Alla inlägg under april 2008

Av Kattis - 24 april 2008 06:35

Är pigg som en mört idag...nästan... Wilma också! Hon for upp som ett skållat troll i morse och ställde sig givakt vid dörren för att gå ut. Nemo är för det mesta piggelin killen! Vi gick som vanligt en timma raskt. Väldigt raskt så vi gick längre än vanligt. Vi gick igenom ett bostadsområde. Där knatade vi förbi ett staket. Nemo stannade till och blåste upp sig en smula....jag och såg nåt litet svart bakom det lilla staketet. Nemo gjorde några läten. tänkte att det måste vara en liten katt. Men det var små små bordercollie valpar som var ute i sin trädgård. Det skuttade runt och var så där otroligt söööta som bara vaplar kan vara. Men vi gick snabbt förbi för att inte störa. Nemo tyckte nog att han var skit ball. Ikväll ska vi träna jag och Nemo, för Mia. Längtar!

Jädrans nu är jag jätte sen!

Av Kattis - 23 april 2008 21:35

Slutade lite tidigare idag från jobbet. Åkte till Tierps BK på onsdags träning. En jäkligt rolig klubb tycker jag, det var jätte kul att vara där. Jag var där strax efter fem ...tror jag. Sen kom Carina med. Wilma och jag sprang några varv på agility banan. Men det e jobbigt, intensivt. Wilma blir jätte lycklig av agility. Hon skällde som en tok mest hela tiden, ganska frustrerande men efter ett tag blir man liksom bedövad i örat så då är det sak samma. Kul vare! Carina och Lexi sprang också några varv. Och även Tonic fick hoppa hinder.


Nemo och jag tränade lydnad såklart! Han är ju numer ett stycke brukshund! OBS! ett skämt där, skoja ba! Jag hoppade agilityn med honom utan passade på att träna lydnad när vi var där. Som tur var så blev det en del skott träning också. Platsliggning med skott, gick kanon bra! Sen var det lite fler skott för det var vissa som tränade budföring med skott. Så det smällde lite då och då. Wilma satt under tiden i bilen. Hon berördes inte av skotten vad jag vet. Hon var nog väldigt trött efter hoppandet och skuttandet på agilityplanen. Efteråt gick jag nämligen raka vägen till bilen för att se hur det var med henne, om hon blivit påverkad. Men lilla Wilma sov ihop rullad i buren. 


Provade kryp med Nemo också. Men idag var han helt överladdad. Han skutta och for och ville knappt ligga ner. Det blev lite basic träning av krypet. Det gick sisådär måste jag säga...Han kunde jätte bra förut och långt också men nu är det som bortblåst. Har inte tränat på suuuper länge heller så det är väl inte så konstigt att han inte minns! Han fick hoppa också. Det blev mer eller mindre perfekta hopp idag, tycker hans matte alltså. Lagom avstånd och han satte sig fint på andra sidan. Carina tränade framåtsändande med Tonic. Ett häftigt moment, men jag fattar inte hur det ska gå till riktigt. Först galopp och sen trav efter gruppen??? Hur svårt som helst ju! Hur ska hunden fatta det ra?  Men Tonic och Carina har kommit en bra bit på väg, jag tror de fixar det momentet galant om de skulle råka tävla nån dag. Ja det var den här dagen. Nu ska jag äntligen sooova! Härligt!

Av Kattis - 23 april 2008 06:19

Mitt i veckan, redan! Ikväll ska vi åka och träna. Det ser jag fram emot och jag hoppas att jag får åka hem liiiiite tidigare idag. Nemo och jag behöver träna skott. Det har inte jag gjort särskilt mycket. Jo när vi höll på med jakt träning då sköts det ibland. Sen har vi varit med nån gång på klubben när det har skjutits. Minns inte riktigt. Igår läste jag lite i Wilmas tävlingsbok. Från våra första lite mindre lyckade tävlingar. På vår första etta så gjorde Wilma hur hon ville. När det var fritt följ försvann hon. Vände mig om och såg att hon satt och kissade. Det var lite jobbigt tyckte jag. Men jag förstår henne. Jag var jätte nervös och konstig, då kan man ju lika gärna kissa lite! Tokfiapluttan! Nä nu måste vi åka å jobba! Tänk om man fick vara hemma´i det här fiiina våååår vädret!

Av Kattis - 22 april 2008 19:38

Har inte fått ett dugg gjort idag. Super trist verkligen. Men frågan är om man verkligen måste göra nåt hela tiden? Nää det måste man inte. Man får vara lite trög och seg ibland. Vi åkte till brorsan en stund. Tobbe bytte en blandare åt honom. Lilla Ronja ,som fyller tre år den28:e som jag höll på att missa, visade sina fina bilar och talade om för oss att hon skulle få "bebis". Ja, hon kommer få ett till syskon om ett tag. Sen sa hon en hel massa annat men jag mest log och pratade jag med för jag fattade inte riktigt vad hon snattrade om. Säkert jätte bra saker.....Ronja undrade nog vad jag babblade om också. Hon är verkligen charmig.


Var förbi hundarnas frissa på vägen hem från jobbet. Vi pratade om ditt å datt. Hon tyckte det skulle bli skoj att täffa Wilma på fredag. Hon ska få träffa Nemo också, han kommer bli jätte glad! Han är ju för det mesta super lycklig. Berättade för Madde att det verkligen var dags för Wilma att komma på besök, hon ser ut som ett jätte fluff. Jag har blivit lite bekväm av mig sen jag "började med hundfrisör". Nu är det dags att gå ut en stund....sen blir det troligtvis lungt. I morrn blir det nog träning. Ska smöra för mina kollegor och se om jag kan få flexa lite på eftermiddagen....

Av Kattis - 22 april 2008 06:10

Ja då var morgon rundan avklarad. En timma i skogen. Härligt att det är så ljust att det går att spatsera tidigt på morgonen till skogs. Men det är lite läbbigt delvis. Wilma stannade till vid ett tillfälle och vrålskällde på något inne i skogen. Då blev jag lite orolig. Hörde på henne att det inte var en katt eller ekorre.......men vi fortsatte traska på bara... Nemo hittade flera fina lerpölar att vada i. Trevligt klockan 5:15 på morgonen! Det var ganska kallt, men jag tvingar mig själv att inte såsa runt utan gå i rask takt och å håller man värmen med. Ikväll ska vi hällsa på brorsan i Vattholma en liten stund. Tobbe skulle hjälpa honom med nån VVS grej. Och jag och Nemo ska träna kryp....Wilma pluttan och jag måste repetera agility med. Snart är det ju tävling för oss!


Av Kattis - 21 april 2008 20:23

Har varit ute och tränat kryp med hundarna. Men jag blir galen på Wilman. Hon skäller hela tiden. Hon kan inte hålla klaffen. Nemo var lite väl ivrig i början och bara hoppade omkring men efter en stund lugnade han ner sig. Han kryper riktigt bra. Ska nog få till det med. Han blir nog också stirrig av hennes bjäbbande! På torsdag är det träning igentligen. Men Veronica ringde nyss och berättade att Visa blivit krasslig förra veckan. Stackars dem! Hon har varit mycket sjuk. Öron bakterie, livmoderinflammation mm. Nu har plutt skruttan Visa fått ett magvirus! Inget bra alls. Så nu beslöt vi att inte ses denna veckan. Men jag ska höra om Mia vill ta sig an bara mig denna veckan...vi får se... Bara Visa blir bra snart, jag har talat om för Veronica att det här med bruks det är roliga grejjor! Så nu hoppas jag att de också tävlar spår eller så....


Jag är så fasansfullt trött. Hur ska jag orka hela veckan. Det var nog lite väl ivrigt att ta de där kilometerarna i spåret.... Sen ringde min käre bror på kvällen. Han frågade om vi skulle komma på Ronjas födelsedag. Öhhhhhh.............fan vad pinsamt..........jag hade glömt bort att hon fyller 28:e april. Det var tur han ringde. Jag brukar inte glömma bort syskonbarnens födelsedagar. Jag är en ond faster/moster! Men ärligt talat. Jag har fyra syskon tre av dem har barn sammanlagt 10 st varav två till är på G. tre av dem är jag inte släkt med på riktigt men ändå..... Tobbe har tre syskon. Varav två av dem har barn. Han syrra har ett helt hockey lag. Hans store bror har två flickor. Många födelsedagar blir det! Själv har jag inga ungar. I min lilla värld går det lika bra med jycke.....åtminstonde är jag nöjd med det just nu!



Av Kattis - 21 april 2008 18:04

Underbart väder! Man får så mycket energi. Nemo och jag bytte bara om, ja...åtminstonde jag..., och sen stack vi ut och sprang. Det var tungt kan jag säga. Men det gick. Det är värst första kilometern sen går det mycket lättare. Det var två veckor sen vi sprang. Bara måste hålla igång nu. När vi sprungit färdigt var jag bara lite varm, knappt svettig. Då känner jag mig lite mer hurtig om jag inte är full med svett. Försökte stretcha Nemo....villken cirkus....han trodde vi lattja....hoppade upp och tjongade till mig rätt över munnen! Det gör så ont! Aj aj...men lite smärta kan man stå ut med. Fläskläpp blev det. Wilma var hemma under tiden vi sprang, hon låg på gräsmattan och gnagde på ben. Mycket bättre tycker hon.

Idag har jag önskat min semester på jobbet. Hoppas bara att jag får när jag önskat......åtminstonde vecka 30. Då ska vi på läger. 

Nu ska vi gå ut och bara vara ute. Det är våååår! Det är underbart när det börjar bli grönt ute. Synd bara att alla äckliga sommar-djur kommer fram....insekter spindlar och sånt snusk....

Av Kattis - 20 april 2008 17:06

I morse städade jag och Tobbe huset. Rensade garderoberna och sånt. Slängde en hel säck med kläder. Måste handla nytt! Sen upptäckte jag att jag har sparat lite kläder som jag hade innan jag gick ner i vikt. Ganska kul att ha kvar har jag tänkt, men i dag åkte det i soporna, nån måtta får det vara. Stack iväg en stund till brorsan. Han höll på att städa sin bil. Så jag gjorde honom sällskap och passade på att städa min bil också. Den blev .....ganska mycket renare. Rensade en hel massa i skuffen bland mina hund prylar. Är ju en sån där bruks tjej numer! Hihihihi.... Där fanns det både ditt och datt. Dessutom hittade jag mina klickers där bak. Och en del annat också...torkade köttbullar....gamla frolicar......Wilma....

Njuter fortfarande av våran vinst!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards