Alla inlägg under april 2008

Av Kattis - 6 april 2008 16:13

I går lördag spårade jag med både Wilma och Nemo. Det gick bra, men jag är ju aldrig riktigt nöjd nuförtiden känns det som... Nemo fick två spår, på gärden, varav det andra var kort med en vinkel och det första liknade ett appellspår. Ja ja, han grejjade det med miss av nån apport. Han är ju duktig och jag är okunnig tror jag. Det är bara att träna på! Wilma är en stjärna i spåret. Hon fick också ett appellspår. Men fyra apporter. Hon spårar hur bra som helst. Innan hon kunde börja spåra så sprang om hon i stora cirklar av iver och skällde en stund, sen satte hon nosen i backen. Jätte kul! Nedan syns Wilma med sin lilla mini utrustning och sina hittade apporter!

Av Kattis - 5 april 2008 07:39

Ska spåra med båda hundarna. Städa hemma. Sen ska vi åka på födelsedags kalas på eftermiddagen kvällen... Nemo har hållt låda en bra stund. Han vill att vi ska hitta på nåt nu. Kanske får jag till en uppletande ruta också, vi får se. Drömmde mardrömmar i natt. Hemska. Det är andra natten på raken. Berättar alltid för Tobbe om mina sjuka drömmar. Ibland är det så verkligt. Borde skaffa en drömtydnings bok, vissa saker undrar jag varför jag drömmer över huvudtaget. Var kommer allt ifrån? Tur att jag är vaken nu...

Av Kattis - 4 april 2008 18:31

Det vimmlade av ekorrar på Skansen. Det är bland det sötaste djur som finns, det tycker ju Wilma också.... Fotade en massa korrar flera gånger, men de små rackarna sitter ju aldrig still.

Av Kattis - 4 april 2008 18:09

......från Skansen! Villken dag säger jag bara. Det har varit helt fantastiskt. Jag har fått vara med in till Flamingosarna och till och med tagit på en av dem! Jo, lite på vingen faktiskt! De är så otroligt vackra. Villka underbara djurvårdare det arbetar där som är så duktiga och de har så bra hand med djuren. Vi har varit med och tittat på lite andra fåglar med. Matning av Lappugglorna och Berguvarna. Tittat på aporna , lodjuren, vargarna och en massa annat. Men ballast av allt var björnarna. Vi fick faktiskt titta på honorna som hade små busiga pyttiga ungar! Gissa om det kom en tår i ögat då! Jag var endast några få centimeter från dem, som tur var så va de bakom galler, annars hade jag nog suttit som ett frimärke nånstans. Dessutom hade de precis släppt ut tre unga björnar i hängnet. De lekte och badade och jagade varann. Det var så kul att se dem på så nära håll. När vi stod och tittade på björnarna när de jagade varann slog det mig hur smidiga och otroligt snabba de är, det betyder-jag vill inte träffa en i naturen...Vi gick även runt och tittade på tranor oxar vildsvin och sånt. Sen kom vi till get hägnen. Där fanns det 16 dvärg gets killingar. De såg ut som leksaks getter. Guuuud vad de var sööööta. Jag är övertygad om att de som jobbar där har bland de intressantaste yrken man kan ha. Det är ett tungt jobb att vara djurvårdare, men det måste vara värt väldigt mycket! Jag avundas er åtminstonde! De har så mycket kunskap om djuren och olika individer. Ja jisses! Tack!!! 

Av Kattis - 4 april 2008 06:08

Strax ska jag åka till stan och hämta upp två arbetskamrater. Vi ska åka till Skansen idag. Studie besök. Vi ska följa med och titta på djuren och följa med veterinärens arbete. Det ska bli skit häftigt!!! Bakom kulisserna kan man säga..... Förhoppningsvis blir det lite bilder, vi får se....

Av Kattis - 3 april 2008 20:59

Träffade Mia och Veronica nu på kvällen. Vi träffades i skogen för att spåra. Visa hade inte spårat förr. Så Veronica gjorde raka skogs spår till henne. Med en pinne på slutet. Jag gjorde ett appell spår i skogen. Två apporter ett slut,karameller i vinklarna och lite karameller på raksträckorna. Spåret fick ligga ca 30? minuter. Mia la ett spår till sin Puma också. Vi gick med och tittade på varandras spår. Visa först. Hon hade som sagt var inte spårat, men det gick lysande.Hon visste precis vad hon skulle göra! Sen var det Nemos tur. Det gick jätte bra! Men det gör ju det i skogen.....Det var faktiskt ett för honom klurigt spår. Upp och ner för berg och över diken och stigar. Visst e väl det bra?? Vi var på ett ställe där många promenerar men han hade inga som helst problem att spåra. Det blev nog ett skojsigt spår, både för honom och mig. Han spårar noga och i lagom tempo tyckte Mia.


Sen gick vi med Mia och Puma  i deras spår. Puma är så intensiv. Hon spårar som sjutton. Och det är så lärorikt att följa med andra i spåret och titta och efteråt snick snacka. Nästa gång i ska spåra så ska vi spåra på gärde. Det ska bli intressant. Men jag måste hinna med några spår innan dess.

Av Kattis - 2 april 2008 20:55

Direkt efter jobbet åkte jag och hundarna till Tierp för att träna. Det var tränings tävling där. Men jag och Nemo avstod....det var nog tur det. Men Carina och Maria var med. Jag och Nemo tränade halter och hoppet idag. Det gick hyffsat. Han är riktigt duktig. Men vi måste öva mer på framförallt höger hållet. Hoppet gick jätte bra. Han kommer ut bra på andra sidan hindret och sätter sig som han ska. Wilma fick inte träna idag, task mört till mamms. Men hon fick ett grisöra att tugga på i bilen och var nog nöjd med det så länge det varade. Vi han med en platsliggning. Åkte hem vid åtta tiden då höll jag på att frysa ihjäl. Det är kallare norrut! Träffade en som vi gått kurs med och vi var på samma läger i sommras. Det var trevligt.


I korgon är det spår på schemat. Det hoppas jag går bra. Kul ska det bli åtminstonde. Nää nu ska jag ge Wilma och Nemo kvälls mat. Det sitter en dvärghund nedanför min stol och ser utsvulten ut.....

Av Kattis - 1 april 2008 21:13

Jisses vad den här dagen gick fort! Pust! När vi kom hem från jobbet tog jag med mig hundarna ut och tränade lite. Skulle inte bry mig om framförgåendet men kan ju inte låta bli, det är så kul att träna på. Inte ställandet men själva före gåendet alltså... Han kan gå riktigt långt nu. Hoppade lite idag med. Wilma fick hoppa också. Sen lekte husse med Wilma. Han sparkade boll på gräsmattan och Wilma for som en loska efter...De hade kul men det är en aningen menlös sysselsättning tycker jag.


Kände sen att jag ville hitta på nåt så då beslöt jag mig för att åka till stan en stund. Jag glömmer liksom bort att jag kan göra vad jag vill, eftersom jag har körkort nu. Sen kommer jag på att ja just det! jag kör till stan... Köpte lite mat och nya gardinstänger, eller såna pinn grejjor till stängerna som man ska ha till panel längder. Blev fränt tycker jag själv. det blev en godis påse också, kunde inte låta bli. Choklad...mmmmm...


I morgon hoppas jag kunna åka till TBK å träna. Men jag vet inte om jag hinner för vi har ett möte på jobbet som börjar klockan fyra. Men om jag åker direkt dit från jobbet borde det inte bli så sent. Det skulle va mycket trevligt. 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards