Direktlänk till inlägg 28 november 2007

TRÄNING MED NEMO GOSSEN

Av Kattis - 28 november 2007 19:39

Har jobbat idag som vanligt. Det var skoj. Dagens väder är däremot inte alls skoj! Kom nyss hem från stan. Först är det minusgrader och blå himmel och solsken. Sen börjar det snöa. Och avslutningsvis regnar det. Det är snorhalt på vägarna. Trots att jag kör E4:an hem så kändes det otäckt. Slaskigt och halt på körbanorna. Hoppas det är bättre i morgon. Hur ska jag annars våga köra bil. Ja, visst e jag töntig! Men jag är lite sån, alltså rädd för allting....inte allt men mycket...ja ja sådär som man kan va ibland..


Nu ikväll så hade jag träning för Mia med våra tränings kompisar Veronica & Visa. Visa är en söt flatte flicka, som Nemo gillar ganska mycket. Särskilt gillar han att putsa hennes små öronlappar.


Vi tränade på apportering, inkallande med ställande och rutan. Sen gjorde vi en gemensam platsliggning med hundarna på slutet. De låg fint trots regn och snö slask!


Apporteringen är jag nöjd med. Jätte nöjd. Provade lite igår inomhus. Då gick det sisådär. Kom på att jag måste vara väldigt nogrann när jag lär honom att hålla den eftersom han saknar en tand så rullar han lite på den. Eller rättare sagt den rullar fram lite av sig själv. Han tar apportbocken långt bak, sen puttar han fram den och sen halkar den snett på ena sidan pga en tandförlust där. Så jag fick rådet att lära honom hålla fast! Och det ska jag göra. Men för övrigt idag gick det kanon bra! Han tar den jätte fint och tuggar lite på den när han ska in till sidan. Men vi har ju tränat så lite. Tror att det går att fixa till hyffsat enkelt. Han blev över lycklig när apportbocken kom fram. Han började genast hoppa som en stor svart gummiboll.


Inkallande med ställande har fungerat bra ett tag nu. Men idag fick jag gå ut längre än jag brukar. Jag har dålig koll på hur långt jag går, tror att jag går långt men det gör jag inte. Trots att jag räknar mina steg.

Men just det! Jag kan ju inte räkna =) Hursomhelst så fick jag till några ruskigt bra ställanden. Avslutade med en ren inkallning. Kul att det funkar på längre avstånd. Jag måste sluta fega!


Rutan gick bra. Och jag provade från två håll. Men som vanligt så slutade jag inte när det gck som bäst! Nää för Kattis slutar när stackars Nemo är trött i sitt huvve och har gjort jätte många bra "rutor". Varför är man så dum? Dum dum dum dum.... Han var jätte duktig och idag hade vi super skoj!


Både Nemo och jag har saknat träningarna för Mia. Men det har varit tungt när jag inte har vetat om han kommer bli frisk eller ej. Därför har jag inte riktigt lagt ner allt jag borde på lydnads träningen. Men nu ska han ju vara frisk så då känns det helt enkelt toppen! Och mycket enklare. Är ju inte så kul att ha mig på träning om jag bara dräller omkring. Men nu jäklar! Vi ska banne mej ut å tävla igen! Skulle vara så kul med ett LP2. Åtminstonde bli upplyttad till trean. Målet är LP2!!


Nu ska vi käka. Sen blir det en kvälls prommis. Sen ska jag sova. Det är ju en ny dag i morgon! Ha re! 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kattis - 17 juli 2013 13:27

...........nästan ett år sedan jag bloggade! Just nu har vi semester. Helt underbart. Varje dag har det varit fullt upp, men inte idag. Fullt upp innebär mest hundträning faktiskt. I vintras gick jag en lydnads kurs med Eos hos E&T. På den kursen gic...

Av Kattis - 29 september 2012 09:04


..........börjar min lilla flatte bli lite större. Han är nu lite över fyra månader och börjar faktiskt bli en stor kille. Han är hur go som helst. Vi tränar på både med vardags bestyren med allt vad det innebär, lite lydnad, och vi har just provat l...

Av Kattis - 16 augusti 2012 06:36

För snart tre veckor sedan hämtade jag hem min valp. Han har fått namnet Eos. Jag har lite kass fantasi, men det är ett fint namn. Det har gått bra det mesta sen han kom hem. Han har haft lite trasslig mage, men det har löst sig. Nu mår han toppen oc...

Av Kattis - 4 juni 2012 19:06


I går gick Nemo och jag vårat tredje öppenklass spår. Likaså min syster Sussi och hennes cocker Mio. Vi fick båda två våra sista ettor. Tack gode gud! Flera har sagt att det är enkelt, men jag håller absolut inte med. Är väldigt glad och stolt över N...

Av Kattis - 15 maj 2012 20:38

Tiden går så fort. Min blogg innehåller inte så många nya inlägg. Vi tränar inte så mycket lydnad just nu jag och Nemo. Ska inte göra det heller, vi nöjer oss med att träffa gänget för träning en gång i veckan. Äntligen är vi igång igen. Men jag vill...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards