Alla inlägg under augusti 2009

Av Kattis - 5 augusti 2009 16:45

Jenny och jag tränade ju för Mia idag. Oj vad det va roligt. Jenny och Diezel visade att de minsann kommit en bra bil på väg i lydnaden. Diezel var på topp och de gjorde ett fritt följ som var så snyggt! Jenny är jätte nöjd med dagens träning då hon känner själv att hon inte kommit någon vart i deras träning. Men i dag fick hon en riktig kick, häftigt! De ska nu börja med läggande och ställande och apporteringen.


Nemo och jag har en del att träna på vi också..... Stegförflyttningarna, vändningar på stället funkar bra om JAG behagar röra på mig som jag ska. Fick lite påpekan, bara BRAAAA, angående mina axlar och såna saker. Matte e konstig men hunden vet ju vad han ska göra! Halterna ska vi öva på också eftersom jag inte har koll på mig själv riktigt. Sättande under gång funkar hyffsat. Måste vara tydligare och använda ett lite mer distinkt kommando. Jag blir osäker och så blir det lite tveksamt. Kommer vi få ordning på. Sen gick vi igenom inkallande med ställande och läggande. Mia visade med Nemo hur jag ska träna ställande. Min hund e så fin =) För att få till ett bra ställande. Det funkade bra när Mia visade så det ska banne mig gå. Ska träna lite ikväll. Sen ska vi träna på läggande också. Ja sen han vi inte mer.....tiden rann iväg.... Men gud vad roligt det var att träna igen! Jag har kollat in lite tävlingar senare i höst. Nu jäklar ska vi sätta fart!

Av Kattis - 5 augusti 2009 10:06

Vi var ut på en skogs runda i morse. Nemo badade inget alls, otroligt. Senare idag ska vi ju träna lydnad. Har suttit och läst igenom klass III momenten. Känns som om vi har mycket att jobba med. Måste få mer fart i hunden. Motivation kalls det visst!!!! Försöker memorera ordningen. Har ju aldrig tävlat i trean nån gång. Funderar på att vara med på söket på fredag men jag vet inte om jag kan. Man lär ju ligga i lite om man ska lära sig något och komma nån vart... Då får det nog vara liknande övningar som i går. Ja ja vi får allt se. Nu ska jag snygga till mig lite. Ha en bra onsdag! Tjing!

Av Kattis - 4 augusti 2009 14:24

Vi har kommit hem från sök träningen nu. Det var jätte roligt. Det var Carina med Lexi och Tonic, B-M med Kyra och sin lilla schäfer valp Jenny å Diesel och slutligen jag med Wilma och Nemo.Vi gjorde lite roliga övningar idag. Bara för att få upp figurant intresset. Det blev åtta skick med Nemo och inte var han trött heller! Matte får allt sluta va så fjantig av sig. MOTIVATION!!!!!!! Det vart en massa kamp bus och skoj ute hos figgen. Jätte rolig övning som funkade jätte bra. Diezel fick göra samma övning. Han var mycket mer taggad idag. Wilma fick också vara med på söket idag, eftersom vi inte var så många. Hon är jätte snabb och väldigt duktig på sök. Men hon vill helst inte lämna figuranten. Mer köttbullar till dvärghunden....... Så hon skällde och skällde den lilla rackarn. Hon tyckte det var så kul att äntligen få göra nåt så roligt! Det gick bra för Carina och B-M idag också. Tonic skulle träna på att skälla på avstånd hos figgen. Han är lite närgången. Det var svårt tyckte Tonic men han fattade bättre efter en stund. Han har ett skall som inte är av denna värld....trumhinnorna rök nästan...:)) Han är jäkligt duktig och intensiv. B-M och Kyra körde några gånger också. Kyra är en duktig sök hund och ganska säker tror jag. Hennes lilla schäfer valp fick springa lite också. Typ jätte söt och typ skit vassa små gaddar! Jätte öron och rangliga ben. Valpar är ju oslagbara.


I morgon ska vi träffa Mia för lite lydnads träning. Det ska bli skit kul rent ut sagt, för det var ju jätte länge sedan. Ska ha en genomgång i treans moment så jag får någon ordning och reda på våra moment. Jag gör lite av varje och det mesta blir halvdant. Ingen ordning alltså. Jenny och Diezel ska vara med också. De ska gå igenom ettans moment. Tjing tjong!



Av Kattis - 4 augusti 2009 07:25

Snart ska vi åka till skogs för att träna sök. Vi blev ett gäng. I dag ska jag tänka mig för och inte göra det så svårt för Nemo. Kanske några lite enklare övningar. Vi får se hur det går. Wilma ska få hänga med idag. Hon va inte med sist. Men hon ska få göra lite uppletande. Det är hon bra på och hon tycker det är jätte roligt. Ska försöka ta lite bilder. Nu ska jag göra lite nytta. Morrn morrn!!!

Av Kattis - 3 augusti 2009 17:03

......för hennes ben var mindre och redan uppätet!

Av Kattis - 3 augusti 2009 17:01

....inte så mycket....ligger på gräsmattan och knaprar ben. Wilma sitter och tittar på Nemo och hoppas på att de kan byta ben.......hans är nog mycket godare......

Av Kattis - 3 augusti 2009 16:31

Har försökt göra Nemo ren igen efter hans bravader i morse. Det tog slut på allt varmvatten och schampo och tyvärr är inte Nemo ren ändå! Jisses vilken lerinpackning han skaffade sig. Nu ska han få torka sen ska jag åka och köpa nytt bättre shampo, kanske balsam också. Sen blir det ett bad till. det måste ju gå att få hunden ren igen. Hmmm.... För övrigt har vi inte gjort nåt vettigt idag. Kanske vi gör nåt kul lite senare. Ha det bra iaf!! Just det, har läst min brorsas blogg. Det verkar ha det jätte bra på sin semester, roligt! Nästa år skulle jag också villja åka på semester. Syrran och jag ska iaf till Högakusten å vandra har vi bestämt. Nästa vår/sommar. Med jyckarna och bara njuta av oslagbar natur och massor av motion! Ha det bra!!

Av Kattis - 3 augusti 2009 11:40

Ja då var det måndag igen, men det gör inget för jag har ju semester. Jag och hundarna var ut på en lång morgon runda i morse. 1 1/2 timma. Nemo lät bli alla pölar hela vägen. Ja han är ju lite bad galen den gossen. behövde inte säga åt honom på hela vägen. När vi gick sista biten hem genom skogen hörde jag ett litet plums sen strax efter ett stort plask! Båda djuren vadade i ett lerigt dike. Det var fyllt med trögflytande gegga mojja. Sen får jag se att Nemo rullar sig i leran! Fy vad snuskig han är ibland! När han såg att jag såg....kravlade han glatt upp och ruskade av sig lite sen spatserade han på som om inget hänt. Han ser för skräcklig ut. Jycken är just nu utomhus! Jag kan inte ens ta in honom. Han ska få stå under vatten slangen strax! Wilma gick åtminstonde bara ner i diket å svalkade tassarna. Ja det är underbart med hund! Kanske tränar vi lydnad i kväll, får se....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards