Alla inlägg under april 2008

Av Kattis - 13 april 2008 15:16

Åkte till klubben tidigt i morse. Det var städ och röjardag där idag. Men fy villket vidrigt väder. Kallt, snöigt, regningt och blåsigt. Buäää... Varför detta kalla klimat? Jag och Anna bar omkring på lite bord och sen städade vi varsin toa. Det blev fint när det var klart. Gulliga Carina la ett spår till Nemo på ett gärde. Som vi gick sen, det gick bra, mycket bra. Det verkar bli mer intressant när nån annan går spåret...Tränade lite med Nemo också. Bla lite framförgående och hopp och lite linförighet. Men det var så jädrans kallt. Hjälpte Anna med en budföring. Buzy bet inte mig i fingrarna en enda gång! Den lilla pirayan...he he he... Wilma var också med på ett hörn. Hon fick bla följa med in i stugan och äta lite korv som kastats i soporna.

-Mat missbruk! säger Wilma som menar att allt borde smakas på innan det kasseras. Lite skit rensar magen sägs det ju. Ska anmäla Wilma till agility tävlingen på klubben. Det kan bli roligt att tävla lite med henne. Då har hon varit hos frissan och blivit av med ett kilo kostym så då lär det gå fort.

Hejsvejs på ett tag!


Av Kattis - 12 april 2008 20:45

Nu på kvällen träffade vi Ida och hennes hundar Molly och Loke. Vi har inte träffat Loke förr. Han var helt underbar! Villken charmig kille. Han har haft det lite trist tidigare. Men nu har han ett annat liv tillsammans med Ida. Nemo var som vanligt väldigt intresserad av Molly, han tycker hon är super läcker! Och Molly talade gång på gång om för Nemo att han nog skulle skärpa sig och sluta tramsa. Det var jätte roligt att träffa Ida. Det var ett tag sen. Nu är vi trötta. Ska glo på tv resten av kvällen.

Av Kattis - 12 april 2008 13:27

I morse träffade vi Mia och Veronica för lite spår träning. Mia dirigerade ut mig på en äng. La ett appellspår till Nemo. Men det gick åt fanders. Mia tog över Nemos spårning och sura matte fick gå bakom....Och idag har jag fått en jäkla tankeställare. Vad håller jag på med! Jag kan verkligen inte det här. För det första missar jag det där med riktmärken, så jag vet liksom inte vart jag går. Puckat. För det andra så bara släpper jag på honom där jag tror att han ska börja. Mer puckat. För det tredje så är jag helt tyst. Och jag hjälper honom inte ett skit. Skit puckat!! Så idag fick jag ett rejält lyft i kragen av tränare Mia. Det var jätte bra. Jag behöver det. Jag har ju sagt att jag inte tycker att det är särskilt kul med appellspåret. Ja men HALLÅ! sa Mia. Om inte jag tycker att det är kul hur ska då Nemo tycka det? Och varför tycker jag inte att det e kul? Jo, för han spårar ganska sämst i mina ögon. Och vad är min uppgift då? Jo, att visa honom vad jag vill. Och hur blir det då? jo, då blir vi ett team och det blir roligt och en liten utmaning varje gång vi spårar.  Så va det med det. Jag kommer troligtvis inte tävla på lördag. Jag ska lära min hund spåra först! Nu kan man ju täka att det skulle kunna gå vägen på lördag....jag tänker nämligen så.........men grejjen är nämligen så här att om det inte går så kommer jag gå ner mig nåt i det grövsta. Och det är inte bra alls! Varken för mig eller Nemo! Dessutom är jag ju lite sån att jag vill ju inte göra nåt om jag inte vet att vi klarar det! Om nåt inte går bra vill jag inte att det ska bero på att han inte KAN! det är bättre att det går åt fanders av andra anledningar!


Jag la ett spår åt Mia och Puma. Det var lite kul för Mia blev jätte glad och tyckte att jag gjort ett jätte bra spår. Kul att man kan göra nåt rätt.... Vi fick gå med efter i spåret och titta. Det är intressant att se andra spåra. Mia är ju så duktig på det hon gör. Veronica och Visa gick två raka spår i skogen. Det gick bra för dem. Roligt. Resten av träningen var jag så inne i mitt liksom.


Men jag har bestämt att jag och Nemo ska visa att vi kan spåra! Vi ska klara appellen nån gång! Men inte i helgen...... Nu har Nemo fått en tugg ring så han är ändå nöjd. Vi ska spåra lite i morgon. Har fått tips av Mia hur vi ska gå till väga. Vi börjar i skogen så får vi se hur det går. Ska jag först och främst lära mig ta riktmärken när jag går och vara mer noga i början. Nu ska jag byta om och göra nåt annat. Sticka in till stan.

Av Kattis - 11 april 2008 19:38

Nu har vi varit ut en stund. Jag skojade till träningen lite idag. Idag höll jag klaffen och bara klickade! Nemo tyckte det var roligt. Vi övade lite halter och fotgåendet i sig. Två ggr framförgående också, det gick sisådär ska tilläggas, det blev ingen bra fart, men igentligen är den nog precis lagom men jag vill att det ska va mer drag då går de där lååååånga metrarna fortare :) Ja se där skojade jag till det.... Wilma fick också träna under tystnad....jag var tyst och hon skällde hela tiden. Hon ser dessutom lite ut som en liten mikrofon med sin lurviga kaluffs. Så jag skrattade en del, hon e så gullig. Hon fick krypa, men hon kan fortfarande inte krypa brevid mig endast framför...men vad gör det? Det blir inte som man tänkt sig alla gånger.


Åneeeej! kom på en sak till. Vi träffade på den där labben idag . Den kom i full fart lös tillsynes helt själv. Då blev jag som vanligt jäkligt rädd för jag visste inte vad det var för jycke som kom springandes. Högg tag i Nemos halsband, villket inte var så jäkla bright gjort för han blev jätte arg. Stackars Wilma fick ett raseri utbrott. Kaos. Hundens matte kom springandes. Jag var så dum så dum dumdumduuum.... Nästa gång ska jag skrämma iväg den, misstänker att vi kommer träffa på den igen. Nemo fattade på typ en sekund att det var bara "hon", så sen satte han sig ner och ville bara ha karamell. Wilma gjorde likadant. Måste vara skit jobbigt att jycken springer omkring hejvilt och fram till andra hundar. Tur att man är så bra själv. Man gör ju aldrig fel, mina hundskrällar är exemplariska. Haa Ha ha ha.... Nää ni ska bara veta. De skäller som idioter vid dörren. Hoppar alltid på folk och är allmänt wild & crazy! Jag ska nog hålla klaffen! Nu är det slappa framför tv:n som gäller. 

Av Kattis - 11 april 2008 18:01

FREDAG! Ska sticka ut och promenera med hundarna. Sen ska Nemo och jag träna framförgående. Och lite annat med. I morgon ska vi spåra, hoppas det blir skoj, ser fram emot det! Det har varit en hyffsad dag idag. Blev lite sen hem bara, och sen slaffsade Tobbe och jag i oss varsin pizza. Mumma! Brorsan ringde i dag, det var visst ett av barnen som fyllde år................men jag vet inte om vi hinner. Det är dessutom långt till Tärnsjö. Vi får se. Nää nu ska vi dricka lite kaffe hos grannen. Kommer inte komma iväg på nån promenad.......

Av Kattis - 10 april 2008 21:21

När vi kom hem från jobbet så åt jag lite smörgås och sen stack vi till klubben. Torsdags träning var det idag. Nemo var på hugget måste jag säga. Vi tränade lite ditt å datt. Sen kommenderade Jenny oss genom appellen. Förutom apporteringen. Det fanns ingen apportbock på plats så vi struntade idet... Även budföring blev det. Och den gick bra. Men däremot gick lydnaden inget vidare. Han släpper på linförigheten, jag går annurlunda tror jag. Fortare och så tittar jag rakt fram som en sten staty, hur kul är man då ra? Sen tog jag ut min tokiga lilla "rottis". Öööh...Wilma alltså... Hon skällde mestadels idag. Så hon blev lite hes tillåmed. Hon fick hoppa, krypa och göra lite inkallningar. Tokan...


Har inte sett någon uggla, inte någon gång. Men idag såg jag TVÅ! Coolt. När jag åkte hem från klubben satt något vid vägkanten. Bromsade för jag trodde det var en hare. De är ju lite stirriga så jag tänkte att den snart skulle springa sin kos. Men då såg jag att det var en pippi! En uggla. Tror att det var det åtminstonde. Jätte fin! Efter tre fyra kilometer på samma väg fick jag nita! Precis framför bilen flyger en skit stor, jätte vacker uggla! Herregud! Är det nåt på gång?? Kan det ha varit nåt annat? Det såg iallafall ut som ugglor, jag är säker på det.. det var häftigt.


Idag slutade min jobbar kompis Anneli. Vi kommer att sakna henne till tusen. Hur ska det gå utan henne?


Nu ska jag krama min Tobbe. Han är den bästa människan som finns! :)

Av Kattis - 10 april 2008 06:18

Trodde det skulle bli bättre väder idag, det sa tidningen, men tydligen inte. Kanske ändrar sig under dagen.. Nemo är som tur bättre i sin mage. Han mår prima. Klippte Nemo igår kväll. Han blev jätte fin. Hans öron ser mycket mindre ut och han ser lite mer elegant ut idag. Hoppas det röda i hans öron försvinner annars blir det ett snack med nån veterinär.

Idag jobbar min jobbar kompis Anneli sin sista dag. Hon ska flytta norrut. Kommer att sakna henne jätte mycket. Som tur  är kanske hon vikarierar lite i sommar. Det blir tufft utan henne, tror jag. Nu är det frukost, sen sticker vi till jobbet! 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards