Alla inlägg under mars 2008

Av Kattis - 6 mars 2008 17:51

Idag har jag varit helt klantig hela dagen. Tappat saker på jobbet och varit helt slapphänt. När jag var ut med hundarna nyss så gick jag vid Tipptoppen. Fick för mig att jag skulle springa upp för den jätte branta slänten. Det var bara det att det var hur lerigt som helst. Så när jag var halvvägs upp så var skorna fulla av lera och tunga som bly. Så det gick fruktansvärt trögt sista biten. När jag väl var uppe försökte jag sparka bort leran från skorna. Då flög höger dojjan iväg. Den landade låååångt bort, antagligen flög den så långt för den va så tung. Där stog jag på ett ben och fick hoppa fram på ett ben. Jag lyckas jämt! Hur lätt va de ra... Tänkte dessutom att jag har ju två duktiga vovvar som gillar att hämta saker, kanske kunde de hämta dojjan? Men de hoppade omkring helt extas och undrade vad jag höll på med. De hade skita kul. Insåg att det var bara att hämta den själv. Det slutade med att jag var tvungen att sätta ner foten i leran för jag höll på att trilla. Slaffs! Blött och kallt blev det om sockan, buääää.... Det var ingen höjdare att gå hem sen kan tilläggas. Kallt om fossingen! Och lerigt, fy vad det va äckligt...



Av Kattis - 6 mars 2008 05:58

Vaknade tidigt i morse. Tog en runda med vovvarna. Inte lika långt som vanligt. Men vi gick en bit trots allt. Jisses! Hela backen är täckt av snö. Mysigt på ett sätt för det blir ljust. Men det är så deprimerande. Vill ju ha vår nu!

Har bestämt mig nu för våra tävlings planer. Det kommer att bli såhär. En start till i tvåan i slutet på mars. Om det resulterar i ett första pris satsar vi på ett LP. Men om det inte gör det så blir det sista tvåan. Så from nu ska vi träna på appellen. Och så ska jag anmäla till flera appell spår så att vi kanske får det avklarat till sommaren. Vill gärna hinna med en lägre tävling med....Det vore ett dröm läge. Ja så får det bli. Skönt, nu har jag bestämt mig. Villken lättnad. Freestylen struntar vi i. Jag har ingen takt känsla. Tror nog att Nemo kommer tycka om den planen med. Nemo gillar de flesta planerna. Nu ska vi åka å jobba! Åker tidigt till jobbet så att jag kan sticka tidigare i morrn när vi ska spåra. Tjolahopp tjolahej!

Av Kattis - 5 mars 2008 18:40

Jenny kom förbi en stund. Hon har köpt en ny bil. Hennes förra har lagt av för gott. Hon hade en WW Golf av äldre modell. Men nu har de lessnat på att fixa den hela tiden så idag kom hon och visade upp sin nya tuffa bil. En turkos Honda Civic. Super cool! Eftersom jag numer har körkort (det e också coolt) så fick jag provköra Hondan. Den var rolig att köra och gick jätte tyst om man jämför med min Volvo. Det är roligt med bilar....inte meka och sånt men utseendet och så. Hennes bil syns iallfall. Men det är svårt att köra andras bilar. Fick motorstopp två gånger innan jag kom iväg! Ja ja man är ju inget proffs direkt.

Men jag gillar min Volvo, den duger åt mig mer än väl. Men om jag får råd nån dag framöver så blir det kanske en V50. Man kan ju alltid drömma! Vi har kollat på några stycken. Men först ska vi ordna med eget hus. Och det går inte snabbt inte.... Men jag får väl tjata på ett par år till. Vi kommer bo här när vi har gått i pension. Men varför gnälla. Det finns de som inte har det så bra som vi.


Provade med några lägganden med Nemo idag. Men det går lika sakta som vanligt. Skiter snart i det här och börjar med nån annan hund sport. Freestyle kanske? Det skulle vara skoj. Då ska vi knyppla ihop ett dans nummer där han inte behöver lägga sig ner en enda gång. Det ska jag göra istället. Nää nu ska vi gå ut på promenix.




Av Kattis - 4 mars 2008 18:08

Idag lyckades jag sticka hem lite tidigare från jobbet, började tidigare. Så jag han gå ut i skogen med hundarna en sväng. Grannens hund höglöper så det är smaskigt kiss både här och där. Men jag är noga nu. Inget går mig förbi! Det blev många ramsor den här dagen. Tränade lite med Wilma på en stor gräsplan. Inkallande med ställande och läggande under gång. Hon är så duktig å pluttig och gör sitt allra allra bästa....för man vill ju inte gå miste om karamellerna. Tänk om Nemo hade hennes ställanden och lägganden. Hon är snabb som blixten. Gjorde sen två tre lägganden med Nemo. Det gick bra. Då var han ivrig när lilla Wilmisen fått vara med matte å gjort skojiga saker. På torsdag är det dax för träning igen. Träning för Mia alltså.

Gjorde lite trix med Wilma med. Hon är bra på trix. Hon kan ju både ditt å datt. Har lärt henne att krypa på sistonde. Hon kan krypa super snabbt! Men hon kan absolut inte krypa fot, det fattar hon inte. Me om jag står framför henne och säger "kryp" då kan hon krypa i cirklar runt mig. Tänk vad konstigt det blir ibland.

Av Kattis - 3 mars 2008 18:01

Ja då var det vinter igen då. Fy vad besviken jag blev på den här dagen, på vädret alltså. Det är så vansinnigt kallt ute trots varma kläder och mössa och vantar! Nu måste det bli vår! Jag fortsätter mitt bästa på hundarnas vardags lydnad och tycker själv att jag är  noga. Nemo är redan bättre när vi möter andra, han kan hålla klaffen. Och han stannar till och tittar på mig när det kommer andra jycker som för att fråga.... Men det är säkert bara nyhetens behag. Wilma tar åt sig när jag läser ramsor för Nemo. Det är inget bra, hon tycker det är jobbigt. Måste nog gå en och en med dem ett tag. Kul, hur hade jag tänkt hinna med det då? Det får gå, det gick ju förut.


Nu tänker jag fråga er som läser min blogg en sak. Tycker ni att jag ska fortsätta tävla tvåan och försöka ta LPII? Funderar fram och tillbaka om vi verkligen ska det eller ej. Just nu känns det som om det kvittar. Samtidigt skulle det vara skoj. Men å andra sidan så gör det ju detsamma. Hjälp! Vet ingenting just nu. Vad ska vi göra, hur ska vi göra? Vad tycker ni? Ska jag satsa på annat?

Av Kattis - 3 mars 2008 06:19

När vi begav oss ut på morgon runda strax före klockan fem i morse så var det vitt på backen. Trist, det har ju varit så härligt vårväder nu ett tag. Men det är ju bra att det är lite snö, så vi får lite vinter. Dessutom blir det ju lite ljusare när man är ute och knatar tidigt på morgonen. Sen var det inga fler fördelar tror jag..


Nää nu är det dags för morgon bestyren och sen är det dax att åka till det alltid så roliga arbetet...............................

Av Kattis - 2 mars 2008 20:20

Vi har varit och besökt min store brorsa i dag. Det var skoj. Han har nämligen en hel drös med grisar. Och jätte söta nyfödda kultingar som jag missade att fota såklart. Men jag och min modiga svarta hund gick in i gris stallet och hälsade på några av dem.... Och vi hälsade lite på den större grisen Greger med. Men vi höll oss på avstånd för han är väldigt stor. Visst har brorsans grisar det bra? De har möjlighet att vara ute i stora hagar och böka och vara naturliga. Det tycker jag är underbart. Nemo var skraj till en början men samlade mod till sig och luktade på deras trynen. Häftigt! Wilma visade alla sina tänder och höll sig på avstånd(därför kom hon inte med på bild). Ska tillägga att grisarna tyckte att vi var väldigt roliga! De var jätte nyfikna och skuttade runt och grymtade!

Av Kattis - 2 mars 2008 20:15

Brorsan och hans fru har ju skaffat hund. Det här är Elvira. Hon är en Basenji valp. Liten och blyg. Visst är hon gullig, hon har åtminstonde stoooora öron. De ska gå kurs på Heby BK. Bra där! Att gå kurs är både skojigt och man lär sig massor.


Ingen bra fotograf som tagit de här bildena inte.....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards