Alla inlägg under juli 2008

Av Kattis - 26 juli 2008 17:25

Tyvärr måste jag säga. Hade hemskt gärna varit där ett tag till. Lite för varmt att träna hund bara, det var verkligen synd måste jag säga. Jag har fått enormt mycket att träna på. sen hade vi en utvärdering av Tomas om varje enskilt ekipage. Jag förväntade mig en massa ris.......men vi fick mängder av ros. Fattar ni! Av Tomas Mohlin!!!!! Han sa bla att vi har chans att ta oss långt och att Nemo är en fantastisk hund mm! Tackar bugar och bockar för det. Här ska tränas det vill jag lova. Han tyckte även att "lilla knytet" ( han kallade Wilma det, undrar varför?) var väldigt duktig.


Hemma nu på eftermiddagen har vi övat lite vänster och höger dirigeringar och stegförflyttningar. Tänk så bra det känns när man vet hur det ska göras. Jag har bara ett mål i sikte. ELIT! Vi ska banne mej ta oss dit. Men vägen dit är jäkligt lång.


Roligt var också att två tjejjer som var med på samma läger förra året var med nu också. Åsa som har en terv och Nettan som har en schäfer tik. Åsa har tävlat och klarat både ettan tvåan appell och lägre på ett år. Så duktiga de är! Dessutom är jag hyffsat impad av Tinas rottis Piri. Jisses vad de var duktiga. Ja, men så var de ju uppe i elit också. Det är häftigt att se så proffsiga ekipage. Det var faktiskt en flat med på lägret. De var en hane från nån liten kennel. Han hette Sigge och var typ dubbelt så stor som Nemo, som de flesta gossarna är. 


Jag är riktigt fånig jag. Har köpt en pool till hunden. Det är så varmt ute så jag tänkte att det var lika bra att han kan svalka sig. Wilma flöt i hon med. Men hon hoppade ganska snabbt ur igen. Vattnet var väldigt kallt. I morrn är det nog 20 grader i poolen. Nu ska jag ta lite kaffe. Sen ska jag lägga mig i soffan, är tvärslut!

Av Kattis - 26 juli 2008 06:42

Jag ska om ett tag bege mig till Fjällnora. Hundarna ska få vara hemma idag. Det är för varmt att ha dem nån annanstans. Jag kan lova att de gärna är hemma och sussar ett tag. Idag ska två ekipage få göra sina program. Jag tror att det kommer bli en lydnads trea och en bruks Elit. Sen ska vi få titta och dela in oss i två grupper. Vi kommer sen att få bedömma deras program. Intressant. Svårt. Vi får väl se hur det går...............

I slutet av dagen kommer Tomas att gå igenom varje ekipage och tala om vad som är bra mindre bra. Vad som är viktigt att just jag tänker på osv. Individuell kritik, kan man kanska kalla det. Det vill jag verkligen höra. Tyvärr har det ju varit närmare 30 grader och vi har ju nästan fått värmeslag allihopa. Det har ju gjort att åtminstonde för min del har jag fått låta hundarna mest ta det lungt. Som tur var så är det ju hyffsat nära till bad.

Nu ska vi käka frukost!

Av Kattis - 25 juli 2008 20:30

Sen i måndags har jag bott i Fjällnora. Där har jag och hundarna varit på läger. Ett lydnads och bruks läger, klassIII, Elit, Högre Elit. Det är en dag kvar, det slutar i morgon lördag. Lägret hålls av Tomas Mohlin och Mia Dunder. Mia som jag för övrigt tränar för. Jag hyrde från början egen stuga. Men det hade blivit lite tokigt så det var en tjej som hade blitt utan stuga. Jag blev tillfrågad om jag kunde dela med henne. Jag sa ja. Och det var en väldigt trevlig tjej med en rottis. Men ärligt talat....det är lite sisådär att dela med nån man inte känner faktiskt. Nästa gång ska jag ha egen stuga helt klart.


Jag är helt slut idag. För att inte tala om hundarna. Det har varit fantastiskt roligt! Jag har fått en ordentligt skjuts i min träning. Är så otroligt taggad. Jag är säker på att vi om en tid gör våran debut i lydnads trean!! Vi har aldrig någonsin tävlat i trean!!!! Självklart ska vi tävla lägre spåret också så vi får det avklarat (bortlottad från Botkyrka tyvärr). Ja det finns så mkt att skriva.........men jag är så fasansfullt trött....så jag skriver mer i morrn.


I onsdags den 23/7 fyllde min älskade svarta tokiga flatte fyra år! Tänk vad tiden går fort. NEMO mitt hjärta!!!



Av Kattis - 20 juli 2008 21:48

Vi åkte och spelade golf ändå. Jag Tobbe Stefan och Jenny. Gud vad det är roligt! Ganska knepiga banor var det. Men roliga ändå. Hade lite brottom bara. Eftersom jag var tvungen att hinna till affären innan det stängde. Men det löste sig. Jag är ju inte nån super bra minigolf spelare (eller heter det bangolf?) så det blev sisådär med alltihopa. Tobbe,storspelarn själv vann. Stefan kom tvåa Jenny trea och jag sist! Jag hade typ jätte dåliga poäng. Det är roligt att göra sånt här ibland me. sen shoppade jag loss på Coop. Tränings godis och mat till mig själv. Hoppas bara att det löser sig med stugan och att jag får en trevlig stug kamrat. Men det tror jag nog att jag får. Nu ska jag packa! Det ska bli spännande att åka iväg på läger! thomas Mohlin är jätte bra. Och jag kan rekommendera att gå på hans läger. Förra året var fantastiskt givande.

Ha det gott allihopa! Det kanske blir ett blogguppehåll igen da...

Av Kattis - 20 juli 2008 18:14

Carina och jag tog en promenad nu på eftermiddagen. Vi gjorde en uppletande ruta innan. Och efter promenaden gick vi tillbaka till rutan. Det är nog över 25 grader, hur varmt som helst. Lexi började. Hon letade inte särskilt intensivt men är noga och hittade två saker med detsamma. Wilma hittade två saker med. Orken räckte precis. Hon sprang kors och tvärs hit och dit. Nackdelen med att vara dvärg hund kan man säga... Sakerna hade vi lagt på djupet också. Nemo hittade ingenting alls. Han letade med fann just ingenting. Så jag frågade Carina vad vi skulle göra. Hon gick ut så han fick synretning på en grej. Då sprang han raka vägen ut och tog saken. han måste ju få lyckas pojken. Tonic var jätte duktig. Han letade och hittade sina saker. Kom in fint till Carina och lämnade av utan trams. Sista grejjen släppte han på vägen. Det visade sig att den var full med myror! Så duktig han var ändå som tog in den. Wilma & Lexi fick sen gå en gång till för att få in de sista grejjorna. Wilma sprang och sprang med ingenting hittade hon. Inte Lexi heller. Det fick vara.


Meningen var att vi skulle spela mini golf idag. Men jag tvivlar på att vi hinner. Jag måste handla till morgon dagen och packa (skulle jag ha gjort redan men jag är lite trög på den fronten uppenbarligen)och fixa med en massa saker.


Sen har jag gjort något bra...tror jag. Har anmält till en kurs. En sök kurs. Ska bli super skoj. Det känns som om jag behöver en bra grund att stå på. Det är inte så lätt med brukset inte. Den börjar i slutet av september tror jag. Skulle vara så kul om vi blev bra i söket. Då kan vi tävla det med.....senare i framtiden. Tjolahopp!

Av Kattis - 20 juli 2008 10:19

Har gått 1½ timma med hundarna i rask takt runt Storvreta nu på förmiddagen. Svettigt till tusen. Måste bränna lite fett. Dessutom är det läger nästa vecka så då lär varken jag eller någon hund orka med timlånga rundor till skogs. När jag precis skulle gå upp i skogen på en liten stig ringlade det en orm mitt framför fötterna. Fy vad rädd jag blev! Skrek rakt ut och väckte antagligen hela bostadsområdet. Nog är man skraj för ormar alltid. Men jag tror den var ganska ofarlig.


Ska träna lite vittrings apportering idag. Sen ska jag memorera momenten i högre,III:an & elit. Måste ju vara lite påläst. Har typ noll koll.

Av Kattis - 19 juli 2008 19:36

Vi har precis kommit hem från Fjällnora. Där var vi och badade med hundarna. Jag vadade lite också. Vattnet var jätte varmt. Nemo fick apportera dummie. Kastade några gånger åt Wilma också. Troja var jätte duktig för hon simmar inte. Men idag fick jag med henne en bit ut och hon kom på att hon faktiskt kan simma. Strålande. Hon följde med mig ut frivilligt och ville simma mera. Även Diezel fick plaska lite. Han lekte mest vid strand kanten. Med sin lilla pip leksak. Diezel har kartat på sig enormt mycket. Han följer glatt sin matte överallt. Bryggan var inga problem alls, kan man ju tänkas tycka är lite läskig. Nemo fick hoppa från bryggan ett par gånger. Han är hel galen i vatten och har inga hämningar över huvud taget. Nu är alla trötta och ligger huller om buller. Vi ska spela spel nu. Brainstorm heter det tror jag.

Av Kattis - 19 juli 2008 10:56

I går kväll träffade jag några av mina arbets kamrater för en liten öl kväll. Först satt vi på en ute servering. Trevligt värre. Men det var lite kallt när solen gick i moln. Sen traskade vi vidare till O'Connors. Njaa inte riktigt min typ av ställe. Det känns som om att det hade varit roligare hemma. Förutom att det var roligt att träffa jobbar kompisarna. Och att det var gott med öl. Nää mina gå på krogen tider är passerade känns det som. När vi kom hem vid elva tiden möttes jag av två glada filurer vid namn Wilma och Nemo. Nemo hoppade upp och pussade på sin matte och var jätte lycklig över att jag var hemma. Wilma skällde som en tok.


Wilma är för övigt återställd. Nu är hon sig själv igen och mår bra i sin lilla mage som återfått normal storlek igen. I natt drömde jag att hon var full med fästingar, varför drömer man någe sån't groteskt? Skit äckligt faktiskt.


Snart kommer Stefan och Jenny hit. Jag ska försöka övertala dem att vi ska åka och bada med hundarna. Det skulle vara så roligt tycker vi.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards