Alla inlägg under december 2007

Av Kattis - 18 december 2007 18:21

Känner mig sliten och trött idag. Tänkte gå ut en stund med Nemo och träna på lite höger svängar och halter och lägganden. Men jag vet inte om jag orkar. Inte likt mig att känna såhär redan på tisdagen. Har händerna fulla med eksem och sprickor. Det kliar och svider rätt bra. Har slarvat jätte mycket med AloeVeran. Men den så hålls eksemen i schack. Men nu känns det bara besvärligt. Såklart har det med kylan att göra med. Det blir mycket värre när det är kallt.


Vi har precis varit ut på en timmes promenad. Trodde vi var ute mycket längre än så, men ack så jag bedrog mig. Det är både kallt och mörkt, men ganska mysigt ändå. Wilma skulle absolut släpa hem en stor rot knota som hon hittade i nåt dike. Den var tydligen väldigt tung för det gick långsammare och långsammare på hemvägen. Arma krake...


Måste ta tag i de sista julklapparna. Kanske i morgon blir en bra dag? Ja så får det bli. Undrar vad jag ska köpa till Tobbe? Vill att han ska få nåt fint. Har lite ideer. Men jag kan inte skriva det här, han läser nog ibland....






Av Kattis - 17 december 2007 19:39

Gud vad bra det gick att träna idag! Men vad arg jag blev till en början. Grejjorna låg i bilen så jag skulle bara hämta dem där. MEN!!! Skuffen hade frusit igen. Tobbe fick hjälpa mig med gasol brännare och lås spray. Men icke.. Dum som jag är så hade jag naturligtvis lagt apportbocken och konerna i buren i bak. Men hallåååå! Hur smart är det på en skala?? Tänkte att jag nog fick ge upp. Men då tändes ett Liljeholmens! Det finns ju utrymmningslucka på buren. Så jag for in i skuffen och monterade loss nackstöd och öppnade luckan. Tjohopp! Äntligen fick jag tag i mina grejjor. Och precis då fick Tobbe upp skuffen... Ibland är jag så snurrig så det e inte klokt.


Tränade rutan först med Wilma. Det gick jätte bra och hon var verkligen på alerten trots alla minus grader. Sen fick hon apportera och det gör hon ju redan bra, men hon tycker det är så roligt så det är som en belöning för henne. Hon vet nog att hon är bra på det tror jag. Nemo var väldans rolig idag. Gjorde två rutor med honom. Det gick kanon. Skulle villja att han tar apportbocken bättre, han bär den lite "slarvigt" men men...Får nog kämpa på ett bra tag med hålla fast träningen, inte så enkelt som jag tror. Ibland tar han den perfekt, men det händer sällan. Vad gör man? Han vill liksom bära den snett, mellan framtänderna. Kan ju inte vara så bekvämt..det finns ju inte så många gaddar där! Och jag har varit ganska nogrann med att träna apporteringen med klicker, men jag har tappat bort min nya klicker. Varför är jag så vimmsig slarvig och förvirrad hela tiden?


Vi har varit ut och promenerat en timme, kom nyss in. Fick med mig Wilma. Trots att hon tycker att vinter mörkret är läskigt ville hon så gärna följa med mig och Nemo. Rätt som det är flyger en raket i luften, man vet aldrig. Men ikväll var det tyst. Som tur var!

Idag har det såhär långt blivit 21758 steg. Får se vad det blir innan det är dags att krypa till kojs.


När jag åkte hem från jobbet idag hade det hänt en läskig olycka på vägen. Man blir så berörd, rädd. Kör försiktigt på vägarna det är jätte halt!

Av Kattis - 16 december 2007 15:53

Ja då var det dags igen. Ute i sista minuten som vanligt. Dax för årets julklapps köp. Vi åkte till stan i morse och fixade det mesta men det är en del kvar. Tänk att vi alltid gör allt i sista minuten, men men....


Jag gillar inte julen någe särskilt. Tycker faktiskt rätt illa om den. Sånt ståhej för att ge bort en massa prylar. Men det är naturligtvis kul att träffa familjen. Barnen gillar ju julen. Maten är bra, julkäk går alltid i...


Idag har vi faktiskt varit på skogspromenad med Ulrika och hennes hundar. Det var trevligt. Försökte göra ett inkallande med ställande med Nemo. Han gjorde ett skit bra ställande, belönade med bollen...som Alonzo sprang fram och snodde. Så jag fick skutta runt och kasta godis istället. Nemo tyckte det var ganska skoj ändå.


Snart får vi främmande. Av min käre storebror Stefan och Jenny. Troja är nog också med. Vi ska äta lite gott tillsammans.

Av Kattis - 15 december 2007 19:52

Wilma och jag har haft trix stund nu ikväll. Vi skulle ha haft klipp och borst stund. Men hon har rullat sig i nån typ av bajs och luktar väldigt illa. Så nu står även bad med mycket shampo på kvälls schemat. Hur som helst så gjorde vi lilla "puttabollen" trixet. Bamse skoj tycker Wilma. Då har vi en litet tyg boll. Som från början tillhörde grannens kisse men hon tog med den hem vid nåt tillfälle och på den vägen är det. Den lilla tyg bollen lägger jag mellan hennes framtassar. Sen puttar hon den till mig och det krävs en del koncentration. Men det är alltid bra med lite hjärn-gympa. Sen puttar jag tillbaka den och ibland får hon en karamell. Ibland blir hon lite väl ivrig. Då tar hon bollen i munnen och apporterar den i stället. Eller så tar hon den och sticker sin kos. En rolig grej man kan göra inomhus.


Nemo och jag har bara busat idag. Det tycker han är roligt såklart. Vi sov en stund på soffan med. Han skulle absolut ligga brevid mig i soffan. Inte så bekvämt. Soffan är ju inte så bred. Nu ska vi fortsätta göra ingenting....

Av Kattis - 15 december 2007 16:05

Kallt väder. Kom precis in från en skogs runda. Wilma gillade inte vädret hon frös. Mötte ett par som var ute och gick med en stor hund. Genast börjar han gnissla, Nemo alltså. Det blev några verser om att han minsann är en tokig hund bla bla bla....till slut höll han tyst, men då hade de passerat redan. De måste tro man e knäpp. Jag har köpt en metall apport idag. Tänkte att jag skulle börja träna lite i morrn. Provade idag om han överhuvud taget ville ha den i munnen. Den var ok men inte jätte kul. Han satt som ett ljus och visste nog inte vad det var för konstig grej.

Grisöron köpte jag med. Wilma blev som förbytt. Helgalen, visste det var nåt smaskigt i påsen.

Ikväll hoppas vi få träffa Nemos syster yster igen. Vi får se.


Tänk om man hade tid med valp. Är så sugen på en till. Men det går ju inte. Tiden räcker ju inte till. Kanske inte orken heller. Får nöja mig med att titta på valpar. Jo, men Nemo var jätte jobbig när han var valp och jag är så glad att han är stor nu. Självklart är det skoj också. Men vuxen blir han nog aldrig, inte jag heller tror jag. Det funkar bra ändå.


Har jag nämt att vi anmält oss till en tvåa nu? Nu finns det ingen åtevändo. Då är det snart dax att vara så där nervös igen. Ont i magen i flera dagar, handsvett, ingen sömn, ingen aptit. Jisses, det är ett mirakel att det ju faktiskt går bra på lydnads planen ibland. Måste hitta en bra apell tävling till våren också. Om man ändå kunde ge fanken i att klanta sig denna gången.....

Av Kattis - 14 december 2007 20:41

Av Kattis - 14 december 2007 20:05

Idag har Nemo äntligen fått träffa sin ystra syster yster. Ja, Azzora, det var länge sen! Han blev helt tokig redan i bilen dit, de fattar på nåt vis vad som är i görningen. Nemo och Azzora for runt som raketer en stund. Wilma var lite som Fantomen....ni vet den där killen i blå trikåer som har en vit ponny och en grå hund. Jo, visst är det en hund, eller är det en varg tro? Hon höll sig diskret i bakrunden. Lite då och då skymtade man en liten skugga av henne, en siluett där i mörkret nånstans....Nu skulle det passa med ett ordspråk, Fantomen brukar ju ha några såna på lager, men men...


Men sen gick det över styr. Så Wilma började skälla. Fick säga åt henne att hålla klaffen eftersom det låter så fruktansvärt gällt att öronen nästan trillar av. Hon höll för övrigt värmen genom att jaga stackars katten kors och tvärs över tomten. Herregud...... stackars kisse.


Men attans vad kallt det är. Någon minus grad men det känns som om man vore i Sibirien. Tur att Wilma fick ha sin fleece rock på sig. Dessutom glömde jag stegmätaren hemma, det stör mig. Är lite vimsig tror jag.

I morgon hoppas jag på en lång promenad med en go vän. Hoppas att vädret blir bra.


Nu ska vi softa framför tv:n. Mysa i stugvärmen med en påse chips. Kan det bli bättre?

Tack för idag.

Av Kattis - 13 december 2007 19:58

Är helt färdig idag. Hela dagen på jobbet har varit rolig men jobbig. Har varit där från tidig morgon till sen kväll. Tyvärr blev jag ursinnig idag. Det kan man bli av jävligt många orsaker. Men vissa tar priset! Och jag kan inte fatta, jag fattar bara inte och det gör mig så ARG! Nu ska jag nog gå och sova innan jag får en hjärnblödning!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards