Alla inlägg under oktober 2007

Av Kattis - 22 oktober 2007 18:04

Vill ingen busa me mej?

Av Kattis - 22 oktober 2007 17:45

 Wilma har hoppat upp på stenen. Härligt med en liten paus. Får jag karamell nu eller? undrar hon.....-Har suttit här nu ett tag, fram  med snasket!


Jaha då e det måndag igen. Njöt just av att det var fredag tyckte jag! Det går fort när man har roligt tydligen. Hundarna och jag har varit på långpromenader i helgen. Det har ju varit bra promenad väder...Passade på att fota lite grann.


Jag har varit duktig på att motionera också. Fem kilometer i spåret i lördags tillsammans med Annika och igår var jag på spinning. Idag är det vilodag.

Det har inte hänt så mycket idag.... Är sugen på godis, choklad eller lakrits skulle vara smaskigt.

Av Kattis - 22 oktober 2007 17:40

Bad Nemo hoppa upp på en sten. Han hittade ett berg! Han är helt otrolig. Måste visa mammsen hur duktig han är. Sen låg han där en stund och spanade...mest tittade han på vad Wilma gjorde....

Av Kattis - 20 oktober 2007 11:52

Härligt! Vi sov till åtta i morse. Det behövdes tydligen lite sömn. Eftersom det var jätte fint väder gick jag och hundarna ut i skogen. En härlig långrunda blev det. Två timmar var vi ut och gick. När jag närmade mig "hemma" var det många som var ute med sina hundar. Såg att det kom en kvinna med en hund. Wilma och Nemo fick sitta vid kanten av gång vägen. När hunden såg oss satte den av och skulle springa fram! -Den får absolut inte komma fram till mina hundar! sa jag lite spänt.

-Det är lungt! sa kvinnan.  Hon vill ju bara säga hej!

-Det går massor av kennelhosta! Det är så onödigt, dessutom kan man ju fråga först! sa jag. Då först försökte hon få tag i sin hund. Jag vevade med armarna för att få bort den.Men nu var Wilma orolig och Nemo började gnissla eftersom den stod och luktade honom på ryggen! Det blev kaos! Wilma sprang iväg med svansen mellan benen efterom jag var så arg. Nemo reste sig och försökte ordna den oroliga situationen. Fick bli

riktigt förbannad!


 Alla råkar ut för det. Men snälla visa lite hyffs! Visst kan de få hälsa på varann nån gång eller så. Men att bara ta det förgivet tycker jag är oförskämt. Man borde alltid fråga först om det är ok! Du vet ju inte om min hund e sjuk är arg eller matte/ husse bara inte vill att främmande kommer fram hursomhelst.


Sen är det en sak till. Har full förståelse för olyckshändelser. Att jycken råkar springa fram eller är ivägen eller så. Men hallå! Då tycker jag att man ber om ursäkt. Inte bara går.

Min hunduppfostran är låååångtifrån perfekt på någe vis. Herreguud ni skulle bara veta. Men jag ber om ursäkt!! Man måste göra det. Om min hund går lös så måste jag kanske tänka att personen jag möter är hundrädd, då kan man ju ropa på vovven och sätta den vid kanten eller på med kopplet.

Är jag helt fel ute? Självklart gör jag många fel jag med men jag försöker åtminstonde. 


Mitt dåliga burdusa humör har en del med min "sluta röka" period att göra. Det går nog över snart....humöret alltså...hoppas att jag aldrig kommer att röka mer. Jag tycker ändå att man kan tala med den man möter! Det var det....nu ska jag inte gnälla mer idag.


Har varit in till stan en med min käre sambo. Vi var först till Micro. Sen till Inter Sport. Jag kunde inte låta bli att köpa två par nya tränings byxor, jätte snygga. Dessutom var det extrapris. Jätte roligt att fynda lite.


Nu ska jag fixa lite. Sen ska jag och Annika springa. Det var ju vilodag igår. Men nu får det vara slut på det! Vi ska bort ikväll. Det kommer att bli mycket roligt! Passa på att njut av det vackra vädret!

Av Kattis - 19 oktober 2007 19:56

Wilma har underbett syns det? Så här ser hon ut när hon har tråkigt.....


Av Kattis - 19 oktober 2007 19:13

Vi var på träning igår. För Mia. Det var den bästa träningen på jätte länge. Varför?

Vi började att med Mia ville se våran ruta. Det går lätt att skicka honom ut, men jag har trott att han inte vet vart han ska. Eftersom han skuttar iväg glatt, men lika gärna kan ställa sig vart som helst eller hur som helst! Men jag skickade Nemo till rutan både från olika avstånd och olika håll. Och han fattade precis vad det var frågan om. Så kul!

Sen tittade hon på vårat kryp. Och det är nästan jätte bra tyckte Mia. Han tränger lite åt höger men det rådde vi bot på enkelt genom att vrida foten lile lite åt vänster. En hjälp som nästan är obefintlig. 

Inkallande med ställande. Mitt verkliga hat-moment, har ändå gått bättre sista tiden, han stannar åtminstonde någonstans på sträckan. Men det gick skita bra. Mitt problem är bara att jag ställer honom för sent. Kör med handtecken. Och jag gör handtecknet där han ska stå. Hallå! Sååå korkat ju! Det gäller att tänka. Och det är jag inte alltid så bra på. Måste tänka på att göra tecken innan! Det gick vi igenom på lägret för Thomas i sommras. Men jag hade glömt den viktiga detaljen................


..............nu var jag jätte glad . Så jag tyckte att det bara var en sak kvar att göra. Träna stegförflyttningar. Det känns som om han hoppar omkring och inte alls är med. Som om han har svårt att hålla focus på nåt vis. Men när Mia tittade på oss så sa hon ungefär nåt i stil med att jag skulle sluta vara så jädrans petig. Det såg väldigt bra ut. Jipppiiiii!!!! Jag brukar ha en känsla för hur det ska kännas när nåt e rätt. Men tydligen inte alls. No feeling!


I morgon kan vara en helt annan dag. Då kanske ingenting alls fungerar. Men vad gör det? Vi hade så himla roligt på träningen igår, det kan vi leva sååå länge på. Han var så himla duktig. Och det känns som om man kan gå hur långt som helst. Det gör vi inte naturligtvis, men det är en trevlig tanke man får i huvve.

Wilma var inte med och tränade. Hon var hemma med husse. Tror att hon hjälpte honom att fakturera.


Dessutom tränade jag själv igår, på Friskis. Ett medelstyrke pass. Alltså det var jätte roligt på alla sätt och vis. Men jag blev inte särskilt svettig. Vi fick göra massor av armhävningar och situps. Det är hemskt. Jag har träningsvärk i magen och överarmarna. Kan knappt skratta!

Så idag har jag vilodag. Det känns i kroppen att den behöver vila. Men jag ska springa i morgon.


Nu ska jag titta på Idol. Det är lagom nöje för mig en fredag. Sommnar troligen framför tv:n som vanligt. Wilma och jag brukar snarka tillsammans. Men guuud va härligt de e helg!


Av Kattis - 18 oktober 2007 07:04

Denna morgon var det aningen trögt att komma upp. Men hundarna var tröttare än jag. Nemo kom yrvaket lullandes med en socka i sin mun när klockan ringde kvart i fem. Hans ögon var som två streck. Han stod en bra stund med sockan i munnen viftandes på svansen, sen var han tvungen att gäspa, då tappade han den. Sen la han sig ner och somnade igen. Wilma? Jo, hon låg under täcket och mös med husse. Hon var så trött så henne fick jag ställa i köket medans jag hällde upp RoyalCanin kulorna i skålarna. Då vaknade hon.


Vi gick inte lika långt som vanligt idag. Har lite brottom till jobbet idag. Desutom blev det mycket motion i går. Det känns i kroppen. Så hundarna behöver också ta det lite lungt! Wilma sprang glatt de fem kilometrarna i spåret i går. Hon tyckte det var kul.


Idag ska vi träna för Mia, det blir skoj. Sen är det födelsedags firande. Och jag ska ju till gymmet själv också. Det är så roligt att vara en friskis!


Ska gå igenom stegförflyttningar. Det är svårt tycker jag och Nemo. Det går bra på träningen när Mia står och talar om hur det ska vara. Sen när jag kommer hem och vi gör det själva så tycker jag inte att det går bra alls.




Av Kattis - 17 oktober 2007 16:24

I dag är det lill lördag! Nemo och Wilma fick varsitt smaskigt kex på lunchen. I dag ska vi springa. Hallå! Det e ju springar dag idag!!

Jag hoppas att jag orkar två varv. Ibland gör jag inte det. Självklart ska min trogne följeslagare Nemo följa med. Han gillar att springa. Men lilla pluttan Wilma vill helst slippa. Hon slipper.Hon hade förresten hängt i klädhängaren i natt. Hålet i tränings västen var nämligen märkbart större i morse än i går kväll. Bollen som låg i "godisfickan" låg på golvet, av märket tennisboll. Hon vet naturligtvis ingenting om det som hänt! Ingenting..... Det decimeter stora hålet uppkom av en ren slump tror Wilma.


I kväll ska vi ut och gå med våran vän Ida och hennes söööta kelpie Molly. Nemo kommer att bli glad över att han äntligen får träffa lite kompisar igen. Särskilt tjejer! Det är alltid kul att leka med fina tjejer tycker han.

Wilma tycker bara om löptikar! Resten är ointressant. Om det inte är en tax då...


Har ingen träningvärk efter gårdagens styrke pass på Friskis och Svettis. Lite i ena armen bara. Men jag kan röra mig. Är kanske duktig på att stretcha? I morgon väntar ett nytt träningspass. Om jag hinner dvs. Vi har en födelsedag att fira så vi ska bort på kvälls kvisten och jag har träning med Nemo i morrn. Håller tummar och tassar för att det går bra för våra tränings kompisar idag hos veterinären!


Snart ska vi börja med AloeVera igen! Det blir bra. Hoppas att jag blir ännu piggare då. Det börjar bli trögt att komma upp ur sängen kvart i fem i slutet av veckan. Jag avskyr att vara trött. Det är ju jätte tråkigt!







Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards