Alla inlägg den 15 mars 2008

Av Kattis - 15 mars 2008 11:30

Var ut i skogen på en trevlig morgon runda tidigt i morse. Träffade en annan hund ägare i skogen och stannade för att prata en stund. Nemo gnisslade men det funkade bra att säga åt honom idag. Sen var han tyst!


Ilade iväg in till stan. Där träffade vi Anna & Buzy. Vi hade bestämt att vi skulle spåra lite idag. La ut ett lite längre spår till Nemo. Med fyra vinklar. Och sex stycken apporter. Anna la ut sitt spår på ängen brevid. Det var perfekta appellspår gärden. Medans spåren låg så tränade vi lite lydnad. Hade inte planerat så mycket... Men vi övade lite framförgående och läggande. Det gick jätte bra. Även en ruta blev det...som till en början inte funkade alls. Men vi fick till en bra ruta så då slutade vi där.  Anna och Buzy tränade linförigheten. Men Buzy pep och trängde mycket och håller på med lite annat därimellan. Hon var ganska ofokuserad idag. Men delvis fick de till det bra. De jorde även lite lägganden. Och det gick skita bra! Vi avslutade med en platsliggning. Sen började det blåsa snöa och det kändes som om det var isbjörns väder. Bläää!


Sen blev det då dags att spåra. Till en början gick det bra. Han gick på bra och hittade första pinnen. Snurrade vid första vinkeln. Sen började trasslet.....Nemos matte Kattis kan verkligen inte hålla ordning på linan. Han trasslade in sig nåt in i det grövsta. Missade andra apporten var ut och snurra bla bla bla...........sen hittade han en apport... snurra lite till.....bla bla bla...kom bort lite.....hitta tillbaka......oj se där en pinne.......sen tog han sista vinkeln och slut pinnen hittade han. Summan av det hela blev följande: en hel massa trassel och fyra apporter. Ja det var ju bra faktiskt. Men just nu känner jag inte alls att det här är nåt för oss. Men jag fick goda råd av Anna. Backa lite och gör ett rakt spår med många pinnar för han jobbar på jätte bra när han hittar pinnarna. Jag gjorde ett på tok för svårt spår till honom idag. Men så ska vi göra! Buzy gick sitt spår klockrent! Skit häftigt att se. Varför kan inte vi få spåra till skogs? Jag gillar inte appellspåret! Pust stånk stön..... Men så är det vi får träna på ba!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards