Alla inlägg under februari 2008

Av Kattis - 7 februari 2008 16:35

Stack hem lite tidigare idag från jobbet. Det har varit en tuff dag på jobbet idag. Men jäkligt roligt och lärorikt. Man ska veta att man lever!


Innan jag for hem åkte jag förbi hund affären. Har spanat in ett par byxor en längre tid men tänkt att det är på tok för dyrt.....men idag slog jag till! Så nu har jag införskaffat såna  "hundtränarbrallor" som är så fina. Stl 38, det är det bästa av allt! Idag är det ju träning med Mia. Det hoppas jag blir roligt. Förra veckan var jag total slut och orkade nästan inte tänka på träningen, stackars Nemo. Det är så värdelöst. Men idag ska det gå bättre hoppas jag. Får bälja i mig AloeVera, det gör nog susen. Skämta ba.... Har köpt både korv och annat snask till Nemo. Vi ska ta med kamp trasan idag med, hans favvo. Hans hörselskada har försvunnit. Han hör mig och det är ju inte fel. Särskilt inte när det är träningsdax...



Av Kattis - 6 februari 2008 20:46

Vi har nästan nyss kommit hem från kalas. Min syster dotter Matilda fyllde 10 år idag! Vi åkte dit efter jobbet, jag Tobbe och hundarna. Vi blev bjudna på god mat och gott fika. Födelsedagsbarnet hade bestämt maträtt, hennes favvo mat såklart, grillad kyckling, pommes och bearnaisesås. Mummsigt! Matilda visade upp sina presenter. Många fina saker, spel leksaker och en fin leopard mönstrad klocka. Hon visade också sina djurtidningar, Pets och Härliga Hund. Bra blaskor! Hoppas att de skaffar hund en dag (snart...). Jag tror att de skulle bli mycket bra om de hittar rätt ras, villket inte är så lätt. Det är ju en djungel. Många raser kan de ju välja bort på en gång med det finns ju minst lika många kvar att välja på ändå...


Matilda sprang upp på sitt rum och hämtade ner sina leksaks hundar. De kan skälla och röra på sig. Ungefär lika size som Wilma, lite mindre kanske. Hon tog den ena och satte igång den så den började skälla och röra på sig. Ni skulle sett mina hundar! Gud vad vi skrattade! Men efter en stund  fattade Wilma misstankar om att den skällande hunden faktiskt var ett förklätt troll så hon blev agressiv och skulle döda den! Jag lovar att hon visade varje gadd i hela munnen innan hon blixt snabbt gick till attack! Nemo tyckte ochså att de var konstiga varelser. Han tittade på den skällande jycken som stod där på golvet och rörde sig konstigt. Sen for han fram med sin långa nos och puttade den framför sig och sen apporterade han den istället. Ja, det brukar funka tänkte han och puttade upp hela leksakshunden i trynet på stackars Matilda!

Wilma passade på att intensiv glo på marsvinen också. De är fina tycker hon. -Kom till tant Wilma ska hon pyssla om er lite grann..he he he....

Nemo brydde sig inte om dem idag. Han hade nog att göra med att tigga som en tok vid bordet. Man ska göra sånt man är bra på sägs det...





Av Kattis - 5 februari 2008 19:31

Nemo har ingen hörsel idag. Knäck i örat...Han tappade den någon gång i går när han var ute och gick, enligt honom själv alltså. Tilltalar man honom, tex NEJ, STANNA eller nåt annat lite halvviktigt ord så hör han det inte över huvud taget. Allt måste upprepas minst två gånger. Tror jag blir galen, det gör mig irriterad. Och det är ju inte alltid man kan hålla klaffen och tänka att ojdå han hörde nog inte, jag tar det en gång till! När jag talar om för honom att det nog är på tiden att han lyssnar blir han förskräckt.-Va? Sa ru nåt eller? Sorry... Han kanske är trött vad vet jag. Just nu sitter han och sover nedanför mig. Måste vara väldigt bekvämt. Han råkade väl somna så helt enkelt. Tok stollen. Wilma ligger i soffan. Som en liten mini kringla. Hon tyckte att det var dumt att inte hon fick semla. . -Matte gluffsar i sig gottiga grejjor och en annan får bara titta på! 


Tobbe tyckte att vi behövde semlor idag. Det tyckte han rätt i. Det är så gott! Det ska vara massor av grädde och lite mandelmassa. Mumms!


Av Kattis - 4 februari 2008 17:05

Det är BARA måndag! Är hur trött som helst. Vet inte varför. Har sovit som en stock inatt. Ville inte vakna 4:45 när klockan ringde. Hela morgonen var som en dimma. Mitt i dimman var jag och Nemo. Vi spatserade runt i sakta mak genom byn. Attans vad trist det är att vara trött. Nemo var lika trött som sin mamms bör tilläggas. Hans söta ögon var som två streck och han travade på framför mig på hela morgon promenaden. Wilma vägrade följa med ut i morse. Jag tjatade inte på henne. Fatta hur bra hon hade det som låg kvar i sängen under täcket på en fluffig kudde och bara kunde somna om....mmmm mysigt. När jag och Nemo kom hem och vi steg innanför ytterdörren hade Wilma precis vaknat hon stod i hallen och stretchade och gäspade stoooort!!! - Ska vi gå ut och kissa nu ra? undrade hon. Visst självklart, vi andra har ju bara varit ut 1½ timma!


Idag blir det ingen träning. Tror inte det iallafall. Nemo behöver vila sitt lilla huvud. Det har varit lite väl mycket nu i dagarna. Är rädd att han lessnar.

Längtar tills helgen. Då är det ju tävlingsdax igen. Eller längtar vete katten, men jag vill att det ska gå bra. Mår redan lite dåligt av nervositet. Varför utsätter man sig för det? Vi är väl tokiga.


Jag har börjat få frågan vad jag önskar mig när jag fyller trettio. Ja, det är typ skit långt kvar tills dess. Och jag har kommit på en hel massa saker. Herregud, jag är snart trettio år. 30...låter typ ganska gammalt, men jag känner mig inte så gammal. Känner mig...ung. Det gör väl de flesta? 30, 40, 50 är ju bara siffror. Man känner sig bara till åren när man är trött. När man är sliten då kan jag känna mig som 90. Men strunt samma. Gud vad jag ältar det nu ra.... Det är kul med födelsedagar. På onsdag fyller min syster dotter år, Mathilda. Hon fyller 10 år. Tjejen har blivit så stor. Men jag vet inte än vad det blir för present....svårt....





Av Kattis - 3 februari 2008 09:55

Vi har varit ut en runda till skogs. Jätte mycket snö och hundarna ääälskar det! Det är så fridfullt och otroligt vackert i skogen med all ny snö. Wilma fick "tokspunkhundrabiessjukan" minst flera gånger i skogen. Nemo bara hänger på. Vi provade lite vittringsapportering i morse. Gick kanon. Nemo smakade sig igenom pinnhögen till rätt pinne den första gången. Sen nosade han sig fram till rätt pinne. Han var verkligen jätte duktig. Gjorde så att jag la "min" pinne bakom de andra som låg på rad. Men sista skicket fick den ligga brevid de andra. Gick jätte bra faktiskt. Som vanligt måste jag ha bättre och godare belöning så att han kommer in snabbare och så att tugget blir mindre. Han har lite "jagvillhadensjälv" i sig....och det måste vi öva mycket på. Wilma fattar allt som vanligt. Gjorde det svårare för henne och la pinnen bland de andra, som en sol, tänkte att nu blir det lite svårare. Men nää, hennes nos är fantastisk! Provade flera lite svårare varianter med henne men det blev lätt som en potatisplätt för Wilma.


Nu är det dags för frukost och sen är det en sväng till stan som står på schemat!

Av Kattis - 2 februari 2008 18:20

Det var skoj som bara den igår. Åkte först hem till en jobbar kompis där vi "värmde" lite. Sen åkte vi till Katalin. Där var det en något underlig fördrink och mingel. Vi var nog ungefär 250 pers. Skoj. Sen satte vi oss till bords. Det var Italiensk buffe'. Hur gott som helst. Tog för mycket mat men det gick i....Sen var det ett gott rött vin till. Jag dricker vanligtvis inte vin. Men det var jätte gott faktiskt.

Det roligaste på hela tillställningen var uppträdanden. Attans var det var bra! Skrattade som en tok! Det var som Idol med jury och allt. Totalt åtta uppträdanden tror jag. Våra två chefer sjöng After Darks " LaDolceVita". Två stora karlar utklädda till kvinnor i raffiga outfits! Satan var det var bra! Och det är härligt när människor bjuder på sig själva! Tänk om man vore sån själv, att man vågade! Hursom så var det underbar underhållning och vi skrattade och tjoade och klappade händerna det bästa vi kunde.


Det blev inte så sent. Det var tur det. Har varit väldigt seg idag. Sov på tok för länge! Men jag och hundarna tok en uppfriskande runda i förmiddags på nästan två timmar innan snön och regnet kom... Har tränat vittringsapportering med Nemo. Guuud vad det gick bra! Några rutor blev det med. Och det gick bra på längre avstånd med. Underbart, han är underbar min underbara vovve! Båda fick träna på fjärren inne på köksmattan med. Wilma har varit som ett plåster på mig sen jag kom hem igår. Hon blir ibland lite ängslig när det inte ens är i närheten av en vanlig dag. Och det var det inte igår. Det är nog så att jag är lite av en rutin människa. Robot!


Jag vann stegtävlingen på jobbet! Ni minns jag hade en sån stegräknare. Underbart. Hade ingen aning om att jag vunnit föränn igår när en person sträckte fram handen och bad att få gratulera, det var skoj. Tänk att jag går så långt varje dag, hade jag ingen aning om.


Är lite seg så jag ska slappa framför tv:n. Det är trevligt såna här dagar!

Av Kattis - 1 februari 2008 14:42

Jag har blivit övertalad av mina jobbar kompisar att gå på Katalin ändå. Så det ska jag göra. Det ska bli skoj. Vissa medarbetare och chefer ska ju uppträda....Det får man inte missa. Har shoppat ny outfit och nu ska det bli lite dricka också. Det går alltid i en slurk. Men det blir nog ganska lungt ändå. I morgon är ju en ny dag med hundaktiviteter och annat....

Hare skoj! Tjooohoooo...............

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards