Alla inlägg under mars 2008

Av Kattis - 16 mars 2008 07:43

Nu ska vi strax åka till skogen och träna rapport med rapport gänget. Det är ruggigt väder idag. Men det kommer man inte märka av när man väl är där i skogen. Igår kväll tittade vi på melodifestivalen. Och jag tycker att rätt låt vann! Det var ju en riktig schlager låt den där Hero. När vi gått å lagt oss var det nån av grannarna som sköt av fyrverkerier. Stackars Wilma blev jätte skrämd och for in under sängen. Jag blev ursinnig och tänkte springa ut! Men jag gjorde inte det, dum som jag var. Varför i hela friden måste man skjuta en lördag kväll i mitten av mars?


Nu ska jag plocka iordning tränar-ryggan och fixa fikat. Ev åker jag till syrran i dag med efter träningen. Vi har bestämt att vi ska ut och gå idag. Det blir roligt. Sprang igår kväll med Nemo. 3km blev det, men igår var det tungt. Fick håll i första backen så det gjorde ont. Det var mörkt, klockan var typ 7 på kvällen, så det va lite läskigt att kuta själv....men jag har ju min svarta hund. Han hjälper nog sin matte. Hare!!!

Av Kattis - 15 mars 2008 11:30

Var ut i skogen på en trevlig morgon runda tidigt i morse. Träffade en annan hund ägare i skogen och stannade för att prata en stund. Nemo gnisslade men det funkade bra att säga åt honom idag. Sen var han tyst!


Ilade iväg in till stan. Där träffade vi Anna & Buzy. Vi hade bestämt att vi skulle spåra lite idag. La ut ett lite längre spår till Nemo. Med fyra vinklar. Och sex stycken apporter. Anna la ut sitt spår på ängen brevid. Det var perfekta appellspår gärden. Medans spåren låg så tränade vi lite lydnad. Hade inte planerat så mycket... Men vi övade lite framförgående och läggande. Det gick jätte bra. Även en ruta blev det...som till en början inte funkade alls. Men vi fick till en bra ruta så då slutade vi där.  Anna och Buzy tränade linförigheten. Men Buzy pep och trängde mycket och håller på med lite annat därimellan. Hon var ganska ofokuserad idag. Men delvis fick de till det bra. De jorde även lite lägganden. Och det gick skita bra! Vi avslutade med en platsliggning. Sen började det blåsa snöa och det kändes som om det var isbjörns väder. Bläää!


Sen blev det då dags att spåra. Till en början gick det bra. Han gick på bra och hittade första pinnen. Snurrade vid första vinkeln. Sen började trasslet.....Nemos matte Kattis kan verkligen inte hålla ordning på linan. Han trasslade in sig nåt in i det grövsta. Missade andra apporten var ut och snurra bla bla bla...........sen hittade han en apport... snurra lite till.....bla bla bla...kom bort lite.....hitta tillbaka......oj se där en pinne.......sen tog han sista vinkeln och slut pinnen hittade han. Summan av det hela blev följande: en hel massa trassel och fyra apporter. Ja det var ju bra faktiskt. Men just nu känner jag inte alls att det här är nåt för oss. Men jag fick goda råd av Anna. Backa lite och gör ett rakt spår med många pinnar för han jobbar på jätte bra när han hittar pinnarna. Jag gjorde ett på tok för svårt spår till honom idag. Men så ska vi göra! Buzy gick sitt spår klockrent! Skit häftigt att se. Varför kan inte vi få spåra till skogs? Jag gillar inte appellspåret! Pust stånk stön..... Men så är det vi får träna på ba!

Av Kattis - 14 mars 2008 17:26

Ja nu är den här veckan slut. Inte är jag ledsen för det inte. Nu är det helg och då kan man ju göra hur man vill! Tjoflöjt! Gick riktigt långt i morse. Har roliga hund aktiviteter både lördag och söndag. Ska laga mat nu och dessutom har jag köpt godis till ikväll. Och ostbollar! Mmmm det är ju så smaskigt. Det är ju Let's Dance ikväll! Nu ska jag göra lite nytta här hemma me! Hare gött! 

Av Kattis - 13 mars 2008 20:43

Nu har vi kommit hem från träningen. Jag är jätte nöjd för det gick mycket bra. Mia är så bra. Det tråkiga är när jag ska visa nåt som går dåligt för henne och så funkar det exemplariskt! Som idag tex. Jo det var ju det där med framförgåendet. Han vinglar hit och dit. Och när jag säger stanna så vänder han om. Då var det dags att visa upp det för Mia. Men jisses vad han gjorde det bra! Och han vände inte om! Hon måste tro ja e knasig! Hon lärde mig en bra grej med. Jag lämnade honom att sitta kvar. Gick ut en sträcka kanske 20 meter. Tog lilla snör bollen och sträckte mig som för att hänga upp den på en gren. Det blev lite pyssel med att få upp bollen på låtsas grenen.... Sen gömde jag bollen i min hand och gick tillbaka. Kommenderade fot och sen "före"........ sen "stanna".... Han stannar och jag kastar bollen. Funkade jätte bra! För det första så blir det en lagom dragning, han sliter inte armen av sin mamms. Utan går snyggt och prydligt. Sen så går han i stort sett spikrakt. Och när jag säger ett lungt stanna så fokuserar han framåt. Skit bra! tjohoooo!

För att för en stund göra nåt annat så tränade vi lite rodeo ligg också. Han slängde sig i backen till höger och vänster. Nemo tyckte det var jätte skojsigt idag. Tänk om han gjorde det på tävling med...... Ja vi kommer få till det med tillslut!


När vi skulle åka hem och stod och pratade så kom Visa, Nemos tränings flatte kompis, med en död har unge i munnen. Hon hittade den längs husväggen. Visa tyckte att den var mycket fin och visade sin matte den. Veronica tyckte inte detsamma. Visa la den på backen. Ni skulle sett Nemo. Hans hals blev tre meter lång och han glodde storögt på det lilla torra skinnet, ja för det var typ det som var kvar av den lille kaninen som säkert dog i julas eller så. Ibland undrar man vad de tänker, det skulle man villja veta! Gonatt!

Av Kattis - 13 mars 2008 18:07

Snart ska jag och Nemo åka å träna inne i stan. Då ska jag tala om för Mia hur min plan för oss ser ut. Dvs appellen och ingen tvåa eller trea just nu! Så idag ska jag träna framförgående. Han kan det momentet delvis. Gå före går bra...men inte stanna utan att vända sig om. Det ska vi jobba på. Måste kolla upp exakt villka moment som är med...har taskigt minne. Sen ska jag försöka träna jätte mycket spår. Bara det inte snöar!


Idag har vi haft kam och klossing dag. Nemo tycker det är mysigt att bli borstad och igenom kammad. Klossingarna går bra att klippa med. Men Wilma...herregud! Hon hatar att klippa klorna. Fattar inte vad jag gjort för fel. När hon var yngre gick det bra men nu på sistonde tycker hon att det är jätte hemskt. Hon spärrar upp ögonen och ser ut sitt gulligaste och sen små rycker hon hela tiden så det blir jätte svårt att klippa. Men nu är det gjort för den här veckan. Nu hon ligger som en liten mini kringla i soffan och sussar. Nu är det dags att sticka å träna. Tjena!

Av Kattis - 12 mars 2008 18:03

När jag kom hem från jobbet så blev det en tur i spåret. Nemo hängde med. Han springer oftast lös och i vanliga fall springer han vid min sida exemplariskt. Men idag var han överallt och ingenstans. Ja, han var bara allmänt tossig just den här dagen. Kul! Idag kan jag inte kalla det att jag sprang spåret det va mer jogging. Det blev ett varv. Tänkte faktiskt springa två...men jag struntade idet. Gillar inte att misslyckas, tänk om jag inte hade orkat springa hela det andra varvet. Katastrof! Men sen lyckas man ju som vanligt. På ett ställe i spåret finns en liten liten rotknota. Och jag lyckas ju jämt. Vet inte hur många gånger jag snubblat över den lilla förb....nade lilla roten. En gång så illa att jag stukade stortån, så den blev blå och det gjorde jätte ont. Idag lyckas man ju igen. Helt plötsligt händer det bara! Man snubblar till och känner att nu går det åt skogen...men så lyckades jag få balans igen så jag trillade aldrig. Fattar inte att jag lyckas. På just den jädrans rotknotan. Har försökt slita bort den men det går inte.


Är nöjd över min motions insats idag. Känns bra att komma igång igen. Nemo fick även han lite stretching efter rundan. Han tycker det är jätte skönt när man böjer och grejjar med hans ben. Men inte så länge....då blir han less och blir plötsligt väldigt upptagen. Ska massera honom lite till senare. Det blir som en liten mys stund. Har tagit fram kameran och tagit lite bilder idag.....

Av Kattis - 12 mars 2008 18:00

Nemo är så bra på en massa saker. Han hittar på både ditt å datt....och får man en karamell så kan det bli hur om helst!

Av Kattis - 12 mars 2008 17:57

.....och en aning sned....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards