Alla inlägg under december 2007

Av Kattis - 12 december 2007 20:12

Tränade idag tillsammans med Veronica och hennes Visa. Mia är så klok och duktig. Är så glad att jag tränar för henne. Vi gjorde alla moment i de klasser vi befinner oss i, i lydnaden, så jag och Nemo gjorde momenten i tvåan. Mia ropade oss.Det gick si så där tycker jag. Men Veronica och Visa stod vid "ringside" och applåderade! Det kändes fint att få lite glada tillrop mitt i det nervösa. Veronica och Visa var skit duktiga! Några små saker bara så där som det är ibland. Jag är säker på att de klarar ett första pris lätt som en plätt!


Hursomhelst började vi prata om tävling. Mia tyckte att vi skulle starta snart. Men jag sa då att jag vill inte det än, vill veta att vi är klara och sånt för jag vill inte misslyckas. Jag vill inte att det inte ska gå bra. Då sa Mia nåt klokt. Hon sa att ,vad har jag att förlora! Nemo har varit sjuk mer än halva detta år. Nu är han äntligen friskförklarad! Klart som fan att vi ska tävla! Nemo och jag ska tilsammans ta ett första pris i tvåan!


Såklart vi ska, nu är det bestämt! Tjohooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Av Kattis - 12 december 2007 14:59

Idag började jag jobba tidigt och åkte hem lite tidigare. Tyvärr har jag mått illa hela dagen. Men jag tror att det är för att jag är så trött just nu. Det blir tidiga morgnar och sena kvällar. Fullt ös hela dagen. Tänk vad skönt det skulle vara att va ledig. Jag hoppas att det är för att jag är trött och att det inte är nån släng av magsjuka på G. Det vill man ju inte. Men det är ju jätte många som är just magsjuka just nu. Mår dåligt av att bara tänka på eländet....


Har precis varit ut en sväng i skogen med hundarna. Vi går ju knappt i skogen numer eftersom det mörkt både morgon och kväll. De blev glada och for omkring som två skållade troll. Nemo hittade stora vattenpölar med tunn is på som han provade att lattja i. Wilma lubbade mest omkring och kissade på alla små tuvor och stubbar i skogen. Det är viktigt vart man sätter sig någonstans. Kanske är det nån löptik i området? Då kan hon bli lite sådär. Vi tränade lite balansgång på omkull fallna träd. Wilma springer fram och tillbaka på träden hur som helst. Nemo har det lite svårare. Men vi har övat mycket så han har blivit riktigt duktig. Det kan vara svårt med de två bakersta benen ibland. De är nog lite bökiga tycker han.


Ikväll är det träning för mig och Nemo. Wilma ska få vara hemma med husse så att hon slipper bli frussen i bilen. Är osäker påom vi ska anmäla oss till nån tävling eller ej. Vi får se. Det är nog kanske lika bra att träna på ett par veckor till så får vi se sen. Men jag är så sugen på att tävla. Ja ja så är det med det... Hoppas att det går bra ikväll :)

Av Kattis - 11 december 2007 18:11

Har nyss kommit hem från jobbet. Det blev en lite längre dag idag. Hundarna har varit hemma. Tobbe har tagit hand om dem idag. Han är så rar min Tobbe! Det tycker Wilma och Nemo med eftersom han är duktig på att ge dem extra gottis utan att de behöver fundera ut nåt att få godis för, det e ju toppen! När jag kom hem blev särskilt Nemo glad, han är en riktig matte gris om man får lov att säga så. Han sprang som en tokstolle till dörren när jag öppnade och hoppade upp och gav mig en riktigt fet smäll i ansiktet! Tack! Ursäkta men då blev jag lite sur. Det gjorde ont, tro det eller ej, men mattar har även de små känslor som tycker till när det händer sådana saker. Han fick sig en tillsägelse hur som helst. Han mest struntade idet idag. -Tjohoooo, mammsen e hemma och då kan man ju passa på att kliva på hennes fötter med! tänker Nemo (..tänker han inte alls jag vet men jag försöker vara lite rolig...). Det är det värsta jag vet, när han kliver på mig med hela sin tyngd, han är en liten flatte men är tung att ha på fotens ovansida ändå..Det gör nästan ännu ondare än att få en smäll i ansiktet av en flamsig flatte! Villket ståhej det blev när man kom hem!


Wilma blev också glad. Hon får stå ut med mycket hon. Nemos svans är överallt när det blir så där glatt på en gång så hon får hela tiden lubba runt så att hon inte ska få den där luddiga saken i huvve. Tog upp henne i famnen och satt ett tag i soffan med henne. Nemo fick inte vara med då. Hon sprang iväg och hämtade igelkotten, hennes mjukisdjur. Igelkotten har mist både ögon, nos, mun, de små öronlapparna sitter på sniskan och benen är bortgnagda. Han är liksom lite stel av allt saliv. Men ack så fin han e ändå! Då vill hon att vi ska leka lite med den i soffan.Skoj att de har sina favvosar. Igelkotten har tur som inte är lika utsatt som hennes nyckelpiga. Den har hamnat i knipa många gånger... Tar det en annan gång.


Idag ska vi nog inte träna på nåt. Jag är trött och vill bara titta på TV:n. Det är bra med en vilodag ju. Både hundarna och jag kan behöva lite hjärn sömn tror jag.... Får bli en kvälls runda idag bara. Ha det bra!

Av Kattis - 10 december 2007 21:03

Var nyss ut på gräsmattan och skulle göra några "rutor". Främst med Nemo. Tog med Wilma först. Hon tyckte hela alltet var poänglöst. Hon tittade på rutan och sen satte hon igång att skälla. Talade med mild ton om för henne att detta inte duger. Då satte hon sig ner, och började åka på rumpan ca 3-4 dm. Sen gäspade hon och traskade iväg över gräsmattan.-Hallå vart ska du ra? undrade jag. Jäkla hund! Hur kan det bli såhär? Började om igen. Men hon sprang åt alla håll utom där rutan befann sig. Vi är inte på samma planet idag =(


Gick in och lämnade henne och tog ut Nemo istället. Han hoppade som en gummiboll. Fick till två bra "rutor". Sen var jag så duktig att jag bröt där! Fanken vad bra jag känner mig. Det gjorde jag iallafall bra. Annars ska jag bara göra en gång till och en gång till.....


Provade ett inkallande med ställande med. Men det var så mörkt ute så det var så svårt att se om det blev riktigt bra. Hyffsat kanske. Nu ska vi bara öva lite hålla fast.

Av Kattis - 10 december 2007 18:46

I morse när det blev dags att åka till jobbet blev det konstigt. Wilma låtsades sova som vanligt till en början. Sa att nu ska vi hoppa in i bilen och öppnade ytterdörren. Nemo sprang ut och väntade på oss nedanför trappen. Wilma fick jag lov att ställa på trappen medans jag låste dörren. Men eftersom jag är så otroligt snurrig på morgonen var jag tvungen att låsa upp igen när jag precis låst dörren. Glömde mobilen på köksbänken! Låste upp och klev in, tog mobilen och gick ut igen. Låste dörren på nytt. Tog Wilma under armen och ställde henne nedanför bilen. Men sen kom jag på att det saknades nåt......NEMO? vart tog han vägen? Ropade men ingen Nemo kom. Kolsvart ute, såg ingen hund. Både Wilma och jag tittade oss omkring och undrade vart han tog vägen.

Gick tillbaka upp till huset och låste upp dörren, ropade in i huset.-Hallå Nemo vart är du ra? Fick som väntat inget svar..... Började bli lite irriterad på mig själv. Kikade in i sovrummet. Gissa vem som ligger där och sussar! Nemo låg där mitt i sängen. Stod och funderade ett tag. Ropade in Wilma som förvånat stod kvar nere vid bilen på samma ställe jag ställt henne på. Hon kom i hög hastighet! For upp i sängen hon med. De fick vara hemma idag. Ingen ville ju följa med mig. Villken måndag, bra start menar jag....


Vi får väl se om det blir lika snurrigt i morrn. Har nyss kommit hem från promenad. Idag har Nemo morrat åt varenda hund vi mött. Han har fått många finska ramsor på vägen, men det verkar inte bekymra honom det minsta. Ja, så är det att vara ballast i stan.



Av Kattis - 9 december 2007 18:56

Åkte till syrran och hennes familj i morse. Vi hade bestämt sen förut att vi skulle ut och gå. Men först blev det pepparkaks bakning. Vi gick ut lite senare och rundan tog en timma ungefär, sen började det bli mörkt. Hundarna tyckte att det var mycket spännande att gå den där rundan. Alltid kul att gå på nya ställen. Dessutom gick vi förbi Säfva och där finns det massor av hästar. Massor med ponnysar=massor av ponnybajs=Wilma stor trivs! Tänk vad mycket man kan göra med häst skit! Man kan både smaka på det och rulla omkring i det. Äckelpotta! Nemo tyckte att ponnysarna var fula, så han passade på att resa raggen och morra åt dem! Tuff kille.....


Det var roligt att gå i dessa krokar. Jag hade ju häst förr och då hade jag henne där i Säfva krokarna. Så jag mindes några stigar som vi gick på idag, Nostalgi! Saknar hästeriet lite. Mest saknar jag dressyr lektionerna för Åsa, min braiga tränare jag hade. Sen saknar jag turerna i skogen de där fina dagarna. Men det var bra för mig att sälja hästen och sluta rida. Hela mitt liv hade jag ägnat åt hästar hästar och åter hästar....Nu är det typ tio år sen jag sålde henne. Gone var ett arabiskt fullblod, skimmel. Saknar henne fortfarande och kommer alltid att göra!!


Matilda, min syster dotter, tycker väldigt mycket om hundar. Hon tränade lite med hundarna idag. Hon gjorde ett litet hinder de fick hoppa över i vardagsrummet och sen försökte hon lära Wilma freestyle-trix, villket inte var så lätt...Wilma tyckte att det var på tok för snålt med karameller. Nemo fick krypa och hoppa hinder han med. I vår hoppas jag att Matilda vill följa med och träna agility med oss. Det kommer att bli roligt och jag tror att hon får en lite annan syn på det här med vovvar.....att man kan göra så mycket mer med vovvar.


Vi åt middag hos dem och sen fikade vi på peppisar och lusse bullar...mmmmumma!

Av Kattis - 8 december 2007 15:43

-Va? skulle jag ha snott nåt? Ursäkta, men är inte jag den mest oskyldiga här? Jag skulle aldrig göra nåt sånt! Och vad är det för påhopp om fisar? Har absolut inte gjort nåt sånt! Fy vad äckligt!

Av Kattis - 8 december 2007 15:28

Nu ska vi snart på kalas! Vi har varit till stan och köpt presenter. Och käkat på Max gjorde vi med. Mår lite illa men det var så smarrigt!

Vi passade på att åka runt till diverse möbel affärer. Vi måste köpa en ny soffa. Men vi hittade ingen som var bra...eller jo det gjorde vi... men den kostade på tok för mycket. Sen ville jag gå i kädäffärer men det ville inte Tobbe. Typiskt!


Ska snart gå ut på promenad igen. Wilma ligger och fiser hela tiden, måste vara gårdagens kex bravader. Lilla snuskiga hunden. Fis hunden.





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards