Alla inlägg under mars 2008

Av Kattis - 23 mars 2008 12:10

Stack till Ikea i morse. Köpte lite nytt. Fanken vad det är kul! Nya gardiner överkast och handdukar. Hittade jätte fina muggar, men det får vänta ett tag, blir lätt dyrt när man gått igenom där... Tobbe stack och jobbade en stund. Jag sitter här och trycker i mig resterna av påsk godiset. Wilma och jag busade i sängen en lång stund. Hon tycker det är extra roligt när inte Nemo är med och förstör. Han satt nedanför sängen och såg förstörd ut. Stackarn fick inte vara med å busa. Tobbe och jag pratar om att flytta just nu. Eller vi....det är mest jag som babblar. Men det kommer att dröja ett långt tag till. Varför ska det vara så svårt allting!?!! Ibland önskr man att man visste på förhand hur det skulle bli, det skulle vara enklare. Men det är på sätt och vis bra att det inte är lätt, man blir starkare av det.


Klaoustrofobi, heter det så? Stavar inte så bra. Cellskräck då. Jag lider av det. Och jag kom på varför häromdagen. När jag var väldigt liten så låste jag och min brorsa in oss i ett litet klädskåp. Vi lekte nåt. Vi blev sittande i timmar efter att låset gått i baklås, det var jätte hemskt. Trångt och mörkt vi kunde inte röra oss. Det ploppade upp i huvudet på mig i måndags tror jag det va! Tänk att man bara kommer på saker sådär, jag som inte vetat varför jag inte kan åka hiss, inte kan gå på offentliga toaletter(då måste jag testa låset 20 gånger och helst ska nån stå utanför), jag kan inte gå in i rum med lås på tex kylrummen på mitt jobb. Jag måste liksom veta att jag kan komma ut. Däremot vet jag inte varför jag har spindelfobi, det är kanske mer en naturlig fobi? Bara lite funderingar......

Av Kattis - 23 mars 2008 09:24

I morse snöade det ännu mer. Och det var ännu kallare. Var tog våren vägen? Blää... Igår var vi hem till syrran. Två av mina tre bröder med familjer var där med. Skoj att träffas allihopa! Många ungar och fler är på gång. Dock är det inte vi som fortplantar oss. Vi åt jätte god mat. Sill och ägg, lamm, potatisgratäng och efterätt. Sen proppade vi i oss typ jätte mycket godis också. Varför ska man alltid äta så mycket? Synd att inte min yngsta bror kunde komma, han var saknad. Tog lite foton under kvällen.....men jag blir osäker på om jag frågade att det var okej att publicera bilderna. Men som tur är tog jag kort på mina ögonstenar.....

Av Kattis - 22 mars 2008 11:20

I morse stack jag ut och spårade. Hittade en bra äng inne i stan. La ett ca 200m långt spår. Tre pinnar och en korvburk på slutet. Gjorde en banan böj. Medans spåret låg ca 30 minuter åkte jag till Brukshundcenter. Köpte en ny sele till Nemo. En fin blå likadan som Tonic har! En påse grisöron fick det bli med. Åkte tillbaka. På med den fina selen. Fy fanken vad det gick bra idag. Han tappade spåret en gång men hittade tillbaka igen. Missade en pinne men vad gör det? Det gick jätte bra! Tänkte lägga flera spår men tiden räcker inte till. Wilma fick ett grisöra medans jag och Nemo spårade. Hon blev jätte lycklig. Sen började det snöa. Snart ska vi åka till syrran och fira påsk!

Av Kattis - 21 mars 2008 19:19

Så här ser det ut just nu....Tobbe håller på att bygga ihop möblerna. Sängen är klar men säng hyllan är lite trasslig. Han är ganska irriterad bitvis...det är för dåliga bilder i instruktions boken säger han. Men det blir nog bra när det är färdigt. Jag är tvungen att gå undan ibland för jag får såna hysteriska skratt anfall när han blir pissed off. Och det tycker han inte om och då skrattar jag ännu mer...

Av Kattis - 21 mars 2008 19:16

Av Kattis - 21 mars 2008 15:18

Träffade Carina i morse. Hon hjälpte mig att lägga spår. Först ett spår på plan mark, det blev rakt med en böj tre pinnar och en pip-dino i slutet. Pip-dino? Ja men det är en mjukis dinosurie......dinosurie? Dinosaurie(hur stavar jag då? dinosaurie ska det va), som piper om man biter på den. Sen gick Carina ett kortare skogs spår med en böj och jag gjorde också ett kortare spår i skogen, båda med tre, fyra pinnar och en smaskig korvbytta i slutet. Hade gått igenom lite innan med Carina hur jag skulle gå tillväga. Bla så ska jag inte bli hysteriskt lycklig och belöna när han hittar apporterna utan bara lungt berömma ge karamell och gå vidare. Och det funkade mycket mycket bättre! Han spårade som om han inte gjort annat. När jag berömmer honom för det han hittar så tror han nog att det är det han ska göra. Leta grejjor alltså. Och då behöver man ju inte spåra, man kan ju lika gärna kolla efter sakerna eftersom det gör matte så glad! Fick dessutom låna Tonics spår sele. Och den passade jätte bra på Nemo. Och var tusen gånger lättare att ta på honom, inte lika mycket trassel. Ska köpa en sån ja! Vi gjorde en uppletande ruta till Lexi och Tonic. Båda var jätte duktiga. Och Tonic trixade inget alls idag. Efter att vi tränat tog vi en promenad med hundarna. Nemo gjorde sitt bästa för att impa på Lexi. Men hon tyckte nog mest att han var fånig!  Det blåste ganska kallt men annars var vädret ju helt okej! Jag blev så glad över att det gick så fantastiskt bra idag! TACK Carina för hjälpen, du är en pärla!


Tobbe och jag har varit till Ikea nyss. Det blev en ny säng! Jätte fin. Hundarna kommer gilla den med. Tobbe tyckte att nu när vi köpt en ny säng behöver de faktiskt inte vara där.....Men vi sa detsamma när soffan var ny. Inga hundar i möblerna! Pyttsan! Hur länge höll det ra? Och lilla Wilman, hon har ju alltid fått vara i möblerna hon e ju så pytteliten. Och Nemo är faktiskt inte så stor han heller.....ja ja det är bara mattes åsikt!

Av Kattis - 21 mars 2008 08:16

På morgon promenaden tog jag med mig pipis leksaker ut. Vi passade på att träna lägganden. Det gick bra. Wilma skällde bara hela tiden så jag slände ut en pipis i skogen som hon fick leta efter medans jag lattjade med Nemo. Fick till flera snabba lägganden. Inga tveksamheter inte!

När vi kom hem kom jag på att vi nog skulle träna lite vittringsapportering i köket! Det tyckte Wilma och Nemo var en mycket bra ide. Det gick över förväntan bra faktiskt! Nemos första gång blev lite kaotiskt kan man säga. När jag skickade honom att leta så for han iväg och flög in bland de små apportpinnarna som åkte kors och tvärs över hela golvet. Han försökte pula in alla i munnen samtidigt. Sen stannade han upp..........Det tog några sekunder sen kom nog Nemo på vad det var han skulle göra. Han släppte allihopa......tog en pinne och kom till mig....Det blev visserligen fel pinne men det var ju ett bra försök av honom. Tog undan alla förbrukade pinnar och gjorde om, då blev det rätt! Duktig hund! Wilma gjorde det hela med bravur. Hon är en tänkande liten hund och hon visste på en gång villken pinne som var rätt. Roligt!

Av Kattis - 20 mars 2008 17:06

Min träningskompis ringde. Vi skulle träna för Mia idag. Hennes son har blivit sjuk. Så hon ville vara hemma å pyssla om honom. Då beslöt jag att jag hoppar träningen idag. Ringde till Mia, vi bestämde att vi ska träna igen nästa torsdag, helt ok. Känner mig lite lätt omotiverad idag. Sen har jag fortfarande inte kommit på vad jag ska träna på. Har varit till stan idag bla köpt ny mat till Wilma. Hon ska få käka RoyalCanin Dental Hygiene foder. Det ska vara bra har jag fått lära mig. Det är lite större kulor i den maten. Nu äter hon Royal's Mini Sensible, jätte bra foder men det är mini mini små bitar så de sväljer hon hela! Kan inget om foder direkt men borde det inte vara bättre med lite plattare större kulor till dvärghundar? Det tycker jag. Men många dvärgisar kanske inte är lika gluppska som Wilman?

Jag vill sticka till Ikea idag. Undrar om min sambo vill det? Antagligen inte!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards