Alla inlägg under juni 2008

Av Kattis - 27 juni 2008 07:36

Ja det blev uppgång ur sängen strax före klockan 6. Så det blev en promenad, rask sådan, runt omkring i Storvreta. Hundarna tyckte det var jätte skönt. Men jisses vad jag svettades på slutet. Det kommer bli jätte varmt idag känns det som. Nemo hittade sin lilla pöl i skogen som hade badade i. Men det är mer lervälling än vatten i pölen....


Har lite fästing nojja. I går när vi var i skogen kröp en på mitt ben. Nu känns det som om det kryper överallt. Äckliga djur. Nu ska vi göra alla morgon bestyr! Undrar vad vi ska hitta på den här dagen?? Jag vill träääna med hundarna, men idag är det vilodag så jag ska låta bli.

Ha en fortsatt bra fredag!

Av Kattis - 26 juni 2008 21:55

Vi träffades idag igen för att träna lite sök. Det är så jäkla roligt! Nemo har lite svårt att släppa den första figgen som han hittat. När jag ska skicka honom igen på andra sidan så vill han gärna tillbaka dit igen. Men idag gick det ändå bra. Han sprang inte över som sist. Vi gjorde popupper på inte fullt så långt avstånd. Det roligaste var att vi provade med rulle i skogen idag. Han fixade det galant! Och han tycker det är såååå roligt. Han liksom skuttar tillbaka till mig med rullen. När jag säger "VIIISA", lubbar han automatiskt tillbaka till figgen! Duktig hund. Helt slut nu, precis som jag. I morrn blir det vila.... Anna's Busy var kanon duktig. Men hon tyckte rullen var lite onödig. Det funkade jätte bra för övrigt. Hon behöver bara träna  lite "rulle". Marias Chewie jobbade på bra med. Jag satt bakom ett träd och den första gången hittade hon mig inte. Då sprang hon på ena sidan om mig och det andra skicket på andra sidan om mig men den tredje gången sprang hon rakt på. Tog rullen och visade Maria var jag var någonstans. Schäfrarna springer ju så fort så fort så jag fattar inte ens att de hinner använda nosen..... En annan som springer fort är Tonic. Han har så otroligt mycket i huvudet. Men tyvärr gjorde jag en miss där i början, jag var figurant på ena sidan, trodde att han skulle ha rulle när han skulle få karamell så det var mitt fel att det blev lite tokigt i början. Då blev han förvirrad precis som sin matte och då började han göra annat. Sorry! Men det andra skicket han sprang på mig gick jätte bra! Då satt jag mer nära i rutan ( hur blir det nu??, bakåt? framåt i rutan?), han sprang direkt ut till mig, tog rullen tillbaka till Carina och visade sen vart jag fanns. Häftigt att se. Vi gjorde separata rulle övningar med Buzy och Wilma sen på slutet. Wilma skall markerar. Men idag tyckte hon nog att det var lite onödigt att skälla så många gånger. Carina tyckte att hon var som en grävling i backen, ja det ligger nå't i det. Tack för en rolig dag! I morgon ska jag ta lite sov morgon. Då ska jag börja  lite senare och ta en lång lång promenad med hundarna. Ska nog sova till 6:00. Natti natti!!!   

Av Kattis - 25 juni 2008 21:25

Nu på kvällen har jag tränat på lite nya moment. Träffade Carina och Anna för lite träning. Vi startade med lite sök övningar. Lös rulle träning. Det var roligt. Alla hundarna fick göra den övningen. Nemo fattade galoppen på en gång. Det trodde jag inte att han skulle göra. Men det är svårt att gå från figgen med rullen om man heter Nemo. Då vill man ju visa personen att man har nåt helt fantstiskt i sin mun, och vad duktig man är som bär på den! Tonic var jätte duktig. Han till å med rullade på mig när han kom fram. Han är en galen Golden säger hans matte!  Annas Busy fattade på en gång. Hon är klippsk och lär sig fort. Lexi utförde övningen hur lätt som helst. Lilla Wilma fick också göra samma övning. Har tränat lite sök med henne för jätte länge sen. Sen kom jag på att hon är ju tränad att markera figuranten med skall! Så hon fick skälla istället, det är hon bamse bra på!


Sen gjorde vi lite av varje. Jag tränade lite framåtsändande med musmatta. Och sen visade Carina hur jag skulle börja öva på saktagåendet efter gruppen. Skit bra tips! Men guuuud vad svårt! Så kul att börja med något nytt. Sen blev det lite kryp och det gick skita bra. Har fått till svängarna lite nu. Men det dröjer nog innan det ser ut som Tonics kryp, det är bara så snyggt! Skall har jag ju lärt Nemo också. Men han kan ju bara skälla om jag står framför honom och glor på honom. Men nu rättade jag in mig vid sidan istället för tvärt om och det funkade jätte bra! Jo, just det vi gjorde budföring också. Carina fick vara mottagare och Anna fick stå som störning på mitten. Det funkade idag, blev så glad! Det gick bra för oss alla idag tror jag. Fick en svimmnings attack. Så då bjöd Anna på lite fika, tur det. Jag är slut den här veckan. Trött som en galning. Men jag hinner inte med allt. Och jag kommer ju ALDRIG i säng! tyvärr har hundarna inte fått nån längre promenad den här dagen. Det känns inte bra. Men det är inget att göra åt. Det går knappast nån nöd på dem tror jag?? Ha det bra alla!

Av Kattis - 24 juni 2008 22:23

Ja, oj vad det blev sent idag!! Har nästan nyss kommit hem! Vi har varit ett gäng uti skogen och tränat sök. Jag har bara provat med Nemo en gång tidigare när han var typ under året. Och då ville han som sagt inte vara utan sin mamms. I dag var det andra bullar. Det vart sammanlagt fyra skick. Popup's så att han skulle få ordentligt med dragning och förstå. Ett tag trodde han nog att vi körde rapport och då undrade han nog varför matte stod åt fel håll... Men det gör detsamma, det löste sig fint. Han var mycket duktig tycker jag. Med övning kommer det gå fin fint. Det här en en gren för min hund tror jag! Men jag känner att jag kan för lite, på tok för lite. Det var stigar hit och andra grejjor dit! Nemo tyckte att det var jätte roligt och han vill garanterat vara med igen, jag med! Dessutom var det kanon trevliga sök tränings kompisar!  Nu bara måste jag gå och sussa. Ska gå upp om 6 timmar. Vill sova!


TACK!!!! FÖR ATT JAG FICK VARA MER ER IDAG!

Av Kattis - 24 juni 2008 15:43

Jo igår kväll, ganska sent hade det kommit ett mail till mig. Det var från min käre bror Stefan. Jag har beställt en streamer till bilen med en liten valfri text. Men tidigare hade jag bett honom om förslag. När jag läste detta lilla brev från min brorsa så skrattade jag någe helt kopiöst! Alltså han är tamejsjutton den roligaste killen som finns. Jag skrattade så tårarna rann, kunde inte sluta. Det var så jädrans skojiga saker han hittat på. Bla. "Håll avstånd-jag ska rasta hunden!", "Tycker ni jag är snygg/ful ska ni se mina hundar" och en massa massa fler tokiga förslag. De allra roligaste förslagen kan jag inte skriva här för då kanske nån tar illa upp och det vill man ju inte... Han är sanslös!  Och det roligaste var att jag garvade halva natten, jag kunde inte sova för jag låg och skrattade. Tobbe tyckte nog jag var tråkig. Men det går inte att sluta skratta ibland. TACK Stefan för att du gav mig dina förslag, de gjorde hela min dag ida'! Och jag skrattar fortfarande!


Nu ska jag fixa lite för jag och Nemo ska ju åka på äventyr snart. Lilla Wilma ska få stanna hemma idag. Hon var så trött i morse att hon inte följde med på morgon promenaden...

Av Kattis - 23 juni 2008 21:04

Idag pratade jag med en kompis. Kom fram till att vi känt varann i nästan 17 år! Vi gick i samma klass i högstadiet. Och vi har gjort sååå mycket kul ihop! Nu bor hon i Umeå. Hon pluggar. Men hon och hennes sambo planerar att flytta tillbaka om ca två år. Det hoppas vi på! Hon är också otroligt duktig på hundar och allt därtill. Hon har två stycken. Men hon pluggar och det tar mycket tid såklart. Så det har inte blivit så mycket tävlande för hennes del. Vi pratade om ditt och datt och jag hoppas att jag kan träffa henne i sommar. Jag har sagt det sååå många gånger men det har inte blivit av.... det är ju ganska långt till Umeå.


Tog en lång runda med hundarna på en skogs väg här i närheten. Gick raskt men fick vänta på Wilma då och då. Det regnade faktiskt och då blir hennes päls blöt, faktiskt! Då går det inte så fort. Nemo tyckte att det var jätte roligt att gå ut till skogs, han stortrivdes. Under vägens gång åt han en massa massa massa gräs. Det liksom bara slank ner..... efter halva promenaden var han tvungen att stanna och kräkas! Han såg helt förstörd ut, men å andra sidan hur snygg är man efter att man spytt? Inte särskilt. Han återhämtade sig snabbt och beslöt sig för att låta bli gräset. Han tyckte inte att det var en särskilt händelserik promenad så då hittade han på små hyss. Matte var ju fullt upptagen med att gå sitt allra fortaste. Han for ut i ett dike och hoppade i vattnet, eller vatten och vatten LERA! Tack, kul med hund! Sen hittade han en pinne på cirkus tre meter i väg kanten som han lubbade runt med. Varför ta en liten pinne när man kan ta en gigantisk! Sen var inte det kul då terrade han Wilma. jag som trodde han var trött idag, men inte då. Det gick över när vi kom ut i skogen.


Idag när jag ställde mig på vågen kände jag mig ganka kraftig när jag såg siffrorna. Igentligen borde jag inte men jag ska ändå ta en kvälls smörgås, för jag är så hungrig. dessutom kom min sambo hem nyss. Han ska få en kram för att han är så fantastisk!

Av Kattis - 23 juni 2008 17:46

Vi skulle tränat i dag, men det blev inställt pga regn. Nu spöregnar det. Men det var nog bra. Nemo är bamse trött efter gårdagens spårning. Han sussar mest och tycker att det är mysigt. Har haft på dem Exspot idag. De har haft lite fästingar tyvärr, matte har slarvat. Bara de inte blir sjuka...Wilma har ju redan haft Borrelia. Äckel päckel snusk djur. I dag hade hon en jätte blodfylld i armhålan. Fy! Fick be en förbi passerande i hundstallet om hjälp att ta väck den, jag kunde bara inte göra det...Finns det nåt groteskare?.... troligen inte. Vad ska jag hitta på? Har städ vecka i hundstallet, men nää jag tänker inte åka dit nu. Det får bli en lång runda med hundarna nu på kvällen. Förhoppningsvis blir det lite introduktion (stavas det så?) av en ny bruksgren för vår del i morrn. Hoppas det!


Hare bra regnet!

Av Kattis - 23 juni 2008 06:41

Klockan ringde runt fem i morse. Men näää jag jag ställde om den och sov 45 minuter till. Hundarna var ändå bamse trötta, ingen av dem ville gå ut direkt. Sen for vi ut strax före sex tiden. Det har regnat i natt så det var friskt ute. Jag tror jag har sovit konstigt med ögat i natt för det är som torkat, kanske glömde jag att stänga det när jag skulle sova? Svider en aning med torkade ögon kan jag säga.... Vi tog en runda i spåret. Det tog inte särskilt lång tid. Men det blev en lagom morgon runda, trots att det blev mycket kortare än vanligt. Nemo passade på att rulla sig i torven i spåret. Ja, han blev jätte fin! Han gned in sig ordentligt och trots att han skakade sig satt torven kvar. Han är allt en liten skithund! Nu ska vi snart åka till jobbet. jag vill bara ha semester men det dröjer två veckor till.....pust stånk stön....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards