Alla inlägg den 10 januari 2008

Av Kattis - 10 januari 2008 19:23

Träffade en person idag som var ut med sin jycke. Den stackars hunden fick hårda ryck i kopplet gång på gång på gång på gång på gång på gång. Varför vet jag inte för den gjorde inte annat än att titta på oss. Kan förvisso vara ett irritations moment. Men det är ingen anledning att göra så tycker jag. Den hunden tyckte inte om den behandlingen kan jag säga. Och det var inga dåliga ryck heller! Först brydde jag mig inte. För det har inte jag med att göra. Men till slut fick jag nog! Hörde snärten av kopplet och hur hunden liksom tjippade till efter varje ryck den fick. Blev illa berörd. Då kunde jag inte hålla käft. Då nämde jag att personen nog skulle ta och sluta med ryckandet och att det både gör jävligt ont och är farligt. Vill inte att nån ska ta illa upp nu. Men det får finnas gränser. Alla är olika och lär på olika vis. Men måste det vara så att det måste göra ont? Hundar är tåliga djur kan tyckas. Men även jyckar kan ta skada. Nackskador kan man ju tänka.....Ska man rycka ska man nog lära av någon som vet hur man gör...typ en duktig instruktör eller så.


Mina hundar har aldrig fått den behandlingen av mig. De skulle bli knäckta och olyckliga om jag gjorde så. Och jag tror inte på att det blir bättre av hårda tag. Jo, vissa hundar tål nog det, men långt ifrån de flesta. Men som sagt det är ett fritt land och alla gör på sitt sätt. Detta är bara min åsikt!


För övrigt var det en trevlig promenad utan fyrverkerier!



Av Kattis - 10 januari 2008 17:46

Wilma hoppas på godis....Och Nemo han kan tillåmed balansera med kopplet i munnen! Men det krävs viss koncentration....Tur att han har stora bakfötter att klammra sig fast med!

Av Kattis - 10 januari 2008 17:30

I morron bitti är det dags. Ska till tandläkaren. Därför tänkte jag flexa lite, komma senare till jobbet.  För övrigt somnade jag före åtta igår kväll. Var så satans trött. Skulle titta på det där spök programmet på en av tv4 kanalerna, andarnas makt?? kanske det heter...? Men jag somnade som en stock med Wilma på magen. Vi snarkade troligtvis lika mycket båda två. Jag har kommit fram till att det inte är nån höjdare att dricka alkohol mitt i veckan. Men men det var ju tur att vi hade skoj. Dessutom upptäckte jag när jag vaknade 1 1/2 timma senare att Nemo hade rullat ihop sig till en svart liten boll i den nya soffan. Öööö...det var ju inte riktigt så det skulle bli....

Nu ska vi gå ut på promenad!





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards