Alla inlägg under maj 2008

Av Kattis - 23 maj 2008 21:40

Har varit till Siggefora och badat med hundarna. Träffade Camilla, Johan och Jenny där. Johan hade med sig sin hund Dixie. Hon är nån slags schäfer blandis. Super trevlig. De har tränat mycket vardags lydnad sen jag träffade dem sist. Jädrans villken skillnad! Härligt att se. Nemo fullkommligt älskar att leka med henne. De springer som loskor. De till och med lekte en hel del i vattnet. Äntligen fick Nemo leka med någon som är lika tokig som honom själv. Vi apporterade lite. Nemo har glömt bort allt vad stadga heter. Han hade myror i brallorna idag, sen kom det ut en massa underliga ljud som han inte kunde få stopp på överhuvudtaget! Men jag struntade i det! Bara han fick ha roligt. Skit samma, jakten hinner vi ändå inte med. Så det känns inte så viktigt att han sköter sig exemplariskt!!!


Kastade ut en liten pipis, flyt-dummie, stl small till Wilma. Hon simmade säkert flera metrar idag. Hon är som en pensionär. Kan inte gå i om det är stojjigt runt omkring, och det går inte att gå ner i vattnet om någon stänker eller är högljudd! Hon tar sin apporterings uppgift på största allvar. Och jag kan lova att sötare dvärg spaniel får man leta efter. Hon ser ut som en liten pinne när hon kommer upp med sin dummie.


Vi provade också en budföring med Nemo. Camilla och Johan fick stå vid sidan av, men Nemo satsade på dem direkt! Måste öva på det här, men jag vet fanken inte hur! Han tror att han ska till skytten. Ibland tycker jag inte att han e smart.... Ida ringde. Vi ska räffas i morrn. Det blir roligt!

Av Kattis - 23 maj 2008 06:36

Det bara gick inte att sova igår kväll. Jag låg och tänkte och tänkte och tänkte. På vad minns jag inte exakt. Somnade efter klockan tolv tror jag. När jag gick upp i morse var jag knappt vid medvetande. Inte Nemo heller. Wilma sov in i det längsta. Hon stretchade och gäspade som ett litet lejon när jag låste upp ytterdörren och vi precis skulle gå ut. Det gick långsamt på promenaden idag. Jisses vad långsamt......Gick kanske hälften av morron rundan på samma tid.....Vad säger man? Skandal!! Snart är det dags att sticka till jobbet. Snart får jag sätta mig och köra nya bilen! Mmmmmm....

Idag är det ju fredag. Typ bästaste dagen på hela veckan! Har'e bra!

Av Kattis - 22 maj 2008 21:49

Mia ringde tidigare idag. Vi träffades och la ut spår till varann. Hon la ett till Nemo med tre pinnar plus ett slut ca 400-500 m långt. Det gick jätte bra!!!! Han fixade spåret galant. Bra tempo när någon annan lagt spåret. Mer intensitet tyckte både Mia och jag. Är jätte nöjd. Mia sa också att det han behöver är spårkondition. Resten är liksom inget att orda om. Nu är det välbehövlig vila som gäller för mitt svarta yrväder!


Sen var det ju mitt spår som jag la ut till Puma.... Förra gången jag la spår till henne blev ett ett kul spår tyckte Mia. Den här gången blev det ett konstigt spår.....tyckte jag åtminstonde. Jag la ut tre plus ett slut . När jag gick där i spåret satt det redan orange snitslar i träden. Oj! ett spår som någon lagt ut. Ringde till Mia och frågade om jag verkligen skulle fortsätta. Självklart! sa hon, det blir ju bara lite mer arbete för hunden. Så jag knatade vidare.... Puma är duktig på att spåra (konstigt va??). Hon var väldigt vad ska man säga....svajjig till en början och for mer som en loska fram och tillbaka. Men hade hela tiden koll på spåret. Efter första vinkeln blev hon mer lugn. Det är så häftigt att se andra i arbete! Puma levererar apporterna så fint tycker jag!  TACK Mia för att du ville träna med mig!!!!!

Veronica kunde inte vara med eftersom Visa inte är riktigt kry än. Men på bättrings vägen. Det är hennes fästing sjukdom som spökar. Hoppas de kan vara med nästa gång! Nu ska vi ta det luuuungt!!!!!!!!!!!!!!! Har forit omkring hela veckan. Det är sååå roligt att träna! Men som sagt nu ska Nemo få vila. Tur att jag har en till hund att träna med. I morron blir det nog lilla skruttans tur att spåra! Ha det bra!

Av Kattis - 22 maj 2008 16:56

..........planeringen gick inte som jag tänkt. Ska träna lite idag med. Sen ska han få vila helt å hållet. Idag på lunchen gick vi med våra "stallkompisar". Alltid trevligt med sällskap. Längre bort gick en person med fyra stycken collies! Wilma stannade till och började ta sats att springa dit. Hon gillar collisar. Eftersom hon var daghund hos Carina när hon var ung. Carina hade två collisar då, Jacko och Zimba. Fick ropa "STAAAANNNAAAAA!!!!! till henne. Wilma stannade och tänkte nog en stund. Sen kom hon tillbaka. Detta har hänt flera gånger, hon reagerar jätte mycket. Nånting måste hon ju tänkt eller förknippat med situationen? Tror inte ni det??? Hon har nog fina minnen tror jag......



Brorsan ringde och ville käka lunch. Men han ringde för sent, så synd! Jag hade redan käkat en massa pankisar när han ringde. Han är lastbilschaufför. Jobbar i Stockholm men han har körningar både här och där. Ja nu ska jag gå ut en sväng med mina jyckar!

Av Kattis - 22 maj 2008 06:09

Klockan skulle ringa klockan tio i fem i morse men jag vaknade innan. Skönt att slippa höra eländet. Trots att jag somnade sent igår så var jag pigg i morse. När jag vaknade var nästan det första jag tänkte på hur bra det gick på träningen igår! En sån känsla! Härligt! Idag ska Nemo få vila från träning tror jag. I morrn med...Det kan behövas. Det luktade regn ute i morse, så friskt och svalt. Wilma hittade en baguette modell jätte sunkig under en gran. Hon smaskade i sig den fort som fanken. Snuskfialotta! Nu är det dags att dra!

Av Kattis - 21 maj 2008 21:52

Alltså jag har nog alzheimer light! Tobbe var ju inte hemma nyss. Nää för han sportar ju på ondagar. Han spelar innebandy och är därför borta på onsdags kvällar. Jag har ju minnes förlust. Igår hände också en sån där knäpp grej. Wilma satt och gjorde små näsborrs märken på dörren till vitrinskåpet. Jag märkte inte det. Då sa Tobbe att det var ju inte så konstigt att hon satt så eftersom det låg ett tuggben i vitrinskåpet på nedersta hyllan. Alltså jag måste vara helt rubbad, tom i bollen, kocko, glömmsk. Varför i hela friden hade jag lagt ett ben i vitrinskåpet? Jag minns inte överhuvudtaget att jag lagt det där. Knäppt....


Nu till nåt annat. Jag har satt upp lite mål för 2008. Inte att jag ska gå ner i vikt eller så, jag har ju redan gått ner 15 kg och det är liksom stopp nu trots att jag vill gå ner mer. Har stl 38 det är jag jätte nöjd med.... Jag kommer av mig hela tiden.......det var ju målen jag skulle skriva om.... Nemos och mina mål. Men jag minns inte exakt hur det var nu.....men jag har skrivit ner dem i min spårdagbok, vart nu den är....?.... Jag skriver det i morgon, när jag inte är så trött. Måste sussa nu. Go natten!

Av Kattis - 21 maj 2008 20:46

......nu ikväll för att träna. Det gick bra och Nemo var på topp humör!! Vi åkte till Tierp på onsdags träning. Måste ju träna skott, har endast gjort det ett par gånger. Det blev en platsliggning med skott, inga problem alls. Sen skulle jag göra en budföring med skott. Det var en trevlig herre som var mottagare och Nemo tyckte att han var jätte skojjsig. Men när jag gick ifrån fick Nemo nys om skytten, Maria. Så när jag skulle skicka honom såg jag att han hade sikte på henne. Provade ändå....mitt pucko. Han sprang mot henne... Fick stopp på honom efter några få metrar och satte på honom kopplet och sedan gick vi ,eller rättare sagt sprang för att Nemo tyckte att han va så skoj, tillbaka till mottagaren. Sen gick det bra med skott å allt. Måste verkligen öva på det här mer. Fick jätte jätte super bra tips av Tomas. Han är så sablans duktig och har svar på allt, passade på att fråga många frågor......när han ändå var där tänkte jag!! Har inte tänkt på det här med skytten det kan bli ett verkligt bekymmer. Sen övade vi på linförigheten. Det gick skita bra! Han tyckte det var jätte kul idag. Och jag tänkte mycket på råden jag fått tidigare av Tomas, att det är hunden som ska följa mig inte tvärtom! Och det var så häftigt idag förstår ni!!!! För bara tanken ändrade hela mitt tävlingsmässiga tråkiga mönster. Jag är ju fd dressyr ryttarinna. Slutade rida för länge länge sen pga en olycka jag var med om. Men hur som helst så minns jag just den här känslan när det funkar! Ta en halvhalt tex. När du har sån kontakt med hästen att den gör halvhalt bara av att jag tänker halvhalt! Det är fantastiskt! Inga ord kan beskriva en sån "feeling". Och så kände jag idag. Det är det här jag har saknat så länge!!!!!!!! Det här är kontakt! Min underbara hund! Såna här upplevelser är så jäkla roligt! Min häst historia kan jag ta en annan gång.......


Appropå nåt annat så bara njuter jag av min nya bil. Den är jätte rolig att köra. Buren är också jätte braig. Nu behöver inte hundarna hoppa så högt så de tycker att det är ganska kul att hoppa in och ur bilen. Dessutom får de gott om plats. Wilma behöver inte bli arg för att Nemo råkar kliva eller lägga sig på henne, utan nu ligger båda på varsin kant. Jätte bra ju!


Nu ska jag leta efter Tobbe, han är borta! Vet inte vart han är någonstans. tar en kvällis med hundarna på en gång. Go natt!


Av Kattis - 21 maj 2008 06:24

Wilma var trött i mössan i morse. Hon mer eller mindre släpade sig ut i hallen med stängda små ögon.... Men väl ute vaknade hon till av den friska luften. Men idag var Wilma verkligen i sin värld. Som tur är så går vi så tidigt på morgonen att nästan ingen annan är ute. Wilma kom långt efter emellanåt, men som sagt det gör inte så mycket. Hon vill nog helst mysa i sängen ett tag, bli kliad på lilla magen, innan hon går upp men vardags morgnarna har för lite tid.... Gjorde några lägganden och ett kryp med Nemo. Krypet var perfekt! Jätte bra. Ska träna mer på lägganden för de är sååååå segt så!!! Konstigt strax efter fem på morgonen, han kan ju också tänkas va lite seg????Nu ska vi käka frukost! God morgon alla!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards