Alla inlägg under augusti 2009

Av Kattis - 22 augusti 2009 10:01

Ja det var ju kul! Regnet står som spön i backen. Hmmm mina dags planer börjar gå lite om intet. Det är bara att göra det bästa av det hela. Regn kostym på. Fick bära Wilma ut i morse. Hon började huttra så fort jag öppnade dörren. Sen stod hon bara där på trappen.... Då tog jag henne under armen. Satte ner henne en bit bort på vägen. Äckligt! tyckte hon. Är lite orolig faktiskt. Har fått för mig att hon går konstigt. Ja hon är lite stapplig, går kanske orent?? Ja ibland känns det så. Kanske dags för en senior kontroll hos veterinären? Har gett henne lite massage då och då. Men det tycker hon är fånigt och det är bara mysigt en pytteliten stund. Hon verkar lite stel. Nemo tyckte bara att det var kul att det regnade när vi gick ut på morgon promenad. Han skuttade ut när jag öppnade , for iväg som en snodd. Ja men det är roligare med en jycke som skiter i vädret. Nemo vill alltid följa med. Nu ska jag tvätta och städa lite. Ha en bra dag!

Av Kattis - 21 augusti 2009 22:04

Man är ju ingen idrottar tjej direkt, men jag kollar ändå på VM. Och det är riktigt kul. Jag tycker ju mest bara om hund och häst sporter. Konstigt nog är jag inte ett dugg trött idag. Trots att jag jobbat första veckan efter semestern och trots att jag käkat hur mycket godis som helst. Nyss fick jag psyk-bryt för det hängde en stor svart fet äcklig spindel på väggen, tur jag har en räddare i nöden! De tar livet av mig de små kräken, alltid värst när det blir höst. Vad heter det när man har spindel-fobi? Nån som vet? Kom på en annan sak. Jag har jobbat i15 år! Kan det verkligen stämma? Ja, det gör det nog! Skit samma. Nu ska vi fortsätta kolla på VM! Hjärnan har inte tagit helg den är igång på högvarv. I morgon ska jag träffa syrran. Och även brorsan tror jag.


Ha en jätte bra fredag alla goa rara! Natti natti...........

Av Kattis - 21 augusti 2009 18:19

I dag är det ju fredag. Skulle skrivit några rader igår angående våran träning, åkte ju till UBK och tränade ett tag i går. Gör det nu istället. Jo vi åkte dit. Wilma fick vara hemma. Hon var trött och ville hellre ligga i sängen med sin husse. Gnaga på ben och ev smaka på nåt gott.... Nemo och jag åkte därför själva. Jag har bestämt att från å med nu ska jag vara mer bestämd vad gäller Nemo. Jag vet ganska säkert att det är därför det går träligt och ganska dåligt i vår träning och det är därför som han gör så dumma saker när vi är ute. Ett halvår har gått och jag har mått skit och han har bara fått vara! Han gör som han vill sen när vi ska träna....då får inga misstag ske! Ja men hallåååå!!! det går juinte. Synd att jag e så trög bara, att det ska ta så lång tid innan jag kommer på det. Ja men det va ju träningen jag skulle skriva om! Nemo var i början helt frånvarande. Ja, jag fanns inte riktigt. Jag bara va nån som va där på nåt vis. Då satte jag honom åt sidan. Satte mig ner och funderade ganska länge. Han fick bara ligga o ha tråkigt. Sen kom Jenny och Diezel. Ventilerade med henne ett tag. Sen gick vi ut och tränade lite framförgående. Nemo har för övrigt glömt hur han ska göra när jag säger FÖÖÖÖREEE!!! Känns skita kul. Men det är bara att träna på, det ploppar nog fram snart ur hans minne. Sen övade vi på sättande efter att vi suttit ett tag till å tänkt å tänkt..... Jenny stod och tittade. Fick till jätte bra sättanden. Riktigt hörde när han satte sig! Det är så kul! För att inte säga fantastiskt. Det slår allt förutom ett första pris på tävling såklart! Så härligt att det känns i hela kroppen. Sjukt? Kanske? Men vad är inte det? vi provade också rutan, det gick bra. Han fick stå kvar medans jag gick. Men när jag sen ropade hoppade han bara omkring och undrade vad det här va för skoj! Måste träna på en fin inkallning där.....


Kattis vet vad som är en del av det stora problemet med inkallandet med ställande. Jag är för slarvig. Belönar med bollen för tidigt. Skönt att jag nog kanske...men bara kanske e en bättre bit på väg nu med det momentet. rapporterar sen om det........ Ja men just det! Vi var inte sälva där. Följande människor kom. Jenny & Diezel, Anna & Busy, Malin med schäfrar, Amanda & labradoren..Ivan?...jag å Nemo.. Måste ta reda på vad de heter, hundarna. Ja men det var jätte roligt iaf! Det blev många timmar på hundklubben. Nu ska jag käka godis!!! Hej då!!

Av Kattis - 20 augusti 2009 13:14

Åkte hem tidigare idag. Skönt! Senare i eftermiddag ska vi åka och träna på UBK. Jag är ju numer medlem där. Vet inte riktigt vad vi ska träna på ra men det löser sig. Låt mig tänka ett slag bara...... Det har varit en lugn vecka. Hundarna har fått gå små promenader bara. I går kväll blev jag rasande på den svarta, den stora, hunden. Var ute  och gick i motions spåret. Längre fram kommer två personer med en liten söt terrier! Dock jäkligt störig! Den är lös, tar sats och springer fram. Jag säger åt Nemo att -Nej! den ska vi inte bry oss om. Tror ni han skiter i vad jag säger? Ja mycket riktigt!!!! Han sket fullkommligt i det. Jag blev inte så lite arg då! Då av ren ilska fick han en spark i arslet! Då mindes han att han ju hade en matte som kan bli väldigt arg. Det händer inte ofta men det är inte bra att göra vrål dumma saker! Sen läste jag lusen av honom, då var han som en blöt fläck och jag kan lova att han tyckte att jag var mycket jobbig. Sen fick han sitta på kanten av stigen. Medans jag försökte ta tag i den lilla svarta hunden, Wilma heter hon ju...., hon skulle spöa den fula terrier gossen! Ja, vilken jäkla cirkus! Bad så mycket om ursäkt. Trots att det var deras jycke som sprang fram till oss så ska ju jag kunna hålla koll på dem... Sen gick jag skamsen därifrån. Ja jag skäms över mig själv när man inte ens kan hålla rätt på sina djur! Ja men det var gårdagen det... Nu ska vi städa och göra lite fint sen är det bara att åka till träningen.... Ha en fortsatt bra dag!

Av Kattis - 17 augusti 2009 17:05

Ja då var det första dagen på arbetet efter fyra veckors semester. Hade gärna haft några veckor till.... Wilma och Nemo ville knappt åka i morse, de ville vara hemma och sussa vidare, inte åka till jobbet! Men så blev det ändå. Vi var alla lite grusiga i ögonen på morgon kvisten. Nemo har haft fullt upp med att vara ballast tuffast och snyggast på jobbet. Han har gått omkring och varit uppblåst hela dagen och små morrat på sina kamrater på jobbet. Suck! Nemo är ju inte ball ens, han är ju mattes fjuttgosse! Ja ja ja.... Snart ska vi ta en promenad. Skulle ha tränat idag. Men syrran börjar sin agility kurs idag så vi hoppade över det. Just det... hon har just idag anmält Mio till en utställning i september. Jag ska absolut åka med, vare sig hon vill eller ej! Hon ska få ta min utställnings bur i tyg. Den är jätte fin. Men jag har ingen användning av den längre. Ska jag ställa ut lär det ju bli Nemos efterföljare. Och den gossen har inte tassat in i mitt liv ännu. Men jag hoppas att vi kommer till elit snart (just nu vete katten hur det ska gå till)!!


Stort GRATTIS till  Helena och Ronja till första priset i klassI och vinst, och till Jaja's debut! Grattis grattis!! Stort GRATTIS också till Maria och hennes duktiga kelpie Piri i lydnad klassI och vinst där med! Vilka tjejer va!!


Av Kattis - 16 augusti 2009 10:22

........jag ska passa på att njuta. För i morgon är det måndag. Och första arbetar dagen efter fyra veckors semester. I går var jag ute och gick med syrran och Annika. Vi var ute i två timmar. Mycket trevligt. Nemo badade nästan ingenting. han rullade sig bara i ett dike när vi nästan gått färdigt....överkommligt. I går kväll åkte jag Stefan och Jenny till Årsunda. Det var långt dit. Det var folkrace där. Vi hälsade på Tobbe och hans polare. Det hade gått ganska bra för dem också. Det var sand överallt och dammigt som sjutton. Mindre roligt. Nemo rullade sig stup i kvarten. Han blev jätte fin vill jag lova. Vi som inte rullade oss blev sandiga ändå. Nemo viftade på sin glada svans hela tiden så dammet, kottar och barr flög överallt. I dag ska jag göra en massa saker. Träna med Jenny tror jag.....klippa gräset åt farsan och städa. Nu ska jag äta frukost. Undrar vad vi ska träna på idag då?

Av Kattis - 15 augusti 2009 10:02

Stackars Wilma har gaser i magen. I går kväll åkte jag till Jenny. Vi var ute och promenerade. Diezel och Wilma försvann ner på en äng och åt något. Äckel hundar! I morse ville hon inte gå. Hon vill inte det när det är lite konstigt i magen. Men det var ok när hon gjorde nr två, då blev jag lugn..... Efteråt sprang hon omkring som vanligt. Jenny hade Dixie hos sig också. Hon löper just nu. Jag var noga med att hålla Nemo på sin kant. Han tyckte att hon var jätte snygg! Diezel är också duktig med löptikar. Men jag tror att det är lite som min kompis Elin sa att det nog blir värre när de blir  äldre....intresset menar jag. Nemo var lite trög i början. Men han lyssnar på vad man säger. Och ibland är tikarna värre än hanarna. De fjantar omkring och råkar stanna precis framför, vill plötsligt busa.....ja de är inte lätt. Wilma fick för sig att hon ville lattja.......med Diezel.....av alla..... Ja, han hängde på. Då tyckte inte Wilma att det var kul längre. Han var nog för stor och framfusig ändå. Hon fortsatte svassa på som vanligt. I dag har jag lovat en massa som jag inte vet hur jag ska hinna med. Kattis är urusel på att säga nej! Men vad gör det. Det är roligt att ha något att göra. Ha en bra dag!

Av Kattis - 14 augusti 2009 15:44

Jag vill gå kurs! En rolig inspirerande tävlings lydnads kurs! Var ska jag hitta det nånstans? En helg kurs eller så? Jag vill åka till Gotland. Nästa år. Anna och jag pratade lite om det. Gud vad roligt om man kunde åka ett litet gäng på semester och tävla lydnad när man ändå e där? Har kikat runt lite på brukshundklubbarna där. Jag tror man kan ha det jätte bra där. Fantastiskt fint e det ju me'!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards