Alla inlägg under april 2008

Av Kattis - 9 april 2008 19:17

Idag är våran ta det lungt dag. Det fick bli så idag. Nemo är krasslig i lilla magen. Inget bra alls. Dessutom är han röd i öronen. Bara han inte blir sämre. Han är pigg och så men det är lite jobbigt att kacka när det fastnar i bakbyxorna. Stackars liten. Men han har fått lite badning. Ska klippa honom lite när han torkat. Måste klippa hans öron lite så att det blir lite luftigt. Jag är lite slarvig med pälsvården ska erkännas. Fy så hemskt :) Nää det tycker inte jag! Vi gör så mycket annat som känns miljarder gånger viktigare. Då kan han få vara lite ovårdad! Men visst är det trevligt att ha en välklippt hund....men inte särskilt viktigt... Wilma är på sitt surmuliga humör idag. Vet inte varför. Hon får nog ont i huvudet eller nåt av snö o blask. Hon vill inte gå ut någon längre promenad i detta skitiga kalla blöta väder. Hon slipper. Har tappat bort min bästaste klicker. Det är tråkigt att vara så vimmsig som jag. Snart är det semester....eller nja....om tre månader ungefär. Kom på vad jag drömde inatt. Inte allt det läskiga men jag minns att det var nåt om att min bil plötsligt blivit rostig, jätte rostig. Gud så knäppt! Men det kanske betyder nåt viktigt? Nu ska vi göra nån nytta.

Av Kattis - 9 april 2008 05:45

Ja då var det vinter igen då! Vaknade tidigt i morse. Innan klockan. Funderade ett tag på varför jag vaknade....kom på sen att det var för att det snöat och var så ljust ute. Drömmde mardrömmar inatt igen. Minns inte vad men läskigt var det. Usch!


Vi tog en kortare promenad i morse. Hittade inte mina vantar igen. Hittar en, det är liksom alltid samma sak, den andra är det en svart stor gosse som struttar runt med. Jag lär mig aldrig heller. Han drar ner nytvättade sockor från tork ställningen också. Ibland ligger det strumpor överallt! Han älskar att bära på just sockor. Varje morgon får man en upptryckt i trynet.

Har slarvar ett tag med AloeVeran. Men nu har jag börjat dricka det igen. Min mage mår inget bra utan den börjar bli knepig och jag har eksem i handflatorna. Jag mår bra av AloeVera. Men jag är väldigt slarvig periodvis...


Av Kattis - 8 april 2008 20:09

Villket väder! Regn och snö. Blask blåst och äckligt. Ändå pinade jag mig ut till skogs och la spår till hundarna. Är man rubbad tro? Wilmas spår innehöll två vinklar och fyra pinnar ca 200 meter långt...eller kort ska man kanske kalla det. Ska sluta tramsa med hennes spår, det får bli längre nästa gång. Nemos spår la jag som ett L. En vinkel och 6 pinnar, ganska tätt. Spåren fick ligga ca 30-40 minuter.....det blir ju mörkt också.


Under tiden tog vi en liten runda. Nemo tyckte att det var dags att busa så han tog en repa uppe på Tipptoppen. Plötsligt hoppade han till och då såg jag till min stora fasa att det fastnat en jätte stor gren i baken och svansen. Lubbade dit för jag misstänkte att det var en sån där taggbuske. Och mycket riktigt! En lång taggig gren hade snott in sig i hans långa fina byxor bak och i svansen. Fick honom som tur var att stå still och sen var det bara att försöka få bort eländet. Efter mycket lirkande och dragande i kostymen så fick jag bort den, han va duktig som stod still trots att det gjorde så ont. En hel del päls blev kvar på taggbusken....


Wilma fick gå sitt spår först. Hon var spänd av förväntan men inte lika rörig i huvudet som sist. Hon ilade iväg med mig på släp i skogen och spårade så där fint som bara hon kan. Hon är verkligen duktig. Men jag måste tänka på att inte låta henne gå så fort, det är svårt för en koloss som jag att hänga med!


Sen var det Nemos tur. Han var som alltid verkligen sugen på att göra skojjiga saker i skogen. Han tog spåret fint. Tyvärr gör jag samma misstag här, låter honom ånga på som en skogsröjjarmaskin så jag måste gå jätte fort efter och då tittar jag bara vart jag går och inte HUR han spårar. Dessutom brände jag mig på linan, aj aj aj....mina handflator känns flådda.

Men jag märkte idag att han taggar ner efter ca 20-30 meter och börjar spåra bättre. Han slarvar i början och bara ångar på. Sen går han med hög nos och det ser inte ut som om han spårar alls delvis. Men det måste han göra för han går rätt och han var så duktig för han hittade alla sex pinnarna i sitt spår!


Undrar varför det är så svårt att göra fler saker på en gång? Jag har verkligen inte den förmågan. Men idag lyckades jag hålla ordning på linan åtminstonde, inte illa. Inget trassel eller andra konstigheter. Men gud vad det är kul att spåra.

Go kväll!

Av Kattis - 8 april 2008 18:23

Just nu har Wilma rysliga bekymmer. De har fått varsitt smaskigt tuggis. Nemo fick ett stort eftersom han är stor och Wilma ett mindre eftersom hon är så liten. Men de håller alltid på att trixa och det ska bytas ben hit och dit. Först ligger de på varitt håll och tuggar intensivt. Efter bara en kort stund kommer Wilma dragandes på Nemos jätte ben genom huset. Då har hon bestämt att han ska ha det lilla benet. Men sen kommer hon på att det ju är svårt att tugga om inte han har tuggat på det först så då släpar hon det återigen igenom huset till filten där han ligger. Men nu är inte han så sugen på att dela med sig..... Men Wilma gör sig oemotståndlig! Hon skäller lite och gör lekinviter. Aaah! Skoj tänker Nemo och genast börjar de busa...i två sekunder..... Sen snor hon hans ben super kvickt! det är mycket med det där.... Ganska skoj ändå att titta på dem. Konstigt att Nemo inte lär sig att hon inte vill leka. Det är ju samma visa varje gång.


Fy vad det är trist att det snöar! Jag blir ledsen. Inget kul alls. Varför! Men igentligen är det inget att deppa ihop för. Det kan hända sämre saker... Funderar på att sticka ut och lägga spår till vovvarna.... Idag får det bli skogs spår. Ja så får det bli!

Av Kattis - 7 april 2008 18:39

När jag kom hem från jobbet idag så beslöt jag mig för att springa lite. Det var ett tag sen tyckte jag. Så jag tog med mig Nemo och tog ett varv i  spåret. Fanken vad det var tungt idag.... Men jag sprang i motsatt riktning så idag snubblade jag inte på den där förbannade rotknotan. Det var lite tyngre också för att det var blött i backen, tungt att springa liksom. Nemo tyckte också att det var lite jobbigt. Men vi bara måste hålla igång konditionen nu om vi ska hålla på med rapporten. Annars kommer han inte orka, snart kanske han kan springa lika långt som sina tränings polare?? Jag hoppas på det åtminstonde. Ska försöka hinna två rundor till denna vecka för att sen så småningom öka på till 5 km. Måste tänka på hyddan me...


Nu ska jag fixa lite hemma. Började ju tidigt i morse. Bytte sängkläder och sånt eftersom hundarna inte ville vakna. Men jag måste dammsuga och torka lite. Hänga mer tvätt. Det ska bli gjort nu så vi kan slappa sen!





Av Kattis - 7 april 2008 05:10

Gick upp för 20 minuter sen. Ingen av hundarna är vakna! Jag måste ha kört slut på Nemo igår. Helt otroligt, han sover fast jag har gått upp! Så jag har hängt tvätt och startat en ny tvätt maskin plockat lite...ingen hund vill vakna. Idag ska det bli en vilodag. Inget tränande. Bara promenader.


Måndag. Tänk om man hade semester i några veckor....det skulle vara fint det... Fick PM:et på tävlingen igår. Nervöst...

Ska jag behöva ruska på hundarna för att de ska vakna? Nu måste vi gå ut ju.


Nämen se här kommer ju en nyvaken Nemo! Nu ska vi gå ut i regnet.

God Morgon!

Av Kattis - 6 april 2008 16:23

I morse stack vi ut i skogen och tränade rapport. Det var Carina Anna och Michaela och jag. Vi började med Nemo. Inte så lång sträcka och idag blev det en c station. Men det var ju ett tag sen vi körde rapport (eller nja...typ två veckor sen?, det känns som om det va länge sen...) så idag var Nemo tveksam. Vi var i en ny skog med. Gjorde det nog för svårt för honom. Han är inte alltid så tuff utan kan lika gärna vara med matte! Men sen blev det bättre. Sen provade vi att jag tog med honom ut och Carina stod kvar vid A. Dessutom hade Carina ont i ryggen idag så det passade ju bra, men det blev kanske tok där?? Nästa gång ska han få gå efter nån annan hund, knepigt att gå först om man är lite osäker.... Sen var jag mottagare åt Tonic. Vi gjorde B C & D station. Han är helt otrolig den hunden! Den här grenen passar honom jätte bra! Vi gjorde längre mellan stationerna än vanligt idag (tyckte ja åtminstonde)..... Annas Buzy var som vanligt duktig. Efter rapporten gjordes det en uppletande ruta till Cora. Lexi och Wilma fick också göra uppletande. Wilma jobbade på bra i skogen men tyckte att det var lite äckligt med all väta i backen....sen var hon lite lat också. Helst ska jag nog visa vart sakerna är när det börjar bli ansträngande för då står hon bara och skäller lilla tokan...


Efter rapporten åkte vi till klubben. Där agerade vi skogs röjjare. Vi hjälptes åt att röja bort fällda trädstammar runt MH banan. Tungt att skogs arbeta! Känns i ryggen... Vi grillade hamburgare och fikade också. Sen tränade vi lite lydnad. Nemo fick öva på framförgåendet och hoppet, det gick bra. Wilma fick också hoppa och göra lite inkallningar. Nu har vi kommit hem och Nemo däckade på en gång! Han sover tungt. Wilma vet jag inte vart hon tog vägen.....jo hon inspekterar ryggan i hopp om att hitta snask.

Av Kattis - 6 april 2008 16:20

Var över en stund hon Troja igår också. Vi tog en promenad i deras fina skog. Nemo hittade en stor bassäng i skogen. Han tog årets första dopp! Inte illa! Sen var det bara att apportera isbitar tyckte Nemo.... snygga spiror han har den där Nemo...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards