaterar mer senare. Hej hopp!

Av Kattis - 17 november 2009 20:51

Ja då kan det bli såhär!!


Av Kattis - 17 november 2009 19:18

Hujeda mig vilket invecklat moment. Jag börjar inse nu vad alla snackar om..... Jenny och jag hade en timme bokad med Mia idag. Jag och Nemo ville träna på rutan, treans ruta. Fick bra tips på hur vi ska träna. Nemo har svårt, jätte svårt att stå kvar. Men han förstod snabbt att han skulle stå stilla och inte hitta på egna grejjor. Vi ska öva på närmare avstånd, att han ska vara helt säker på vart han ska liksom. Och att jag ska hämta honom. Inget springande fram och tillbaka när det inte blir riktigt bra, utan då måste jag vara mer noga och gå in och visa. Jag är slarvig. Sen gick vi igenom framåtsändande. Ja....hur f-n ska man få till det ra???? Men nu har vi börjat lite smått iaf. Och han förstod-mer än vad jag gjordeFlört! Kul att börja träna på något nytt. Jenny och jag värmde upp lite innan Mia kom. Då tränade jag och Nemo på inkallande med ställande. Han tvärnitar! Det funkar! Jag förstår inte hur det har gått till! Det har tagit några år! Ska träna på som jag gör nu med både handtecken och STAAAANNNA!!! Sen kan jag ta bort handtecknet, det kommer att funka! Bara att träna in läggandet också.... Undrar hur många år det tar? Skämta ba....


Jenny och Diezel tränade på fotgåendet och apporteringen. Hon fick mycket beröm för hans fina fotgående. Och hans "dåliga svängar" var inte alls dåliga idag. Jätte roligt!Glad Det är bra att hon får höra av Mia att hon ÄR duktig. Hon och hennes spunkiga rottis. Sen har de ju haft lite problem med apporteringen. Han vil absolut inte ta den, den är jätte äcklig tycker Diezel. Men Mia botade det idag. Matte måste vara mycket roligare och de kastade apporten istället. Skojade lite. Då blev Diezel jäkligt taggad. Ja, snart startar Jenny och Diezel sin tävlings karriär! Underbart! Så roligt att Jenny får känna att det går så bra, hon tycker själv att det är raka motsatsen ibland.


För övrigt har det varit en vanlig jobbar dag idag. I morgon blir också en sån där vanlig...jobbardag. Glad



Av Kattis - 15 november 2009 19:04

Handlat och städat lite. Sen är det ju kloklippardag idag. Wilma hatar det, det är otäckt tycker hon. Men jag klippte så fort jag kunde. Det är det ända rätta så hon slipper eländet. Så nu är det gjort! Nemo är jätte trött....ligger fortfarande vid mina fötter och sover. Ser inte framemot att gå upp före fem i morgon bitti. Isch.....det är hemskt. Men jag ska jobba i Stockholm i morgon, det blir ju kul. Hare nu ra!

Av Kattis - 15 november 2009 15:34

I morse träffades i ett gäng för lite sök träning. Det var Sara/Benny, Åsa/Siri, Mia/Puma och jag och Nemo. Det var blött och regnade lite. Men det var så kul och alla var jätte nöjda med dagen. Det gick bra för alla. Det är också en bra skog att träna i tycker jag. Nemo fick träna med lösrulle och påvis idag. Var lite skeptisk till om han skulle lämna figgarna när han tagit rullen, men han fixade det galant. Lite tveksamt nån gång bara..när han började bli trött. Ska tillägga att han var lite trög idag på slutet. Efter gårdagens strapatser..... Han letade jätte bra och vi fick till hyffsat fina skick idag. Ingen tveksamhet i dag inte. När han gått på sista figgen och vi ropade -Vaaar eee stiiigen????? - Hääääär ääääär viiii!!!!! ropades det från stigen. Nemo som då var helt slut blev jätte taggad att ta sig till stigen. MEN.......han sprang åt fel håll! Han sprang rakt ut i skogen igen! Då var det blankt vill jag lova! Eller så trodde han att vi buntat ihop alla bakom en sten inne i skogen.....ja jag vet inte vad han tänkte på...... Mattes tokstolle. Ja det var en lyckad och jätte rolig sök dag. Nemo har rullat ihop sig till en liten boll och sover nedanför mina fötter.


När vi var klara ringde jag till Jenny. Så hon kom. Jag gick ut ett spår till Diezel. Sex pinnar plus slutpinne och godisbytta på slutet. Under tiden tog vi en promenad...inte riktigt lika lång som igår.... Sen fick Diezel spåra. Han spårade galant. Inga tveksamheter, det har verkligen lossnat! Han är så duktig. Jätte roligt!


Nu ska jag åka och handla sen är det bara sätta igång å städa. Tjohoo va kul! Ha det så bra allihopa!

Av Kattis - 14 november 2009 18:22

Fy vilken dag det har varit i dag. Träffade Jenny för vi skulle träna med hundarna. Uppletande och spår. Jag gick ut ett spår till Diezel och Jenny. Med fem pinnar en boll och slutpinne + godisbytta på slutet. Sen skulle vi bara ta en promenad i Lunsen skogen. Promenaden slutade med att vi kom bort fel och iväg. Helt åt skogen rent ut sagt. Tror vi var borta tre fyra timmar. Sista timmen var det mörkt med. Jag var riktigt rädd ett tag. Batterierna i mobilen tog slut också så den tvärdog, när annars om inte nu liksom? Men vi kom ut på andra sidan skogen. Ringde till min sambo med Jennys telefon, som vi inte trodde hon hade med sig till en början, och talade om hur det var. Att vi var vilse och inte visste vart vi var. Han drog iväg och letade efter oss. Min hjälte! Som tur var så kom vi tillslut ut på en grusväg. Tobbe hittar jäkligt bra och lyckades lista ut var vi var. Jag fattade inte alls hur vi kom dit vi kom kan jag säga. Så läskigt!


Tobbe skjutsade tillbaka oss där vi parkerat bilarna. Spåret! Ja, det var mest bara på med spårlina och sele på Diezel. Vi såg inte ett skit. Men det var bra! Diezel tog oss runt och hittade alla apporter bollar och godisbyttor. Han fick jobba helt själv, och det gick ju super bra. Duktiga duktiga hund! Nu är hundarna trötta precis som jag. Nu ska vi ta det lungt. I morgon blir det ju sök träning igen! Och min fantastiske sambo har ju lagat "norken" också! Ja han är fantastisk den där Tobbe!

Av Kattis - 14 november 2009 10:55

Vi sov till strax före klockan nio. Det var välbehövligt. Somnade i vanlig ordning framför tv:n när det var Idol. Calle och Mariettes duett var ju bara så bra! Den såg jag iaf. Vi har hunnit med en skogs promenad. Lite trist att det regnar bara. Slaskigt och skitigt......... Wilma fick plötsligt rabies och attackerade Nemo allt hon kunde i skogen. Gud vad dom sprang, det är så roligt. Provade ett inkallande med två ställanden. Jäklar vad bra det gick! Hoppas att det håller sig såhär nu! Det vore så skoj om det här momentet ville fungera. Nu ska jag fundera ut något att göra. Ha en bra dag!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards