Alla inlägg under december 2007

Av Kattis - 27 december 2007 21:09

Nu jäklar smälls det till höger och vänster. Det skjuts fyrverkerier överallt. Till och med i dags ljus. Var för en stund sen ute med Nemo, Wilma går inte ut eftersom hon är så rädd, då gick jag till en tomt där det smälldes. Det finns få saker som gör mig så pissed off! Jag gormade på dem om lagar och alla djurs onödigt lidande. Det är så fruktansvärt och att folk inte fattar, det FATTAR inte jag! Sen var det tyst tills jag kom hem och gick in, så alla skräckslagna hundar fick tio minuters paus att hämta andan eller sluta andas kanske?????


Och jag vet att det kan verka fånigt att gorma på folk, ja eller ungar rättare sagt, men det är bättre det än att inget göra alls. Jag kan inte fatta!


Har trixat lite med  Wilma inne. Vi har apporterat, bland det skojigaste hon vet. Vi tränade "hållafast". Nemo fick även han vara med på ett hörn och jag tror och hoppas att han börjar förstå hur han ska gripa och bära den. Kanske?

Av Kattis - 27 december 2007 12:20

Nu har vi inskaffat den nya fina soffan. Den är bara så snygg! Undrar hur länge? Eftersom jag har tillåtit hundarna att sova där tidigare. Men nu är det slut på det. Wilma har fått en pläd i ena hörnet som hon får ligga på OM hon ska vara i soffan. Nemo får inte vara i soffan mer. Han har kunnat krypa upp och lagt sig i ena hörnet när det varit kallt inne.Den nya soffan är för fin. Wilma blev bestört när vi började släpa ut den gammla soffan. -Va!! min favvo möbel! Vad har tagit åt er? undrade hon medan hon lubbade fram och tillbaka förvirrat mellan ytterdörren och platsen där soffan stått. Stackars Wilma, trodde nog att jorden var på väg att rasa samman. Men när vi plockat iordning den nya soffan och lagt iordning hennes lilla hörna med lilla pläden med små katter på snarkade hon strax liggandes uppochner med tassarna rakt upp! Så det slutade lyckligt ändå. Man kan tycka det är fånigt att Wilma måste vara i soffan. Men jag tycker inte det. Hon har fått vara i möblerna i hela sitt liv, snart 8 år. Nemo ligger helst på golvet.


Jag har bokat en tid hos hundfrisören. Wilma ska dit inom kort, det ska bli spännande. Hon har aldrig varit hon en hundfrisör tidigare. Men nu är det verkligen dax. Frissan verkar bara jätte trevlig och jag hoppas att Wilma tycker det med och att hon blir fin. Wilma tycker säkert att det blir skoj, särskilt om det bjuds på en karamell eller två.

Av Kattis - 26 december 2007 10:24

Ja, för mig är julen slut. Lika bra det eftersom jag mer eller mindre tycker jävligt illa om den. Och jag blev påmind om varför även denna jul. Stackars alla barn som far illa vid såna här tillfällen, av fylla och bråk och annat hemskt som de utsätts för hemma. För dem är julen inget annat en ett rent helvete. Jag tänker på dem....


Wilma fick en julklapp av sin väninna Troja. En slags boll som det ligger nån lite knepig godsak i. Den kan hon pyssla med när hon har tråkigt tyckte Troja. Nemo fick även han en julklapp av Troja. Ett ben som var drygt en meter långt. Han ligger mest och putsar på det. Han har aldrig fått ett så stort ben nån gång. Dessutom höglöper Troja. Det tycker Nemo är skoj. Han uppvaktade henne genom intensiv öronputsning och fjolliga små hopp runt omkring henne. Hon blev inte särskilt impad.... Men han är otroligt duktig med löptikar. Inget gnäll eller tjaffs. Han blir bara lite tossig. Men det förstår jag eftersom Troja hemskt gärna skulle villja ha små hundvalpar....


Tobbe och jag bestämde att vi skulle ge oss själva nåt fint i julklapp. Vi har därför gjort om ganska mycket hemma. Och det är så fint! Tobbe har knåpat ihop två stora jätte snygga garderober, från IKEA. Och det blev jätte bra, vi har haft så trångt med utrymme i lilla stugan. Vi åkte in på rean och köpte en ny TV. Typ jätte häftig. Våran förra var fin den med. Men ibland blev det bara svart i rutan eller så kunde ljudet plötsligt försvinna. Sen har vi tittat ut en ny soffa. Våran vi har nu är förstörd. Hoppas vi får tid idag att fixa med det redan idag. Det är så jädrans skoj att fixa hemma! Jag har en massa bra ideer hur det ska se ut! Det kan vara värt att leva fattigt ett tag.


Snart ska jag ta hundarna och sticka in till stan eftersom vi har en liten träning med Mia idag. Det ska bli skoj. God fortsättning!

Av Kattis - 22 december 2007 13:26

Var till frissan i morse och klippte av mig håret. Det blev fint tycker jag själv. Det gör livet lite roligare att känna sig lite finare ibland. Handlade lite mer julkappar sen var det bara att sticka därifrån för det blev packat med folk och det gick knappt att röra sig. Skulle behövt gå in på guldfynd och handlat men det var inte någon ide alls att ens gå in där.

Men vad härligt det är med körkort. Man kan bara sticka in till stan hur man vill. Är så glad att jag tog det till slut och nu har jag haft körkort ett år!


Har precis varit ut mer än två timmar på promenad. Det var så härligt! Och jag njuter av att gå när det är ljust ute. Blå himmel och solsken och några minus grader. Vi tog vägen upp på ett kalhygge. Där fick hundarna leta efter pinnar som jag gömt. Har man inga tillbehör med sig får man ta vad naturen har att erbjuda! Och det går precis lika bra. När jag hade gått en bit var det nån tokig jävel som sköt av en smällare! Wilma blev jätte rädd och ängslig. Själv blir jag bara rasande. Fick leta ett bra tag efter kopplet som låg nerknölat i fickan och hade såklart trasslat i hop sig till en stor boll. Satte snabbt på henne koppel och gick bara vidare. Men det blev ännu värre, hon går alltid lös så hon tror ju att det är nåt tok när hon plötsligt ska gå kopplad.... Och jag vågar inte ha henne lös när det smäller eftersom hon flyktar. Och vem vet vad hon tar vägen då när paniken tar över? Som tur var så smällde det bara en gång. Så resten av vägen fick hon fortsätta gå lös och hon fick bära min vante. Då blev hon lite gladare. Jävla idioter!


Nu ska vi titta på tv en stund. Guuud vad det är underbart att vara ledig!

Av Kattis - 21 december 2007 16:15

 -Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något.

-Bättre dåligt minne än dåliga minnen.

-Att erkänna att man misstagit sig är att visa att man är klokare idag än igår.


Bra ordspråk tycker jag!

Av Kattis - 21 december 2007 14:54

Ja då är den här. Julen. Wilma har firat julen med att vara lite jule gris. Hon norpade åt sig ett grisöra i går och i morse hittade hon en väldigt äcklig smörgås ute i naturen, den hade troligvis legat till sig länge.... Det var gott säger hon själv.


Ska träna allt jag hinner med Nemo nu när det vankas ledigt. Dagen D är snart här.... Har lite julklappar kvar att handla. Hur smart är jag, den frågan ställer jag mig ständigt. Nog för att jag vet vad jag ska köpa men det hjälper ju inte mot den enorma folkmängd som också ska handla julklappar. Pust.........


Har hämtat grejjorna till bilen. Ja, alltså spolarvätke pumpen och lamporna. Tobbe får meka dit det. Jag fattar inget. Tur att man har en himmlans händig sambo! Vad skulle jag göra utan honom? Inte skulle jag meka bil iallafall, det kan jag säga på en gång!


Nemos knäck i öronen börjar ge vika nu. Han hör mycket bättre idag och dessutom har springet i alla fyra benen lugnat ner sig. Han hade lite väl mycket härom dagen. Det är mycket nu med men i "normalNemomängd". Synd att det inte kan smitta av sig, spring i benen, till den lilla hunden. Hon är faktiskt lat ibland. Kan det ha med kastreringen att göra? Men man får väl acceptera att hon är äldre och mer förståndig.

-Man vet aldrig när man måste jaga rätt på mat själv! Herregud hemma får man ju inte direkt nåt överflöd och då får man ta saken i egna tassar därför måste man spara på energin....säger Wilma.






Av Kattis - 20 december 2007 18:47

Bilen har inga torkare. Torkarna funkar men det är spolarvätske pumpen som har pajat. Så det går inta att spola rutan. Gissa hur kul det var att åka E4:an hem utan att kunna spola rutan! Jag som ser så illa ändå! Men i morgon ska jag till Volvo och hämta lite grejjor. Vi beställde även några lampor till bilen som pajat. Ja....jag råkade ju köra in i en buske i höstas så det gick sönder lite. Passar på att fixa det med. Vi kollade på bilar när vi ändå var där. Det är så kul. Men jag ska köra min Volvo ett tag till tror jag. Men det kostar ju inget att kika!


Vi har handlat de sista julklapparna nu. Passade på att shoppa lite till mig själv med. Ett par jeans (stl 38)! Och en fin top. Det råkade bli dyrt. Men va sjutton! Hittade mycket snyggt, men men.....


Hittils idag har det blivit ca 19000 steg. Kommer nog över 20-tusen idag. Har inte tränat nåt med hundarna idag. Nemo är i sin egna lilla värld just nu, och jag är inte med där tydligen. Det är både knäck i lurarna och lite för mycket spring i benen. Han är nog i fablernas värld och där finns det bara flickor. Och flick kiss.




Av Kattis - 19 december 2007 16:38

Ja, tro det eller ej men i morse knatade hon med mig och Nemo på den dagliga "morning power walken". Trots att det var nästan 8 minus ute så tyckte hon det var ok. Gick en annurlunda väg i morse. Brukar inte våga gå på vissa ställen när det är mörkt. Men i morse var jag modig. Dessutom gör ju frosten och månskenet att det blir lite ljusare. När jag vaknade var jag så trött, trots att vi gck och lade oss klockan nio eller nåt sånt i går kväll. Men när man gått ungefär tio minuter en kvart har man fått upp bra värme och då känns det mycket bättre. Då känner jag mig vaken och relativt pigg.


Vi skulle handlat julklappar idag men Tobbe ska jobba. Det är han som har "fiolerna". Så vi får ta det i morgon istället. Känns toppen. Vi är ALLTID ute i sista minuten. Tjolahopp tjolahej!


Just nu lagar Tobbe mat, det är han verkligen bra på, så vi lär käka snart. Sen ska jag gå ut med vovvarna igen. Ska träna några minuter med Nemo och några minuter med Wilma. Tyvärr kanske min tävlingsplan spricker... det visar sig...jäla sit! Men vi ska traggla på ändå. Om det råkar vara bra väder i jul helgen sa jag banne mig ut och spåra. Nån som vill hänga med:)

Det var så länge sen vi gjorde nåt sånt skoj. Skulle behöva träna lite med dummies också. I julhelgen kanske. Underbart! Snart är man ledig i fem hela dagar! Jobbar sen två dagar och sen är jag ledig nio dagar igen! Fantastiskt.


Har fått en julklapp av min chef. En ask choklad praliner. Undrar om jag ska nalla lite på den redan idag? Den ser väldigt god ut. Jag tycker så himla mycket om choklad. Mmmmm....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards