Alla inlägg den 18 maj 2008

Av Kattis - 18 maj 2008 16:03

Träffade Jenny vid ArkenZoo vid halv ett tiden. Hade bestämmt att vi skulle träna lite. Inte på Arken alltså.....Vi stannade där för vi skulle kolla på kuliga hund grejjor. De hade katter där idag. Fina raskatter. Jätte söta. Ida jobbade idag också. Vi snackade en liten stund. Sen åkte vi till Fålhagens IP (en bit därifrån...)och tränade, där finns stora gräsplaner med massor av störningar. Men Nemo var lite små trött idag, precis som jag....Wilma kan ju aldrig ligga och vänta utan rätt var det är så går jag med dubbla hundar. Hon verkligen lider om hon måste ligga på gräset och vänta utan att få karamell eller uppmärksamhet.  Men idag blev jag lite irriterad på henne och sa åt henne att nu fick det banne mig va nog! Nemo tyckte om att träna idag men det gick lite långsamt.....typ läggandet. Han har ingen bra läggande teknik. Men vi ska träna mer, mycker mer på snabba lägganden, så kanske han kommer på en bättre teknik. Provade framförgående också men det tyckte Nemo var sådär halvkul. Kasta bollen snabbare sa Nemo! Han blir trött av spårningen. Troja och Jenny övade på stegförflyttningar, de är jäkligt duktiga. Wilma och jag provade frittfölj i olika hastigheter, det tycker hon är skoj. sen blev det läggande och lite inkallning också. efteråt tog vi en promenad. Nu ska Nemo få vila huvudet i två tre dagar. Ska nog spåra på onsdag och träna lydnad på torsdag. Bra plan!

Av Kattis - 18 maj 2008 09:03

Jag var ju spårläggare igår på elit spår tävlingen. Det gick jätte bra att gå ut spåret, va ju en aning orolig att jag skulle missa nån apport eller så. Den tävlande som fick mitt spår gick runt och hittade alla apporter. Det va kul! Stannade kvar och tittade på uppletande och lydnaden också. Det var jätte häftigt att se elit ekipage. Av tio startande var det endast fyra, tror jag, som fullföljde. Det är inte lätt direkt. Föst spåra 1 ½ km. Sen köra uppletande och sist lydnad. Men man blir imponerad, de är så duktiga!


Igår beslöt jag mig för att ut och spåra med hundarna. Så i regn och rusk la jag ut ett spår till Wilma och ett till Nemo. Wilmas spår blev heltkonstigt, men det gör liksom inget för Wilma är så bra på att spåra så hon fixar det. Jag fick vända i spåret och gå tillbaka pga av träskmark (nån måtta får det va på hennes spår...)sen hamnade det en apport nästan i en vinkel sen tyckte jag att det blev för kort så jag förlängde spåret och la slutet på andra sidan vägen. En bra bit in. Men lilla Wilma spårade jätte noggrant och fixade hela spåret galant, jätte duktig. Nemos spår var jag slarvig när jag la ut. Sen hade de skövlat skogen så det var kalhygge. Men det blev ett spår med 6 + slut. Han spårade långsamt, precis som Wilma, kom bort sig gick lite galet. Men jag lät honom bara vara. Hade slarvat med snitslarna så jag visste inte exakt var spåret va nånstans. Men vi kom runt och han plockade varenda pinne! Han kämpade på som sjutton i spåret. Men jag är mycket mycket tveksam till lägre spåret, chansen att vi ska lyckas känns väldigt liten tyvärr. Men jag ska göra mitt bästa.


Senare på kvällen kom Jenny och Troja förbi. Vi tog en promenad i skogen. Nemo och Troja fick leka och jisses vad kul dom hade. Nemo har saknat att leka med någon. Sen kom brorsan och vi käkade och tittade på film. Sen stupade jag i säng...........

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards