Alla inlägg under juni 2008

Av Kattis - 9 juni 2008 17:43

Övertalade Tobbe att hänga med ut och springa. Nemo var inte svår att övertala. Wilma fick stå över idag. Hon var inte ledsen för det tror jag. Vi tar en promenad senare istället. Är förvånad över hur lätt det gick att springa. Knappt svettig. Lite håll i början och dessutom är den första biten jobbigast. Sen går det lättare. Nu är jag nöjd med mig själv. Men det är tur att det blåser lite idag annars hade jag nog inte tyckt att det var så lätt....


Nemo fick duscha i slangen både före och efter jogging rundan. Ville att han skulle vara sval innan vi började lubba. Duschen efteråt tyckte han var härlig. Sen sprang han som en makaron på gräsmattan och rullade sig kors och tvärs. Har fått en massa bra hund tidningar idag. Bla Canis. En jätte bra tidning som jag allt för sällan läser igenom ordentligt... Det har kommit en ny hundbok som jag skulle villja ha där....den heter:

Lydnadsträning i teori och praktik-Från grundfärdigheter till tävling! skriven av Cecilie Koste & Morten Egtvedt.


Men den kostar många många hundra lappar. Får se om jag kan lyckas spara lite..... Skulle verkligen villja lära mig en massa om targeting och sånt. Helst skulle jag villja gå en kurs som motsvarar den boken. Det är ju skillnad på teori och praktik. Just det! Vecka 30 ska jag och hundarna på läger! Tjohoo vad det ska bli skoj!


Av Kattis - 9 juni 2008 06:44

I morse när vi skulle gå ut ville inte Wilma följa med. Hon vägrade. Ville hellre ligga kvar med husse och sova vidare. Vem ville inte det!! Så Nemo och jag fick gå själva. Men det gjorde inget alls. För det första slapp vi stanna hela tiden. För det andra kunde vi gå mycket snabbare än vanligt. Så jag och Nemo avverkade nog många fler kalorier än vanligt. Dessutom var det vrål härligt väder så tidigt på morgonen. Svalt och lite blåsigt. Svetten blåste bort... När vi kom hem gick vi en kortare promenad med dvärghunden. Hon hade vaknat då och tyckte att det var trevligt att gå ut. Nu vankas det frukost. Sen ska vi till jobbet. Längtar jätte mycket till semestern, men det är flera veckor kvar...........

Av Kattis - 8 juni 2008 21:27

Vi har precis kommit hem från kvälls promenaden. Vi har varit ner till ån och hundarna fick bada. Vi var först vid ett bad en bit utanför Storvreta. Men det var jätte mycket folk där och badade så vi vände igen. Tror inte att de vill bada med Nemo! Då kom vi på att det går ju faktiskt att ta en tur i ån. Säkert väldigt äckligt där men det duger tycker jyckarna. Så de fick simma några vändor var och apportera en pinne. När vi skulle åka hem igen hände nåt! Jag gick först och hörde ett "pock" ljud! Vände mig om och såg till min förtvivlan att Tobbe stod och höll sig för ansiktet. Jag for fram och frågade om det syntes stjärnor och om det kom blod! Smart! Vart fick jag de frågorna ifrån? Han svor en väldans massa och sen avfärdade han det hela och han menade att det inte gjorde särskilt ont. Såg framför mig hur jag tog honom under armen och slängde in honom i skuffen och i ilfart körde till akuten....Shit också vart ska jag parkera? Sjukt va??!! Men jag tänkte verkligen så. Men som tur var så lät det värre än det var. Njaaa lite betong mot pannan...... Kan bara upplysa om att om det varit jag....då hade jag antagligen blivit väldigt upprörd och typ skit förbannad. Löjigt men sant. Det är vidrigt när det gör så där ont. Tobbe får troligtvis bara en bula i pannan. Stackars Tobbe! Nu ska vi glo på tv:n.

Av Kattis - 8 juni 2008 18:23

........var fylld med god mat och roliga spel. Ja så blev det lite öl och en pyttegrogg också. En hyffsad tidig kväll. Som avslutades inne framför tv:n pga en hel drös med myggor som förpestade tillvaron. Ur trevligt hade vi iaf. Vi spelade Dot, ett kortspel. Hundarna fick vara ute hela kvällen. Nemo lekte med sin Dixie. Lilla taxen Atlas är så charmig! Han är långhårig och har små knubbiga ben. Han och Nemo låtsades inte om varann. Wilma var lite sugen på tax....


Idag har jag varit in till stan. Försökt hitta kläder till nästa helg. Då ska jag på 80-års kalas. Men jag känner mig bara blek och fet idag så det var liksom lönlöst....Så trist! Sen bar det av till storebrorsan en sväng i Vattholma. Åååå vad jag önskar att vi bodde som dem! Idylliskt är det minsta man kan säga!!! Ska tjata på Tobbe att vi ska flytta vi med. Det går ju så tröööögt!


Nu har vi varit hos svärmor och grillat. det var trevligt och väldigt gott. Wilma och Nemo fick vara med. De tiggde sitt allra bästa! Nemo har blivit lika hemsk som lilla Wilma vad gäller att tigga.... Men det finns värre olater än så tycker jag!


Fick sms från Anna igår kväll att det var träning i morse hos Lisa. Jädrans också, hade verkligen velat vara med. Men jag vågade inte köra idag och dessutom sov brorsan och Jenny över här.... Synd! Jag är med nästa gång tjejer, bara det inte blir nästa lördag....då ska vi på kalas....

Av Kattis - 7 juni 2008 16:22

Vi får trax besök av brorsan med bihang. Vi ska grilla dricka och spela spel. Ska bli jätte roligt. Nemo är sig inte alls lik. Hoppas det är värmen. Han ligger bara och sover.... Blir orolig. Han brukar följa mig som en skugga, men nu orkar han inte... Wilma ligger i sin lilla grop som hon grävde förra året brevid ute platsen. Hon sussar och tycker livet är toppen. Oxbenet ligger tre decimeter från henne och bara väntar på att hennes små gaddar ska börja gnaga. Men hon orkar inte riktigt.... Hon är jätte seg. Hon trodde nog att hon skulle ha "växt ur" sin grävda grop i hopp om att bli en stor rottis....Men näää! Hon får lika mycket plats som sist... Ja ja det kanske tar sig........på bredden...


BAD

Av Kattis - 6 juni 2008 22:55

Var till brorsan i Tärnsjö idag. Han firade 36 årig födelsedag. Det var trevligt. Vi fick hjälpa honom att lasta några grisar som skulle flyttas ut till en hage. Det var intressant. De har typ jätte mycket djur. Grisar, kaniner, får. Katter och en Basenji och arton miljoner myggor och knott. Många barn. De bor idylliskt något avsides kan man säga. Micke har byggt en jätte fin stor altan på framsidan av huset, det var jätte fint. Tobbe har varit och tävlat idag. Gick dåligt, oljetråget gick sönder på bilen. Det var ju synd. Men det går fler tåg.


Jenny, Stefan och jag åkte och badade med hundarna nu på kvällen. Nemo är ju mer fisk än hund ibland. Han älskar att vara i vatten. Wilma badar lite, simmar nån vända eller två. Och ingen annan ska helst vara i vattnet. Tönt rottisen Troja är fortfarande helt övertygad om att hon drunknar om hon blöter ner sig för mycket. Hon går i till magen men absolut inte längre. Idag var hon lite modigare då hennes matte lockade med karameller kunde hon gå i lite längre. Men så fort det kom vatten på ryggen så vände hon och sprang upp.


Jag har inte tränat nåt med hundarna idag. Det har varit så varmt och det har dessutom blivit mycket tränande sista tiden. Nemo kan behöva lite paus. Men bara lite..... Stefan och Jenny var här hos oss nu i kväll. Vi spelade kort och hade trevligt.


Av Kattis - 6 juni 2008 11:21

Hämtade hem bilen igår! Den blev så snygg, riktigt frän= Tobbe hade rätt... Tänk att jag tycker att han som gjort det är såååå proffsig! Skickligt kan man säga! Foto kommer senare. Jag sov på tok för länge idag, det var inte meningen men jag sov ändå till klockan tio. Tobbe åkte på folkrace tävling i morse så han var ut en stund med Wilma och Nemo tidigt i morse. När jag vaknade låg båda två och stirrade på mig och undrade antagligen om jag inte skulle gå upp snart! Nackdelen med att vakna sent är att dagen blir kort, det är så varmt på morgon rundan och att jag själv känner mig lite bakom flötet. Det händer typ tre gånger om året att jag sover så länge, det var väl behövligt kanske. Snart kommer Stefan och Jenny. Vi ska käka frukost tillsammans sen ska vi sticka till stan en stund. Äldsta brorsan fyller ju år idag!

Ha en fortsatt trevlig nationaldag!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards