Alla inlägg under februari 2008

Av Kattis - 15 februari 2008 16:23

Idag är det en sån dag när man får äta pizza. Så det gjorde vi. Mummsigt. Har försökt gå ut med hundarna. Men villket snö väder eller snöoväder det är ute! Det blev 30 minuter ungefär. Wilma ville inte följa med hon tyckte att det var jätte hemskt att tvingas ut när väderleken var på detta viset. Men efter en stund fick hon upp värmen i rocken. Då blev det världens rejs på ängen. Rottis attack! Sen sprang de utan dess like. Wilma hoppade och försökte bita Nemo i kostymen, tokstollar. Tobbe bytte lampan på bilen. Ena framlyset var paj. Idag var det några snälla bilister som blinkade åt mig. Det har varit så sen i torsdags. Bra att det är åtgärdat nu iallafall. Hoppas det blir rapport i morgon. Nu ska vi åka och träna en stund. När jag kommer hem ska jag lata mig framför tv:n.

Av Kattis - 14 februari 2008 21:02

Nu har vi kommit hem från träningen. Det gick bra. Vi snackade igenom tävlingen lite och pratade om vad som gick fel osv. Nu lägger jag treans moment åt sidan och ska endast träna tvåan. Så idag blev det mer fokusering på snabba lägganden och rutan. Rutan ska jag backa lite i och skicka honom på kortare avstånd. Nu står jag typ på 15 meter. Vaffö då ra? Jo för jag är korkad! Skulle ju inte träna trean men gör det ändå. Undrade idag varför han tvekar ibland när jag ska skicka honom. Då talade en klok tränare om för mig att det kan ju faktiskt ha med avståndet att göra! Korkat av mig! Så nu ska jag backa. Vad gäller läggande under gång måste jag träna på snabbheten, få upp mer tempo. Så nu blir det rodeo lägganden för hela slanten. Hoppas det kommer att funka... sen ska jag vara noga med att han inte får lubba tillbaka från rutan. Utan jobba på och få honom att gå in i rutan ändå. Tex om han stannar och vänder upp innan rutan då måste jag använda handtecken och kommando, hjälpa honom rätt istället för att stå som ett enda stort fån och inte göra nåt så att han bara kommer tillbaka! Hur schysst e de på en skala? Och bättre en femma än en nolla! Det fick jag känna på i Bro-Håbo och jag vill inte göra om ett, men man lär sig av sina misstag. Hoppas jag....Nemo tyckte att träningen var jätte kul. Nu är jag trött. Och jag har köpt godis som vi ska smaska på nu framför tv:n.

Av Kattis - 14 februari 2008 16:20

Vaknade tio i sex i morse! Flög upp och stack ut med hundarna. I vanliga fall vid den tiden har jag varit ut en timme ungefär. Så det blev en mycket kortare runda denna morgon. Inte alls kul att försova sig men det var bara att gilla läget. Slängde i mig frukosten och stack till jobbet. Villken bra start på dagen! Kom inte sent till jobbet iallafall.


Åkte hem lite tidigare idag. Mest för att hinna ut på en promenad innan det blir mörkt. Men Tobbe och hundarna hade redan varit ut en sväng när jag kom hem. Tobbe har även köpt allahjärtans godis! Och håller just nu på att laga mat. Sen ska jag sticka iväg och träna. Hoppas att det går lika bra som igår på träningen. Det var jätte kul igår ju.


Av Kattis - 13 februari 2008 20:23

Jag och Anna träffades på UBK nu ikväll. Där tränade vi lydnad. Vi båda var väldigt nöjda när vi åkte hem. Det gick super bra idag! Det var så roligt. Jag och Nemo tränade först lite höger svängar och höger halter. Anna talade om hur vi skulle gå. Det gick bra. Han blir lite ivrig och tränger. Men det beror också på att jag är så fasansfullt slarvig ibland. Har bollar, pipisar godis i alla fickor på jackan och i byxorna. Alla grejjorna får inte riktigt plats och ibland sticker det ut en godispåse eller nåt ....måste nog skaffa en väst eller så...tokigt då måste jag köpa nåt nytt...hund pryl...mmm...det e kul..


Vi gjorde även några rutor. Som jag är helnöjd med. Gjorde som så att jag gick in i rutan de första gångerna innan jag skickade. För att påminna. Han gjorde det kanon fint. Varför gick det inte i Bro-Håbo? Gjorde några inkallande med ställande. Det momentet känns som om vi är på nybörjar stadiet (mitt hat moment) med just nu. Men vi fick till det till slut. Vad gjorde vi mer...hmmm...Jo! Två hopp över hindret blev det med.


Det gick som sagt bra för Anna och Buzy med. Jädrans villket snyggt fotgående det hade idag. Anna gick och jag kommenderade. I början pep Buzy och trängde en del. Men efter ett tag när Anna gått en stund ,höger vänster, helt om ,mm så liksom föll bitarna på plats. Hon rättade till sig själv och gick hur jädrans bra som helst! Jag sa att nästa gång ska video kameran med. Det är nyttigt att filma och se det där som gick så där bra! Jätte  kul. Anna tränade också rutan. Vi gjorde även en budföring. Buzy tjuvade bara en gång och det var mitt fel. Jag väntade för länge ,och det var inte smart av mig tänkte den kloka schäfern!

Summan av alltihopa så gick det jätte bra med träningen idag. Och villket väder! Som vår. Visserligen är det ju mörkt ute men man känner det där våriga i luften. (Tack Carina! Vi hittade knappen till lyset sen.....) Vi avslutade med en ganska lång men lyckad platsliggning.


Nu är Nemo jätte trött. Ska sätta mig framför tv:n och gosa med Wilma en stund. Hon fick inte vara med å träna idag ju.  

Av Kattis - 12 februari 2008 19:37

Idag blir det lite vila från tränandet. Har efter anmält till en tävling men inte fått nåt svar. Vill ju veta att jag verkligen kommer med. Men det är ju ett tag kvar till  det är dax... Har endast kört några få rodeo lägganden idag. Vi har fokuserat på att balansera denna dag. På staketet nere i centrum Nemo är väldans duktig nu. Han kan gå och tom springa och vända på den smala brädan. Duktigt! Han har också fått trycka på rödlyse knapparna. Tror han fattar på ljudet när det blir rätt. Det är jätte kul, testa! Önskar så att jag kunde lära Wilma det trixet. Men hon är för liten, kort i rocken, når inte upp!! Men vi ska nog komma på nåt annat bra att lära oss... Hon skulle annars gilla "tryckapåknappen" trixet. Tänkte träna i morgon onsdag kväll, vill nån vara med? Nu ska vi ta en titt på televisionen. 

Av Kattis - 12 februari 2008 17:25

När jag kom hem idag sa det tjong när jag klev innanför dörren! Jo det är sant! En stor Nemo fick jag i ansiktet. Men det gjorde inget. Vi kramades en lååång stund. Wilma skällde för hon blev så ivrig. Hon är så fin när hon varit hos Madeleine. Ser välvårdad och proper ut. Jo hon kan faktiskt göra det minsann. Luktar så gott av schampo och balsam. Hon fick en massa små pussar och sen en karamell av mycket äldre modell som jag hittade i botten av jack fickan. Oj oj vad hon knaprade och tyckte det var smaskigt!


Tobbe hade gjort middag när jag kom hem. Vilken lyx kände jag. Han hade gjort kyckling gryta och ris. Mmmmm mumms. Toppen Tobbe. Wilma och Nemo gillade också att han gjort kyckling gryta, de tiggde sitt bästa precis som vanligt.

Nu ska vi sticka ut och promenera!

Av Kattis - 11 februari 2008 19:41

Hur ska man vi få till allt det långsamma? Tänk tänk...! Letade och hittade en mjukis pipis. Ut på gräsmattan. Nu är det slut på allt trallande med godisar. Det måste bli lite fart i momenten. Och jädrans villken skillnad. Ja visst är jag lite trög? Svårt att lista ut de ra! Vi körde ett antal rodeo ligg på gräsmattan. Kul tyckte Nemo, vad har hänt med morsan?! Lekte kurragömma och jagade omkring varann på gräsmattan. Efter en liten stund blev han lite överladdad. Då fick vi ta en paus. Sen försökte vi köra på med några ink m. ställande. Det gick sisådär. Det är så svårt att hitta bra ställen med lyse. Wilma är trött efter dagen hos frissan. Det är jobbigt att bli fin! Hon sussar och gnager ben i soffan mellan varven. Nu ska vi titta på tv. Kul att träningen gick bra idag!

Av Kattis - 11 februari 2008 17:50

Idag har Wilma varit hos frissan. Hon blev såååå fin. Madeleine, som klipper och badar Wilma, är fantastiskt duktig tycker vi. Kan verkligen rekomendera henne. Ett nytt besök är redan inbokat. Nästa gång ska även Nemo få träffa Madeleine. Det är så smidigt och trevligt att lämna hos frissan. Hoppas Wilma inte rullar sig i bajs nu när hon är så fin, det gjorde hon förra gången...typ några dar efter bara. Hon tyckte det blev fint. Nemo ska mest få bada och klippas lite. Han kommer tycka jätte mycket om henne. Om hon dessutom borstar hans svarta fina kostym kommer han att tycka det är jätte mysigt. Det ser vi fram emot. Jag gör ju det själv, klipper alltså, och det med varierande resultat.... Kan ju vara bra att lämna in dem hos en duktig frissa lite då och då!


Grämer mig fortfarande åt att vi nollade rutan. Det liksom värker på nåt konstigt vis nånstans. I huvve kanske? Men som sagt jag ska träna på och så får man hoppas det går bättre nästa gång....men då tänker jag att hur ska det kunna göra det?....och kanske är det nåt annat då? Blir inte klok på mig själv. Det är ju bra att analysera vad som gick fel men nu får det banne mig va nog med mig själv! Blä.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards