Alla inlägg under januari 2008

Av Kattis - 16 januari 2008 19:47

Har skrivit ut lydnads klass III, appell och lägre reglerna. Känner att vi måste klara appellen nu till våren. Lydnaden,appell lydnaden alltså,  är åtminstonde inte svårare än tvåan typ...ungefär....så det borde gå. Sist klantade jag ju mig på spåret. Skulle vara så roligt att bli uppflyttad till lägre eller så. Tänk om jag klantar mig igen? Då går jag under. Nää det gör jag inte...men jag skulle bli besviken på mig själv. Har fått uppmuntrande ord från min tränare Mia.....så det ska kanske bli en start i III:an i år ändå.... Skulle vara skita kul! Vi ar ju smygit igång med rapport också. Men där måste jag lära mig mer, det känns lite oklart med dittet och dattet. Men det skulle ju också vara skoj att få tävla rapport... Jisses villka drömmar man har....

Nemo har varit lite knepig idag. Han sover mest....Behöver inte va nåt. Wilma ville inte gå ut nu på kvällen. Det är kallt och blött ute ju! Hon lubbade till soffan och hämtade sin plysch kanin. Den bar hon hela promenaden. Hon kan ibland tycka livet är mycket bättre om hon får ha nåt att bära på. Nu ska jag städa. Attans vad smutsigt det blir av det här trista vädret!

Av Kattis - 14 januari 2008 20:38

Med min egen träning. Har ju inte gjort så mycket i december. Men idag var jag på spinning. Och det var jobbigt som sjutton, men känns bra när det är över. Ska försöka sätta igång igen nu. Syrran och jag ska kanske anmäla oss till ett lopp. Det skulle vara jätte kul. Villken utmaning! Men det får bli till hösten när man är mer vältränad. Kan ju vara bra om man orkar springa den där milen eller vad det kan vara.... Sen är jag lite sugen på att gå ner mina små kilon jag har kvar till målvikten. De är inte så många men ack så segt att bli av med. Jag blir nog aldrig helt nöjd.


Vovvarna har fått ta det ganska lungt idag. Ingen träning. De fick varsitt ben nu på kvällen. Men Wilma bara måste ha Nemos ben så hon ligger och tittar och väntar på honom tills han har tuggat ett tag. Så fort han dricker vatten eller nåt så snor hon det fort som tusan. Men det gör inget tycker Nemo eftersom han gärna delar med sig.


Av Kattis - 13 januari 2008 16:01

Tyvärr blev bilderna lite suddiga......

Av Kattis - 13 januari 2008 15:04

I morse stack vi iväg för att träna rapport. Vi blev några stycken. Jag kan jätte lite om den grenen. Vi höll till i skogen. Vi har bara tränat budföring, och det älskar han. Detta är ju ungefär samma sak men i skogen och utan synlig mottagare. Nemo hade det lite besvärligt eftersom han inte såg mottagaren. Sen ville han nog ha koll på mig. När jag kommenderade honom första gången sprang han ut i hög fart. Men stannade sen och funderade en stund sen kom han tillbaka till mig, så blev det ett par gånger. Vi fick trassla lite i början. Men till slut fattade han på ett ungefär vad det gick ut på. Då sprang han hela vägen. Carina tog emot. Andra gången gick mycket bättre, då sprang han det fortaste han kunde.Jag var mottagare till Carinas Tonic. Den gossen är det krut i vill jag lova. Villken hund! Jätte duktig, men även han var lite osäker på vad det var frågan om. Sen blir det lite tokigt och förvirrat när jag ska göra sånt jag inte kan. Men det var skit kul! Nästa gång ska jag vara bättre förberedd. Och ha bättre belöning till Nemo. Nog för att köttbullar är smaskigt men det finns godare grejjor. Jag har ju legat lite på latsidan ett tag nu. Men snart kommer jag att börja springa igen och då blir det ju så bra. Det krävs ju väldigt bra kondition, både hos förare och hund.


Efter det åkte vi till klubben. Vi gjorde en uppletanderuta till Wilma och Lexi. Wilma tyckte det var jätte kul. Hon blir så glad när hon får leta och hämta saker. Hon blev jätte glad av att träffa Carina och Lexi med. Tränade lite annat med henne med. Inkallning, hopp mm. Nemo fick även han träna lite lydnad. Vi ställde upp en ruta. Och det gick väldigt bra. Gick in i rutan och vände för att påminna honom, sen provade jag att bara skicka och det funkade jätte bra! Tränade på hoppet, och lite kryp. Gjorde inkallande med ställande och belönade med bollen. Skoj sa Nemo. Satte mig på en stol för att titta när Carina tränade med Tonic. Det tyckte Nemo var trist. Då passade han på att apportera Carinas tung apport som låg utanför planen. En väldans konstig mojäng! Då var det bara att ta tillfället i akt och belöna det. Den var tung tyckte han, men vad gör man inte för att få en jätte bra belöning. Så det blev lite tungapports träning med.


TACK! allihopa för en jätte trevlig dag i skogen!!!!

Av Kattis - 12 januari 2008 17:13

Wilma är bannemej det sötaste som finns..........Hon trippar lätt omkring på stock och sten. Konstigt....

Av Kattis - 12 januari 2008 17:09

Som att balansera på en sån här! Inte dåligt. Han trillade ner typ fem gånger för det var så halt. Men han gav sig inte utan försökte och försökte tills han lyckades hålla sig kvar.

Av Kattis - 12 januari 2008 16:36

Vi har varit hos Jenny och Troja idag. Tog en promenad i deras skog. Hundarna tyckte att det var bamse kul. Sen fikade vi, det är vi bra på...Nemo tyckte att det var lite synd att Troja slutat löpa. Han försökte impa på henne ändå, kanske kan det gå ändå hoppades Nemo. Men icke hon var sur som såpa och uppskattade inte alls hans närvaro.

När vi var på väg hem skulle jag stanna till på affären och handla lite. Precis när jag kom ut ur affären var det någon som sköt iväg en raket utanför pizzerian. Då såg jag rött! Gormade som en galning. Stackars Wilma satt vettskrämd i bilen. Att de inte får nog. Att det inte tar slut nån gång.


I morgon bitti ska vi åka iväg och träna rapport. Det ska bli kul, jätte kul. Har prövat nån gång men inte mer än så. Tycker det verkar svårt. Men det är ju så när man inte kan. Nemo kanske passar jätte bra till att bli en rapport jycke. Wilma ska även hon få vara med på ett hörn. Ska bli så roligt att träffa "klubbisarna" igen!

Nu är det dags att laga käk.

Av Kattis - 12 januari 2008 11:03

.....vädrar kisse långt därborta. Nemo är rädd för kissar. Han har fått en smocka av grannens kisse när han var liten och på tok för nyfiken och närgången så han håller sig på avstånd.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards