Alla inlägg den 16 februari 2008

Av Kattis - 16 februari 2008 17:00

Träffade Carina och Anna idag på dagen för att träna uppletande. Det var jätte roligt! Har inte gjort det så mycket. Nemo var skita dukig rent ut sagt. Han hittade alla sakerna och jobbade på bra med sin långa nos. Han kändes fokuserad idag. Han fick sitta några sekunder innan jag skickade honom. Dessutom fick han se på när sakerna lades ut i rutan. Det var bra eftersom vi inte hållt på så mycket med uppletande. Är jätte nöjd med Nemos insats. Lexi hämtade in sakerna exemplariskt. Wilma fick även hon köra uppletande. Hon höll nästan på att frysa kostymen av sig stackarn. Men när det var nosarbete på gång så slutade hon frysa och hämtade in sakerna en efter en. Dessutom tycker hon att det är roligt att träffa Carina, sin fd dagmatte. Men Tonic hade lite egna saker för sig. Han vill ha alla saker själv den killen! Märkligt men det finns nog en logisk förklaring. Det gick jätte bra i början, han är en fröjd att se i skogen. Smidig energisk snabb....Man blir sugen på golden....hade ju tänkt golden innan flat....Men jag älskar ju mitt svarta yrväder....men skulle nog älska ett gult yrväder med....Ja ja...

Anna och Buzy var även de duktiga. De hade varit och tränat rapport innan med....hurtbullar! Men vi glömde platsliggningen Anna! Kom på det nu.

Efteråt tog vi en promenad med hundarna. Nemo lekte med Buzy. Han gillar hennes lite tuffare lekar! Cool brutta den där schäfern sa Nemo!


När jag kom hem fick jag besök av Jenny och Troja. Vi fikade en stund på kladdkaka och vispgrädde. Fick det idag för jag hade en bra vikt i morse.


Jenny och jag tränade lite nu på kvällen med. Rodeo lägganden och rutan för vår del. Gick ganska bra, men bara ganska. Gossen är trött. Däremot Troja! Jissen den rottisen går som en klocka, klockrent! Jag kommenderade dem och det gick jätte bra. Troja fick även hon köra på med några rutor. Som hon knappt gjort förr. Hon fattade på en gång! Vi gick en runda i skogen också. Troja mår bra i armbågen nu. Hoppas det förblir så bara. Helt frisk blir hon aldrig men nu är det verkligen jätte bra! Och det syns på henne att hon mår bra, både i själen och på kostymen! Nu ska vi laga middag...



TAX

Av Kattis - 16 februari 2008 07:36

I går kväll kom vi hem sent. Åkte iväg till Jenny för att träna med hundarna en stund. Jennys lilla syster Camilla och hennes boyfriend kom över med. Han har två hundar. En schäfer blandis och en tax. Blandisen är inte ens ett år. Jätte trevlig jycke. Hon och Nemo fick leka. De fann varann kan man säga. Nemo tyckte att hon behövde uppfostras lite. I början var han sitt vuxnaste, men sen bara busade de helt okontrollerat. Det var så länge sen Nemo lekte så med någon annan. De hade så kul. Mellan varven tränade vi med. Men det blev endast rodeo ligg och två apporteringar som blev super perfekta!


Sen var det det där med taxen.....Ja. vad ska jag säga. Wilma hyser ju speciella känslor för taxar. Hon har tidigare endast träffat tik taxar. Men den här tax gossen var nåt av de underbaraste hon sett tror jag. Han heter Atlas. Så otroligt fin och trevlig tax. En sån där låghårig tax. Vet inte vad de heter men han var inte strävhårig iaf. Jätte söt. Ett riktigt muskel paket. Wilma spatserade fram till honom och flirtade så mycket hon orkade. Hon ser ut som en hanhund som träffar löptik ungefär. De får det där lite fåniga uttrycket, öronen åker upp och de liksom hoppar runt. Hon var så gullig och taskiga jag skrattade så jag höll på att svimma! Atlas gjorde likadant på Wilma tillslut. Han tänkte att här kan det nog bli skoj...Men sen hoppade han till och satte ena tassen på hennes rygg, då kan jag säga att det var färdigt! Han fick sig en rejäl omgång för detta ohyffs! Sen satt Wilma i soffan och trånade efter taxen på avstånd. Men efter en stund kunde hon inte hålla sig längre...hon fortsatte att puffa hans öron och skutta runt och se så där fin ut! Hon är lustig lilla fröken. Hoppas att vi kan träffa dem nåt mer.


Jag var lite orolig över hur det skulle gå med Nemo och Atlas. Men det gick jätte bra.  Atlas ville lägga sig i vid ett tillfälle när Nemo lattjade med Dixie då blev det lite spänt. Men ingen av dem ville tjaffsa och när jag sa åt Nemo att inte bry sig så vände han bara på klacken och gick. Sen var det överspelat.


Vi skulle ju träna rapport idag. Men det är -9 grader så det känns inte alls lockande. Synd! Det hade varit så roligt. Men det känns inte bra att låta dem sitta i den här kylan och det lär bli kallt för oss människor med. Näää hoppar det idag....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards