Alla inlägg under juli 2008

Av Kattis - 16 juli 2008 20:26

Ja nu är lilla Wilma tjock om magen! Hon bröt sig in i sop påsen som det låg rester i sen taco middagen vi haft idag. Lilla tjocka hunden kan man säga.... Hon kan som sagt äta hur mycket som helst. Hon lär ju vara lagom fin i magen sen.


Jenny och jag har varit in till stan idag. Vi shoppade underkläder i massor på rea. Så kul! Jag ville shoppa mer men jag fick hejjda mig lite.... Sen har jag och Jenny tränat med hundarna. Det är så roligt när det går bra. Gjorde två  inkallanden med ställande med Nemo. Han tvärnitade. Det händer typ en gång på hundra. Så det kändes bra. Wilma fick gå igenom sin låååånga lista med trix. Hon kan till å med göra flera på samma gång. Troja fick träna snabba lägganden och fotgående. Lilla plutten Diezel fick öva på valp saker. Som inkallning, sitt och ögon kontakt. Han är jätte duttig. Nu har Stefan kommit vi ska fika och hitta på nå't skojsigt. Tobbe kom just hem med. Han har köpt ett nytt objekt till garaget. Han bygger folkrace bilar och åker land och rike runt och tävlar sen. Inta alltid går det bra, ibland går bilen sönder på en gång....

Av Kattis - 16 juli 2008 10:22

Ja då var det onsdag. Har tagit en morgon runda på 1 ½. Det var svettigt. När vi begav oss iväg vid åtta tiden var det kallt tyckte jag. Blåsigt. Hundarna var glada över att få gå en vanlig promenad hemma. Nemo kissade noga på utvalda platser. Wilma bar en stor pinne hela vägen. Måste vara tungt liksom, hon som är lite bekväm av sig... När jag kom hem hade Tobbe jobbat färdigt och var hemma. Har snokat runt lite på blocket. Brukar göra det, det är roligt att kolla in alla hund annonser. Nu ska väntar jag på att bästaste Jenny ska komma förbi, vi ska dra till stan och shoppa! Det blir nog en fika och en massa skit snack också!


Ha en bra dag!

Av Kattis - 15 juli 2008 22:10

I morse var vi ut i skogen och spårade. Det var jätte roligt att träna med tjejjerna igen!!! Nemo spårade jätte bra idag. Men jag tänkte att eftersom han vilat ett tag från arbete så kommer detta att bli plätt lätt. Men inte då, han fick kämpa på i spåret. Anna hade gjort ett jätte skojsigt spår med lite klurigheter. Han fixade det men ack vad trött han blir min lille svarten! Jag måste också tillägga att sen vi kom hem är han sitt vanliga jag, och jag ÄLSKAR verkligen hans vanliga jag! Så snäll och go' gosgosse =)


Sen kom min bror Stefan över. Vi drog in till stan och fixade present till Annika som fyller år idag. Sen åkte vi till kalaset. Annika blev jätte glad för sin present. Hon fick en sån där liten mini skum mjölks visp och snygga kaffe muggar. De bjöd på jätte god middag och super gott hembakat fika. Annika är fantastiskt bra på att laga mat och baka. Sen hoppade jag studsmatta med barnen. Å jag bara älskar den studsmattan. Det är så härligt att hoppa. Lina tyckte att jag skulle göra nåt som kallades rump skutt eller nå't men jag sa bara att det inte va att tänka på för jag är liksom inte så vig. Då sa Lina att det var ju typ jätte enkelt! Man bara hoppar och sätter sig på rumpan och sen studsar man till och ställer sig igen. Hallå! Hur svårt kan det vara?? Nja jag bad att få avstå....Hon fick visa hur det skulle gå till. Såg enkelt ut.... Ärligt talat så provade jag när alla ungar och föräldrar var utom synhåll.......kravlade mig upp på studs mattan och hoppade. Men nja...det blev inte särskilt graciöst, men hur jag garvade åt mig själv. Tyvärr kunde inte syrran med familj komma, yngsta dottern Emma blev sjuk på vägen dit. Stackars liten!


Sen frågade Leffe om jag ville köra hans Amazon! Jamen herreguuuud!!!!!! Det har jag ju väntat på i år och dar, kära nå'n! Aaahhh, vilken kärra! Vilken känsla. Doften av avgaserna! Motor doften! Jag vet inte vad det är men jag får nå'n slags nostalgi känsla. Fyra växlar och "overdrive". Broms pedalen som tog först när den varit i bottenflera sekunder kändes det som. Villken blinkers! Vad var det nu för års modell? -67? Har jag en raggare inom mig tro?


Nu ska jag väcka Tobbe. Han har somnat i soffan stackarn. Slitit hela dagen har han gjort. Vi har inte setts på hela dagen. Hare bra!

Av Kattis - 15 juli 2008 07:37

......och jag kunde inte somna om. Det är det värsta som finns när det inte går att sova. Klockan var efter fem när jag senast tittade på klockan. Sen vaknade jag av när den ringde strax före klockan sju. Jag Anna och Carina ska sticka ut och träna om ett tag. Spårning står på schemat och jag ska lista ut hur jag vill ha mitt spår... En klurighet vill jag åtminstonde ha till honom. Nemo verkar seg idag. Båda hundarna har haft en del fästingar. Tänk om han blir dålig? Nää fyy jag vill inte ens tänka på eländet!


Jag har saknat min blogg för övrigt. Och mina vänners bloggar med för den delen. Känns som om man inte har en aning om vad som händer om man inte bloggelibloggar. Senare idag ska vi åka till brorsan i Vattholma. Annika fyller år och vi ska träffas allihopa. Det är så roligt att umgås med brorsorna och syrran med familjer! Sen om de tycker att jag och min lilla hund familj är så rolig är en annan femma...He he heeee!!!!

Ha en bra dag!

Av Kattis - 14 juli 2008 22:28

Idag har vi varit till mina päron. Mamma och pappa alltså. De har köpt hus. Ett litet. Och det var första gången jag var dit. De flyttade in i huset förra helgen. Och läget är perfekt för dem att bo där. Mamma prackade på mig mitt foto album sen jag föddes. Det innehöll en massa andra bilder med. Bla från när vi bodde i Vendel och jag och Stefan satt i snön utanför huset. Vi var kanske tre fyra år. Och när jag tittar på bilden så minns jag när vi satt där.Häftigt Dessutom tittade jag i Stefans baby album. Han var så söööt när han var liten. Jag smälter! Så otroligt gullig. Morsan och farsan var snygga med på 70-talet. Allt var senapsgult och brunt kändes det som när man kollade på bilderna, jäkligt fult! Vad roligt det är att kolla på foton.

Datorn har fixat till sig själv nu kan jag ändra texten...villket under att det funkar! Go natt!

Av Kattis - 14 juli 2008 21:27

Ja lite snabbt om semestern då. Vi campade i husvagn på Eriksöre camping på Öland. En vecka. Efiksöre är perfekt om man har hund (annars oxå...). Kan rekommendera det! Varje eftermiddag var det hund aktiviteter. En instruktör från Kalmar höll i aktiviteterna. Det var lite basic grejjor, men väldigt roligt. Mycket agility, skogs aktivering, spårning mm. Kanon duktig instruktör! Mathilda fick låna Wilma. Eftersom de har tänkt skaffa hund så småningom behöver hon lära sig en massa. Hon var verkligen jätte duktig! Och Wilma och Mathilda lärde känna varandra och samarbetade bra. Det braiga med det hela är ju att Wilma kan en massa bra saker, tex alla hinder på agility banan, trix och en hel massa annat. Så Mathilda fick verkligen känna hur det kan vara att ha hund!


Tyvärr var det värre med Nemo. Han betedde sig som världens värsta slyngel de fyra första dagarna. Han har varit jävligt billig kan jag säga. Vad han har gjort? Jo han har gjort utfall, morrat på allt och alla, kastat sig fram och tillbaka i kopplet och allt annat hemskt man kan tänka sig! Slickat på kiss och äcklat sig. Det är det värsta jag har varit med om i hundväg! Och jag har verkligen provat allt jag kunde komma på! Allvarliga samtal, arga samtal, mindre irriterade samtal och även blivit helt vansinnig, snälla lugnande omtänksamma små snack. Men inget funkade. Har provat att skita i det men det funkade inte heller! Har ryckt i kopplet funkade som väntat inte heller. Tagit tag i honom riktigt ordentligt, gissa om det funkade...näää. Har försökt komma på vad som varit fel men det är inte så lätt. Men jag fattade på en gång att det berodde delvis på kopplet alla hundar och löp tikar... Men fy fanken vad det är trist! Att ha det så hela dagar, flera dagar nästan en vecka! De som känner oss vet att vår vardag ser annurlunda ut. Nemo är en helt okomplicerad gosse. Men nu har jag fått känna på hur det kan vara....när det inte blir som man tänkt... Men jag fick snart reda på att det fanns en pudeltik  nån husvagn bort som höglöpte och skulle paras. På denna camping kryllade det av hundar, såklart blev det jobigt för honom! Säkert var det tio tikar som löpte! En massa andra han hundar som han tyckte skulle passa sig! Men sen lugnade han ner sig den femte dagen. Ingen träning på hela veckan var det tal om men vi gjorde saker som mils långa promenader utan krav och en massa bad i havet! Det var det bästa jag kunde komma på.


Öland är otroligt fint. Villken natur. Jag och syrran var som sagt ut varje morgon på låååånga promenader. Vi gick i all möjlig terräng. Och det var så härligt att ha sällskap på promenaderna! Vi fick upleva mycket. Det kryllar av kor och får på Öland. Nemo tyckte att de var fula. Små mini grodor fick det att kännas som om hela vägen rörde sig, stackars syrran har ju grod fobi... På kvällarna spelade vi Dot och skrattade hejdlöst. En solig dag hade vi. Då var vi på stranden. Fick lite färg... men bara liiiite... Nemo badade varje dag på det fina hund badet. Det var lång grunt. Villket Nemo tyckte var jätte konstigt. Han gick och gick och gick men bottnade fortfarande. Eftersom han inte gärna vill vara så långt ifrån mig så slutade det med att han lade sig ner och sprattlade. Ja, villken syn alltså!


Vi åkte på dagliga utflykter. En av dagarna åkte vi till södra Öland. Vi gick alla 197(?) trappsteg i fyren Långe Jan. Villken utsikt! Svindel! Dagen efter kunde jag och syrran knappt röra oss. Helt sjukt ont i vaderna och syrrans lår värkte med. Vi drog till Kalmar en dag och gjorde av med en massa pengar, alltid trevligt! Shoppade kläder och lite annat skojsigt. Vi åt mycket gott villket syntes på vågen när jag kom hem...inte alls kul tyvärr...men va sjutton det var det värt. Spelade mini golf gjorde vi med. Det var då jag kom på att min käre sambo är en tävlings människa. Gud vad vi skrattade. Han började med att kolla ban rekordet. Sen gick han omkring med sin klubba och sin lilla golf boll och slog utav bara den! Han klarade de flesta banorna på typ två slag. Planerade varje slag han slog och jag och syrran bara garvade! Kan avslöja att det vart några slag för mycket för hans del från rekordet... Nog vet jag att han är tävlings människa men inte visste jag att det var av den graden!!!


Närsta år hoppas jag att vi åker allihopa! Det blir jätte roligt tror jag. Ska försöka fixa lite bilder från semestern sen.


Jo just det! Diezel är en ny bekantskap. Enrottis kille som har flyttat hem till brorsan och Jenny. Det blir kul för Jenny att ha nåt att jobba med. Jag har tippsat om kurs och lite så.... Han är helt bedårande. Jag kan inte låta bli att pussa och krama den lille gossen mest hela tiden! Finns det nå't gulligare än valpisar =)

OBS! Jag har stavat fel men jag kan inte ändra för det har blivit så där konstigt på datorn att den liksom skriver över om man ändrar nå't, vad ska jag trycka på för knapp då? Shit asså......kan inte datorer alls....

Av Kattis - 13 juli 2008 18:21

Nu har vi varit en vecka på underbara Öland. Det har verkligen varit helt underbart!!!! Vädret var inte det bästa, men vad gjorde det. Vi hittade på en massa skoj ändå! Skriver mer sen. Nu har jag en massa att stå i...

Av Kattis - 6 juli 2008 05:19

Nu åker vi snart.... Vi är sena. Igår åkte jag med Jenny till Eskilstuna. En liten rottis följde med oss hem!!!!!! Har förvarnat dem om att jag kommer att ringa varje dag. Det kommer bli jätte roligt!


Ha en bra vecka, det ska vi ha!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards