Alla inlägg den 16 maj 2008

Av Kattis - 16 maj 2008 19:37

Nu har jag varit ute och kört uppletande med vovvarna. Nemo gick bra i rutan dock långsamt, han kan ju tänkas vara lite trött..... Hade tre saker men jag lät honom bara gå ut två gånger, bättre att han lyckas. Wilma fick gå två gånger med två grejjer per gång. För hon var så taggad första gången och hittade sina saker med lätthet, en tuggfloss modell mini och en flytdummie. Andra gången tyckte hon att det var onödigt att springa så långt ut i rutan så hon höll sig i framkant och passade på att hoppa på alla stora stenar och leta efter nåt att äta. Det är jobbigt att vara dvärghund i stora vida skogen...Var rör sig i det lilla huvudet? Överlevnad kanske? Tvångstankar? Matmissbruk? Eller kanske lite latsjukan?


När jag var färdig la jag ut tre saker åt Tonic. Men Tonic var inte sitt allra bästa idag, han larvade sig med sista grejjen och rullade och trammsade. Förstår Carinas frustration! Vad gör man? Ganska speciell jycke. Men man ska inte slokna för det, nästa gång går det bättre. Han gör det ju av en anledning, den hunden är absolut inte tom i huvve! Tvärt om, han har nog för mycket i huvve..... Lexi är jätte bra på uppletande. Hon struttar runt och plockar in sakerna. Sötnosen! Efteråt tog vi en promenad. Nemo är så slut nu. Han slocknade på en gång vi kom hem.


I morgon bitti ska vi gå upp klockan fyra! fy fanken vad träligt det känns! Hoppas jag lyckas lägga ut det där spåret, är nervös att det ska bli fel..... Och jag hoppas att inga skogsdjur skrämmer eller äter upp mig... Bläää vad läskigt....

Av Kattis - 16 maj 2008 14:01

I morse stack vi , jag och Carina, till Tierp för en bokad träning med Tomas Ivarsson. Jag har ju nästan aldrig tränat för någon annan än min nuvarande "tränare". Tänkte att det borde vara bra att bli sedd av någon annan med "nya ögon" som man säger. Meningen var att jag skulle åka dit och verkligen visa Tomas att det går så dåligt med momenten osv. Ganska nervös va jag! Men jag kan ju bara säga att min hund har inte gått så bra som han gjorde idag på evigheter! Villken hund jag har! Han var verkligen på topp idag, är så impad! Nemo tyckte att det var så roligt! Han tyckte att Tomas var en kul kille också. Vi gick igenom linförighet/frittfölj, framförgåendet, läggande, hopp, kryp, apportering och budföring. Fick många bra tips. Så just nu känns det jätte bra. Han trodde nog att vi skulle klara lägre tävlingen......åtminstonde lydnads mässigt. Bara hoppas att spårandet går vägen också. Jag har ju tränat så dåligt men det är bara att göra det bästa av situtionen. Problemet som vi har och som jag ska ändra på är att jag tränar för tävlings mässigt. Han går som en klocka om jag taggar ner och vi gör det med glädje. Missförstå mig rätt nu, jag bankar honom inte i huvve eller är dum mot honom, jag är bara för TRÅKIG! Självkritiskt som tusan, perfektionist, hur kul är det? Men jag behövde verkligen den här träningen med Tomas. Det känns så bra. Och han är ju bara så fantastiskt duktig! Carina och jag varvade varann och körde ca 15 minuter vardera. Det är nyttigt att titta på varann också. Maria skulle varit med men fick förhinder. Det gick bra för Carina och Tonic med. Bla tränade de framåt sändandet, ett moment som verkar hur svårt som helst. De ska ju tävla nästa vecka. Jag tror de fixar det galant! Sen tränade de på skall, hopp, kryp och såna saker. Tonic är en sån klok hund tycker jag. Han är lik Nemo ibland. Lite tok spunk och bus!


Efter träningen stannade vi till på Månkarbo grillen och köpte oss varsin hamburgare. Det var gott. Fyllde på fettlagret lite :) Nu vi varit ut på en promenad och jag ska sussa lite framför tv:n tror jag. Mysigt.... Senare ikväll ska vi träna uppletande.

Av Kattis - 16 maj 2008 07:52

Vi gick upp hyffsat tidigt i morse trots att vi är lediga, man kan ju inte sova bort hela dagen! När vi gick på promenad i skogen så hördes en massa konstiga ljud. Undrar vad det är för djur? För det är väl djur? Lite läskigt. Sen låter det överallt. Jag har nog fått en släng av björn och gris rädsla. Som tur är har jag lärt Wilma skälla på kommando så hon gick hoppa upp på stora stenar och skälla för att skrämma bort alla skogs djuren. Hon gjorde det mycket bra! Jag måste ju lära Nemo skälla med men jag minns inte hur jag gjorde när jag lärde Wilma det. Hon har liksom lättare till skall än honom. Wilma skäller ju flera gånger om dagen! Snart ska vi åka till Tierp och träna. Är nervös, det är liksom lite nervöst......

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards